WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra moja teściowa jak byliśmy ze dwa tygodnie temu, to z tekstem, no że będę tak uwaga "gruba" jak z Niko!!! szok, ale ja wiem, że ona tak coś pierdolnie za przeproszeniem (czytaj nie pomyśli co mówi), bo z Niko to ja wcale gruba nie byłam, miałam mały brzuszek itd. A k... z drugiej strony to mam być płaska w brzuchu? To gdzie to dziecko by było? Miałam podobny scenariusz w głowie co Ty ha,ha Popatrzyłam na M, a on miał minę, jakby się pukał w czoło ha,ha Jak on mi zawsze mówi, nie słuchaj, wpuszczaj jednym uchem, drugim wypuszczaj,ja tak robię całe życie z moją matką i tak jest najzdrowiej ha,ha Ja myslę, że jej o brzuszek chodziło, no ale dla nas kobiet gruba to gruba przecież :-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala super ;-) Ja z Niko to z kamerą w ręku siedziałam, a ta bestia jak odłożyłam na kanapę to dopiero szalał ;-) Miał jakiś czujnik ;-) Mam parę filmików, no ale ciężko było nagrać. Jak mówię do M, patrz co Alka wyrabia, to ona przestaje się ruszać ha,ha

• malala Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mała nie jest wstydliwa, często udaje mi się coś nagrać :) albo jak M rękę trzyma na brzuchu to ona wtedy wywija i kopie :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/646c7347ec58.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/52f9daf37851.jpg
    A to my w ubiegłym tygodniu :)

Siedzę w poczekalni u ginka, zejdzie się z 2h (niestety zwykła wizyta, bez USG), więc nadrobię co u Was, bo znowu mnie pochłonęło życie rodzinne i mam duuużo do podczytania ;)

malala, Karatka81, mania, jamniczakuchnia, Ameiva, Rotenkopf, Endzis, _Saszka_, agulas, wiecznie, Andrea20, ania0141 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam poczytać Nikosiowi bajkę, bo mnie molestuje ha,ha Bajek w tv nie chce, no i trzeba się wykazywać ha,ha On będzie w tym czasie gotował ha,ha Właśnie mówi do mnie, mamo nie pisz już tyle, już jedziemy ;-) do pokoju (chodzi z kierownicą...) :-)

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    To ja Wam pokażę co moja Dzidzia robi z moim brzuszkiem :-) tu i tak delikatne wypchnięcie :-)
    9e2049aecc55c662med.jpg

udało mi się ją złapać bo jak chcę ja nagrać albo zrobić zdjecie to dziecko się grzeczne robi :D

Oo mi tak samo Myszka robi na skurczu :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b17a895e1f61.jpg

mania, Rotenkopf, Endzis, Andrea20 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• jaskra Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale ja już kilka takich tekstów słyszałam, a właśnie urósł mi brzuch w zasadzie tylko. Nie wiem po cholerę ludzie takie teksty walą. No przecież to nie jest od nas zależne w ogóle, jak nasze brzuszki wyglądają i nie zacznie żadna z nas wciągać tego brzucha, żeby broń boże ktoś sobie nie pomyślał, że mamy za duży brzuch jak na ten etap ciąży.. A może oni myślą, że takie teksty to komplement dla kobiet w ciąży?

Karatka, co za baba no!

I w ogóle zmotywowałyście mnie :) Jutro założę sukienkę ;)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Jejciu dziewczyny, jak pięknie wszystkie wyglądacie :) Ja to chyba usunę to moje żulerskie zdjęcie w dresie, bo tylko się kompleksów nabawię :P
    to ja muszę usunąć mój owłosiony brzuch :D mam nadzieję, że po ciąży wróci do normalności :)

Mi tam wszyscy mówią, że nie mam dużego brzucha a ja wiem, że mam-chyba widzę :) ale ostatnio przyjechał do mnie kolega po miesiącu i stałam w przedpokoju i z nim gadam a on nic na temat brzucha dopiero jak się bokiem odwróciłam to jak zobaczył to się aż zapowietrzył :) powiedział, że jak przodem stoję to nie widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:19

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    to ja muszę usunąć mój owłosiony brzuch :D mam nadzieję, że po ciąży wróci do normalności :)

Wróci, wróci ;) To wszystko wina hormonów, mi z Lilą i teraz też pojawiły się włoski na brzuchu, ale wolę te włoski, które znikną do kilku miesięcy po porodzie niż tą moją ciążową linię do wysokości pępka. Pojawiła mi się w pierwszej, straconej ciąży w 8 tygodniu, to było kilka lat temu i do tej pory nie chce zblednąć.

mania lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos tych terminów, to czytałam że obliczenia z OM są obciążone największym błędem. I ja z OM mam na 30.03, ostatnia miesiączka 24.06 i długie 30 dniowe cykle. Ale ze byłam krótko po odstawieniu tabletek, to wszystko się poprzesuwalo i liczymy z usg z 12 tygodnia, bo termin z tegoż jest obciążony błędem 2-3 dni (tu termin na 07.04). Te terminy z usg teraz to sobie można już o kant dupy potluc, bo obciążenie dochodzi do 21 dni- dzieci różnie rosną i ważą:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra, nie przesadzasz, to koleżanka przesadziła i mogłaś jej tym butem zasadzić na serio :D
    Moja teściowa to jest pizgnięta, bo raz mówi jak to ja pięknie wyglądam, a innym razem "cześć grubasie" i to najczęściej trafi wtedy kiedy mam akurat gorszy dzień. Na szczęście ostatnio widziałam ją 2 tygodnie temu na moich imieninach - wtedy przylazła i "cześć grubasku" i życzenia składa... I dostałam od niej prezent - obrazek ręcznie haftowany, obleśny swoją drogą, ona wie doskonale że nie podobają mi się takie rzeczy i jak spytała się czy ładny i czy mi się podoba, to jej odpowiedziałam że nie jest w moim guście i zastanawiam się do jakiej szafki go schować :D Także dostało jej się za tą grubaskę.

Rotenkopf, jaskra, mania, wiecznie, Dobson lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    A propos tych terminów, to czytałam że obliczenia z OM są obciążone największym błędem. I ja z OM mam na 30.03, ostatnia miesiączka 24.06 i długie 30 dniowe cykle. Ale ze byłam krótko po odstawieniu tabletek, to wszystko się poprzesuwalo i liczymy z usg z 12 tygodnia, bo termin z tegoż jest obciążony błędem 2-3 dni (tu termin na 07.04). Te terminy z usg teraz to sobie można już o kant dupy potluc, bo obciążenie dochodzi do 21 dni- dzieci różnie rosną i ważą:D

Ja też ostatnia miesiączka 24.06. :D Tylko że przy cyklach 25 dniowych i szybkiej owu.

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/646c7347ec58.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/52f9daf37851.jpg
    A to my w ubiegłym tygodniu :)

Siedzę w poczekalni u ginka, zejdzie się z 2h (niestety zwykła wizyta, bez USG), więc nadrobię co u Was, bo znowu mnie pochłonęło życie rodzinne i mam duuużo do podczytania ;)
    Lanusia ale masz malutki i zgrabny brzuszek :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia, mistrz! :D

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia, no ja mam alergię na takie niby żartobliwe sformułowania. Myślę, że moja mina wyraża wtedy więcej niż tysiąc słów i to niecenzuralnych :D

Lanusia, ale Ci się dziecinka sprytnie w brzuszku schowała ;) Przyzwyczaiłaś się do innej płci czy myślisz, że jednak będzie zmiana?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Fabdorota, Karolina_Ina, Andrea20 poszło ;)

Co do jedzenia i faz - mi teraz wróciła potrzeba na nabiał - dziennie płatki z mlekiem i kakao są obowiązkowe! Do tego sery w każdej postaci :D

Dostałam dzisiaj paczkę z Bebiko i się prawie popłakałam - pudełko na pamiątki (takie na prawdę solidne) i albumik na zdjęcia ;) Już wiem co włożę do pudełka ;) np. poprosiłam przyjaciółkę żeby w dniu narodzin Hani przebiegła się po mieście i zrobiła zdjęcia charakterystycznym miejscom ;) i sama przygotuję listę co ile kosztowało tego dnia - chleb, mąka, jajka, litr paliwa :D

Pytanie: Czy Wy też odczuwacie mrowienie w piersi ? ;/ Ja od kilku dni tak mam i zastanawiam się co to może oznaczać.

Super pomysł! :)
    A to mrowienie- tak będziesz odczuwać napływ pokarmu po narodzinach małej :) W początkowych tygodniach karmienia jest to mocno odczuwalne. Jak po porodzie zjadłam obiad to w ciągu 10 minut odczuwałam mrowienie, piersi robiły się twardawe i trochę mleka wypływało ;)
    Teraz może to być znak, że gruczoły odpowiedzialne za karmienie przygotowują się do pracy i gromadzi się siara :)

Aniołek (*) 12.03.2013

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    w moich piersiach nic się nie dzieje, nawet nie urosły zbytnio, mam mały biust, miseczkę A. i ciekawa jestem czy ja w ogóle będę mogła karmić.. ?

a co to za paczuszka z Bebiko? :)

Jasne, że będziesz mogła! Tylko w skrajnych przypadkach wygląd piersi, brodawek ma jakiekolwiek znaczenie. Ja mam 75A, podczas ciąży trochę rosną ;) Karmiłam niecałe pół roku, tak krótko tylko przez własny brak wiedzy na temat KP, a nie rozmiaru miseczki.
    Po porodzie będą sporo większe, spokojnie :)
    Nawet mamy adopcyjne, które nigdy nie miały malucha w brzuchu mogą karmić, a Ty z odpowiednim nastawieniem jak najbardziej! :)

malala, Kajka lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• malala Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Lanusia, uspokoiłas mnie :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:16

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka, a po godzinie nie mialas pomiaru?

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ