Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Straciatellaa wrote:Ja jakoś nie mam obaw przed porodem póki co. Może zacznę o tym myśleć w marcu :p teraz chce wszystko kupić i o niczym nie zapomnieć - na tym się skupiam
Kinia mi np wyszły pajaczki na nogach (mało apetyczne) i mam spuchniete krocze delikatnie mówiąc. Gin mówi że teraz macica bardzo szybko rośnie i przygniata naczynia, żyły i dlatego takie atrakcje. Może to też przez to tak Ci palce zsinialy? Wystarczy ze dzidzia coś przygniotla - nie wiem. Mi też czasami słabo, ale nic więcej się przy tym nie dzieje. -
nick nieaktualny
-
Też używałam jedwabiu kiedyś, ale za bardzo mi obciążał włosy. Ogólnie muszę dokupić odżywkę do spłukiwania w hurtowni fryzjerskiej, raz że lepiej działa to i cenowo też bardziej się opłaca bo starcza na bardzo długo
W sumie ostatnio ją na necie jeszcze taniej kupowałam...
-
(próbuję ogarnąć, o czym pisałyście, a na tablecie ciężko
Do pępuszka też mam kupiony Octenisept. Podobno fajnie mieć ten specyfik awaryjnie w domu, jak trzeba szybko odkazić np. rankę.
Co do spania na lewym boku - to raczej nie jest tak, że nagle zaszkodzi sen w innej pozycji, ale może (pewnie nie u każdego i nie zawsze) prowadzić do gorszego krążenia, bo, leżąc na prawym boku lub na wznak, uciska się żyłę główną dolną. Oczywiście ja nie daję rady cały czas na lewym, bo by mi plecy i biodra wysiadły, ale staram się o tym pamiętać
Dziś wygodnie mi się spało, bo przyszedł materace lateksowy dla nas. Materacyk Hevea dla młodej również - wygląda bardzo porządnie[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
nick nieaktualnyFunky09 wrote:Rotenkopf ja również bardzo proszę o listę
Ja dzisiaj zaczęłam robić listę na gemini, najpierw rzeczy które jestem pewna jakie mam kupić, potem na forum u lutówek poczytałam o podkładach na łóżko, ale nadal nie wiem jakie kosmetyki kupić do kąpieli i smarowania dziecka. Macie jakieś propozycje?
Gdzieś przeczytałam, żeby dzieciom od razu nie wlewać do wanienki emolientów, a dopiero jak coś się zacznie dziać ze skórą. No, a ja byłam na emolium lub Oilatum zdecydowana. I co wybrać teraz?
Poczytaj sobie bloga srokao.pl -
nick nieaktualny
-
mania wrote:na włosy polecam serię CHI używam jedwabiu, odżywki arganowej i z kreatyną i włosy super się rozczesują i pięknie pachną szczególnie po jedwabiu. Bez nawet nie próbuje ich rozczesać.
-
Ja głównie śpię na lewym boku bo na prawym od razu zgaga mi sie robi. Jak juz jest mi niewygodnie na lewym to podkladam druga poduszkę i śpię prawie na siedząco
bo na plasko za dlugo nie da się. Lekarz wytlumaczyl mi ze jak spi sie na lewym to uciskamy zyle ktora ma grube scianki i cisnienie krwi jest takie jakie mamy a jak na prawym to uciskamy zyle ktora ma cienkie sciany i bardzo slabe cisnienie dlatego pozniej moga byc zakrzepy itp.
Sine nogi to raczej nic dobrego! -
nick nieaktualnyMoj sen pobije wszystkie: Michał urodził się 16 grudnia, ja byłam tego nieświadoma i w ogóle go nie widziałam
Potem wróciłam do domu chuda jak szkapa, tylko z mężem i karmiłam piersią psy moich rodziców. Śmietana z cycków normalnie mi leciała, psy po kilku łykach miały dość
Kinga., Karatka81, fabdorota, Kajka, mania, Aleksandrakili, jaskra, malala, _Saszka_, Rotenkopf, Endzis, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Hmm, nie zanotowałam żadnego zapachu materaca, ale jeszcze sprawdzę
Z włosami mam chyba szczęście, bo nie wypadają, są gładkie, nawilżone, błyszczące i świeże nawet po 4-5 dniach po myciu (przed ciążą myłam co drugi dzień). Pielęgnuję je cały czas tak samo (szampon babydream, maska kallosa, odrobina olejku loreala mythic oil na wilgotne).
Ale nastawiam się, że po ciąży trochę ich wypadnie, żeby równowaga była ; )[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Kinga no ja mam właśnie taki "normalny" olejek i daję go na oko na końcówki (2 krople przy mojej szopie by nie starczyło ha,ha). Włosy już nie są takie suche no i dzięki temu się nie plączą ni nie są sianowate
A tak mało było trzeba
Kinga. lubi tę wiadomość
-
A swego czasu, gdy miałam zniszczone włosy farbowaniem, pomogło mi olejowanie przed myciem olejem lnianym i generalnie naturalna pielęgnacja bez zbędnej chemii
[/url]
---
Okruszek (*) 12 tc.
-
Karatka81 wrote:Kinga no ja mam właśnie taki "normalny" olejek i daję go na oko na końcówki (2 krople przy mojej szopie by nie starczyło ha,ha). Włosy już nie są takie suche no i dzięki temu się nie plączą ni nie są sianowate
A tak mało było trzeba
Solidaryzuję się w bólu. U ciebie też fryzjerki narzekają jak trzeba je wysuszyć, nakręcić czy wymodelować? Bo moje są trochę niepozorne (cienkie) i na poczatku mi nie wierzą, że suszy się je 45 min 2000w suszarką, ale po 15 min mają już zwykle niewyraźną minę
Karatka81 lubi tę wiadomość
-
Kurczę zazdroszczę wam tego planowania kupowania itp. Ja czekam na paczkę od szwagierki z ciuszkami, dostałam już od niej laktator, butelki dr Browna i wózki - używane ale w dobrym stanie Graco i Chicco. Nie mogę się normalnie cieszyć ciążą bo ciągle coś się dzieje- najpierw pęcherz, teraz ten ropień... Wczoraj wyszłam ze szpitala z bólem gardła i kaszlem. Już nie mam siły i chce mi się wyć
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kinga. wrote:Jeśli nie zmienili składu tego jedwabiu i nadal ma alkohol, to on bardziej szkodzi włosom niż pomaga (bardzo je wysusza i uszkadza strukturę włosa), Oczywiście jak się go cały czas nakłada, to tego nie widać, bo nowa warstwa natłuszcza chwilowo włosy i wyglądają lepiej niż bez, ale jak tylko go zmywałam, to była masakra. Strasznie zaszkodził moim włosom. Ale na rynku są jedwabie innych firm, bez alkoholu i jeśli ktoś potrzebuje dociążenia, to je bym bardziej poleciła, a najbardziej zwykły olejek np arganowy czy jakiś inny, który pasuje naszym włosom (tak jak w przypadku jedwabiu 1-2 krople do stosowania na same końcówki)
ja go bardzo lubię włosy mam gęste, długie mimo farbowania zawsze błyszczące i miękkie tylko teraz w ciąży ich stan się pogorszył moim zdaniem choć była u mnie przyjaciółka wczoraj i powiedziała, że ciąża to nawet na włosy mi nie wpływa.
Każdy kosmetyk na każdego działa inaczej -
Witam się z rana. Ja na wieczór zjadłam porcję popcornu i pewnie w związku z tym nie wstawałam wyjątkowo na siusiu :p co do spania ana boku, to staram się jak najwięcej na lewym, ale jak boli mnie już biodro to przewracam się na prawy. Na wznak nawet spać nie potrafię, bo od razu się duszę.