WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a za mną noc nie przespana,nie mogłam się dobrze ułożyć,wszystko mnie bolało,dosłownie wszystko,jak wstałam to dłonie jakieś takie jakby opuchnięte,ale w odczuciu.masakra jakaś ,jak mam taka noc to płakać się chce,że to tyle jeszcze do terminu a innym razem myślę,że jak mało już czasu zostało-ach,typowa kobieta w ciąży

ania0141
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Dzięki dziewczyny za komentarze w sprawie różyczki. Ogólnie zastanawiam się, bo ta lekarka w szpitalu mi mówiła, że jak wyjdzie Igg tzn że stara infekcja, a jak wyjdzie Igm to świeża. A jaką mam pewność że to igg np bedzie stare a nie chorowałam w ciazy? wiem, że trochę kombinuję, ale jestem zła na swoją ginekolog że nie kazała mi zrobić tej różyczki na początku ciąży tylko teraz musze się stresować. Mąż uspkojaja, że nie mam różyczki i nie miałam w ciąży i że na pewno byłam szczepiona. Nie mam książeczki swojej w domu żeby sprawdzić bo rodzice mają, a też im kazać teraz szukać bez sensu. Nie chce ich fatygować.

Żeby odreagować ten cały stres byłam w lumpiku i kupiłam kilka rzeczy dla małej no i w pepco gdzie nakupowałam.... dużo rzeczy, mają piękne kaftaniki :P Poza tym zamówiłam tą fajną torbę babyono dla małej no i przewijak :)
    Po pierwsze, jeśli będziesz miała "stare" przecieciała na odpowiednim poziomie to znaczy, ze twój organizm je wytwarza i praktycznie nie masz szans na ponowne przebycie (w najbliższym czasie), Po drugie i tak nie masz już wpływu na tę wysypkę... co ma być, to będzie. Jesli jestes ok. 30, to za naszych czasów to szczepienie było już obowiązkowe.

Super łowy :) Ja sobie codziennie muszę powtarzać, że nie kupuję na razie zadnych ciuszków, bo te już mam. W tym miesiącu raczej skupię sie na uzupełnieniu gadżetów dla siebie i ewentualnie kupie kilka kosmetyków dla małej.

Ps Dziewczyny czy nowe wózki też się pierze/odświeża?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Dobry wieczór dziewczynki :)
    Mam takie pytanie do Was...
    jakieś 2 lata temu przez przypadek - byłam na usg po chorobie - wykryto u mnie guzki tarczycy - pani radiolog kazała mi je zbadać, zrobić biopsję ale ja to wtedy zbagatelizowałam i nie poszłam.
    Z racji tego że teraz zaczęłam się trochę tym martwić odwiedziłam endokrynologa prywatnie i skierował mnie na badania krwi THS, anty TPO i anty Tg - moj ginekolog do którego chodzę PRYWATNIE nie zlecił mi przez całą ciążę żadnego badania krwi na tarczycę, więc czy teraz mógłby mi przepisać skierowanie od endokrynologa na siebie? Bo mój ginekolog zawsze jak wypisuje mi skierowanie od jednego laboratorium to nie muszę płacić za badania...
    Zawsze to parę złotych w kieszeni? co sądzicie?
    Myślę, że może ci przepisać skierowanie, ale czy będzie chciał to już inna sprawa... No kochana zrób sobie ponownie usg i w końcu tę biopsję...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie czy nowe pieluszki po pierwszym praniu prasujecie czy tylko przeciagacie?kurcze wydawało mi się oczywiste,że się prasuje a tym czasem dowiedziałam się,że powinno się unikać prasowania

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Ps Dziewczyny czy nowe wózki też się pierze/odświeża?
    Wczoraj to samo pytanie zadałam mężowi i sama jestem ciekawa :) Mój mąż stwierdził, że chyba nie ma takiej potrzeby.. ale nie wiem :)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    dziewczyny mam pytanie czy nowe pieluszki po pierwszym praniu prasujecie czy tylko przeciagacie?kurcze wydawało mi się oczywiste,że się prasuje a tym czasem dowiedziałam się,że powinno się unikać prasowania
    Ja będę prasowała - przynajmniej na początku :P . A skąd teza, że powinno unikać się prasowania?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak prać? - Pieluszkarnia .polecam przeczytać

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.pieluszkarnia.pl/Jak-prac--cinfo-pol-45.html

ania0141
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

ja już po pobraniu krwi. w tej ciąży zbankrutuje. wczoraj prawie 70 zł w laboratorium, a dziś 95! i tak mi dały rabat bo ciągle tam chodzę i różyczka kosztuje normalnie Igg 55zł i igm też 55 zł, więc niby zaoszczędziłam 15 zł, ale i tak boli bo od razu sobie pomyślałam co dla małej bym za to kupiła hyh. jak żyć? :P za to na rynku kupiłam ogórki kiszone i wcinam z bułką popijając sokiem marchewkowym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 19:35

wiecznie, Karatka81, paprotka30, Endzis, Aleksandrakili, mania, Heathera, _Saszka_, Andrea20, jamniczakuchnia, jaskra, Justyna Es, Mynia, Olina, Rotenkopf lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamki :-)
    Jaskra Dexter wymiata :-)
    Ja, w sumie my dzisiaj też ciężka noc, bo Niko 3:20 zrobił pobudkę (z wrzaskiem i mega płaczem), nie wiadomo o co chodziło, pełno zabawek w łożku i się jeszcze z M kłócił że on spać nie idzie... Jak wychodził z pokoju to znowu ryk... Wiec i ja musiałąm wstać i gagatka do łóżka położyć, wstałam jakby mnie pociąg przejechał, cóż, trening przed Alą ha,ha

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Mi sie dzisiaj dobrze spało. Jedynie śniło mi sie ze brakuje mi takich większych ubranek jak na wyjście. W sumie racja bo żadnej bluzy nie mam ani sweterka dla Małej :P
    Trzeba bedzie to naprawić.

Milego dnia :)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella komplecik body plus pólśpiochy śliczny ;-) A jak jakościowo?

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella cudna tapeta za komódką:D

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Straciatella komplecik body plus pólśpiochy śliczny ;-) A jak jakościowo?
    to jest kaftanik :P Jakościowo moim zdaniem super 100% bawełna, zobaczę po pierwszym praniu bo bawełna bawełnie nierówna. Ogólnie rzeczy dla maluszków w pepco są super ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 09:46

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    http://www.pieluszkarnia.pl/Jak-prac--cinfo-pol-45.html
    Z tego co czytam to dot. to pieluch wielorazowych ;). Kupując pieluchy tetrowe, flanelowe, muślinowe nie kupuje ich z myślą na wkładanie ich między nogi :P. Będą do wytarcia buźki, przykrycia, osłonięcia, jako podkład itp. :) i na pewno będę je prasowała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 09:57

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy córce zawsze prasowałam pieluszki tetrowe :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,
    niech już wyjdzie słońce bo jeszcze moment i wpadnę w depresję....

Jaskra kot cudny! a zdjęcie jak ziewa super :D

Straciatella u nas Mała też odziedziczyła garderobę :) też mam jedną ścianę w tapecie reszta pomalowana :) ale nasza wielka szafa po jednej str zostaje na razie jak Maleńka podrośnie i trzeba będzie jej zmienić mebelki to wtedy szafa pójdzie do sypialni :)

Ja byłam ostatnio w pepco i ciuszki rzeczywiście piękne ale nic nie wybrałam bo wydawały mi się sztuczne :/ tzn te co są gładkie to ok ale jak maja jakiś motyw to on jest taki sztywny sztuczny...kupiłam tylko dwie czapeczki i kocyk za całe 20 zł :)
    U nas to na razie wyglada tak :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 07:23

wiecznie, Endzis, paprotka30, Heathera, Karatka81, agulas, _Saszka_, Andrea20, jamniczakuchnia, Mynia, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym Pepco to różnie bywa ;). Byłam wczoraj przy okazji i były bodziaki na wyprzedaży po 6 zł - niby w dotyku miłe,a w składzie prawie połowa to poliester. Półśpiochy, które widziałam (prawie, że półprzeźroczyste :P ) to w ogóle była tragedia i po praniu to na pewno szmatka z nich by była. Straciatella u mnie były pajace w te korony i rzeczywiście w dotyku wydawały się w porządku, bo też oglądałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 10:03

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię ubranka z pepco i na pewno tam zajrzę :) planuje pojechać do Tesco , ciekawe czy znajdę tam promocje jak ostatnio. Faktycznie pogoda depresyjna. Dziękuje za odp dot. Torby do szpitala.

km5smg7yv4tozota.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj skończyliśmy malować chmurki <3. Więc i ja pochwalę się pokoikiem córeczki :).

edit. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 11:31

Endzis, paprotka30, mania, Heathera, Aleksandrakili, Karatka81, agulas, Kinga., _Saszka_, malala, Andrea20, Dobson, Rotenkopf lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ