WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera wrote:
    Hej. Rotenkopf pisałaś coś że będziesz robić badania poziomu ASPAT, AlAT, bilirubiny wiesz może kiedy te badania są zalecane? bo ja mam straszne uczulenie na brzuchu i teraz coś czytam o tym że to może byc cholestaza ciążowa i pewnie będe musiała zrobic te badania prywatnie bo mój gin uważa że to zwykłe uczulenie którego on w ciąży nie będzie leczył a ja sie już męcze 2 miesiące prawie.
    Tak jak już napisała Straciatellaa, ja je robie wtedy kiedy swędzi mnie skóra (ostatnio mnie swędziała dwa miesiące temu ale wtedy alat i aspat były po 16 jednostek) teraz swędzi mnie znowu i tym razem już z dłońmi i stopami. Idź do rodzinnego po skierowania na te badanie. Po co masz płacić?

Jamniczakuchnia, Malala, Saszka, poszło ;)
    Malala, wystarczy, że się zarejestrujesz ;)

malala, jamniczakuchnia, _Saszka_ lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie patrzę na mailu, że do mnie przesyłka też już wysłana ale okładka na kartę ciąży...

Ja cycki też mam bardzo małe trochę urosły ale niewiele siara troszkę mi leci ale nie skupiam się jakoś na tym. Moja mama też ma małe cycki i całą ciążę miała małe a po porodzie mówi jak ruszyła jej produkcja mleka to musiała biustonosz od babci pożyczać i wykarmiła mnie i mojego brata z tych małych piersi także nie ma reguły.
    Moja koleżanka miała cyce.jak donice większe niż brzuch w każdej ciąży a mleka ani kropli.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ja też bardzo proszę o tą listę w sprawie becikowego :).
    Mi też przysłali paczkę z Bebiko super jest te pudełko i album! Dostałam też przesyłkę z hippa także raczej warto się zarejestrować :).
    Masakra te tematy jedzeniowe... jutro więc będzie pasta jajeczna ;).
    A jutro wizyta więc proszę o kciuki za moją szyjkę :D.
    Super macie już przygotowane pokoiki dla maluszków, my na razie na etapie szukania idealnych tapet a wybór ogromny...

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Rotenkopf, zaraz idę czytać! :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, danke! :D
    Ja też mam już kolejną fazę na mleko, kakao i płatki czekoladowe muszą być <3 Może mały się znowu o wapń dopomina... I w ogóle ja jem 2 lub 3 kolacje codziennie... Załamka :D

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa, sprawdź pocztę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Rotenkopf, danke! :D
    Dobson, bitte ;)

Dobson lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko po 3 dniach lenistwa w końcu pokazuje mamie, że wszystko z nią dobrze uffffffff <3

aaa i dostalam maila, że jutro będzie przewijak i torba! yeaaah :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 21:38

Rotenkopf, _Saszka_ lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf jeżeli znajdziesz chwilę to ja też poproszę listę do becikowego :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • malala Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf dziękuję, przeczytałam i jestem już pewna, że się nie łapię :P

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie widze zdjec ubranek i komódki Straciatelli ani chmurek w pokoiku wiecznie :( nie zagladalam tu od wczoraj bo mialam dzi strasznie duzo na glowie i spoźnilam sie na pokaz :( a ja tak lubie tu fotki... wiecznie po pochwalach dziewczyn domyslam sie ze pokoik jest przesliczny wiec jak to nie problem to wrzuc jego fotki chociaz jeszcze na chwile, moze zdążę oblukac :)

fabdorota dobrze pamietasz to wlasnie ja korzystam z tych stanikow z kapp ahl, sa wygodne a do tego bardzo trwale. ja swoje kupilam pod koniec pierwszej ciazy, uzywalam przed porodem i pozniej przez 10 mies karmienia a teraz znow naokraglo, ciagle je piore i dopiero teraz widze na nich jakies slady zuzycia wiec musze sobie dokupic nowe :) a co najwazniejsze cycki w nich nie wygladaja jak rozjechane nalesniki mimo ze nie maja usztywnienia ani fiszbin :)

Rptenkopf 100 golabkow?????!!! poszalalyscie a jaka bedzie wyzerka, sama chetnie bym sie wprosila :)

kamaaa i Rotenkopf mozecie podrzucic zdjecia tych paczek z bebiko, ciekawa jestem co to takiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 22:06

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf ja też proszę o te informacje jeśli można i z góry dziękuję...

Byli znajomi którzy w marcu będą mieli brzdaca bo chcą łóżeczko moje po córce bo słyszeli ze ja kupiłam nowe no i im daje bo mówiłam ze nie chce kasy... i kuzynka opowiadała jakie ma problemy po dziś dzień to masakra... hemoglobina 8 i groźbą transfuzji plus ciągle wymioty a brzuszek jakby się najadla... blada jak ściana... Masakra...

Wczoraj kupiłam w Tesco dwie paczki pampersow 1 po 22 szt i box 2 144 szt za 80 zł... a dziś zamówiłam wkoncu komplet do wózka i rożek minky :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że chyba ten temat był już przerabiany ale robie zamówienie na gemini i zastanawiam sie ile pampersów będzie potrzebne do szpitala, paczka 22 sztuki starczy?

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 22 szt a najwyżej ktoś mi dowiezie jak cos

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę paczkę Dada Newborn, tam jest 28 sztuk.

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    Dziewczyny wiem że chyba ten temat był już przerabiany ale robie zamówienie na gemini i zastanawiam sie ile pampersów będzie potrzebne do szpitala, paczka 22 sztuki starczy?
    22 szt to za malo. Z Mackiem zabralam do szpitala mala paczke bialych pampersow 1 a tam jest 33 szt i tez mi zabraklo- bylam w szpitalu 4 doby. Taki maluch co chwila wydala smółkę wiec pieluszka co chwile szla do wymiany- tak srednio co 2-3 godzinki

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja biorę paczkę Dada Newborn, tam jest 28 sztuk.
    Ja tak samo ;) do domu siostra jeszcze poradziła żebym kupiła ze dwie paczki tych newbornów ;)

Fabiola, Iwonkaaa, poszło ;)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf nie zapomnij o mnie ;-)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale napisałyście przez cały dzień...Rotenkopf ja też poproszę o tą listę.dzisiaj przez cały dzień ogarniałam rzeczy dla małego,wszystko poukładane, posortowane.doszłam do wniosku że muszę kupić torbę do szpitala bo zbyt wiele tego jest do spakowania i te które mam są zdecydowanie za małe,ja biorę do szpitala paczkę pampersów 22sztuki,jak będzie potrzeba więcej to ktoś podrzuci.nawet rzeczy do szpitala mam już odłożone na oddzielnej półce,jutro przyjdą moje koszule i ogólnie mamy wszystko co na początek potrzeba.napracowałam się i leżę i kwiczę,znowu wszystko boli,oby to się zle dla mnie nie skończyło-przegięłam trochę...

ania0141
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rade, wezmę tą jedną do torby do szpitala a drugą dam do samochodu i jak cos k mi przyniesie :) Ja sie zdecydowałam na pampers premium care zobaczymy czy pupcia Stasia będzie je dobrze tolerować :D

dqpr3e5e7c3z43yz.png
‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ