X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    w tesco sa promocje na ciuszki ?

Jasne ;) Z F&F. Za wszystko dałam 20 zł, a bez obniżki zapłaciłabym 85 zł, bo sama bluza 45 zł!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4c52c538391.jpg

Kajka, ania0141, Endzis, Rotenkopf, Andrea20, wiecznie, jamniczakuchnia, mania, Ameiva lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Kajka ma jakby dobre, ale troszkę przekręcony wynik po 2h ;) Stare mówiły, że cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy na czczo wynik jest powyżej 100 a po 2h >=140.
    A nie zdziwiłabym się, znając mojego gina, jakby się rąbnął w normach ; ) W sumie to mało śmieszne to jest..

Ja chodziłam na szkołę rodzenia w grudniu, to się czułam "najmłodsza" ciążowo ; ) Dziś idziemy odrobić jedne zajęcia z inną grupą, w których nie mogłam uczestniczyć ze względu na nakaz leżenia.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Jasne ;) Z F&F. Za wszystko dałam 20 zł, a bez obniżki zapłaciłabym 85 zł, bo sama bluza 45 zł!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4c52c538391.jpg
    Ale okazja i ta bluza cudna! Dla dziewczynek są takie przesliczne ciuszki. Zajade jutro do swojego tesco ale pewnie jak zwykle wssystko bedzie przebrane

Kinga. lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przed chwilą tekst usłyszałam od babci, no krew mnie zalała!!!
    "To drugie dziecko już nie będzie takie kochane jak to pierwsze". Jak wrzasnęłam to chyba pół bloku mnie słyszało :/ Że o czym ona gada. A ta mi się tłumaczy, że Lila jest pierwsza, już tak dużo mówi, chodzi, a to drugie takie z przypadku. No kuuur... I że raz zobaczą i im wystarczy. Z takim podejściem to w ogóle nie zobaczą...
    Czuję to od każdego, nikogo nie obchodzi Nela, strasznie to przykre, słyszę ciągle "Chyba nie masz zamiaru jej nic kupować, niech ma wszystko po Lili".

Z lepszych wieści, jednak będziemy mieć wózek podwójny. Moja mama przyśle swój po bliźniakach :)

http://images.getprice.com.au/products/BimgMothercareTwinVestaDouble.jpg

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, ja pitole...co za babcia ;/ Nela też będzie chodzić i mówić przecież... brak mi słów.

ja chyba zaraz wybiorę się do sklepu i porobię jakieś pasty na kolacje :D ale zastanawiam się czy chce mi się wychodzić, hahahah ;d

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co sie przejmować takim głupim gadaniem, na pewno jak tylko ja zobaczy to ja pokocha jak pierwsza córcie. A zakupy rewelacja ,muszę namówić męża na zakupy w Tesco :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 16:15

km5smg7yv4tozota.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, ja nie wiem co ludzie mają w głowach. Po pierwsze jak tak można myśleć? A już nawet jeśli ktoś jest na tyle głupi, że tak myśli, to mi byłoby głupio takie farmazony wygłaszać...

Rotenkopf lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 ja pieprze co za tekst!!! Do utylizacji takich ludzi, sorry...

Ja ostatnio byłam w Tesco to zostały same ubranka na rozmiar 44 i 50 :( Wszystko z przecen przebrane.

• Wilka Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, aż się nóż w kieszeni otwiera i trudno uwierzyć, że to ktoś z rodziny powiedział. To tak jakby o babci powiedzieć "ty to może byś już umarła co bo za długo na tym świecie jesteś". No masakra.
    Wiem, że to trudne ale trzeba chyba olać i się nie denerwować. Gdybym ja coś takiego usłyszała to już by mnie więcej nie zobaczyli, ani mnie ani pierwszego ani drugiego dziecka.

• mania Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ja to nie rozumiem jak babcia może tak mówić...to przykre...jakbym coś takiego usłyszała to miałabym dystans...
    a jak szyjka ??

muszę w końcu wybrać i zamówić łóżeczko i komodę bo tylko to do pokoiku zostało, mama ciągle dzwoni i pyta kiedy kiedy (ona płaci) a ja jakoś stanęłam w miejscu i nie umiem się zdecydować :/
    do tego drzwi które zamówiłam okazało się, że od nowego roku są niedostępne tzn kolor i muszę inny wybrać...a ja chciałam własnie ten specjalnie za niego dopłacałam...no zdenerwowałam się...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rano była siostra żeby coś mi pomóc ale nie miałam totalnie natchnienia na sprzątanie ;p a że miała 'powera' to powycierała mi kurze i ogarnęła dzienny pokój, ja tego 'powera' dostałam po Jej wyjściu i zrobiłam pranie, poukładałam ciuchy w szafie (w końcu! aczkolwiek podejrzewam, że po dwóch praniach będzie burdel bo jestem z tego typu człowieka co ma wieczny rozpiździel w szafie;p) i posprzątałam w kuchni :D

A ostatnio takiego smaka mi narobiłyście na tą pastę, że wybrałam się w końcu do tego sklepu i zaszalałam :D na kolacje będzie pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pasta z tuńczykiem (z dodatkiem chrupiących ogórków konserwowych i może kukurydzy ) i pasta twarogowa z ogórkiem i rzodkiewkami i zastanawiam się jeszcze nad wkrojeniem pomidora bez pestek, hm? Dobrałam do tego chleb żytni na zakwasie i jakiś typu włoskiego :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, serio nie można tuńczyka?

• Larisa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia nie martw się tym co inni mówią. Ważne jak Wy podejdziecie do drugiej córeczki.
    Super,ze masz już wózek z głowy. Ja właśnie jutro jadę pooglądać podwójne wózki phil&teds może jednak się do nich przekonam. Moja teściowa powiedziała, że kupi wózek, ale nie chce żeby kosztował za dużo. .

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Rety, serio nie można tuńczyka?

Co? Pierwsze słyszę :D Co jakiś czas jem tuńczyka :)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku jak mozna powiedzieć, że drugie dziecko bedzie mniej kochane? a to czemu wgl??
    jakies dziwne teorie maja ludzie ;((

fabdorota ja bede rodziła tu u siebie w Pabianicach, bo ost na internecie (dok.fb) czytałam oponie i wiekrzość pozytyw. Wiadomo zdarzyły sie jakies negatywne, ale to chyba wszedzie. Takze jestem zdecydowana na 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 18:03

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Co? Pierwsze słyszę :D Co jakiś czas jem tuńczyka :)
    No właśnie znajoma mnie uświadomiła, poszperałam z necie i wszędzie pisze, żeby tylko nie przesadzać z ilością.
    Swoją drogą ginekolog mi powiedziała, że jak mam ochotę to mogę nawet zjeść tatar ale muszę mieć 100% pewne mięso ;] oczywiście zabroniła mi kategorycznie surowych jajek i alkoholu (aczkolwiek dwa razy zgrzeszyłam - wypiłam pół szklanki radlera a ostatnio zrobiłam dwa łyczki normalnego piwa od męża bo tak zapachniało...;p - zlinczujcie mnie ;d )

jamniczakuchnia, ilonia1984 lubią tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe radler to żaden alkohol nie ma sie co martwic;) mi ginekolog mowil, ze jak mam ochote na piwo Bo wiele pacjentek w ciazy ma to jedno mozna wypic nic sie nie stanie, takze nikt Cie nie zlinczuje, bo nie ma czemu hahahha
    jakbym byla w ciazy latem to juz ciezkie sprawy, bo latem to tak piwo za mna chodzi i wgl hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 18:20

ilonia1984 lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wiem coś na ten temat,jak zaszłam w ciążę to codziennie słyszałam,że mam usunąć(urodziłam w wieku 18lat)do 6mca,jak się synek urodził to był najukochańszy wnuczek,18mcy później urodziłam córkę-nigdy nie była lubiana przez moja matkę,wręcz była dręczona...na każdym kroku dawała jej odczuć że jest niechciana itd.a teraz moja kochana mamusia po 14 latach się nawróciła i zaczęła wnuczkę uważać teraz tego wnuczka ,który jeszcze się nie urodził przekreśliła...ja to powiedziałam,że będzie smażyła się w piekle.dla mnie dziecko to coś pięknego,sens życia,nie wyobrażam sobie życia bez dzieci...a najlepsze jest to że ona w każdą niedzielę jest w kościele...nie rozumiem co tacy ludzie mają w głowach?od obcej osoby usłyszeć coś takiego jest przykro ale od własnej matki?ostatnio mi docięła,że kupiłam nowe łóżeczko a po co mi,że to będzie królewicz a ja na to no jasne że tak królewicz to musi mieć wyprawkę królewską

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    No właśnie znajoma mnie uświadomiła, poszperałam z necie i wszędzie pisze, żeby tylko nie przesadzać z ilością.
    Swoją drogą ginekolog mi powiedziała, że jak mam ochotę to mogę nawet zjeść tatar ale muszę mieć 100% pewne mięso ;] oczywiście zabroniła mi kategorycznie surowych jajek i alkoholu (aczkolwiek dwa razy zgrzeszyłam - wypiłam pół szklanki radlera a ostatnio zrobiłam dwa łyczki normalnego piwa od męża bo tak zapachniało...;p - zlinczujcie mnie ;d )

Też biorę czasami łyczka piwa od męża :D Surowe jajka jem - kogiel-mogiel robię raz na jakiś czas, ale mam jajka wiejskie od teściów, więc się nie boję.
    O tatarze też słyszałam, że można, ale ze sprawdzonego źródła. Nie ma co przesadzać z tymi zakazami!

‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ