WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzeniowe tematy ha,ha Ja pastę jajeczną robię dość często, ale dodaje masełko (miękkie nie od razu z lodówki) i szczypiorek, no pieprz sól wiadomo :-) Majonez raczej już do tego rzadko, tak się u mnie w domu zawsze robiło. W sobotę robiłam z makreli wędzonej tj zmielona makrela, jajka na twardo też zmielone plus majonez i pieprz. Niko to jadł aż uszka mu się trzęsły ha,ha Dzisiaj zjadł dwa talerze kapuśniaczku, M 3... Przetestuję przepis mani następnym razem :-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucek trzymam kciuki aby wszystko było ok, pora na mega leniuchowanie...

• mania Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Pucek trzymam kciuki aby wszystko było ok, pora na mega leniuchowanie...
    Haha apropo pora to lubię jeszcze właśnie pora dać do pasty :-D :-D :-D

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson, Aleksandrakili, Mania, 28latkaa, sprawdźcie pocztę ;)
    Jamniczakuchnia, przyjmiesz moje zaproszenie do przyjaciółek? Wtedy będę mogła wysłać Ci wiadomość ;)

Aleksandrakili, jamniczakuchnia, Dobson lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania się rozkręca ha,ha pastowo :-)
    Kiedyś z porem robiłam sałatkę, ananas, jajko na twardo i chyba majonez ale to było sto lat temu i chyba to było wszystko. Oczywiście doprawić do smaku :-)

mania lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ja też poproszę :-) :-)

• pucek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteine biorę od 6 tc, od 16 jeszcze nospe i magnez

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, ja też poproszę ;)
    Co do jedzenia, to ja mam fazę na twarożek. Jutro znów będzie na śniadanko :D Ale pastę jajeczna też bym wsunela, tylko szczypiorku brak...:(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaa dla mnie teraz temat jedzeniowy to nr 1 bo ciągle głodna chodzę...i moje życie kręci się wokół żarcia :-) zjem śniadanie myślę o drugim, zjem drugie już o obiedzie, zjem obiad, podwieczorek później kolacja a w międzyczasie coś jeszcze miąchnę :-) i tak codziennie

Rotenkopf, jamniczakuchnia, Dobson lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:50

• Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małazłośnica wrote:
    Cześć dziewczyny,

mam mały problem, a coś mi się kojarzy, że któraś z dziewczyn studiuje medycynę? może też ktoś po postu wie na ten temat bo ja szczerze nie wiem czy nie wyciągam mylnych wniosków... :(

ale po kolei:

mam pytanie odnośnie badania HbsAg, które zostało mi zlecone przez lekarza...

W dzieciństwie byłam szczepiona na żółtaczkę typu B czy przez to wynik tego badania wyjdzie pozytywny?
    Jak to jest bo trochę tego nie rozumiem? Lekarz powiedział , że jeśli wynik jest dodatni nie można dziecka karmić piersią po porodzie... ja w domu dopiero w książeczce sprawdziłam, że byłam szczepiona i nie zapytałam o to i teraz się oczywiście martwię, że wyjdzie pozytywny.. ale przecież szczepienie teoretycznie jest dobre więc?

Proszę kogoś mądrzejszego o rozwianie moich wątpliwości...

Ja mam Hbs dodatni mimo, że byłam szczepiona w dzieciństwie.

Po porodzie noworodek - dziecko mamy z dodatnim HBs - jest badany, by stwierdzić, czy doszło do zakażenia w życiu płodowym, czy też nie. Jeśli nie - malucha szczepi się przeciwko żółtaczce zakaźnej. Jeśli tak, podaje mu się immunoglobulinę, która wiąże antygen i zapobiega uszkodzeniu wątroby. W przeciwnym razie u zakażonego dziecka – jeszcze przed ukończeniem 1. roku życia - choroba przejdzie w stan przewlekły. Mama może karmić piersią swoje dziecko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Dobson, Aleksandrakili, Mania, 28latkaa, sprawdźcie pocztę ;)
    Jamniczakuchnia, przyjmiesz moje zaproszenie do przyjaciółek? Wtedy będę mogła wysłać Ci wiadomość ;)
    Jesteś Kochana! :* Bardzo dziękuję :* <3

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopft to ja tez poprosze o tą listę jak byś mogła :)

Wy tu o jedzeniu a ja juz 11 kg na plusie a głód ciągle doskwiera :D Co prawda nie widać po mnie tych dodatkowych kg jakos a w brzuszku 103 cm ale gdzieś to 11 kg musi być :D

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota, Karolina_Ina, Andrea20 poszło ;)

Co do jedzenia i faz - mi teraz wróciła potrzeba na nabiał - dziennie płatki z mlekiem i kakao są obowiązkowe! Do tego sery w każdej postaci :D

Dostałam dzisiaj paczkę z Bebiko i się prawie popłakałam - pudełko na pamiątki (takie na prawdę solidne) i albumik na zdjęcia ;) Już wiem co włożę do pudełka ;) np. poprosiłam przyjaciółkę żeby w dniu narodzin Hani przebiegła się po mieście i zrobiła zdjęcia charakterystycznym miejscom ;) i sama przygotuję listę co ile kosztowało tego dnia - chleb, mąka, jajka, litr paliwa :D

Pytanie: Czy Wy też odczuwacie mrowienie w piersi ? ;/ Ja od kilku dni tak mam i zastanawiam się co to może oznaczać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:09

Olina, Justyna Es, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:50

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf dziękuje! :*:)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra19 wrote:
    Ja mam Hbs dodatni mimo, że byłam szczepiona w dzieciństwie.

Po porodzie noworodek - dziecko mamy z dodatnim HBs - jest badany, by stwierdzić, czy doszło do zakażenia w życiu płodowym, czy też nie. Jeśli nie - malucha szczepi się przeciwko żółtaczce zakaźnej. Jeśli tak, podaje mu się immunoglobulinę, która wiąże antygen i zapobiega uszkodzeniu wątroby. W przeciwnym razie u zakażonego dziecka – jeszcze przed ukończeniem 1. roku życia - choroba przejdzie w stan przewlekły. Mama może karmić piersią swoje dziecko.

Rozumiem - czyli to, że się było szczepionym nie zabezpiecza przez złapaniem tego wirusa i wynik wtedy może i tak być dodatni? ale czy samo szczepienie na ten wynik wpływa dodatnio czy to nie ma w ogóle związku ?

Dzięki za odpowiedź!

f2w3rjjg787he44v.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się jeszcze z piersiami nic nie dzieje jak by były nie aktywne :/ no ale maja jeszcze czas.
    Ja mam w nocy tak ze jak się przeciagne to zamiast skurczu w łydkach mam skurcz w podbrzuszu. A ze się przeciagam kilka razy to kilka razy mnie to łapie mega nie przyjemne :/

Z tymi zdjęciami to fajny pomysł ja tez się zastanawialsm nad jakimś listem który może dam w dniu ślubu albo cos w tym stylu :D

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, jasne, poproszę :)

• malala Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja pasta prawie gotowa, utarłam w końcu wszystkie składniki, ale będzie prosta bo tylko jajko, rzodkiewka, szczypiorek, majonez i trochę sera Grana Padano dla zaostrzenia smaku :D w reklamach na Na Wspólnej doprawię a na Singielce zjem haha! :D

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ