WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja jakoś nie mam obaw przed porodem póki co. Może zacznę o tym myśleć w marcu :p teraz chce wszystko kupić i o niczym nie zapomnieć - na tym się skupiam :)

Kinia mi np wyszły pajaczki na nogach (mało apetyczne) i mam spuchniete krocze delikatnie mówiąc. Gin mówi że teraz macica bardzo szybko rośnie i przygniata naczynia, żyły i dlatego takie atrakcje. Może to też przez to tak Ci palce zsinialy? Wystarczy ze dzidzia coś przygniotla - nie wiem. Mi też czasami słabo, ale nic więcej się przy tym nie dzieje.
    Moja mama też mi mówiła, że przy ciąży ze mną miała pajączki, ale na pocieszenie powiedziała, że po ciąży same się jej wchłonęły (co przy "normalnych" pajączkach prawie sie nie zdarza)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja tak samo ;) do domu siostra jeszcze poradziła żebym kupiła ze dwie paczki tych newbornów ;)

Ja kupię 1 paczkę, a jak się sprawdzą to mąż dokupi, bo Biedra jest pod nosem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 09:31

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też używałam jedwabiu kiedyś, ale za bardzo mi obciążał włosy. Ogólnie muszę dokupić odżywkę do spłukiwania w hurtowni fryzjerskiej, raz że lepiej działa to i cenowo też bardziej się opłaca bo starcza na bardzo długo :-) W sumie ostatnio ją na necie jeszcze taniej kupowałam...

• Kajka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (próbuję ogarnąć, o czym pisałyście, a na tablecie ciężko ;)

Do pępuszka też mam kupiony Octenisept. Podobno fajnie mieć ten specyfik awaryjnie w domu, jak trzeba szybko odkazić np. rankę.

Co do spania na lewym boku - to raczej nie jest tak, że nagle zaszkodzi sen w innej pozycji, ale może (pewnie nie u każdego i nie zawsze) prowadzić do gorszego krążenia, bo, leżąc na prawym boku lub na wznak, uciska się żyłę główną dolną. Oczywiście ja nie daję rady cały czas na lewym, bo by mi plecy i biodra wysiadły, ale staram się o tym pamiętać :)

Dziś wygodnie mi się spało, bo przyszedł materace lateksowy dla nas. Materacyk Hevea dla młodej również - wygląda bardzo porządnie :)

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 wrote:
    Rotenkopf ja również bardzo proszę o listę :)

Ja dzisiaj zaczęłam robić listę na gemini, najpierw rzeczy które jestem pewna jakie mam kupić, potem na forum u lutówek poczytałam o podkładach na łóżko, ale nadal nie wiem jakie kosmetyki kupić do kąpieli i smarowania dziecka. Macie jakieś propozycje?

Gdzieś przeczytałam, żeby dzieciom od razu nie wlewać do wanienki emolientów, a dopiero jak coś się zacznie dziać ze skórą. No, a ja byłam na emolium lub Oilatum zdecydowana. I co wybrać teraz?

Poczytaj sobie bloga srokao.pl :)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka a mocno śmierdzi? w sensie materac ha,ha
    Mania wypróbuję odżywkę z tej firmy, jeszcze nie miałam takiej, a jestem akurat na kupnie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:51

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    na włosy polecam serię CHI używam jedwabiu, odżywki arganowej i z kreatyną i włosy super się rozczesują i pięknie pachną szczególnie po jedwabiu. Bez nawet nie próbuje ich rozczesać.
    Jeśli nie zmienili składu tego jedwabiu i nadal ma alkohol, to on bardziej szkodzi włosom niż pomaga (bardzo je wysusza i uszkadza strukturę włosa), Oczywiście jak się go cały czas nakłada, to tego nie widać, bo nowa warstwa natłuszcza chwilowo włosy i wyglądają lepiej niż bez, ale jak tylko go zmywałam, to była masakra. Strasznie zaszkodził moim włosom. Ale na rynku są jedwabie innych firm, bez alkoholu i jeśli ktoś potrzebuje dociążenia, to je bym bardziej poleciła, a najbardziej zwykły olejek np arganowy czy jakiś inny, który pasuje naszym włosom (tak jak w przypadku jedwabiu 1-2 krople do stosowania na same końcówki)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja głównie śpię na lewym boku bo na prawym od razu zgaga mi sie robi. Jak juz jest mi niewygodnie na lewym to podkladam druga poduszkę i śpię prawie na siedząco ;) bo na plasko za dlugo nie da się. Lekarz wytlumaczyl mi ze jak spi sie na lewym to uciskamy zyle ktora ma grube scianki i cisnienie krwi jest takie jakie mamy a jak na prawym to uciskamy zyle ktora ma cienkie sciany i bardzo slabe cisnienie dlatego pozniej moga byc zakrzepy itp.

Sine nogi to raczej nic dobrego!

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sen pobije wszystkie: Michał urodził się 16 grudnia, ja byłam tego nieświadoma i w ogóle go nie widziałam :D Potem wróciłam do domu chuda jak szkapa, tylko z mężem i karmiłam piersią psy moich rodziców. Śmietana z cycków normalnie mi leciała, psy po kilku łykach miały dość :D

Kinga., Karatka81, fabdorota, Kajka, mania, Aleksandrakili, jaskra, malala, _Saszka_, Rotenkopf, Endzis, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Kajka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, nie zanotowałam żadnego zapachu materaca, ale jeszcze sprawdzę :D

Z włosami mam chyba szczęście, bo nie wypadają, są gładkie, nawilżone, błyszczące i świeże nawet po 4-5 dniach po myciu (przed ciążą myłam co drugi dzień). Pielęgnuję je cały czas tak samo (szampon babydream, maska kallosa, odrobina olejku loreala mythic oil na wilgotne).
    Ale nastawiam się, że po ciąży trochę ich wypadnie, żeby równowaga była ; )

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Karatka81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga no ja mam właśnie taki "normalny" olejek i daję go na oko na końcówki (2 krople przy mojej szopie by nie starczyło ha,ha). Włosy już nie są takie suche no i dzięki temu się nie plączą ni nie są sianowate :-) A tak mało było trzeba :-)

Kinga. lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia no rozwaliłaś mnie na łopatki... To ja dzisiejszej nocy zdecydowanie chcę zamawiać kolejny śpiworek :-) :-) Albo łóżeczko ;-)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• Kajka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swego czasu, gdy miałam zniszczone włosy farbowaniem, pomogło mi olejowanie przed myciem olejem lnianym i generalnie naturalna pielęgnacja bez zbędnej chemii :)

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Kinga no ja mam właśnie taki "normalny" olejek i daję go na oko na końcówki (2 krople przy mojej szopie by nie starczyło ha,ha). Włosy już nie są takie suche no i dzięki temu się nie plączą ni nie są sianowate :-) A tak mało było trzeba :-)
    Bez urazy pisałam do dziewczyn z normalnymi włosami... Witaj w gronie posiadaczek buszu na głowie ;) Solidaryzuję się w bólu. U ciebie też fryzjerki narzekają jak trzeba je wysuszyć, nakręcić czy wymodelować? Bo moje są trochę niepozorne (cienkie) i na poczatku mi nie wierzą, że suszy się je 45 min 2000w suszarką, ale po 15 min mają już zwykle niewyraźną minę ;)

Karatka81 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę zazdroszczę wam tego planowania kupowania itp. Ja czekam na paczkę od szwagierki z ciuszkami, dostałam już od niej laktator, butelki dr Browna i wózki - używane ale w dobrym stanie Graco i Chicco. Nie mogę się normalnie cieszyć ciążą bo ciągle coś się dzieje- najpierw pęcherz, teraz ten ropień... Wczoraj wyszłam ze szpitala z bólem gardła i kaszlem. Już nie mam siły i chce mi się wyć :(

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:52

• mania Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Jeśli nie zmienili składu tego jedwabiu i nadal ma alkohol, to on bardziej szkodzi włosom niż pomaga (bardzo je wysusza i uszkadza strukturę włosa), Oczywiście jak się go cały czas nakłada, to tego nie widać, bo nowa warstwa natłuszcza chwilowo włosy i wyglądają lepiej niż bez, ale jak tylko go zmywałam, to była masakra. Strasznie zaszkodził moim włosom. Ale na rynku są jedwabie innych firm, bez alkoholu i jeśli ktoś potrzebuje dociążenia, to je bym bardziej poleciła, a najbardziej zwykły olejek np arganowy czy jakiś inny, który pasuje naszym włosom (tak jak w przypadku jedwabiu 1-2 krople do stosowania na same końcówki)
    ja go używam już od kilku lat moja mam także i nie widzę, żeby szkodził moim włosom :) ja go bardzo lubię włosy mam gęste, długie mimo farbowania zawsze błyszczące i miękkie tylko teraz w ciąży ich stan się pogorszył moim zdaniem choć była u mnie przyjaciółka wczoraj i powiedziała, że ciąża to nawet na włosy mi nie wpływa.
    Każdy kosmetyk na każdego działa inaczej ;)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana. Ja na wieczór zjadłam porcję popcornu i pewnie w związku z tym nie wstawałam wyjątkowo na siusiu :p co do spania ana boku, to staram się jak najwięcej na lewym, ale jak boli mnie już biodro to przewracam się na prawy. Na wznak nawet spać nie potrafię, bo od razu się duszę.

‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ