Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, w stacjonarnych smykach są spore przeceny;) Co prawda kupiłam tylko dwa sweterki i czapeczki, ale można się oblowic, jeśli jeszcze nie skompletowalyscie ubranek;)
Kupiłam sobie w kapp ahl staniki do karmienia, które któraś z Was polecala. Chyba Ameiva. Boskie są. Super na teraz, bardzo rozwojowe jak ruszy laktacja i cycki urosna, to na luzie wejdą, materiał milutki i nie są takie brzydkie jak większość. Jestem przeszczesliwa
Chyba w sobotę pojedziemy do rodziców do hurtowni po resztę wyprawki. Jaram się
A pokoiki macie boskie. My musimy jeszcze trochę odpicowac, zamontować szyny na firanki, muszę dokończyć ozdoby. A co do fotela to rozważamy sako, ale musielibyśmy go ustawić w salonie...Ameiva lubi tę wiadomość
-
Jaki dzisiaj ciemny,mokry i ponury dzien. Nic mi sie nie chce. Tez powinnam zrobić selekcje rzeczy w szafach bo już sie nie mieszczę ale na to sił i chęci brak. Fajnie tak czekać na kuriera i odpakowac paczuszkę, zamówię duzo rzeczy w gemini w następnym tyg. Już powiedziałam mężowi ze to bedzie spora sumka:P jeszcze muszę kupić poduszkę do karmienia,biustonosze,piżamę do porodu i torbę. A w marcu wózek anex sport .To już bedzie wszystko
-
karolajna91 wrote:Cześć dziewczyny,
Dzwonilam do swojego ginekologa ale nie chciał mi przepisać tych badań krwi na tarczyce na siebiepowiedział ze on nie leczy mnie endokrynologicznie i nie może tego zrobić bo wtedy on musiałby za to
zapłacić. .. trochę nie rozumiem ale ok. Trudno będę musiała zrobić prywatnie.
A co do pokoików to piękne macieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:07
-
wiecznie wrote:Kawuszka, bo zdjęcie już usunęłam
Marzy mi się ten fotel uszak z Ikei. No ale na razie są ważniejsze wydatki
To proszę pokaż jeszcze razPliss, pliss
Albo wyślij mi na maila jak możesz
Podam Ci na priv
Bardzo jestem ciekawa jak się sprawdził szablon
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Dawno nie zaglądałam, znowu nie nadrobię. Szpitale wybrane? Kiedy macie trzecie USG? Ja 03.02. Druga ciąża i mega zgaga, jakiej nie miałam w pierwszej. Plus zadyszka, jakiej tez nie miałam w pierwszej ciąży. A myślałam, że będzie podobnie, jak widać każda ciąża jest inna. Widzę, ze szalejecie z zakupami, ja oprócz kilku nowych ciuszków kupię kosmetyki, bo tak to wszystko mam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:24
-
Np właśnie byłam wczoraj u endokrynologa prywatnie, zrobił usg i zobaczył ten guzek mówi ze to raczej łagodna zmiana no ale trzeba sprawdzić i dał mi skierowanie na badania krwi a pytałam ginekologa czy mogłyby mi przepisać to skierowanie na siebie bo on ma umowę z laboratorium i bym niemusiała płacić. . No ale nie zgodził się. Właśnie chodziło mi o te anty tpo i anty tg bo tsh dużo nie kosztuje. No ale już mniejsza z tym. Nie uda się niestety przyoszczedzic.
Ja w ogóle czuje się w polu z wyprawka
Co prawda mam już odmalowany pokoik dla maluszka, komode z Ikei malm 4szufladowa, lampki no i łóżeczko misza z firmy piętrus ale czeka jeszcze na złożenieaha i kolyske drewniana bo mały na początku będzie spał z nami w sypialni. Co do reszty rzeczy to mam większośc.. napewno musze jeszcze kupić poduszkę do karmienia, laktator (nie wiem czy poczekać czy od razu kupić? Nie wiadomo czy będę miała pokarm bo mam bardzo małe piersi) i ciągle wydaje mi się ze mam mało ubranek
liczę jeszcze na teściowa i mamę ze coś dokupia i zrobię jeszcze nalot na second hand bo niestety nie mam od kogo mieć w spadku ciuszków
-
aha rozumiem, czegoś musiałam niedoczytać.
U nas sa takie zestawy całkiem tanie ja placiłam za tsh,ft3 i ft4 30zł takze bardzo mało, bo ogolnie to ok 60...
może posprawdzaj po przychodniach, jakby Ci internistka dała skierowania do endo na nfz to pewnie szybko by Cie przyjeli ja czekałam tydzien i wtedy te wszytskie badania masz juz wliczone w fundusz.
Hmmm no nie wiem co tu poradzić
Polecam pchodzić po sh czasami mozna złapac coś napawde ladnego i dobrej jakości, bo w tych sklepach to rożnie wiekrzosc to poliester bawełna sie chowa tylko na kieszenie chyba:(((((Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 15:45
-
Kawuszka wrote:To proszę pokaż jeszcze raz
Pliss, pliss
Albo wyślij mi na maila jak możesz
Podam Ci na priv
Bardzo jestem ciekawa jak się sprawdził szablon
jaskra wrote:wiecznie, a Twojego zdjęcia nie widzę, a motyw chmurek uwielbiam.. Poka jeszcze raz, ale tak samo jak poprzednio proszę o niecytowanie tego posta ze zdjęciem
edit.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 19:45
Olina, Dobson, jamniczakuchnia, Rotenkopf lubią tę wiadomość
-
karolajna91 wrote:Np właśnie byłam wczoraj u endokrynologa prywatnie, zrobił usg i zobaczył ten guzek mówi ze to raczej łagodna zmiana no ale trzeba sprawdzić i dał mi skierowanie na badania krwi a pytałam ginekologa czy mogłyby mi przepisać to skierowanie na siebie bo on ma umowę z laboratorium i bym niemusiała płacić. . No ale nie zgodził się. Właśnie chodziło mi o te anty tpo i anty tg bo tsh dużo nie kosztuje. No ale już mniejsza z tym. Nie uda się niestety przyoszczedzic.
-
Olina wrote:aha rozumiem, czegoś musiałam niedoczytać.
U nas sa takie zestawy całkiem tanie ja placiłam za tsh,ft3 i ft4 30zł takze bardzo mało, bo ogolnie to ok 60...
może posprawdzaj po przychodniach, jakby Ci internistka dała skierowania do endo na nfz to pewnie szybko by Cie przyjeli ja czekałam tydzien i wtedy te wszytskie badania masz juz wliczone w fundusz.
Hmmm no nie wiem co tu poradzić
Polecam pchodzić po sh czasami mozna złapac coś napawde ladnego i dobrej jakości, bo w tych sklepach to rożnie wiekrzosc to poliester bawełna sie chowa tylko na kieszenie chyba:(((((
Olina, Ty tam u siebie chyba masz jakiś super sh, bo u mnie to bida piszczy. Wczoraj tylko kupiłam jedną parę jeansów i jednego pajaca i to i tak za te dwie rzeczy zapłaciłam 8,5 zł bo w dobrym stanie, a cała reszta to albo strasznie zmechacona albo poplamiona albo porozciągana
A co do pytania o chmurki, to one są malowane ręcznie szablonem
Domi82 wrote:Dawno nie zaglądałam, znowu nie nadrobię. Szpitale wybrane? Kiedy macie trzecie USG? Ja 03.02. Druga ciąża i mega zgaga, jakiej nie miałam w pierwszej. Plus zadyszka, jakiej tez nie miałam w pierwszej ciąży. A myślałam, że będzie podobnie, jak widać każda ciąża jest inna. Widzę, ze szalejecie z zakupami, ja oprócz kilku nowych ciuszków kupię kosmetyki, bo tak to wszystko mam.) u swojego lekarza.
-
Olina wrote:internista na ft3 i ft4 nie moze dac na fundusz;( tylko na tsh
, ale ma u siebie w dokumentacji papierek od endokrynologa, że może mi wypisywać recepty na leki i skierowania na badania
Olina lubi tę wiadomość
-
Wiecznie, prześliczny pokoik! W ogóle wszystkie są piękne, dobrze będą miały te nasze Bąble
Olina, jesteś królową shja w życiu nie znalazłam tylu ładnych rzeczy... A zazdroszczę bo jeszcze mi trochę ciuszków brakuje.
W ogóle to wczoraj przeżyłam szok jak wypełniałam tacie PITa i się okazało, że jak się zarabia powyżej 56 000 zł brutto rocznie to nie przysługuje ci ulga podatkowa na dziecko w wysokości 1012,04 zł... Co za popieprzone państwo. Ten przepis jak się okazało obowiązuje dopiero drugi rok. Ma-sa-kra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 16:13
wiecznie lubi tę wiadomość
-
Kajka dziękuje za opinie. Ale kurcze fajnie to łóżeczko wygląda a ja sie już tak nastawiłam na tą mięte. A czy jest stabilne? Nie chybocze się ? Bo inne mietowe to mają ceny z kosmosu jak np bellamy wiec to pietrus dalej mi siedzi w głowie:P
A dziewczyny ms ktoras z was oddzielnie przewijak taki półkowy i mozecie jakiś polecić bo u nas komoda za niska a na lozko nie chce klasc -
nick nieaktualny
-
kredeczka91 wrote:Ja tez mysle o fotelu w dzieciecym, podobno nie zawsze sie sprawdza do karmienia, ale przynajmniej bym sobie posiedziala i popatrzyla na malego jak bedzie spal..
koniecznie bym chciala na biegunach
A z nowosci u mnie, dzisiaj czuje sie jakby mnie ktos kopnal miedzy nogi...mam nadzieje ze nie bedzie tak bolalo juz do konca..?