WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • malala Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w moich piersiach nic się nie dzieje, nawet nie urosły zbytnio, mam mały biust, miseczkę A. i ciekawa jestem czy ja w ogóle będę mogła karmić.. ?

a co to za paczuszka z Bebiko? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:23

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81, generalnie HbsAg to badanie na antygen wirusowego zapalenia wątroby. Jeśli byłaś szczepiona, a przed szczepieniem nigdy nie miałaś kontaktu z wirusem to antygen na pewno wyjdzie ujemny. Szczepienia były od 1994r., więc teoretycznie wcześniej mogło dojść do zakażenia. Mnie np zarazili w szpitalu we wczesnych latach 90-tych. U dzieci zakażenie bardzo często przebiega bezobjawowo i są sytuacje, że jest się nosicielem nawet o tym nie wiedząc.
    Szczepienie wpływa na wynik przeciwciał, czyli anty-hbs. Po szczepieniu powinno się mieć te przeciwciała obecne.

Jeśli natomiast kiedyś się chorowało i zostało się wyleczonym to również obecne będą przeciwciała a antygen Hbs-Ag nie będzie wykrywalny.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ja tez poprosze jesli mozna :****

z tym becikowym ja wgl nie ogarniam!!!!!

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf i ja poproszę tę listę, jeśli to nie problem ;)

A co do past, to swego czasu robiłam z awokado- pyszności ;) kroi się miękkie awokado, dodaje starte jajeczko, ząbek czosnku, przyprawy, majonez.. Jutro zrobię chyba ;)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    w moich piersiach nic się nie dzieje, nawet nie urosły zbytnio, mam mały biust, miseczkę A. i ciekawa jestem czy ja w ogóle będę mogła karmić.. ?

mnie urosly, ale poki co nic z nich nie ''wycieka'' takze sie zastanawiam tez nad tym.

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:

Kiedyś miałam fazę i się rejestrowałam wszędzie gdzie się da - hipp, bobovita, bebiko itd :D

Jaskra, Olina, poszło ;)

Olina lubi tę wiadomość

• Endzis Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ja też chętnie przygarnę te papiery do becikowego:) chyba przyjełam Twoje zaproszenie

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, dopiero przyjęłam zapro, bo nie wiedziałam gdzie to się robi :D

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• malala Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to i ja poprosze o to becikowe jeśli to nie kłopot :) tzn chyba i tak nam się nie nalezy ale chętnie się zapoznam jak to w ogóle wygląda..

a co do Bebiko to wystarczy sie zarejestrowac czy należy wygrać jakiś konkurs? :D

Olina z moich prawie nic nie wycieka, czasem się zdarza, że mam odrobinkę jakby zaschniętej wydzieliny ale to serio minimalne ilości..

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam tylko jaja ze sklepu w lodowce a takich nie jem tak jedzeniowo tylko ew. do panierki czy pieczenia :( a jak zwykle smaka narobilyscie...

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    to i ja poprosze o to becikowe jeśli to nie kłopot :) tzn chyba i tak nam się nie nalezy ale chętnie się zapoznam jak to w ogóle wygląda..

a co do Bebiko to wystarczy sie zarejestrowac czy należy wygrać jakiś konkurs? :D

Olina z moich prawie nic nie wycieka, czasem się zdarza, że mam odrobinkę jakby zaschniętej wydzieliny ale to serio minimalne ilości..
    ja nie mam absolutnie nic..no zobaczymy jak to bedzie. Chciałabym kp , ale jesli bede miała mało pokarmu to chyba nie bedzie sensu siemeczyc i dzidziusia bo bedzie głodny

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • małazłośnica Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Karatka81, generalnie HbsAg to badanie na antygen wirusowego zapalenia wątroby. Jeśli byłaś szczepiona, a przed szczepieniem nigdy nie miałaś kontaktu z wirusem to antygen na pewno wyjdzie ujemny. Szczepienia były od 1994r., więc teoretycznie wcześniej mogło dojść do zakażenia. Mnie np zarazili w szpitalu we wczesnych latach 90-tych. U dzieci zakażenie bardzo często przebiega bezobjawowo i są sytuacje, że jest się nosicielem nawet o tym nie wiedząc.
    Szczepienie wpływa na wynik przeciwciał, czyli anty-hbs. Po szczepieniu powinno się mieć te przeciwciała obecne.

Jeśli natomiast kiedyś się chorowało i zostało się wyleczonym to również obecne będą przeciwciała a antygen Hbs-Ag nie będzie wykrywalny.

Bardzo dziękuję, wiele mi to wyjaśniło

f2w3rjjg787he44v.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina mi też nic nie leci. Cycki urosły na początku i teraz są jak przed ciążą. Siara może się jeszcze pojawić a nawet jak nie to po porodzie i tak możemy miec mleko. Moja mama nie miała przed też ani kropli a moich braci po 6 miesięcy karmiła więc bądźmy dobrej myśli:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 20:48

Olina, malala lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Rotenkopf pisałaś coś że będziesz robić badania poziomu ASPAT, AlAT, bilirubiny wiesz może kiedy te badania są zalecane? bo ja mam straszne uczulenie na brzuchu i teraz coś czytam o tym że to może byc cholestaza ciążowa i pewnie będe musiała zrobic te badania prywatnie bo mój gin uważa że to zwykłe uczulenie którego on w ciąży nie będzie leczył a ja sie już męcze 2 miesiące prawie.

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mrowienie w cyckach zwiastuje wyciek siary. Już są znacznie mniejsze, ale kilka dni miałam potop:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera wrote:
    Hej. Rotenkopf pisałaś coś że będziesz robić badania poziomu ASPAT, AlAT, bilirubiny wiesz może kiedy te badania są zalecane? bo ja mam straszne uczulenie na brzuchu i teraz coś czytam o tym że to może byc cholestaza ciążowa i pewnie będe musiała zrobic te badania prywatnie bo mój gin uważa że to zwykłe uczulenie którego on w ciąży nie będzie leczył a ja sie już męcze 2 miesiące prawie.
    Jeśli chodzi o cholestaze to robiłam badania 3 razy, a okazało się że uczulenie. Ostatnio w szpitalu dopiero mi powiedzieli, że cholestaze ma się bez żadnych wykwitów, tzn krostek lub innych i najpierw swędzą dłonie i stopy a później cała reszta. Ja mam wysypkę na piersiach od ponad 2 miesięcy, ostatnio na przedramionach mi wyszła i pojechałam do szpitala. Wszystko ok, dermatologa mam w czwartek. Więc, oczywiście dla swojego spokoju zrobiłabym wyniki, tylko mi teraz w szpitalu kazali zrobić alat, aspat i kwasy żółciowe a nie bilirubinę.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    U mnie mrowienie w cyckach zwiastuje wyciek siary. Już są znacznie mniejsze, ale kilka dni miałam potop:D
    a ja nie mam nic! i cycki jak przed ciążą! może ciut większe. z córką miałam potopy, a tu zeroo.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja poproszę o listę, trzeba będzie sprawdzić, czy uda nam się załapać :)

Śliczne macie pokoiki dla maluszków, my jeszcze jesteśmy w lesie, nawet wózek nie został wybrany.

U mnie od rozpoczęcia pomiarów cukru też życie zaczęło się kręcić wokół posiłków i długości przerw między nimi. Niestety, dziś zgrzeszyłam pszennymi ciasteczkami :(

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie czerwone swędzące plamy tylko na brzuchu.
    Juz sama nie wiem co mam robić, chyba zrobie sobie prywatnie te badania a dopiero poźniej pójdę do dermatologa bo na NFZ to się pewnie nie doczekam.

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przecież siara w ciąży nie ma znaczenia, a tylko życie utrudnia:P Moja mama miała od połowy ciąży bardzo duże wycieki. Ja się urodziłam i absolutny brak pokarmu. A karmić chciała...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ