Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny super kąciki/pokoiki! Jak to pięknie wygląda wszystko!
Wiecznie, nie widzę Twojego pokoiku. Czy masz jakiś link do tego zdjęcia? Nie wyświetla mi sięA z opisu widzę, że taki sam mamy plan na pokój
Też mam upatrzony szablon na chmurki z stencils i szare ściany, jasna szarość na niej chmurki białe i białe mebelki w pokoiku. Zastanawiam się tylko jak dużo chmurek zrobić
Czy tylko część przy łóżeczku, czy zaszaleć z większą ilością.
Faktycznie, szablony u nich trochę kosztują, ale można je wielokrotnie używać, także to duży plus. Przyda się jeszcze pewnie
Dziewczyny a myślicie o zakupie fotela do karmienia? Mnie strasznie kusi fotel typu uszak! Oj jak go pragnęTeraz to oczywiście nie jest zakup numer jeden, ale chciałabym go mieć
Wcześniej pisałyście o kołderkach, śpiworkach itd. Ja mam na początek takie fajne otulacze, mam śpiworki. Rożek ma teściowa kupić. Mam też kołderkę do łóżeczka, ale nie wiem czy od razu będę z niej korzystała. Na początku maluszek będzie spał w koszu mojżesza, ale i tak będę go troszkę oswajała z łóżeczkiem, żeby nie było tak, że po wyrośnięciu z kosza nie będzie się czuł dobrze w łóżeczku.
Wczoraj byliśmy na szkole rodzenia, było super ogólnie. Jednak po zwiedzaniu szpitala, poczułam całą tą atmosferęWidzieliśmy świeżo narodzonego maluszka, wszyscy się tym faktem emocjonowali. Mój mąż w szoku tam chodził. A jak zobaczyliśmy wcześniaka takiego urodzonego przed 38 tyg. to myślałam, że padnę ze wzruszenia! Mąż przeżywał jeszcze cały wieczór, jaki on był tam malutki i tak sobie leżał w inkubatorze.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualnyKajka, ja bym na Twoim miejscu reklamowała łóżeczko - zrób foty i opisz im swoje niezadowolenie, niech to zrekompensują!
Co do tych kompletów pościeli to nie jestem przekonana, bo baldachim, organizer, rogal byłby u mnie nieużywany - baldachim ble, organizer mam z Ikei prosty zielony, a zamiast rogala kurę z LaMillou. Poza tym te komplety chyba nie są super jakości. I wydaje mi się że na początek wystarczą prześcieradła, rożek lub otulacz, kocyki i pieluszki. Plus organizer i tyle -
A tak to u mnie na razie wygląda:
Edit: usunęłam zdjęcie - już większość widziałaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 15:27
wiecznie, Karatka81, Kinga., paprotka30, Justyna Es, jamniczakuchnia, Dobson, Rotenkopf, Ameiva, Lanusia93 lubią tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
malala wrote:piękny chmurkowy pokoik
też czaiłam się na motyw z chmurkami ale w końcu zrezygnowaliśmy
zobaczcie, bezpłatne warsztaty w całej Polsce: http://bezpiecznymaluch.com.pl/
Ja się właśnie dzisiaj już zapisałam
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Uszak z Ikei super wygodny, mam obok łóżeczka Julki
zobaczymy tylko jak się sprawdzi do karmienia
ładne macie kąciki/pokoikiu wszystkich przygotowania pełną parą, no ale co się dziwić jak czasu coraz mniej
słuchajcie, chce zamówić literki z imieniem na ścianę, macie jakies sprawdzone strony?Julia
-
Byłam na tych warsztatach Bezpieczny Maluch w I trymestrze - podobała mi się część o bezpiecznym korzystaniu z fotelików samochodowych, bo w tym temacie kompletnie nic nie wiedziałam.. Trochę też gadżetów rozdawali, ulotek i próbek. Można wylosować fajne nagrody, choć mi się nie udało.
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Kawuszka wrote:
Dziewczyny a myślicie o zakupie fotela do karmienia? Mnie strasznie kusi fotel typu uszak! Oj jak go pragnęTeraz to oczywiście nie jest zakup numer jeden, ale chciałabym go mieć
http://ecx.images-amazon.com/images/I/71NaXmqJWCL._SX466_.jpg
Na razie mam u młodej sofę więc już raczej taki zwykły fotel nie będzie mi potrzebny. -
Karolina te cukierki dla energii podczas porodu. Mój np trwał 16 godzin a od poprzedniego wieczoru juz nic nie pozwala no mi jeść. Położna powiedziała żeby mąż przyniósł cukierki i rzeczywiście dzięki nim chyba tylko dotrwalam. Mogą się nie przydać, ale jak będą to zawsze można sobie podjeść dawkę cukru
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 12:46
-
Kinga. wrote:Mam pytanie do tych, które kupowały woombie. Tzn który rozmiar wzięłyście (wczesniak, noworodek, duze dziecko?) i jaki model, bo im dłużej je ogladam tym większy mam mętlik...
Kinga, ja kupiłam woombie. Po konsultacji z Panią ze sklepu wybrałam model air - z dodatkową siateczką bo skoro dziecko może być w nim ok 4 miesięcy to akurat przypadnie na lato. Na stronie otulacze.pl są opcje chyba 2,5 -6 kg i 6kg ... ileś tam. Ja wybrałam ten pierwszy -
I wreszcie po tysiącach przeczytanych stron, opinii - wybrałam laktator ! Na razie chyba nie kupię, zobaczę jak to będzie po porodzie.
Wybór padł na: Medela Swing http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/pumping/swing.htmlLanusia93 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Dzwonilam do swojego ginekologa ale nie chciał mi przepisać tych badań krwi na tarczyce na siebiepowiedział ze on nie leczy mnie endokrynologicznie i nie może tego zrobić bo wtedy on musiałby za to
zapłacić. .. trochę nie rozumiem ale ok. Trudno będę musiała zrobić prywatnie.
A co do pokoików to piękne macieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 13:13
-
Funky09 wrote:Oczywiście, że tak. Ja mam akurat to szczęście, że u mnie jest tanio
chociaż w okolicy mam laboratorium, gdzie wyniki są dostępne online już popołudniu, ale cena jest o wiele większa. A u mnie w laboratorium trzeba czekać na wyniki TSH ponad 24h (niektóre badania przeprowadzane są przez Śląskie Laboratorium Analityczne i oni odsyłają wyniki).
A tak w ramach ciekawostek to ostatnio dowiedziałam się od lekarza, że betaHCG na TSH wpływa tylko w I trymestrze. Podobno później TSH znowu staje się miarodajnym wskaźnikiem
A mi z kolei ostatnio endokrynolog mówiła, że od lat trąbią ginekologom, że TSH w ciąży nie jest dobrym wskaźnikiem.. I w sumie ufam jej w tej kwestii, bo jest również ginekologiem i jest bardzo dobrze zorientowana.
Straciatellaa, cudne ubranka i przezajebiaszcza tapeta!
mania, ty również masz śliczną tapetę
wiecznie, a Twojego zdjęcia nie widzę, a motyw chmurek uwielbiam.. Poka jeszcze raz
Kinga, ten fotel się extra wydaje. Też mi się marzy generalnie fotel do karmienia, ale kompletnie nie mamy miejscaMarysia nie będzie mieć też jakiegoś specjalnego kącika.. może łóżeczko jeszcze przyozdobię literkami
karolajna, a ty chodzisz prywatnie czy na nfz? Bo jak na nfz to powinien Ci dać skierowanie.. -
nick nieaktualny
-
Ja tez mysle o fotelu w dzieciecym, podobno nie zawsze sie sprawdza do karmienia, ale przynajmniej bym sobie posiedziala i popatrzyla na malego jak bedzie spal..
koniecznie bym chciala na biegunach
A z nowosci u mnie, dzisiaj czuje sie jakby mnie ktos kopnal miedzy nogi...mam nadzieje ze nie bedzie tak bolalo juz do konca..?
-
jaskra wrote:A mi z kolei ostatnio endokrynolog mówiła, że od lat trąbią ginekologom, że TSH w ciąży nie jest dobrym wskaźnikiem.. I w sumie ufam jej w tej kwestii, bo jest również ginekologiem i jest bardzo dobrze zorientowana.
Widzisz, a ja się specjalnie o to pytałam, bo mój ginekolog zwraca uwagę głównie na TSH i jak teraz byłam na konsultacji u endokrynologa to właśnie TSH mam książkowe, i w sumie ft3 i ft4 też są w normie i z ciekawości się spytałam o wpływ bety na TSH. Ale w sumie każdy lekarz wie coś innego/nowego/więcej. Ja na początku ciąży wiedziałam o braniu kwasu foliowego, jeden endokrynolog nakazał mi brać jeszcze jod, bo niby jest równie ważny, a inny lekarz zalecił mi jeszcze witaminę D3 już od samego początku do końca ciążydobrze, że na forum wymieniamy się informacjami
-
Znów moja endokrynolog też uważa, że TSH jest miarodajne, na początku kazała mi robić też wolne hormony tarczycy ale później już tylko TSH i na tym się opiera. A "siedzi" w endokrynologii ciężarnych.
Śliczne macie pokoiki, u nas niestety mało miejsca i musimy jakoś umieścić rzeczy Wikusia w sypialni. Ale łóżeczko już skręcone-pochwalę sięKupiliśmy w końcu Sasza, firmy Amal, z drewna bukowego. Niestety nie ma wyciąganych szczebelków, ale za to jest baardzo stabilne. W porównaniu do większości tych, które oglądałam w sklepie to niebo a ziemia. Nic się nie telepie. Cena sklepowa to 349 zł, ja kupiłam przez neta z przesyłką za 232
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 14:39
Straciatellaa, wiecznie, _Saszka_, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość
- szczęśliwy
-
No właśnie a ta pani doktor mówiła, że właśnie betaHCG faktycznie wpływa w pierwszym trymestrze, ale w ogóle w związku z różnymi ciążowymi hormonami w całej ciąży tsh nie jest dobrym wskaźnikiem i bez ft4 ani rusz. Ja właśnie miałam tsh podniesione subklinicznie, bo wychodziło mi między 2,5 a 3,5 a ft4 miałam już niskie
a co do suplementacji i prowadzenia ciąży w ogóle to uważam, że każdy ginekolog powinien być superskrupulatny i zalecać wszystko zgodnie ze standardami. Również o suplementacji jodem, zalecanej od początku ciąży dowiedziałam się, jak tarczyca zaczęła mi szaleć. A co do D3 nam ciągle trąbią, że wszyscy w Polsce mamy niedobór tej witaminy i powinniśmy się suplementować, ale jakoś jeszcze się nie przekonałam do tego gadania
Nie mniej zestawik witamin teraz biorę i jest tam i kwas foliowy, i jod, i D3, i żelazo
-
nick nieaktualny