X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • malala Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w moich piersiach nic się nie dzieje, nawet nie urosły zbytnio, mam mały biust, miseczkę A. i ciekawa jestem czy ja w ogóle będę mogła karmić.. ?

a co to za paczuszka z Bebiko? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:23

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81, generalnie HbsAg to badanie na antygen wirusowego zapalenia wątroby. Jeśli byłaś szczepiona, a przed szczepieniem nigdy nie miałaś kontaktu z wirusem to antygen na pewno wyjdzie ujemny. Szczepienia były od 1994r., więc teoretycznie wcześniej mogło dojść do zakażenia. Mnie np zarazili w szpitalu we wczesnych latach 90-tych. U dzieci zakażenie bardzo często przebiega bezobjawowo i są sytuacje, że jest się nosicielem nawet o tym nie wiedząc.
    Szczepienie wpływa na wynik przeciwciał, czyli anty-hbs. Po szczepieniu powinno się mieć te przeciwciała obecne.

Jeśli natomiast kiedyś się chorowało i zostało się wyleczonym to również obecne będą przeciwciała a antygen Hbs-Ag nie będzie wykrywalny.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ja tez poprosze jesli mozna :****

z tym becikowym ja wgl nie ogarniam!!!!!

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf i ja poproszę tę listę, jeśli to nie problem ;)

A co do past, to swego czasu robiłam z awokado- pyszności ;) kroi się miękkie awokado, dodaje starte jajeczko, ząbek czosnku, przyprawy, majonez.. Jutro zrobię chyba ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    w moich piersiach nic się nie dzieje, nawet nie urosły zbytnio, mam mały biust, miseczkę A. i ciekawa jestem czy ja w ogóle będę mogła karmić.. ?

mnie urosly, ale poki co nic z nich nie ''wycieka'' takze sie zastanawiam tez nad tym.

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:

Kiedyś miałam fazę i się rejestrowałam wszędzie gdzie się da - hipp, bobovita, bebiko itd :D

Jaskra, Olina, poszło ;)

Olina lubi tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ja też chętnie przygarnę te papiery do becikowego:) chyba przyjełam Twoje zaproszenie

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, dopiero przyjęłam zapro, bo nie wiedziałam gdzie to się robi :D

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• malala Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja poprosze o to becikowe jeśli to nie kłopot :) tzn chyba i tak nam się nie nalezy ale chętnie się zapoznam jak to w ogóle wygląda..

a co do Bebiko to wystarczy sie zarejestrowac czy należy wygrać jakiś konkurs? :D

Olina z moich prawie nic nie wycieka, czasem się zdarza, że mam odrobinkę jakby zaschniętej wydzieliny ale to serio minimalne ilości..

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam tylko jaja ze sklepu w lodowce a takich nie jem tak jedzeniowo tylko ew. do panierki czy pieczenia :( a jak zwykle smaka narobilyscie...

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    to i ja poprosze o to becikowe jeśli to nie kłopot :) tzn chyba i tak nam się nie nalezy ale chętnie się zapoznam jak to w ogóle wygląda..

a co do Bebiko to wystarczy sie zarejestrowac czy należy wygrać jakiś konkurs? :D

Olina z moich prawie nic nie wycieka, czasem się zdarza, że mam odrobinkę jakby zaschniętej wydzieliny ale to serio minimalne ilości..
    ja nie mam absolutnie nic..no zobaczymy jak to bedzie. Chciałabym kp , ale jesli bede miała mało pokarmu to chyba nie bedzie sensu siemeczyc i dzidziusia bo bedzie głodny

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Karatka81, generalnie HbsAg to badanie na antygen wirusowego zapalenia wątroby. Jeśli byłaś szczepiona, a przed szczepieniem nigdy nie miałaś kontaktu z wirusem to antygen na pewno wyjdzie ujemny. Szczepienia były od 1994r., więc teoretycznie wcześniej mogło dojść do zakażenia. Mnie np zarazili w szpitalu we wczesnych latach 90-tych. U dzieci zakażenie bardzo często przebiega bezobjawowo i są sytuacje, że jest się nosicielem nawet o tym nie wiedząc.
    Szczepienie wpływa na wynik przeciwciał, czyli anty-hbs. Po szczepieniu powinno się mieć te przeciwciała obecne.

Jeśli natomiast kiedyś się chorowało i zostało się wyleczonym to również obecne będą przeciwciała a antygen Hbs-Ag nie będzie wykrywalny.

Bardzo dziękuję, wiele mi to wyjaśniło

f2w3rjjg787he44v.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina mi też nic nie leci. Cycki urosły na początku i teraz są jak przed ciążą. Siara może się jeszcze pojawić a nawet jak nie to po porodzie i tak możemy miec mleko. Moja mama nie miała przed też ani kropli a moich braci po 6 miesięcy karmiła więc bądźmy dobrej myśli:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:48

Olina, malala lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Rotenkopf pisałaś coś że będziesz robić badania poziomu ASPAT, AlAT, bilirubiny wiesz może kiedy te badania są zalecane? bo ja mam straszne uczulenie na brzuchu i teraz coś czytam o tym że to może byc cholestaza ciążowa i pewnie będe musiała zrobic te badania prywatnie bo mój gin uważa że to zwykłe uczulenie którego on w ciąży nie będzie leczył a ja sie już męcze 2 miesiące prawie.

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mrowienie w cyckach zwiastuje wyciek siary. Już są znacznie mniejsze, ale kilka dni miałam potop:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera wrote:
    Hej. Rotenkopf pisałaś coś że będziesz robić badania poziomu ASPAT, AlAT, bilirubiny wiesz może kiedy te badania są zalecane? bo ja mam straszne uczulenie na brzuchu i teraz coś czytam o tym że to może byc cholestaza ciążowa i pewnie będe musiała zrobic te badania prywatnie bo mój gin uważa że to zwykłe uczulenie którego on w ciąży nie będzie leczył a ja sie już męcze 2 miesiące prawie.
    Jeśli chodzi o cholestaze to robiłam badania 3 razy, a okazało się że uczulenie. Ostatnio w szpitalu dopiero mi powiedzieli, że cholestaze ma się bez żadnych wykwitów, tzn krostek lub innych i najpierw swędzą dłonie i stopy a później cała reszta. Ja mam wysypkę na piersiach od ponad 2 miesięcy, ostatnio na przedramionach mi wyszła i pojechałam do szpitala. Wszystko ok, dermatologa mam w czwartek. Więc, oczywiście dla swojego spokoju zrobiłabym wyniki, tylko mi teraz w szpitalu kazali zrobić alat, aspat i kwasy żółciowe a nie bilirubinę.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    U mnie mrowienie w cyckach zwiastuje wyciek siary. Już są znacznie mniejsze, ale kilka dni miałam potop:D
    a ja nie mam nic! i cycki jak przed ciążą! może ciut większe. z córką miałam potopy, a tu zeroo.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja poproszę o listę, trzeba będzie sprawdzić, czy uda nam się załapać :)

Śliczne macie pokoiki dla maluszków, my jeszcze jesteśmy w lesie, nawet wózek nie został wybrany.

U mnie od rozpoczęcia pomiarów cukru też życie zaczęło się kręcić wokół posiłków i długości przerw między nimi. Niestety, dziś zgrzeszyłam pszennymi ciasteczkami :(

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie czerwone swędzące plamy tylko na brzuchu.
    Juz sama nie wiem co mam robić, chyba zrobie sobie prywatnie te badania a dopiero poźniej pójdę do dermatologa bo na NFZ to się pewnie nie doczekam.

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przecież siara w ciąży nie ma znaczenia, a tylko życie utrudnia:P Moja mama miała od połowy ciąży bardzo duże wycieki. Ja się urodziłam i absolutny brak pokarmu. A karmić chciała...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ