Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
agulas wrote:Dziewczyny kiedy wizytujecie??
Ja dopiero za tydzień. Jestem strasznie ciekawa ile waży moja księżna!!
Jak patrzę na Wasze suwaczki to ojejfabdorota i Andrea20 już ponad 31 tydzień
- nie mogę się już doczekać
agulas lubi tę wiadomość
-
Mi też Belly pokazało 8, ale oni się tam chyba trochę spieszą ; )
Ja mam termin na 3.kwietnia, a termin OM 30.06., wiec sobie założyłam na własny użytek, że pierwszego każdego miesiąca będę "obchodzić" początek kolejnego miesiąca ciąży. Zatem 8 m-c rozpocznę 1. lutego : )agulas lubi tę wiadomość
[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
nick nieaktualnyfabdorota wrote:Z jamniczakuchnia świętujemy dzisiaj ósmy miesiąc:D
No!
W ogóle tak sobie policzyłam i wyszło mi, że mój TP czyli 1 kwietnia, to będzie już 40t 3d. Jak lekarz to wyliczył przy moich 25 dniowych cyklach i szybkiej owu to ja nie wiem -
ania0141 wrote:kurcze dziewczyny wy już magiczny 30tydz przekroczyłyście a ja dopiero w piątek 28,wizyta u gin.5lutego a kiedy trzecie usg nie wiem może mi powie na wizycie.gratuluję wam tych tygodni i też już chcę być po 30...
Wiesz Ania, jak czytam Marcówki, to im z kolei "zazdroszczę" przekroczenia 34tc ; ) Myślę, że póki nie urodzimy, to zawsze będziemy do czegoś tam dążyć. Pewnie po przekroczeniu 39tc to już tylko porodu będziemy wyglądać, ale przy mojej szyjce to chyba nie grozi, więc będę mega szczęśliwa, jak dotrwam do 37tc..[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
nick nieaktualnyKajka wrote:Mi też Belly pokazało 8, ale oni się tam chyba trochę spieszą ; )
Ja mam termin na 3.kwietnia, a termin OM 30.06., wiec sobie założyłam na własny użytek, że pierwszego każdego miesiąca będę "obchodzić" początek kolejnego miesiąca ciąży. Zatem 8 m-c rozpocznę 1. lutego : )Znajoma też miała om tego dnia co ja (my) i ma termin tydzień później ;]
Mi też belly już pokazuje 8 miesiąc ;p -
nick nieaktualnyJa mam nadzieję, że nie przenoszę ciąży. Dzisiaj właśnie tak rozmawiałam z siostrą, że chyba wolałabym z zaskoczenia zacząć rodzić (oczywiście to dopiero od marca) niż przekroczyć ten 5 kwietnia i męczyć się psychicznie 'kiedy to będzie?' + odbierać wiecznie telefony z pytaniami czy już urodziłam.
-
Karatka81 wrote:Kajka faaajna piłeczka
i śliczna sukienka
Wczoraj w końcu prezentowałam się w czymś innym niż piżamie/dresie, bo musiałam się spionizować. Mieliśmy kolędę, choć długo się nad tym zastanawiałam, czy po kilku latach mieszkania tutaj nagle przyjmować księdza. Przesądziło to, że najprawdopodobniej mam zostać chrzestną bratanicy męża, a nie chciałabym mieć problemów z uzyskaniem zaświadczenia czy czego tam się wymaga. Co do chrztu naszej małej, to mamy poważne wątpliwości. Sami mamy wszystkie sakramenty, ale ostatnio daleko nam do Kościoła i tego, co głosi w kwestiach polityczno-światopoglądowych..[/url]
---
Okruszek (*) 12 tc.
-
jamniczakuchnia wrote:No!
W ogóle tak sobie policzyłam i wyszło mi, że mój TP czyli 1 kwietnia, to będzie już 40t 3d. Jak lekarz to wyliczył przy moich 25 dniowych cyklach i szybkiej owu to ja nie wiemja miałam tak co 24-25 dni własnie a dr mi liczył termin wg 28 dniowego cyklu oni nie biorą pod uwagę innych cykli bo ja mu mówiłam, że mam krótsze cykle to i tak wyliczył po swojemu
-
Rotenkopf wrote:Ja mam nadzieję, że nie przenoszę ciąży. Dzisiaj właśnie tak rozmawiałam z siostrą, że chyba wolałabym z zaskoczenia zacząć rodzić (oczywiście to dopiero od marca) niż przekroczyć ten 5 kwietnia i męczyć się psychicznie 'kiedy to będzie?' + odbierać wiecznie telefony z pytaniami czy już urodziłam.
Dzieciaczki mają to w nosie
Rotenkopf lubi tę wiadomość
-
Rotenkopf wrote:Ja już tych terminów nie ogarniam ;P też miałam OM 30.06 i mam termin na 5 kwietnia wg tego, a wg prenatalnych 2 kwietnia (i tego się trzymam)bo z wagi Hani wychodzi, że jestem jakoś tydzień czy nawet do przodu
Znajoma też miała om tego dnia co ja (my) i ma termin tydzień później ;]
Mi też belly już pokazuje 8 miesiąc ;p
Wg OM też mam termin na 5.04., ale USG z 12tc pokazało 3.04. i tego się trzymam, bo ponoć najbardziej wiarygodny ; )Rotenkopf lubi tę wiadomość
[/url]
---
Okruszek (*) 12 tc.
-
Rotenkopf wrote:Ja wizytuję 1.02, jutro muszę polecieć do laboratorium zrobić badania
Wizytujemy razem
Dzis miałam lecieć na badania ale nie chciało mi sie tyłka ruszyć i jutro musze isc bo potem to juz nie zdążę odebrac wyników przed wizytą.
Jak leżałam w 22 tygodniu w szpitalu to marzylam o 30tc, a teraz w obliczu tego terminu, wyznaczylam kolejna granice na 34 tydzień -
nick nieaktualnyA to ja kulka na początku 8 miesiąca
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/23c095b72799.jpgKajka, Karatka81, paprotka30, ania0141, mania, wiecznie, 28latkaa, kredeczka91, Rotenkopf, Endzis, Dobson, malala, Lanusia93, Andrea20, Ameiva, fabdorota, _Saszka_, agulas, Olina, Larisa, Aleksandrakili lubią tę wiadomość
-
paprotka30 wrote:Wizytujemy razem
Dzis miałam lecieć na badania ale nie chciało mi sie tyłka ruszyć i jutro musze isc bo potem to juz nie zdążę odebrac wyników przed wizytą.
Jak leżałam w 22 tygodniu w szpitalu to marzylam o 30tc, a teraz w obliczu tego terminu, wyznaczylam kolejna granice na 34 tydzień
to chyba tak jestja tez marze juz o 34 tc
-
U mnie brzuszek jest rzeczywiście piłeczkowy. Zastanawiam się, jak on się utrzymuje, bo generalnie poza brzuchem wszystko zostało takie samo jak przed ciążą.. A szkoda, bo liczyłam chociaż na większe cycki ; ) Mam na plusie 7 kg - czy sam brzucho może tyle ważyć?
[/url]
---
Okruszek (*) 12 tc.