Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaskra moja teściowa jak byliśmy ze dwa tygodnie temu, to z tekstem, no że będę tak uwaga "gruba" jak z Niko!!! szok, ale ja wiem, że ona tak coś pierdolnie za przeproszeniem (czytaj nie pomyśli co mówi), bo z Niko to ja wcale gruba nie byłam, miałam mały brzuszek itd. A k... z drugiej strony to mam być płaska w brzuchu? To gdzie to dziecko by było? Miałam podobny scenariusz w głowie co Ty ha,ha Popatrzyłam na M, a on miał minę, jakby się pukał w czoło ha,ha Jak on mi zawsze mówi, nie słuchaj, wpuszczaj jednym uchem, drugim wypuszczaj,ja tak robię całe życie z moją matką i tak jest najzdrowiej ha,ha Ja myslę, że jej o brzuszek chodziło, no ale dla nas kobiet gruba to gruba przecież
-
Malala super
Ja z Niko to z kamerą w ręku siedziałam, a ta bestia jak odłożyłam na kanapę to dopiero szalał
Miał jakiś czujnik
Mam parę filmików, no ale ciężko było nagrać. Jak mówię do M, patrz co Alka wyrabia, to ona przestaje się ruszać ha,ha
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/646c7347ec58.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/52f9daf37851.jpg
A to my w ubiegłym tygodniu
Siedzę w poczekalni u ginka, zejdzie się z 2h (niestety zwykła wizyta, bez USG), więc nadrobię co u Was, bo znowu mnie pochłonęło życie rodzinne i mam duuużo do podczytaniamalala, Karatka81, mania, jamniczakuchnia, Ameiva, Rotenkopf, Endzis, _Saszka_, agulas, wiecznie, Andrea20, ania0141 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
mania wrote:To ja Wam pokażę co moja Dzidzia robi z moim brzuszkiem
tu i tak delikatne wypchnięcie
udało mi się ją złapać bo jak chcę ja nagrać albo zrobić zdjecie to dziecko się grzeczne robi
Oo mi tak samo Myszka robi na skurczu
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b17a895e1f61.jpgmania, Rotenkopf, Endzis, Andrea20 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
no ale ja już kilka takich tekstów słyszałam, a właśnie urósł mi brzuch w zasadzie tylko. Nie wiem po cholerę ludzie takie teksty walą. No przecież to nie jest od nas zależne w ogóle, jak nasze brzuszki wyglądają i nie zacznie żadna z nas wciągać tego brzucha, żeby broń boże ktoś sobie nie pomyślał, że mamy za duży brzuch jak na ten etap ciąży.. A może oni myślą, że takie teksty to komplement dla kobiet w ciąży?
Karatka, co za baba no!
I w ogóle zmotywowałyście mnieJutro założę sukienkę
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
jaskra wrote:Jejciu dziewczyny, jak pięknie wszystkie wyglądacie
Ja to chyba usunę to moje żulerskie zdjęcie w dresie, bo tylko się kompleksów nabawię
mam nadzieję, że po ciąży wróci do normalności
Mi tam wszyscy mówią, że nie mam dużego brzucha a ja wiem, że mam-chyba widzęale ostatnio przyjechał do mnie kolega po miesiącu i stałam w przedpokoju i z nim gadam a on nic na temat brzucha dopiero jak się bokiem odwróciłam to jak zobaczył to się aż zapowietrzył
powiedział, że jak przodem stoję to nie widać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:19
-
mania wrote:to ja muszę usunąć mój owłosiony brzuch
mam nadzieję, że po ciąży wróci do normalności
Wróci, wróciTo wszystko wina hormonów, mi z Lilą i teraz też pojawiły się włoski na brzuchu, ale wolę te włoski, które znikną do kilku miesięcy po porodzie niż tą moją ciążową linię do wysokości pępka. Pojawiła mi się w pierwszej, straconej ciąży w 8 tygodniu, to było kilka lat temu i do tej pory nie chce zblednąć.
mania lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
A propos tych terminów, to czytałam że obliczenia z OM są obciążone największym błędem. I ja z OM mam na 30.03, ostatnia miesiączka 24.06 i długie 30 dniowe cykle. Ale ze byłam krótko po odstawieniu tabletek, to wszystko się poprzesuwalo i liczymy z usg z 12 tygodnia, bo termin z tegoż jest obciążony błędem 2-3 dni (tu termin na 07.04). Te terminy z usg teraz to sobie można już o kant dupy potluc, bo obciążenie dochodzi do 21 dni- dzieci różnie rosną i ważą
-
nick nieaktualnyJaskra, nie przesadzasz, to koleżanka przesadziła i mogłaś jej tym butem zasadzić na serio
Moja teściowa to jest pizgnięta, bo raz mówi jak to ja pięknie wyglądam, a innym razem "cześć grubasie" i to najczęściej trafi wtedy kiedy mam akurat gorszy dzień. Na szczęście ostatnio widziałam ją 2 tygodnie temu na moich imieninach - wtedy przylazła i "cześć grubasku" i życzenia składa... I dostałam od niej prezent - obrazek ręcznie haftowany, obleśny swoją drogą, ona wie doskonale że nie podobają mi się takie rzeczy i jak spytała się czy ładny i czy mi się podoba, to jej odpowiedziałam że nie jest w moim guście i zastanawiam się do jakiej szafki go schowaćTakże dostało jej się za tą grubaskę.
Rotenkopf, jaskra, mania, wiecznie, Dobson lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfabdorota wrote:A propos tych terminów, to czytałam że obliczenia z OM są obciążone największym błędem. I ja z OM mam na 30.03, ostatnia miesiączka 24.06 i długie 30 dniowe cykle. Ale ze byłam krótko po odstawieniu tabletek, to wszystko się poprzesuwalo i liczymy z usg z 12 tygodnia, bo termin z tegoż jest obciążony błędem 2-3 dni (tu termin na 07.04). Te terminy z usg teraz to sobie można już o kant dupy potluc, bo obciążenie dochodzi do 21 dni- dzieci różnie rosną i ważą
Ja też ostatnia miesiączka 24.06.Tylko że przy cyklach 25 dniowych i szybkiej owu.
-
Lanusia93 wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/646c7347ec58.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/52f9daf37851.jpg
A to my w ubiegłym tygodniu
Siedzę w poczekalni u ginka, zejdzie się z 2h (niestety zwykła wizyta, bez USG), więc nadrobię co u Was, bo znowu mnie pochłonęło życie rodzinne i mam duuużo do podczytaniaLanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jamniczakuchnia, no ja mam alergię na takie niby żartobliwe sformułowania. Myślę, że moja mina wyraża wtedy więcej niż tysiąc słów i to niecenzuralnych
Lanusia, ale Ci się dziecinka sprytnie w brzuszku schowałaPrzyzwyczaiłaś się do innej płci czy myślisz, że jednak będzie zmiana?
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Rotenkopf wrote:Fabdorota, Karolina_Ina, Andrea20 poszło
Co do jedzenia i faz - mi teraz wróciła potrzeba na nabiał - dziennie płatki z mlekiem i kakao są obowiązkowe! Do tego sery w każdej postaci
Dostałam dzisiaj paczkę z Bebiko i się prawie popłakałam - pudełko na pamiątki (takie na prawdę solidne) i albumik na zdjęciaJuż wiem co włożę do pudełka
np. poprosiłam przyjaciółkę żeby w dniu narodzin Hani przebiegła się po mieście i zrobiła zdjęcia charakterystycznym miejscom
i sama przygotuję listę co ile kosztowało tego dnia - chleb, mąka, jajka, litr paliwa
Pytanie: Czy Wy też odczuwacie mrowienie w piersi ? ;/ Ja od kilku dni tak mam i zastanawiam się co to może oznaczać.
Super pomysł!
A to mrowienie- tak będziesz odczuwać napływ pokarmu po narodzinach małejW początkowych tygodniach karmienia jest to mocno odczuwalne. Jak po porodzie zjadłam obiad to w ciągu 10 minut odczuwałam mrowienie, piersi robiły się twardawe i trochę mleka wypływało
Teraz może to być znak, że gruczoły odpowiedzialne za karmienie przygotowują się do pracy i gromadzi się siaraAniołek (*) 12.03.2013
-
malala wrote:w moich piersiach nic się nie dzieje, nawet nie urosły zbytnio, mam mały biust, miseczkę A. i ciekawa jestem czy ja w ogóle będę mogła karmić.. ?
a co to za paczuszka z Bebiko?
Jasne, że będziesz mogła! Tylko w skrajnych przypadkach wygląd piersi, brodawek ma jakiekolwiek znaczenie. Ja mam 75A, podczas ciąży trochę rosnąKarmiłam niecałe pół roku, tak krótko tylko przez własny brak wiedzy na temat KP, a nie rozmiaru miseczki.
Po porodzie będą sporo większe, spokojnie
Nawet mamy adopcyjne, które nigdy nie miały malucha w brzuchu mogą karmić, a Ty z odpowiednim nastawieniem jak najbardziej!malala, Kajka lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny