Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karatka81, generalnie HbsAg to badanie na antygen wirusowego zapalenia wątroby. Jeśli byłaś szczepiona, a przed szczepieniem nigdy nie miałaś kontaktu z wirusem to antygen na pewno wyjdzie ujemny. Szczepienia były od 1994r., więc teoretycznie wcześniej mogło dojść do zakażenia. Mnie np zarazili w szpitalu we wczesnych latach 90-tych. U dzieci zakażenie bardzo często przebiega bezobjawowo i są sytuacje, że jest się nosicielem nawet o tym nie wiedząc.
Szczepienie wpływa na wynik przeciwciał, czyli anty-hbs. Po szczepieniu powinno się mieć te przeciwciała obecne.
Jeśli natomiast kiedyś się chorowało i zostało się wyleczonym to również obecne będą przeciwciała a antygen Hbs-Ag nie będzie wykrywalny. -
malala wrote:w moich piersiach nic się nie dzieje, nawet nie urosły zbytnio, mam mały biust, miseczkę A. i ciekawa jestem czy ja w ogóle będę mogła karmić.. ?
a co to za paczuszka z Bebiko? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
to i ja poprosze o to becikowe jeśli to nie kłopot
tzn chyba i tak nam się nie nalezy ale chętnie się zapoznam jak to w ogóle wygląda..
a co do Bebiko to wystarczy sie zarejestrowac czy należy wygrać jakiś konkurs?
Olina z moich prawie nic nie wycieka, czasem się zdarza, że mam odrobinkę jakby zaschniętej wydzieliny ale to serio minimalne ilości..Julia
-
malala wrote:to i ja poprosze o to becikowe jeśli to nie kłopot
tzn chyba i tak nam się nie nalezy ale chętnie się zapoznam jak to w ogóle wygląda..
a co do Bebiko to wystarczy sie zarejestrowac czy należy wygrać jakiś konkurs?
Olina z moich prawie nic nie wycieka, czasem się zdarza, że mam odrobinkę jakby zaschniętej wydzieliny ale to serio minimalne ilości.. -
jaskra wrote:Karatka81, generalnie HbsAg to badanie na antygen wirusowego zapalenia wątroby. Jeśli byłaś szczepiona, a przed szczepieniem nigdy nie miałaś kontaktu z wirusem to antygen na pewno wyjdzie ujemny. Szczepienia były od 1994r., więc teoretycznie wcześniej mogło dojść do zakażenia. Mnie np zarazili w szpitalu we wczesnych latach 90-tych. U dzieci zakażenie bardzo często przebiega bezobjawowo i są sytuacje, że jest się nosicielem nawet o tym nie wiedząc.
Szczepienie wpływa na wynik przeciwciał, czyli anty-hbs. Po szczepieniu powinno się mieć te przeciwciała obecne.
Jeśli natomiast kiedyś się chorowało i zostało się wyleczonym to również obecne będą przeciwciała a antygen Hbs-Ag nie będzie wykrywalny.
Bardzo dziękuję, wiele mi to wyjaśniło -
Olina mi też nic nie leci. Cycki urosły na początku i teraz są jak przed ciążą. Siara może się jeszcze pojawić a nawet jak nie to po porodzie i tak możemy miec mleko. Moja mama nie miała przed też ani kropli a moich braci po 6 miesięcy karmiła więc bądźmy dobrej myśli:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:48
Olina, malala lubią tę wiadomość
-
Hej. Rotenkopf pisałaś coś że będziesz robić badania poziomu ASPAT, AlAT, bilirubiny wiesz może kiedy te badania są zalecane? bo ja mam straszne uczulenie na brzuchu i teraz coś czytam o tym że to może byc cholestaza ciążowa i pewnie będe musiała zrobic te badania prywatnie bo mój gin uważa że to zwykłe uczulenie którego on w ciąży nie będzie leczył a ja sie już męcze 2 miesiące prawie.
-
Nemera wrote:Hej. Rotenkopf pisałaś coś że będziesz robić badania poziomu ASPAT, AlAT, bilirubiny wiesz może kiedy te badania są zalecane? bo ja mam straszne uczulenie na brzuchu i teraz coś czytam o tym że to może byc cholestaza ciążowa i pewnie będe musiała zrobic te badania prywatnie bo mój gin uważa że to zwykłe uczulenie którego on w ciąży nie będzie leczył a ja sie już męcze 2 miesiące prawie.
-
To i ja poproszę o listę, trzeba będzie sprawdzić, czy uda nam się załapać
Śliczne macie pokoiki dla maluszków, my jeszcze jesteśmy w lesie, nawet wózek nie został wybrany.
U mnie od rozpoczęcia pomiarów cukru też życie zaczęło się kręcić wokół posiłków i długości przerw między nimi. Niestety, dziś zgrzeszyłam pszennymi ciasteczkami