WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:

W ogóle to wczoraj przeżyłam szok jak wypełniałam tacie PITa i się okazało, że jak się zarabia powyżej 56 000 zł brutto rocznie to nie przysługuje ci ulga podatkowa na dziecko w wysokości 1012,04 zł... Co za popieprzone państwo. Ten przepis jak się okazało obowiązuje dopiero drugi rok. Ma-sa-kra.
    no nie mów! już się zdenerwowałam....nie dość, że na becikowe są ograniczenia to teraz jeszcze na ulgę na dziecko?! jak żyć w tym kraju....

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tam czytalam, że coś koło 1900 na osobę nie może przekroczyć (mam nadzieję że nie przekłamuję). Jak urodził sie Niko było dla wszystkich ale jak kumpela urodziła to już sie nie załapali. My wstępnie liczyliśmy że może się załapiemy (pity też chcieli jak czytałam 2 rok do tyłu (??)), no bo to teraz na 4 osoby się podzieli na 3 byłoby bez szans. A to ja o becikowym piszę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 16:48

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie wiem, ile mi tam dochód wyszedł, ale się załapałam, M zarabia więcej wiec ja nadal będę z tej ulgi korzystać ;-) Dziady No chyba że się nie załapię ha,ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 16:51

• mania Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jest 1922zł na osobę dziecko wtedy też się wlicza czyli u nas na 3...paranoja...już kiedyś tu o tym pisałam, że w tym kraju nie warto uczciwie na umowie pracować i odprowadzać składek bo Ci upierdzielą jeszcze dodatkowo gdzie indziej jak własnie becikowe czy ulga na dziecko...

a jak jest się małżeństwem to można się osobno rozliczać jak już się wspólnie do tej pory rozliczałam bo z moich zarobków to luz załapałabym się ale jak wspólnie z mężem to na nic niestety się nie łapiemy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 16:54

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym becikowym to w ogóle porażka. Dzieci nam się urodzą w 2016, a dochody liczone za 2014 - paranoja :/. Cyrk na kółkach jak dla mnie, bo np ktoś stracił pracę w 2015 i gryzie teraz tynk ze ściany ale i tak nie dostanie becikowego, bo za duże dochody miał dwa lata temu :/.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    dziewczyny macie mega piękne pokoje dla Waszych maluszków ;-)
    my stoimy w miejscu:(((( mama stwierdziła, ze na kupowanie łózeczka jeszcze za wczesnie;(
    A u mnie rodzice w drugą stronę. Właśnie mówią że wszystko wolno szykuje a to w każdej chwili mogę urodzić :p
    Ja już miałam trzecie usg :)

Mój dziadek do szpitala dziś trafił a ja nawet nie będę mogła go odwiedzić bo to płucny i się boję że coś złapie :(

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    A próbowałaś od lekarza rodzinnego dostać? Na pewno mogą dawać na tsh, ft3 i ft4. Nie wiem tylko jak jest z anty-tg i anty-tpo.
    U nas rodzinny w ogóle skierowan nie chce dawać :( a żadnen endokrynolog u nas na nfz nie przyjmuje, wiocha zabita dech ami ze tak powiem :)

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki
    Przeczytałam wszystko dopiero dzisiaj. Właśnie wyszłam dzisiaj ze szpitala, opatrunki muszę sobie robić. Ale niestety gardło mnie rozbolało, powiedzcie co oprócz mleka z miodem mogę brać na gardło? Jakieś pastylki?

zem39vvjscbr7v2w.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Cześć Dziewczynki
    Przeczytałam wszystko dopiero dzisiaj. Właśnie wyszłam dzisiaj ze szpitala, opatrunki muszę sobie robić. Ale niestety gardło mnie rozbolało, powiedzcie co oprócz mleka z miodem mogę brać na gardło? Jakieś pastylki?
    jest ta seria Prenalen i mają też tabletki do ssania na gardło - mi pomagały :)

panda80 lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Z tym becikowym to w ogóle porażka. Dzieci nam się urodzą w 2016, a dochody liczone za 2014 - paranoja :/. Cyrk na kółkach jak dla mnie, bo np ktoś stracił pracę w 2015 i gryzie teraz tynk ze ściany ale i tak nie dostanie becikowego, bo za duże dochody miał dwa lata temu :/.

Te dochody za 2014 są liczone do ostatniego dnia października 2016, jeśli już dziecko urodziłoby się w listopadzie to już biorą dochody za 2015. Moja siostra pracuje w dziale świadczeń rodzinnych MOPSu i mam listę rzeczy wymaganych do becikowego, ktoś chętny ?

Co do tsh, ft3 i ft4 mój internista bez problemu mi wypisał jak potrzebowałam (chyba w listopadzie) na wszystkie 3 hormony. Dzisiaj będąc na kontroli poprosiłam o morfologię, tsh, alat i aspat oraz bilirubinę i bez problemu dostałam ;)

Ja się ledwo ruszam bo cały dzień zajadam się gołąbkami...zrobiłyśmy ich z mamą prawie 100! <3

Piękne pokoiki, dziewczyny! My też niestety będziemy mieli tylko kącik dla Małej w Naszej sypialni, ja tam się z tego właściwie cieszę ;)

28latkaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iiiiii w ogóle - 70 dni do porodu! (teoretycznie :D) <3

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Te dochody za 2014 są liczone do ostatniego dnia października 2016, jeśli już dziecko urodziłoby się w listopadzie to już biorą dochody za 2015. Moja siostra pracuje w dziale świadczeń rodzinnych MOPSu i mam listę rzeczy wymaganych do becikowego, ktoś chętny ?
    Czyli nam to i tak nic nie robi :P. Poza tym nie zmienia to faktu, że i tak jest to powalone. Bo co kogo obchodzi ile zarobiłam dwa lata temu :P, skoro w roku 2015 mogłam być biedna. Te 1000 zł becikowego powinno być przyznawane każdemu, bo w końcu co to jest te 1000 zł w porównaniu z tym co później taki dorosły obywatel odda w podatkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 17:38

Olina lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilka wrote:
    Kinga, ja kupiłam woombie. Po konsultacji z Panią ze sklepu wybrałam model air - z dodatkową siateczką bo skoro dziecko może być w nim ok 4 miesięcy to akurat przypadnie na lato. Na stronie otulacze.pl są opcje chyba 2,5 -6 kg i 6kg ... ileś tam. Ja wybrałam ten pierwszy :)
    No widzę, że w Pl woombie przeliczają na kg,u mnie podają na miesiace i ewentualnie długość (ten rozmiar "noworodek" ma jakieś 55cm), Ja chyba ten pierwszy wezmę bawełniany bo u mnie raczej upałow nie będzie, i tak się zastanawiam czy nie kupić jakiejś podróbki, bo w tym najmniejszym rozmiarze tu są takie brzydkie wzory...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, jestem chętna na listę papierów potrzebnych do becikowego! :)

Dobson, Andrea20, Olina lubią tę wiadomość

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    tak jest 1922zł na osobę dziecko wtedy też się wlicza czyli u nas na 3...paranoja...już kiedyś tu o tym pisałam, że w tym kraju nie warto uczciwie na umowie pracować i odprowadzać składek bo Ci upierdzielą jeszcze dodatkowo gdzie indziej jak własnie becikowe czy ulga na dziecko...

a jak jest się małżeństwem to można się osobno rozliczać jak już się wspólnie do tej pory rozliczałam bo z moich zarobków to luz załapałabym się ale jak wspólnie z mężem to na nic niestety się nie łapiemy...

Niestety na to też mają patent, jak macie razem powyżej 112 000 zł to NIE przysługuje toto... Dupa.

Ja też chętnie się dowiem co jeszcze muszę zrobić żeby dostać swoje zasrane pieniądze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 18:16

mania lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ja też jestem chętna na taką listę :) My dostaniemy becikowe bo na papierkach mamy mniejszą kaskę niż dostajemy do ręki. więc to chociaż jeden plus.. ale jak ta emerytura kiedys bedzie wygladac to strach pomyslec :p

Właśnie wŕóciłam do domu :) Byłam założyć holtera :) także do jutra będę śmierdzieć bo się myć nie mogę heheh :p

• malala Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina, królowo SH! :) w piątek wspólnie wizytujemy, ja tez mam to III usg :) na 10:00 jadę.

była u mnie dziś przyjaciółka z czasów podstawówki, przywiozła mi pyszne czekoladki, zaraz się zakleję nimi, ale nie mogę przestać podjadać <3 takie w kształcie owoców morza!

co do świadczeń na dziecko to nam nie przysługuje nic. tak trąbią wszędzie o tych pieniądzach dla przyszłych rodziców a potem się okazuje, że spełnić kryteria wcale nie jest prosto.

Olina lubi tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala te czekoladki owoce morza są pyszne! :D

Właśnie z tym becikowym to jest chore... Jeśli faktycznie biorą dochody sprzed 2 lat, to spoko, a jeśli obecne to nic nie dostaniemy :/ A orientujecie się jak to jest w poszczególnych gminach - czy można liczyć na coś od burmistrza wszędzie, czy w każdej gminie jest inaczej?

• pucek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis byłam u Gina, szyjka tylko 2,7

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucek, cholercia, to mało, nie? Jakieś zalecenia czy coś?

‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ