WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w stacjonarnych smykach są spore przeceny;) Co prawda kupiłam tylko dwa sweterki i czapeczki, ale można się oblowic, jeśli jeszcze nie skompletowalyscie ubranek;)
    Kupiłam sobie w kapp ahl staniki do karmienia, które któraś z Was polecala. Chyba Ameiva. Boskie są. Super na teraz, bardzo rozwojowe jak ruszy laktacja i cycki urosna, to na luzie wejdą, materiał milutki i nie są takie brzydkie jak większość. Jestem przeszczesliwa :D
    Chyba w sobotę pojedziemy do rodziców do hurtowni po resztę wyprawki. Jaram się;)
    A pokoiki macie boskie. My musimy jeszcze trochę odpicowac, zamontować szyny na firanki, muszę dokończyć ozdoby. A co do fotela to rozważamy sako, ale musielibyśmy go ustawić w salonie...

Ameiva lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki dzisiaj ciemny,mokry i ponury dzien. Nic mi sie nie chce. Tez powinnam zrobić selekcje rzeczy w szafach bo już sie nie mieszczę ale na to sił i chęci brak. Fajnie tak czekać na kuriera i odpakowac paczuszkę, zamówię duzo rzeczy w gemini w następnym tyg. Już powiedziałam mężowi ze to bedzie spora sumka:P jeszcze muszę kupić poduszkę do karmienia,biustonosze,piżamę do porodu i torbę. A w marcu wózek anex sport .To już bedzie wszystko :)

km5smg7yv4tozota.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Dzwonilam do swojego ginekologa ale nie chciał mi przepisać tych badań krwi na tarczyce na siebie :( powiedział ze on nie leczy mnie endokrynologicznie i nie może tego zrobić bo wtedy on musiałby za to
    zapłacić. .. trochę nie rozumiem ale ok. Trudno będę musiała zrobić prywatnie.

A co do pokoików to piękne macie
    badania krwi na tarczyce może wypisać Ci internista, ale tylko na tsh ...ft3 i ft4 sa już płatne. Najpierw moze idz do internisty po skierowanie na tsh a jesli cos wyjdzie wybierz sie do endokrynologa ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:07

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie mega piękne pokoje dla Waszych maluszków ;-)
    my stoimy w miejscu:(((( mama stwierdziła, ze na kupowanie łózeczka jeszcze za wczesnie;(

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Kawuszka, bo zdjęcie już usunęłam ;)

Marzy mi się ten fotel uszak z Ikei <3. No ale na razie są ważniejsze wydatki ;)

To proszę pokaż jeszcze raz :) Pliss, pliss :) Albo wyślij mi na maila jak możesz :) Podam Ci na priv :) Bardzo jestem ciekawa jak się sprawdził szablon :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Domi82 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie zaglądałam, znowu nie nadrobię. Szpitale wybrane? Kiedy macie trzecie USG? Ja 03.02. Druga ciąża i mega zgaga, jakiej nie miałam w pierwszej. Plus zadyszka, jakiej tez nie miałam w pierwszej ciąży. A myślałam, że będzie podobnie, jak widać każda ciąża jest inna. Widzę, ze szalejecie z zakupami, ja oprócz kilku nowych ciuszków kupię kosmetyki, bo tak to wszystko mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:24

oar8vfxmmnw6im3i.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja usg mam 29stycznia czyli w ten piatek.

malala lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moje dzisiejsze łowy
    2dc7ups.jpg
    ilhvd3.jpg

całe 8zł wydałam ;-)

wiecznie, Dobson, _Saszka_, Straciatellaa, paprotka30, Rotenkopf, Andrea20, Ameiva, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np właśnie byłam wczoraj u endokrynologa prywatnie, zrobił usg i zobaczył ten guzek mówi ze to raczej łagodna zmiana no ale trzeba sprawdzić i dał mi skierowanie na badania krwi a pytałam ginekologa czy mogłyby mi przepisać to skierowanie na siebie bo on ma umowę z laboratorium i bym niemusiała płacić. . No ale nie zgodził się. Właśnie chodziło mi o te anty tpo i anty tg bo tsh dużo nie kosztuje. No ale już mniejsza z tym. Nie uda się niestety przyoszczedzic.

Ja w ogóle czuje się w polu z wyprawka :(
    Co prawda mam już odmalowany pokoik dla maluszka, komode z Ikei malm 4szufladowa, lampki no i łóżeczko misza z firmy piętrus ale czeka jeszcze na złożenie :) aha i kolyske drewniana bo mały na początku będzie spał z nami w sypialni. Co do reszty rzeczy to mam większośc.. napewno musze jeszcze kupić poduszkę do karmienia, laktator (nie wiem czy poczekać czy od razu kupić? Nie wiadomo czy będę miała pokarm bo mam bardzo małe piersi) i ciągle wydaje mi się ze mam mało ubranek :( liczę jeszcze na teściowa i mamę ze coś dokupia i zrobię jeszcze nalot na second hand bo niestety nie mam od kogo mieć w spadku ciuszków :(

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha rozumiem, czegoś musiałam niedoczytać.
    U nas sa takie zestawy całkiem tanie ja placiłam za tsh,ft3 i ft4 30zł takze bardzo mało, bo ogolnie to ok 60...
    może posprawdzaj po przychodniach, jakby Ci internistka dała skierowania do endo na nfz to pewnie szybko by Cie przyjeli ja czekałam tydzien i wtedy te wszytskie badania masz juz wliczone w fundusz.
    Hmmm no nie wiem co tu poradzić
    Polecam pchodzić po sh czasami mozna złapac coś napawde ladnego i dobrej jakości, bo w tych sklepach to rożnie wiekrzosc to poliester bawełna sie chowa tylko na kieszenie chyba:(((((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:45

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    To proszę pokaż jeszcze raz :) Pliss, pliss :) Albo wyślij mi na maila jak możesz :) Podam Ci na priv :) Bardzo jestem ciekawa jak się sprawdził szablon :)
    jaskra wrote:
    wiecznie, a Twojego zdjęcia nie widzę, a motyw chmurek uwielbiam.. Poka jeszcze raz ;)
    Zatem wrzucam jeszcze raz :), ale tak samo jak poprzednio proszę o niecytowanie tego posta ze zdjęciem :)

edit. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 19:45

Olina, Dobson, jamniczakuchnia, Rotenkopf lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Olina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Zatem wrzucam jeszcze raz :), ale tak samo jak poprzednio proszę o niecytowanie tego posta ze zdjęciem :)
    OMG piękne! skad sa te chmurki ??? mega słodkie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:49

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolajna91 wrote:
    Np właśnie byłam wczoraj u endokrynologa prywatnie, zrobił usg i zobaczył ten guzek mówi ze to raczej łagodna zmiana no ale trzeba sprawdzić i dał mi skierowanie na badania krwi a pytałam ginekologa czy mogłyby mi przepisać to skierowanie na siebie bo on ma umowę z laboratorium i bym niemusiała płacić. . No ale nie zgodził się. Właśnie chodziło mi o te anty tpo i anty tg bo tsh dużo nie kosztuje. No ale już mniejsza z tym. Nie uda się niestety przyoszczedzic.
    A próbowałaś od lekarza rodzinnego dostać? Na pewno mogą dawać na tsh, ft3 i ft4. Nie wiem tylko jak jest z anty-tg i anty-tpo.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    A próbowałaś od lekarza rodzinnego dostać? Na pewno mogą dawać na tsh, ft3 i ft4. Nie wiem tylko jak jest z anty-tg i anty-tpo.
    internista na ft3 i ft4 nie moze dac na fundusz;( tylko na tsh

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    aha rozumiem, czegoś musiałam niedoczytać.
    U nas sa takie zestawy całkiem tanie ja placiłam za tsh,ft3 i ft4 30zł takze bardzo mało, bo ogolnie to ok 60...
    może posprawdzaj po przychodniach, jakby Ci internistka dała skierowania do endo na nfz to pewnie szybko by Cie przyjeli ja czekałam tydzien i wtedy te wszytskie badania masz juz wliczone w fundusz.
    Hmmm no nie wiem co tu poradzić
    Polecam pchodzić po sh czasami mozna złapac coś napawde ladnego i dobrej jakości, bo w tych sklepach to rożnie wiekrzosc to poliester bawełna sie chowa tylko na kieszenie chyba:(((((
    Dlatego warto czytać metki i nie płacić za sztuczne materiały.

Olina, Ty tam u siebie chyba masz jakiś super sh, bo u mnie to bida piszczy. Wczoraj tylko kupiłam jedną parę jeansów i jednego pajaca i to i tak za te dwie rzeczy zapłaciłam 8,5 zł bo w dobrym stanie, a cała reszta to albo strasznie zmechacona albo poplamiona albo porozciągana :P

A co do pytania o chmurki, to one są malowane ręcznie szablonem :)
    Domi82 wrote:
    Dawno nie zaglądałam, znowu nie nadrobię. Szpitale wybrane? Kiedy macie trzecie USG? Ja 03.02. Druga ciąża i mega zgaga, jakiej nie miałam w pierwszej. Plus zadyszka, jakiej tez nie miałam w pierwszej ciąży. A myślałam, że będzie podobnie, jak widać każda ciąża jest inna. Widzę, ze szalejecie z zakupami, ja oprócz kilku nowych ciuszków kupię kosmetyki, bo tak to wszystko mam.
    Ja idę w niedzielę na szczegółowe usg - takie dodatkowe, a później w lutym (10 albo 17 - muszę się zdecydować kiedy iść na wizytę :P ) u swojego lekarza.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    internista na ft3 i ft4 nie moze dac na fundusz;( tylko na tsh
    Mi mój dawał :P, ale ma u siebie w dokumentacji papierek od endokrynologa, że może mi wypisywać recepty na leki i skierowania na badania

Olina lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie, prześliczny pokoik! W ogóle wszystkie są piękne, dobrze będą miały te nasze Bąble :D
    Olina, jesteś królową sh :D ja w życiu nie znalazłam tylu ładnych rzeczy... A zazdroszczę bo jeszcze mi trochę ciuszków brakuje.

W ogóle to wczoraj przeżyłam szok jak wypełniałam tacie PITa i się okazało, że jak się zarabia powyżej 56 000 zł brutto rocznie to nie przysługuje ci ulga podatkowa na dziecko w wysokości 1012,04 zł... Co za popieprzone państwo. Ten przepis jak się okazało obowiązuje dopiero drugi rok. Ma-sa-kra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 16:13

wiecznie lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka dziękuje za opinie. Ale kurcze fajnie to łóżeczko wygląda a ja sie już tak nastawiłam na tą mięte. A czy jest stabilne? Nie chybocze się ? Bo inne mietowe to mają ceny z kosmosu jak np bellamy wiec to pietrus dalej mi siedzi w głowie:P

A dziewczyny ms ktoras z was oddzielnie przewijak taki półkowy i mozecie jakiś polecić bo u nas komoda za niska a na lozko nie chce klasc

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie ożesz kurde, ale piękny pokój! Sama bym w nim zamieszkała :)

wiecznie, Olina lubią tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kredeczka91 wrote:
    Ja tez mysle o fotelu w dzieciecym, podobno nie zawsze sie sprawdza do karmienia, ale przynajmniej bym sobie posiedziala i popatrzyla na malego jak bedzie spal.. :) koniecznie bym chciala na biegunach ;)

A z nowosci u mnie, dzisiaj czuje sie jakby mnie ktos kopnal miedzy nogi... :D mam nadzieje ze nie bedzie tak bolalo juz do konca..?
    Na biegunach jest super, ale ma jedną wadę, tzn ciężko z niego wstać z dzieckiem na ręku (można ale wymaga niezłej wprawy, moja siostra opanowała tę sztukę do perfekcji, mi zwykle była potrzebna pomocna dłoń) A i z bujaka łatwiej wstaje się jak jest na dywanie, na parkiecie potrafi odjeżdzać. A i ten o którym piszę to był taki typwy bujak, w którym "tyłek" był mocno obniżony), ale teraz widziałam też takie z płaskim siedziskiem (z nich powinno się łatwiej wstawać)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ