WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj przymusowy dzień lenia po wczorajszych porządkach przeforsowałam się,wszystko mnie bolało,jakiś kłuć porządnych dostałam,przestraszyłam się nie na żarty,ale na szczęście teraz już jest lepiej i na dodatek śniło mi się,że pogotowie zabrało mnie na sygnale bo dostałam krwotoku a ja płakałam że nie chcę do szpitala,że dzieci zaczynają ferie i muszę być w domu...taki sen trochę na jawie jeszcze się nie uspokoiłam po nim-masakra

ania0141
  • malala Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez średnia noc, budzilam się co godzinę.. Większość nocy staram się być na lewym boku i już mi na nim nie wygodnie, ramię mnie boli i ucho:P

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy do pępka stosuje sie nadal taki fioletowy płyn? Tak mi sie kojarzy ze potem trudno usunąć plamy z tego specyfiku z ubranek. Wszędzie czytalam ze do pępka to octanisept a w sklepie z odzieżą dla niemowląt pani mi mowila o tym fiolecie i teraz tak sie zastanawiam...

Aha i macie takie koszulki ktore nie zasłaniają pępka (oczywiscie zanim odpadnie)? W sumie to i tak bez sensu bo koszulka nie będzie podrażniać i z tego co wiem to pieluchy tez są takie z wycięciem na pępek ale przeciez i tak sie zakłada śpiochy czy pajac...

Ania...ja w ciazy to mam nieraz takie sny ze aż budzę sie z ogromna ulgą!

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    U mnie tez średnia noc, budzilam się co godzinę.. Większość nocy staram się być na lewym boku i już mi na nim nie wygodnie, ramię mnie boli i ucho:P

Kochana, mnie to juz lewe biodro boli od tego leżenia. Staram sie na lewym boku jak najwięcej ale nie da sie non stop. A w nocy to czasem budzę sie ulozona na plecach :) i wtedy grzecznie wracam do zaleconej pozycji.
    Jeszcze te dwa miesiące to wytrzymamy ;P

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry... Ja całą noc bez siusiu przespalam ale coś słaba jestem... zawiodłam córkę do szkoły zakupy i wróciłam do domu a tu zawroty głowy... Masakra... miał się robić obiad ale nie wystroje przy kuchni więc odkładam to na później... pewnie pogoda i ciśnienie...

Nie wiem jak wy ale ja już czuję wiosnę w powietrzu... ptaszki śpiewają i już marzę o spacerach z niuniusiem :)

Miłego dnia...

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Kochana, mnie to juz lewe biodro boli od tego leżenia. Staram sie na lewym boku jak najwięcej ale nie da sie non stop. A w nocy to czasem budzę sie ulozona na plecach :) i wtedy grzecznie wracam do zaleconej pozycji.
    Jeszcze te dwa miesiące to wytrzymamy ;P
    Wczoraj położna nam mówiła, że to mit z tym spaniem na lewym boku. Mamy spać tak jak nam wygodnie, najlepiej na boku ale bez przesady, bo najważniejsze jest by się wysypiać (co przy wstawaniu na siku i tak jest utrudnione) I ponoć jeśli dochodzi do ucisku, to ciężarnej robi się w pierwszej kolejności niewygodnie i niedobrze, że od razu zmieni pozycję (podświadomie)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry. Dzis na śniadanie miałam jogurt z bananem i gorzką czekoladą i wyszła zdrowa wesja jogurtu straciatella (czy jak to się tam pisze).

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) My już po śniadaniu, w sumie Niko :-) Ciepło u nas ale wieje...
    Ja do kąpieli miałam Balneum pielęgnacyjny olejek do kąpieli, później z rossmana babydream, szamponu do dziś używamy z tej serii :-) Ale przetestuję olej kokosowy teraz, zobaczymy :-)
    Mi pól nocy śniły się śpiworki do fotelika ha,ha to dopiero zrycie beretu ha,ha Rotenkopf my mamy nowe dowody osobiste, te bez adresu (jak oni coś wymyślą...) to chyba akt notarialny mieszkania w którym jesteśmy zameldowani starczy? Nie wiem, czy mam gdzieś zaświadczenie z um, pewnie gdzieś jest :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 08:41

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez staram się spać na lewym boku,ale tez dlatego bo mała jest ułożona poprzecznie i z prawej strony ma główkę. Mój Maż śmiał sie ze leżę jej na główce i na pewno jest jej zle, raz położyłam sie na prawym boku i poczuł z prawej strony szybkie szamotanie wiec więcej już nie próbowałam tak spać. Moze przesadzam ale nie chce żeby było jej zle a ja jakos przemęcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 08:40

km5smg7yv4tozota.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prawie całą ciążę śpię na prawym i nic się nie dzieje, a przynajmniej jako tako się wysypiam. Ostatnio fakt, że na lewym mi się zdarza, bo mała się buntuje i się ze względu na nią przewalam :D A jak się położę na wznak, to chwila i mi słabo się robi, więc zmieniam pozycje;)
    W ogóle to jestem szczesciara bo w nocy siku wstaje tylko raz. W pierwszym trymestrze było duuuzo gorzej.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. mam nadzieję ze jest tak jak piszesz! Ginekolodzy jednak uparcie zalecają ten lewy bok. Moze z przyzwyczajenia :)

Fabdorota ja na siku ide kolo 23 a potem dopiero rano jak mój mąż wstaje do pracy :P ale wtedy to prawie biegiem lecę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 08:41

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię jak mi wygodnie, fakt, tą noc prawie całą na lewym boku, bo mięśnie brzuszka mnie dołem ciągły i mimo prób "przerzucenia" na drugi bok, poddałam się :-)
    Paprotka ja już do pępka tylko octanisept, nie to fioletowe :-)

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja słyszałam ze do pępka można używać spirytusu z woda 2:1proporcje ze podobno ładnie wszystko odkaża i wyslusza

Lanusia93 lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka nie wiem, czy teraz polecają spirytus, raczej nie, ja czytałam o octenisepcie i na oddziale do pielęgnacji pępka też używały pielęgniarki octeniseptu (był polecany). Ja go nawet później używałam (nadal używam) na jakieś ranki, zadrapania itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 08:59

• mania Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry,
    ja dziś wstałam wcześniej bo miała przyjść koleżanka na kawę ale jednak coś jej wypadło i nie przyszła ale powiem Wam, że jak tak musiałam wstać to się lepiej czuję bo tak to pewnie jeszcze bym w wyrku leżała :)

Jak ja Wam zazdroszczę tego niewstawania na siku ja to wstaję po 4-5 razy a najlepsze jest to, że budzę się myślę nie wytrzymam lecę do wc a tam nic :) Mała chyba lubi leżeć mi na pęcherzu bo w dzień też tak mam...ostatnio wracałam ze sklepu z mamą i mówię do niej, że nie wytrzymam szłam zgięta w pół tak mi się siku chciało ona w panice żebym się nie posikała a doszłyśmy do domu a tam praktycznie nic :D

a i dziś w nocy miałam cesarkę...obudziłam się jak przyszli mnie pionizować :D :D

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octenisept jest boski używałam po dwóch operacjach później babci poleciłam i super rany się po tym goją więc do pępuszka też go kupuję.

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania to ja już wolę mój sen o śpiworkach ;-) chyba że pionizowanie poszło ok ha,ha

mania lubi tę wiadomość

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć dziewczyny :)

Karatka81 lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Mania to ja już wolę mój sen o śpiworkach ;-) chyba że pionizowanie poszło ok ha,ha
    no własnie nie wiem bo się obudziłam :D ale to może i lepiej :)

w57vyx8do68si190.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    A ja w nocy się bardzo przestraszylam bo jak przekrecalam się na bok tak strasznie mnie zakul brzuch po prawej stronie, miałam uczucie jakby się coś odrywalo. Masakra. Nigdzie dziś nie idę. Nawet corke w domu zostawiłam bo później bolał mnie brzuch przez prawie godzinę i spać nie mogłam. Mam nadzieję ze to nic takiego.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ