Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jedzeniowe tematy ha,ha Ja pastę jajeczną robię dość często, ale dodaje masełko (miękkie nie od razu z lodówki) i szczypiorek, no pieprz sól wiadomo
Majonez raczej już do tego rzadko, tak się u mnie w domu zawsze robiło. W sobotę robiłam z makreli wędzonej tj zmielona makrela, jajka na twardo też zmielone plus majonez i pieprz. Niko to jadł aż uszka mu się trzęsły ha,ha Dzisiaj zjadł dwa talerze kapuśniaczku, M 3... Przetestuję przepis mani następnym razem
-
nick nieaktualny
-
Hahahaa dla mnie teraz temat jedzeniowy to nr 1 bo ciągle głodna chodzę...i moje życie kręci się wokół żarcia
zjem śniadanie myślę o drugim, zjem drugie już o obiedzie, zjem obiad, podwieczorek później kolacja a w międzyczasie coś jeszcze miąchnę
i tak codziennie
Rotenkopf, jamniczakuchnia, Dobson lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
małazłośnica wrote:Cześć dziewczyny,
mam mały problem, a coś mi się kojarzy, że któraś z dziewczyn studiuje medycynę? może też ktoś po postu wie na ten temat bo ja szczerze nie wiem czy nie wyciągam mylnych wniosków...
ale po kolei:
mam pytanie odnośnie badania HbsAg, które zostało mi zlecone przez lekarza...
W dzieciństwie byłam szczepiona na żółtaczkę typu B czy przez to wynik tego badania wyjdzie pozytywny?
Jak to jest bo trochę tego nie rozumiem? Lekarz powiedział , że jeśli wynik jest dodatni nie można dziecka karmić piersią po porodzie... ja w domu dopiero w książeczce sprawdziłam, że byłam szczepiona i nie zapytałam o to i teraz się oczywiście martwię, że wyjdzie pozytywny.. ale przecież szczepienie teoretycznie jest dobre więc?
Proszę kogoś mądrzejszego o rozwianie moich wątpliwości...
Ja mam Hbs dodatni mimo, że byłam szczepiona w dzieciństwie.
Po porodzie noworodek - dziecko mamy z dodatnim HBs - jest badany, by stwierdzić, czy doszło do zakażenia w życiu płodowym, czy też nie. Jeśli nie - malucha szczepi się przeciwko żółtaczce zakaźnej. Jeśli tak, podaje mu się immunoglobulinę, która wiąże antygen i zapobiega uszkodzeniu wątroby. W przeciwnym razie u zakażonego dziecka – jeszcze przed ukończeniem 1. roku życia - choroba przejdzie w stan przewlekły. Mama może karmić piersią swoje dziecko. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFabdorota, Karolina_Ina, Andrea20 poszło
Co do jedzenia i faz - mi teraz wróciła potrzeba na nabiał - dziennie płatki z mlekiem i kakao są obowiązkowe! Do tego sery w każdej postaci
Dostałam dzisiaj paczkę z Bebiko i się prawie popłakałam - pudełko na pamiątki (takie na prawdę solidne) i albumik na zdjęciaJuż wiem co włożę do pudełka
np. poprosiłam przyjaciółkę żeby w dniu narodzin Hani przebiegła się po mieście i zrobiła zdjęcia charakterystycznym miejscom
i sama przygotuję listę co ile kosztowało tego dnia - chleb, mąka, jajka, litr paliwa
Pytanie: Czy Wy też odczuwacie mrowienie w piersi ? ;/ Ja od kilku dni tak mam i zastanawiam się co to może oznaczać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:09
Olina, Justyna Es, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aleksandra19 wrote:Ja mam Hbs dodatni mimo, że byłam szczepiona w dzieciństwie.
Po porodzie noworodek - dziecko mamy z dodatnim HBs - jest badany, by stwierdzić, czy doszło do zakażenia w życiu płodowym, czy też nie. Jeśli nie - malucha szczepi się przeciwko żółtaczce zakaźnej. Jeśli tak, podaje mu się immunoglobulinę, która wiąże antygen i zapobiega uszkodzeniu wątroby. W przeciwnym razie u zakażonego dziecka – jeszcze przed ukończeniem 1. roku życia - choroba przejdzie w stan przewlekły. Mama może karmić piersią swoje dziecko.
Rozumiem - czyli to, że się było szczepionym nie zabezpiecza przez złapaniem tego wirusa i wynik wtedy może i tak być dodatni? ale czy samo szczepienie na ten wynik wpływa dodatnio czy to nie ma w ogóle związku ?
Dzięki za odpowiedź! -
Mi się jeszcze z piersiami nic nie dzieje jak by były nie aktywne
no ale maja jeszcze czas.
Ja mam w nocy tak ze jak się przeciagne to zamiast skurczu w łydkach mam skurcz w podbrzuszu. A ze się przeciagam kilka razy to kilka razy mnie to łapie mega nie przyjemne
Z tymi zdjęciami to fajny pomysł ja tez się zastanawialsm nad jakimś listem który może dam w dniu ślubu albo cos w tym stylu
-
nick nieaktualny
-
moja pasta prawie gotowa, utarłam w końcu wszystkie składniki, ale będzie prosta bo tylko jajko, rzodkiewka, szczypiorek, majonez i trochę sera Grana Padano dla zaostrzenia smaku
w reklamach na Na Wspólnej doprawię a na Singielce zjem haha!
Julia