WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super kąciki/pokoiki! Jak to pięknie wygląda wszystko!
    Wiecznie, nie widzę Twojego pokoiku. Czy masz jakiś link do tego zdjęcia? Nie wyświetla mi się :) A z opisu widzę, że taki sam mamy plan na pokój :) Też mam upatrzony szablon na chmurki z stencils i szare ściany, jasna szarość na niej chmurki białe i białe mebelki w pokoiku. Zastanawiam się tylko jak dużo chmurek zrobić :) Czy tylko część przy łóżeczku, czy zaszaleć z większą ilością.

Faktycznie, szablony u nich trochę kosztują, ale można je wielokrotnie używać, także to duży plus. Przyda się jeszcze pewnie :)

Dziewczyny a myślicie o zakupie fotela do karmienia? Mnie strasznie kusi fotel typu uszak! Oj jak go pragnę :) Teraz to oczywiście nie jest zakup numer jeden, ale chciałabym go mieć :)

Wcześniej pisałyście o kołderkach, śpiworkach itd. Ja mam na początek takie fajne otulacze, mam śpiworki. Rożek ma teściowa kupić. Mam też kołderkę do łóżeczka, ale nie wiem czy od razu będę z niej korzystała. Na początku maluszek będzie spał w koszu mojżesza, ale i tak będę go troszkę oswajała z łóżeczkiem, żeby nie było tak, że po wyrośnięciu z kosza nie będzie się czuł dobrze w łóżeczku.

Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia, było super ogólnie. Jednak po zwiedzaniu szpitala, poczułam całą tą atmosferę :) Widzieliśmy świeżo narodzonego maluszka, wszyscy się tym faktem emocjonowali. Mój mąż w szoku tam chodził. A jak zobaczyliśmy wcześniaka takiego urodzonego przed 38 tyg. to myślałam, że padnę ze wzruszenia! Mąż przeżywał jeszcze cały wieczór, jaki on był tam malutki i tak sobie leżał w inkubatorze.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka, ja bym na Twoim miejscu reklamowała łóżeczko - zrób foty i opisz im swoje niezadowolenie, niech to zrekompensują!

Co do tych kompletów pościeli to nie jestem przekonana, bo baldachim, organizer, rogal byłby u mnie nieużywany - baldachim ble, organizer mam z Ikei prosty zielony, a zamiast rogala kurę z LaMillou. Poza tym te komplety chyba nie są super jakości. I wydaje mi się że na początek wystarczą prześcieradła, rożek lub otulacz, kocyki i pieluszki. Plus organizer i tyle :)

• Kajka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak to u mnie na razie wygląda:
    Edit: usunęłam zdjęcie - już większość widziała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 15:27

wiecznie, Karatka81, Kinga., paprotka30, Justyna Es, jamniczakuchnia, Dobson, Rotenkopf, Ameiva, Lanusia93 lubią tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kawuszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    piękny chmurkowy pokoik :) też czaiłam się na motyw z chmurkami ale w końcu zrezygnowaliśmy :)

zobaczcie, bezpłatne warsztaty w całej Polsce: http://bezpiecznymaluch.com.pl/

Ja się właśnie dzisiaj już zapisałam :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, bo zdjęcie już usunęłam ;)

Marzy mi się ten fotel uszak z Ikei <3. No ale na razie są ważniejsze wydatki ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • malala Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uszak z Ikei super wygodny, mam obok łóżeczka Julki <3 zobaczymy tylko jak się sprawdzi do karmienia :)

ładne macie kąciki/pokoiki :) u wszystkich przygotowania pełną parą, no ale co się dziwić jak czasu coraz mniej :)

słuchajcie, chce zamówić literki z imieniem na ścianę, macie jakies sprawdzone strony? :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na tych warsztatach Bezpieczny Maluch w I trymestrze - podobała mi się część o bezpiecznym korzystaniu z fotelików samochodowych, bo w tym temacie kompletnie nic nie wiedziałam.. Trochę też gadżetów rozdawali, ulotek i próbek. Można wylosować fajne nagrody, choć mi się nie udało.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:

Dziewczyny a myślicie o zakupie fotela do karmienia? Mnie strasznie kusi fotel typu uszak! Oj jak go pragnę :) Teraz to oczywiście nie jest zakup numer jeden, ale chciałabym go mieć :)
    U mnie fotel też jest na liście, ale bardziej się skłaniam ku "półbujakowi"

http://ecx.images-amazon.com/images/I/71NaXmqJWCL._SX466_.jpg
    Na razie mam u młodej sofę więc już raczej taki zwykły fotel nie będzie mi potrzebny.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina te cukierki dla energii podczas porodu. Mój np trwał 16 godzin a od poprzedniego wieczoru juz nic nie pozwala no mi jeść. Położna powiedziała żeby mąż przyniósł cukierki i rzeczywiście dzięki nim chyba tylko dotrwalam. Mogą się nie przydać, ale jak będą to zawsze można sobie podjeść dawkę cukru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 12:46

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Wilka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Mam pytanie do tych, które kupowały woombie. Tzn który rozmiar wzięłyście (wczesniak, noworodek, duze dziecko?) i jaki model, bo im dłużej je ogladam tym większy mam mętlik...

Kinga, ja kupiłam woombie. Po konsultacji z Panią ze sklepu wybrałam model air - z dodatkową siateczką bo skoro dziecko może być w nim ok 4 miesięcy to akurat przypadnie na lato. Na stronie otulacze.pl są opcje chyba 2,5 -6 kg i 6kg ... ileś tam. Ja wybrałam ten pierwszy :)

• Wilka Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wreszcie po tysiącach przeczytanych stron, opinii - wybrałam laktator ! Na razie chyba nie kupię, zobaczę jak to będzie po porodzie.
    Wybór padł na: Medela Swing http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/pumping/swing.html

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Dzwonilam do swojego ginekologa ale nie chciał mi przepisać tych badań krwi na tarczyce na siebie :( powiedział ze on nie leczy mnie endokrynologicznie i nie może tego zrobić bo wtedy on musiałby za to
    zapłacić. .. trochę nie rozumiem ale ok. Trudno będę musiała zrobić prywatnie.

A co do pokoików to piękne macie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 13:13

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Oczywiście, że tak. Ja mam akurat to szczęście, że u mnie jest tanio :) chociaż w okolicy mam laboratorium, gdzie wyniki są dostępne online już popołudniu, ale cena jest o wiele większa. A u mnie w laboratorium trzeba czekać na wyniki TSH ponad 24h (niektóre badania przeprowadzane są przez Śląskie Laboratorium Analityczne i oni odsyłają wyniki).

A tak w ramach ciekawostek to ostatnio dowiedziałam się od lekarza, że betaHCG na TSH wpływa tylko w I trymestrze. Podobno później TSH znowu staje się miarodajnym wskaźnikiem :)

A mi z kolei ostatnio endokrynolog mówiła, że od lat trąbią ginekologom, że TSH w ciąży nie jest dobrym wskaźnikiem.. I w sumie ufam jej w tej kwestii, bo jest również ginekologiem i jest bardzo dobrze zorientowana.

Straciatellaa, cudne ubranka i przezajebiaszcza tapeta!

mania, ty również masz śliczną tapetę ;)

wiecznie, a Twojego zdjęcia nie widzę, a motyw chmurek uwielbiam.. Poka jeszcze raz ;)

Kinga, ten fotel się extra wydaje. Też mi się marzy generalnie fotel do karmienia, ale kompletnie nie mamy miejsca :/ Marysia nie będzie mieć też jakiegoś specjalnego kącika.. może łóżeczko jeszcze przyozdobię literkami ;)

karolajna, a ty chodzisz prywatnie czy na nfz? Bo jak na nfz to powinien Ci dać skierowanie..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:50

• kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle o fotelu w dzieciecym, podobno nie zawsze sie sprawdza do karmienia, ale przynajmniej bym sobie posiedziala i popatrzyla na malego jak bedzie spal.. :) koniecznie bym chciala na biegunach ;)

A z nowosci u mnie, dzisiaj czuje sie jakby mnie ktos kopnal miedzy nogi... :D mam nadzieje ze nie bedzie tak bolalo juz do konca..?

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    A mi z kolei ostatnio endokrynolog mówiła, że od lat trąbią ginekologom, że TSH w ciąży nie jest dobrym wskaźnikiem.. I w sumie ufam jej w tej kwestii, bo jest również ginekologiem i jest bardzo dobrze zorientowana.

Widzisz, a ja się specjalnie o to pytałam, bo mój ginekolog zwraca uwagę głównie na TSH i jak teraz byłam na konsultacji u endokrynologa to właśnie TSH mam książkowe, i w sumie ft3 i ft4 też są w normie i z ciekawości się spytałam o wpływ bety na TSH. Ale w sumie każdy lekarz wie coś innego/nowego/więcej. Ja na początku ciąży wiedziałam o braniu kwasu foliowego, jeden endokrynolog nakazał mi brać jeszcze jod, bo niby jest równie ważny, a inny lekarz zalecił mi jeszcze witaminę D3 już od samego początku do końca ciąży ;) dobrze, że na forum wymieniamy się informacjami :)

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów moja endokrynolog też uważa, że TSH jest miarodajne, na początku kazała mi robić też wolne hormony tarczycy ale później już tylko TSH i na tym się opiera. A "siedzi" w endokrynologii ciężarnych.

Śliczne macie pokoiki, u nas niestety mało miejsca i musimy jakoś umieścić rzeczy Wikusia w sypialni. Ale łóżeczko już skręcone-pochwalę się :) Kupiliśmy w końcu Sasza, firmy Amal, z drewna bukowego. Niestety nie ma wyciąganych szczebelków, ale za to jest baardzo stabilne. W porównaniu do większości tych, które oglądałam w sklepie to niebo a ziemia. Nic się nie telepie. Cena sklepowa to 349 zł, ja kupiłam przez neta z przesyłką za 232 :)

7xhhgi4q35x2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 14:39

Straciatellaa, wiecznie, _Saszka_, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie,

Widzę że temat foteli ja sobie zakupie fotel bujany, już z tiago mi się marzył ale jakoś kasy było szkoda. Teraz nie odpuszczę

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a ta pani doktor mówiła, że właśnie betaHCG faktycznie wpływa w pierwszym trymestrze, ale w ogóle w związku z różnymi ciążowymi hormonami w całej ciąży tsh nie jest dobrym wskaźnikiem i bez ft4 ani rusz. Ja właśnie miałam tsh podniesione subklinicznie, bo wychodziło mi między 2,5 a 3,5 a ft4 miałam już niskie :/ a co do suplementacji i prowadzenia ciąży w ogóle to uważam, że każdy ginekolog powinien być superskrupulatny i zalecać wszystko zgodnie ze standardami. Również o suplementacji jodem, zalecanej od początku ciąży dowiedziałam się, jak tarczyca zaczęła mi szaleć. A co do D3 nam ciągle trąbią, że wszyscy w Polsce mamy niedobór tej witaminy i powinniśmy się suplementować, ale jakoś jeszcze się nie przekonałam do tego gadania ;) Nie mniej zestawik witamin teraz biorę i jest tam i kwas foliowy, i jod, i D3, i żelazo

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła paczka z Gemini, wszystko się zgadza :)

Wstawiłam pierwsze pranie ubrankowe :D I jeszcze z zimną krwią zrobiłam czystki w szafie i komodzie, więc jest trochę więcej miejsca.

‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ