Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja dzisiaj przymusowy dzień lenia po wczorajszych porządkach przeforsowałam się,wszystko mnie bolało,jakiś kłuć porządnych dostałam,przestraszyłam się nie na żarty,ale na szczęście teraz już jest lepiej i na dodatek śniło mi się,że pogotowie zabrało mnie na sygnale bo dostałam krwotoku a ja płakałam że nie chcę do szpitala,że dzieci zaczynają ferie i muszę być w domu...taki sen trochę na jawie jeszcze się nie uspokoiłam po nim-masakraania0141
-
Dziewczyny a czy do pępka stosuje sie nadal taki fioletowy płyn? Tak mi sie kojarzy ze potem trudno usunąć plamy z tego specyfiku z ubranek. Wszędzie czytalam ze do pępka to octanisept a w sklepie z odzieżą dla niemowląt pani mi mowila o tym fiolecie i teraz tak sie zastanawiam...
Aha i macie takie koszulki ktore nie zasłaniają pępka (oczywiscie zanim odpadnie)? W sumie to i tak bez sensu bo koszulka nie będzie podrażniać i z tego co wiem to pieluchy tez są takie z wycięciem na pępek ale przeciez i tak sie zakłada śpiochy czy pajac...
Ania...ja w ciazy to mam nieraz takie sny ze aż budzę sie z ogromna ulgą! -
malala wrote:U mnie tez średnia noc, budzilam się co godzinę.. Większość nocy staram się być na lewym boku i już mi na nim nie wygodnie, ramię mnie boli i ucho:P
Kochana, mnie to juz lewe biodro boli od tego leżenia. Staram sie na lewym boku jak najwięcej ale nie da sie non stop. A w nocy to czasem budzę sie ulozona na plecachi wtedy grzecznie wracam do zaleconej pozycji.
Jeszcze te dwa miesiące to wytrzymamy ;P
-
Dzień dobry... Ja całą noc bez siusiu przespalam ale coś słaba jestem... zawiodłam córkę do szkoły zakupy i wróciłam do domu a tu zawroty głowy... Masakra... miał się robić obiad ale nie wystroje przy kuchni więc odkładam to na później... pewnie pogoda i ciśnienie...
Nie wiem jak wy ale ja już czuję wiosnę w powietrzu... ptaszki śpiewają i już marzę o spacerach z niuniusiem
Miłego dnia...Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
paprotka30 wrote:Kochana, mnie to juz lewe biodro boli od tego leżenia. Staram sie na lewym boku jak najwięcej ale nie da sie non stop. A w nocy to czasem budzę sie ulozona na plecach
i wtedy grzecznie wracam do zaleconej pozycji.
Jeszcze te dwa miesiące to wytrzymamy ;P -
Dzień dobry
My już po śniadaniu, w sumie Niko
Ciepło u nas ale wieje...
Ja do kąpieli miałam Balneum pielęgnacyjny olejek do kąpieli, później z rossmana babydream, szamponu do dziś używamy z tej seriiAle przetestuję olej kokosowy teraz, zobaczymy
Mi pól nocy śniły się śpiworki do fotelika ha,ha to dopiero zrycie beretu ha,ha Rotenkopf my mamy nowe dowody osobiste, te bez adresu (jak oni coś wymyślą...) to chyba akt notarialny mieszkania w którym jesteśmy zameldowani starczy? Nie wiem, czy mam gdzieś zaświadczenie z um, pewnie gdzieś jestWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 08:41
-
Tez staram się spać na lewym boku,ale tez dlatego bo mała jest ułożona poprzecznie i z prawej strony ma główkę. Mój Maż śmiał sie ze leżę jej na główce i na pewno jest jej zle, raz położyłam sie na prawym boku i poczuł z prawej strony szybkie szamotanie wiec więcej już nie próbowałam tak spać. Moze przesadzam ale nie chce żeby było jej zle a ja jakos przemęcze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 08:40
-
Dziewczyny, prawie całą ciążę śpię na prawym i nic się nie dzieje, a przynajmniej jako tako się wysypiam. Ostatnio fakt, że na lewym mi się zdarza, bo mała się buntuje i się ze względu na nią przewalam
A jak się położę na wznak, to chwila i mi słabo się robi, więc zmieniam pozycje;)
W ogóle to jestem szczesciara bo w nocy siku wstaje tylko raz. W pierwszym trymestrze było duuuzo gorzej. -
Kinga. mam nadzieję ze jest tak jak piszesz! Ginekolodzy jednak uparcie zalecają ten lewy bok. Moze z przyzwyczajenia
Fabdorota ja na siku ide kolo 23 a potem dopiero rano jak mój mąż wstaje do pracyale wtedy to prawie biegiem lecę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 08:41
-
28latka nie wiem, czy teraz polecają spirytus, raczej nie, ja czytałam o octenisepcie i na oddziale do pielęgnacji pępka też używały pielęgniarki octeniseptu (był polecany). Ja go nawet później używałam (nadal używam) na jakieś ranki, zadrapania itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 08:59
-
dzień dobry,
ja dziś wstałam wcześniej bo miała przyjść koleżanka na kawę ale jednak coś jej wypadło i nie przyszła ale powiem Wam, że jak tak musiałam wstać to się lepiej czuję bo tak to pewnie jeszcze bym w wyrku leżała
Jak ja Wam zazdroszczę tego niewstawania na siku ja to wstaję po 4-5 razy a najlepsze jest to, że budzę się myślę nie wytrzymam lecę do wc a tam nicMała chyba lubi leżeć mi na pęcherzu bo w dzień też tak mam...ostatnio wracałam ze sklepu z mamą i mówię do niej, że nie wytrzymam szłam zgięta w pół tak mi się siku chciało ona w panice żebym się nie posikała a doszłyśmy do domu a tam praktycznie nic
a i dziś w nocy miałam cesarkę...obudziłam się jak przyszli mnie pionizować -
Hej.
A ja w nocy się bardzo przestraszylam bo jak przekrecalam się na bok tak strasznie mnie zakul brzuch po prawej stronie, miałam uczucie jakby się coś odrywalo. Masakra. Nigdzie dziś nie idę. Nawet corke w domu zostawiłam bo później bolał mnie brzuch przez prawie godzinę i spać nie mogłam. Mam nadzieję ze to nic takiego.