Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
pucek wrote:Lekarz stwierdził ze mieści się w normie ledwo co i ze dużo jej brakuje do ideału. Dodatkowo mam skurcze kilka na dzień wiec kazał mi leżeć duzo i za dwa tygodnie kontrol
-
Jak sprzed dwóch lat to może i się załapiemy bo ja byłam bezrobotna
ale nie rozumiem oni jakaś średnią wyliczają czy tylko sprzed dwóch lat?? Ciemna w tym jestem wytłumaczcie proszę jak krowie na rowie
To ja też Rotenkopf poproszę
Właśnie zrobiłam pycha pastę jajeczną wrzuciłam wszystko co mogę jeść żeby było treściwie
Pucek a dał Ci chociaż luteinę??Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 19:07
-
Rotenkopf wrote:Te dochody za 2014 są liczone do ostatniego dnia października 2016, jeśli już dziecko urodziłoby się w listopadzie to już biorą dochody za 2015. Moja siostra pracuje w dziale świadczeń rodzinnych MOPSu i mam listę rzeczy wymaganych do becikowego, ktoś chętny ?
Co do tsh, ft3 i ft4 mój internista bez problemu mi wypisał jak potrzebowałam (chyba w listopadzie) na wszystkie 3 hormony. Dzisiaj będąc na kontroli poprosiłam o morfologię, tsh, alat i aspat oraz bilirubinę i bez problemu dostałam
Ja się ledwo ruszam bo cały dzień zajadam się gołąbkami...zrobiłyśmy ich z mamą prawie 100!
Piękne pokoiki, dziewczyny! My też niestety będziemy mieli tylko kącik dla Małej w Naszej sypialni, ja tam się z tego właściwie cieszę
-
nick nieaktualnymania wrote:Jak sprzed dwóch lat to może i się załapiemy bo ja byłam bezrobotna
ale nie rozumiem oni jakaś średnią wyliczają czy tylko sprzed dwóch lat?? Ciemna w tym jestem wytłumaczcie proszę jak krowie na rowie
To ja też Rotenkopf poproszę
Właśnie zrobiłam pycha pastę jajeczną wrzuciłam wszystko co mogę jeść żeby było treściwie
Pucek a dał Ci chociaż luteinę??ohhhh mmmm
-
malala wrote:tez chcę pastę! jak najszybciej taką zrobić? chcę na kolację
jajka i szczypiorek wystarczą? co jeszcze tam dajecie?
ja jeszcze dałam czarne oliwki, czerwoną cebulkę, rzodkiewkę, suszone pomidory i natkę pietruszki wyszło pychaaaa ale to wyjatkowo bogata wersja dla cukrzyka żeby się w koncu najeść
-
Dziewczyny, lekarz w przychodni od roku albo dwóch może leczyć i diagnozować niedoczynność i nadczynność tarczycy i w związku z tym może zlecać na spokojnie badania hormonów. Nie wiem jak z przeciwciałami, ale ft3, ft4 na pewno. Problem jest taki, że system finansowania POZ-ów jest w Polsce powalony, bo w skrócie im więcej skierowań na badania lekarz wystawi, tym mniej pieniędzy zarobi, więc wolą diagnostykę przekazywać w ręce specjalistów, nawet jeśli byliby w stanie pomóc
Na szczęście nie wszyscy tak robią..
Boże jak mi dusznoooo... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,
mam mały problem, a coś mi się kojarzy, że któraś z dziewczyn studiuje medycynę? może też ktoś po postu wie na ten temat bo ja szczerze nie wiem czy nie wyciągam mylnych wniosków...
ale po kolei:
mam pytanie odnośnie badania HbsAg, które zostało mi zlecone przez lekarza...
W dzieciństwie byłam szczepiona na żółtaczkę typu B czy przez to wynik tego badania wyjdzie pozytywny?
Jak to jest bo trochę tego nie rozumiem? Lekarz powiedział , że jeśli wynik jest dodatni nie można dziecka karmić piersią po porodzie... ja w domu dopiero w książeczce sprawdziłam, że byłam szczepiona i nie zapytałam o to i teraz się oczywiście martwię, że wyjdzie pozytywny.. ale przecież szczepienie teoretycznie jest dobre więc?
Proszę kogoś mądrzejszego o rozwianie moich wątpliwości...