X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę u mnie ma być 11 stopni ciepła, ale numer :-)

Olina lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra no to faktycznie super udany dzień...

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa ja mialam dwie sportowe torby dla mnie 40 l i dla malego 20 l. Zmiescilo mi sie do nich sporo rzeczy. W mojej byla kosmetyczka, szlafrok, 3 koszule nocne, duzy recznik, klapki, mala podusia, laktator,majtki siateczkowe, jedno opakowanie podkladow poporodowych, 1,5 l wody, suszarka do wlosow, kubek, sztucce i jakies pierdoly typu ladowarka do tel, teczka z wynikami badan ciazowych czy papier topaletowy :P. W torbie malego 3 albo 4 zestawy ubranek, rozek, mala paczka pieluch, ze 2 tetry, flanelka, masc do dupki, butelka do karmienia, smoczek. Sporo tych rzeczy, sprawdź moze u was w szpitalu dla dziecka nie trzeba nic brac, u nas trzeba bylo miec wszystko swoje.

jaskra znam ten bol z uciskajacym stanikiem :) polecam kupic np w pasmanterii takie przedluzki http://allegro.pl/przedluzka-obwodu-do-stanika-2-rzedowa-bezowa-i5927996043.html, od razu poczujesz ulgę :) ja bez stanika tez z domu nie wychodze ale od zawsze po powrocie do domu zawsze stanik sciagam, tak sie czuje swobodniej. Najszczesliwszy z tego jest moj maz :)A dzien rzeczywiscie mialas nieciekawy, zycze wiec spokojnego wieczoru dla równowagi :)

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra, ja też już z jednej str nie mogę się Malutkiej doczekać a z drugiej str mam takie chwile, że się zastanawiam jak ja to wszystko ogarnę nigdy nie miałam do czynienia z niemowlakiem nigdy nie przewijałam dziecka ale wiem, że chcę do wszystkiego dojść sama z mężem nawet pomimo tego strachu. Damy radę choć czasem wpadam w panikę :-)

Co do staników to ja kupiłam sobie takie sportowe elastyczne wkładanie przez głowę i rozmiar chyba z 10xl :-) są mega wygodne luźne pod biustem. Po domu chodzę bez a jak gdzieś wychodzę to tylko w takim sportowym bo bym chyba się wściekła jakby miał mnie uciskać.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do tych, które kupowały woombie. Tzn który rozmiar wzięłyście (wczesniak, noworodek, duze dziecko?) i jaki model, bo im dłużej je ogladam tym większy mam mętlik...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, bardzo długo było mi wygodnie w moich sportowych stanikach sprzed ciąży, ale teraz też mnie strasznie cisną, mimo że elastyczne.. Może faktycznie kupię jakiś super luźny pod biustem.. Spodnie ciążowe też mnie cisną pod brzuszkiem.. A już myślałam, że nie będę musiała czynić żadnych ciążowych inwestycji dla mnie :/

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zamieniłamzamieniłam zwykły stanik na sportowe. Ogólnie skóra zrobiła się mega wrażliwa swędzi, szczypie i czerwieni się. Najchętniej chodziłabym bez ubrań :)

W spodnie ciążowe też się nie mieszczę. , dlatego kupiłam sukienkę na wyjścia a domu chodzę w czymkolwiek, co zasłania brzuch:)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie znalazłam zakupione 2 tyg. temu 2 paczki żelek moich ulubionych. Schowałam je z myślą o późniejszym zjedzeniu (oczywśnie nie 2 tyg. później haha)
    Poprawił mi się humor. Jak to niewiele yrzeba cieżrnej kobiecie :)

Jaskra współczuje pechowego dnia (jak nie urok to sraczka) i wszystko potem naraz się tak zwala..

Muszę sobie zrobić szybkie spagetti carbonarra :) zgłodniałam :p

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra ja całą ciąże w sukienkach śmigam, nawet nie ciążowych ;-) I nic nie ciśnie, mega wygodnie bo to dzianinkowe więc się ładnie na brzuszku naciągają :-) Za jedną typowo ciążową to w c&a w promocji to dałam coś koło 30 zeta i chodzę w niej najczęściej :-)
    Dichleb ja po domku tak samo :-)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po domu chodzę bez stanika, a że bardzo długo praktycznie nigdzie nie wychodziłam, to zapomniałam już co to znaczy uwiezione cycki. Ze moje jakieś duże nie są, to zwisow się nie boję. Ale ostatnio do mojego M przyszedł kolega i tak głupio bez stanika. Więc się wbilam. Tak mnie cisnal, że nie wiedziałam, co ze sobą zrobić:P Modlilam się, żeby już sobie poszedł, żebym mogła uwolnić cycki:P A jutro chyba skoczę kupić te przedluzki...;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spędziłam w szpitalu prawie 3 godziny. Miałam ktg, położna przez 10 minut szukała tętna małej nawet sobie nie wyobrażacie co ja wtedy czułam. Teraz schodzą ze mnie emocje i tak mi się chce płakać.... w końcu znalazła i wyszło ok. Moja wysypka podobno jest pokrzywką, ale mam jutro zrobić badanie na rózyczke (moja gin mi nic nie mówiła że mam zrobić) a ponoć się robi. Niby mnie lekarz Uspokajal, ze to dla spokoju ducha bo nie mam klasycznych objawów ale ciąża to stan wyjątkowy i różnie organizm reaguje. Ogólnie mam mieszane uczucia i jestem trochę podłamana.

Edit: nie mam cholestazy. Jedyny plus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 18:43

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staciatella wszystko będzie dobrze :)

Mnie też ostatnio nie umieli znaleźć tętna, młody po prostu uciekał przed tym. Później pielęgniarka powiedziała że na tym etapie ciąży często mają problemy że znalezieniem tętna.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra dlatego ja właśnie kupiłam największe dwa jakie u mnie na ryneczku były :-) i jest ok a dwa następne zamówiłam na all ale były ciasne i troche poprzecinałam gumę tą pod biustem i tak chodzę w nich jakk lump :-) ale ważne, że wygodnie :-)

Fabdorota no nie ma to jak wolne cycki w domu :-)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, zapewne byłaś szczepiona na różyczkę, więc spokojnie ;) Co do poziomu przeciwciał to chyba jest to zalecane badanie, a nie obowiązkowe a lekarz pewnie serio dla spokoju ducha tylko chce to badanie zrobić. Nie mniej jednak współczuję stresów.. W tym trudnym okresie bardzo łatwo zostać wyprowadzonym z psychicznej równowagi..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cos na dole pobolewa i nie wiem czy to jakby pęcherz przeziębiony czy tak jakby mi szyjka i okolice pulsowała. Nie umiem tego zlokalizować. Nie jest to jakiś straszny bol, takie szmyranie ale w sposób ciągły. Możliwe ze to ciagle macica sie powiększa? Zupełnie nie umiem zlokalizować tego miejsca.

Wzielam nospe i zobaczymy...brzuch miękki wiec to chyba przejściowe...

Kiepski dzień dzisiaj :/
    Pogoda do dupy. Zaczynam sie stresować wizyta,ktora mam za tydzień. Wariatka!

Musialam sie wyżalić :P

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hello :P
    Ja wczoraj miałam dzień płaczu, a dziś super bella fantastico, życie jest piękne, a jedzenie takie pyszne <3 Remont wszedł w bardzo ostateczna fazę, samopoczucie ok, dobrze śpię i cacy. Zmierzyłam dziś brzuszek i już 95 cm, w miesiąc + 4 cm - już jest taki okrąglutki, podoba mi się nawet :) W ogóle ostatnio jakaś starsza pani mi się mnie zapytała ile mam lat (myślała, że po odbiór prawka przyszłam) i jak jej powiedziałam, że 23 to ona na to, że wyglądam na liceum max... I nagle zrozumiałam te wszystkie zdegustowane spojrzenia na mnie, na brzuch i znowu na mnie. Lol, dupki oceniajo po wyglądzie! :D

jaskra lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że nie zawsze szczepienie chroni przed rózyczką. Ja nie mam przeciwciał (a byłam wielokrotnie szczepiona) i szczególnie bardzo stresowałam się na początku ciąży. Bałam się wyjść do ludzi czy do znajomych, którzy mają dzieci (bo to nigdy nie wiadomo czy nic się u nich nie wykluwa). Teraz na szczęście już o tym nie myślę. Przy takiej podejrzanej wysypce obstawiałabym jakaś alergię, albo przesuszoną skórę (u mnie czasem wtedy pojawia się wysypka, kilka dni kuracji emolientami i przechodzi)

Ostatnio tak średnio co drugi dzień boli mnie brzuch i zastanawiam się czy to normalne. Cały jest napięty, a do tego czuję się jak przed okresem (takie pobolewanie). Jak się połozę, to brzuch staje się trochę mniej napięty, ale cały czas mnie boli tak jak na okres. Mała cały czas się rusza, więc chyba jest ok, ale w sumie nie jestem pewna? Powinnam się martwić? Ktg będę miała pod koniec tygodnia. Czekać, czy powinnam wcześniej lecieć do lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 19:40

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w ciazy bardzo lubie chodzic w sukienkach mam tylko problem bo nie znosze rajstop ;/ a teraz zakladanie ich z takim brzuchem to nie lada wyzwanie :P

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam dwie sportowe torby zapakowane do pełna. A i tak okazało się że np. Miałam za mało podkładów poporodowych i podpasek. Także tym razem chyba użyje większych torb.

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Mam pytanie do tych, które kupowały woombie. Tzn który rozmiar wzięłyście (wczesniak, noworodek, duze dziecko?) i jaki model, bo im dłużej je ogladam tym większy mam mętlik...

Ja kupiłam newborn,spójrz na kilogramy :)

Jeśli chodzi o torbę do szpitala to nie wiem ile ona miała litrów. ..taka do samolotu normalna torba na kółkach. Warto sprawdzić jak juz było napisane czy w szpitalu coś jest free dla dziecka. U mnie akurat nie było. Byłam na patologii przed porodem wiec miałam trochę więcej może ale generalnie było tam 4 koszule (ciągle zmieniała, po porodzie się pociłam plus lecaca siara potem) ubranek wzięłam za dużo. .. wystarczyłyby 3 zestawy i jeden na wyjście, jeden kocyk,rożek jeśli ktoś chce/ja miałam, pieluchy i wzięłam kremy ale pediatra powiedział żeby nie smarować niczym dopóki coś rzeczywiście się nie dzieje/skóra nie oddycha,czapeczki,rękawiczki, szampon,mydło, żel do pielęgnacji intymnej,bella podkłady i podpaski,majtki siatkowe x2, laktator,butelka,smoczki nie używałam do ok 6 tygodnia,kapcie szpitalne/pod prysznic,podkłady na łóżko, sztućce. Do torby polecam spakować cukierki do porodu ;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ