X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny wy już magiczny 30tydz przekroczyłyście a ja dopiero w piątek 28,wizyta u gin.5lutego a kiedy trzecie usg nie wiem może mi powie na wizycie.gratuluję wam tych tygodni i też już chcę być po 30...

ania0141
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Dziewczyny kiedy wizytujecie??

Ja dopiero za tydzień. Jestem strasznie ciekawa ile waży moja księżna!!
    Jak patrzę na Wasze suwaczki to ojej :) fabdorota i Andrea20 już ponad 31 tydzień :)
    Ja idę na usg w niedzielę :D - nie mogę się już doczekać :D

agulas lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też Belly pokazało 8, ale oni się tam chyba trochę spieszą ; )
    Ja mam termin na 3.kwietnia, a termin OM 30.06., wiec sobie założyłam na własny użytek, że pierwszego każdego miesiąca będę "obchodzić" początek kolejnego miesiąca ciąży. Zatem 8 m-c rozpocznę 1. lutego : )

agulas lubi tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Z jamniczakuchnia świętujemy dzisiaj ósmy miesiąc:D

No! :D

W ogóle tak sobie policzyłam i wyszło mi, że mój TP czyli 1 kwietnia, to będzie już 40t 3d. Jak lekarz to wyliczył przy moich 25 dniowych cyklach i szybkiej owu to ja nie wiem :D

• Kajka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    kurcze dziewczyny wy już magiczny 30tydz przekroczyłyście a ja dopiero w piątek 28,wizyta u gin.5lutego a kiedy trzecie usg nie wiem może mi powie na wizycie.gratuluję wam tych tygodni i też już chcę być po 30...

Wiesz Ania, jak czytam Marcówki, to im z kolei "zazdroszczę" przekroczenia 34tc ; ) Myślę, że póki nie urodzimy, to zawsze będziemy do czegoś tam dążyć. Pewnie po przekroczeniu 39tc to już tylko porodu będziemy wyglądać, ale przy mojej szyjce to chyba nie grozi, więc będę mega szczęśliwa, jak dotrwam do 37tc..

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak będziemy rozpakowywać się wg terminów(a wierzę w to,że tak będzie)to ja zostaje na samym końcu...

ania0141
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka faaajna piłeczka ;-) i śliczna sukienka :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Mi też Belly pokazało 8, ale oni się tam chyba trochę spieszą ; )
    Ja mam termin na 3.kwietnia, a termin OM 30.06., wiec sobie założyłam na własny użytek, że pierwszego każdego miesiąca będę "obchodzić" początek kolejnego miesiąca ciąży. Zatem 8 m-c rozpocznę 1. lutego : )
    Ja już tych terminów nie ogarniam ;P też miałam OM 30.06 i mam termin na 5 kwietnia wg tego, a wg prenatalnych 2 kwietnia (i tego się trzymam)bo z wagi Hani wychodzi, że jestem jakoś tydzień czy nawet do przodu :D Znajoma też miała om tego dnia co ja (my) i ma termin tydzień później ;]
    Mi też belly już pokazuje 8 miesiąc ;p

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas to pojęcie bardzo względne ania, uszy do góry :-) Już tak malutko nam zostało, zleci pod koniec, mi już leci ha,ha

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że nie przenoszę ciąży. Dzisiaj właśnie tak rozmawiałam z siostrą, że chyba wolałabym z zaskoczenia zacząć rodzić (oczywiście to dopiero od marca) niż przekroczyć ten 5 kwietnia i męczyć się psychicznie 'kiedy to będzie?' + odbierać wiecznie telefony z pytaniami czy już urodziłam.

• Karatka81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf a dzieciaczki i tak wyjdą kiedy zechcą ha,ha I wyliczenia wiadomo gdzie będą miały ;-)

Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Kajka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Kajka faaajna piłeczka ;-) i śliczna sukienka :-)
    Dziękuję : )
    Wczoraj w końcu prezentowałam się w czymś innym niż piżamie/dresie, bo musiałam się spionizować. Mieliśmy kolędę, choć długo się nad tym zastanawiałam, czy po kilku latach mieszkania tutaj nagle przyjmować księdza. Przesądziło to, że najprawdopodobniej mam zostać chrzestną bratanicy męża, a nie chciałabym mieć problemów z uzyskaniem zaświadczenia czy czego tam się wymaga. Co do chrztu naszej małej, to mamy poważne wątpliwości. Sami mamy wszystkie sakramenty, ale ostatnio daleko nam do Kościoła i tego, co głosi w kwestiach polityczno-światopoglądowych..

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • mania Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    No! :D

W ogóle tak sobie policzyłam i wyszło mi, że mój TP czyli 1 kwietnia, to będzie już 40t 3d. Jak lekarz to wyliczył przy moich 25 dniowych cyklach i szybkiej owu to ja nie wiem :D
    o widzę, że nie tylko ja miałam takie krótkie cykle :) ja miałam tak co 24-25 dni własnie a dr mi liczył termin wg 28 dniowego cyklu oni nie biorą pod uwagę innych cykli bo ja mu mówiłam, że mam krótsze cykle to i tak wyliczył po swojemu :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja mam nadzieję, że nie przenoszę ciąży. Dzisiaj właśnie tak rozmawiałam z siostrą, że chyba wolałabym z zaskoczenia zacząć rodzić (oczywiście to dopiero od marca) niż przekroczyć ten 5 kwietnia i męczyć się psychicznie 'kiedy to będzie?' + odbierać wiecznie telefony z pytaniami czy już urodziłam.
    No nikt by tak nie chciał, ale nie nakręcaj się bo wyjdzie jak nie chcesz ;-) Dzieciaczki mają to w nosie ;-)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• Kajka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja już tych terminów nie ogarniam ;P też miałam OM 30.06 i mam termin na 5 kwietnia wg tego, a wg prenatalnych 2 kwietnia (i tego się trzymam)bo z wagi Hani wychodzi, że jestem jakoś tydzień czy nawet do przodu :D Znajoma też miała om tego dnia co ja (my) i ma termin tydzień później ;]
    Mi też belly już pokazuje 8 miesiąc ;p

Wg OM też mam termin na 5.04., ale USG z 12tc pokazało 3.04. i tego się trzymam, bo ponoć najbardziej wiarygodny ; )

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Ja wizytuję 1.02, jutro muszę polecieć do laboratorium zrobić badania ;)

Wizytujemy razem :)
    Dzis miałam lecieć na badania ale nie chciało mi sie tyłka ruszyć i jutro musze isc bo potem to juz nie zdążę odebrac wyników przed wizytą.

Jak leżałam w 22 tygodniu w szpitalu to marzylam o 30tc, a teraz w obliczu tego terminu, wyznaczylam kolejna granice na 34 tydzień :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja kulka na początku 8 miesiąca :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/23c095b72799.jpg

Kajka, Karatka81, paprotka30, ania0141, mania, wiecznie, 28latkaa, kredeczka91, Rotenkopf, Endzis, Dobson, malala, Lanusia93, Andrea20, Ameiva, fabdorota, _Saszka_, agulas, Olina, Larisa, Aleksandrakili lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka wrote:
    Wg OM też mam termin na 5.04., ale USG z 12tc pokazało 3.04. i tego się trzymam, bo ponoć najbardziej wiarygodny ; )
    Ale to praktycznie ten sam termin :-) ;-) Nie wariujcie mamki :-)

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Wizytujemy razem :)
    Dzis miałam lecieć na badania ale nie chciało mi sie tyłka ruszyć i jutro musze isc bo potem to juz nie zdążę odebrac wyników przed wizytą.

Jak leżałam w 22 tygodniu w szpitalu to marzylam o 30tc, a teraz w obliczu tego terminu, wyznaczylam kolejna granice na 34 tydzień :)

to chyba tak jest :) ja tez marze juz o 34 tc :)

km5smg7yv4tozota.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek jest rzeczywiście piłeczkowy. Zastanawiam się, jak on się utrzymuje, bo generalnie poza brzuchem wszystko zostało takie samo jak przed ciążą.. A szkoda, bo liczyłam chociaż na większe cycki ; ) Mam na plusie 7 kg - czy sam brzucho może tyle ważyć? :D

---
    Okruszek (*) 12 tc.
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ