Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
28latkaa wrote:w tesco sa promocje na ciuszki ?
JasneZ F&F. Za wszystko dałam 20 zł, a bez obniżki zapłaciłabym 85 zł, bo sama bluza 45 zł!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4c52c538391.jpgKajka, ania0141, Endzis, Rotenkopf, Andrea20, wiecznie, jamniczakuchnia, mania, Ameiva lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
jaskra wrote:Kajka ma jakby dobre, ale troszkę przekręcony wynik po 2h
Stare mówiły, że cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy na czczo wynik jest powyżej 100 a po 2h >=140.
Ja chodziłam na szkołę rodzenia w grudniu, to się czułam "najmłodsza" ciążowo ; ) Dziś idziemy odrobić jedne zajęcia z inną grupą, w których nie mogłam uczestniczyć ze względu na nakaz leżenia.[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Lanusia93 wrote:Jasne
Z F&F. Za wszystko dałam 20 zł, a bez obniżki zapłaciłabym 85 zł, bo sama bluza 45 zł!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4c52c538391.jpgKinga. lubi tę wiadomość
-
Ale przed chwilą tekst usłyszałam od babci, no krew mnie zalała!!!
"To drugie dziecko już nie będzie takie kochane jak to pierwsze". Jak wrzasnęłam to chyba pół bloku mnie słyszałoŻe o czym ona gada. A ta mi się tłumaczy, że Lila jest pierwsza, już tak dużo mówi, chodzi, a to drugie takie z przypadku. No kuuur... I że raz zobaczą i im wystarczy. Z takim podejściem to w ogóle nie zobaczą...
Czuję to od każdego, nikogo nie obchodzi Nela, strasznie to przykre, słyszę ciągle "Chyba nie masz zamiaru jej nic kupować, niech ma wszystko po Lili".
Z lepszych wieści, jednak będziemy mieć wózek podwójny. Moja mama przyśle swój po bliźniakach
http://images.getprice.com.au/products/BimgMothercareTwinVestaDouble.jpgAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lanusia, aż się nóż w kieszeni otwiera i trudno uwierzyć, że to ktoś z rodziny powiedział. To tak jakby o babci powiedzieć "ty to może byś już umarła co bo za długo na tym świecie jesteś". No masakra.
Wiem, że to trudne ale trzeba chyba olać i się nie denerwować. Gdybym ja coś takiego usłyszała to już by mnie więcej nie zobaczyli, ani mnie ani pierwszego ani drugiego dziecka. -
Lanusia ja to nie rozumiem jak babcia może tak mówić...to przykre...jakbym coś takiego usłyszała to miałabym dystans...
a jak szyjka ??
muszę w końcu wybrać i zamówić łóżeczko i komodę bo tylko to do pokoiku zostało, mama ciągle dzwoni i pyta kiedy kiedy (ona płaci) a ja jakoś stanęłam w miejscu i nie umiem się zdecydować
do tego drzwi które zamówiłam okazało się, że od nowego roku są niedostępne tzn kolor i muszę inny wybrać...a ja chciałam własnie ten specjalnie za niego dopłacałam...no zdenerwowałam się... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie rano była siostra żeby coś mi pomóc ale nie miałam totalnie natchnienia na sprzątanie ;p a że miała 'powera' to powycierała mi kurze i ogarnęła dzienny pokój, ja tego 'powera' dostałam po Jej wyjściu i zrobiłam pranie, poukładałam ciuchy w szafie (w końcu! aczkolwiek podejrzewam, że po dwóch praniach będzie burdel bo jestem z tego typu człowieka co ma wieczny rozpiździel w szafie;p) i posprzątałam w kuchni
A ostatnio takiego smaka mi narobiłyście na tą pastę, że wybrałam się w końcu do tego sklepu i zaszalałamna kolacje będzie pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pasta z tuńczykiem (z dodatkiem chrupiących ogórków konserwowych i może kukurydzy ) i pasta twarogowa z ogórkiem i rzodkiewkami i zastanawiam się jeszcze nad wkrojeniem pomidora bez pestek, hm? Dobrałam do tego chleb żytni na zakwasie i jakiś typu włoskiego
-
nick nieaktualny
-
Lanusia nie martw się tym co inni mówią. Ważne jak Wy podejdziecie do drugiej córeczki.
Super,ze masz już wózek z głowy. Ja właśnie jutro jadę pooglądać podwójne wózki phil&teds może jednak się do nich przekonam. Moja teściowa powiedziała, że kupi wózek, ale nie chce żeby kosztował za dużo. . -
nick nieaktualny
-
jejku jak mozna powiedzieć, że drugie dziecko bedzie mniej kochane? a to czemu wgl??
jakies dziwne teorie maja ludzie ;((
fabdorota ja bede rodziła tu u siebie w Pabianicach, bo ost na internecie (dok.fb) czytałam oponie i wiekrzość pozytyw. Wiadomo zdarzyły sie jakies negatywne, ale to chyba wszedzie. Takze jestem zdecydowana na 100%Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 18:03
-
nick nieaktualnyjamniczakuchnia wrote:Co? Pierwsze słyszę
Co jakiś czas jem tuńczyka
Swoją drogą ginekolog mi powiedziała, że jak mam ochotę to mogę nawet zjeść tatar ale muszę mieć 100% pewne mięso ;] oczywiście zabroniła mi kategorycznie surowych jajek i alkoholu (aczkolwiek dwa razy zgrzeszyłam - wypiłam pół szklanki radlera a ostatnio zrobiłam dwa łyczki normalnego piwa od męża bo tak zapachniało...;p - zlinczujcie mnie ;d )jamniczakuchnia, ilonia1984 lubią tę wiadomość
-
hehe radler to żaden alkohol nie ma sie co martwic;) mi ginekolog mowil, ze jak mam ochote na piwo Bo wiele pacjentek w ciazy ma to jedno mozna wypic nic sie nie stanie, takze nikt Cie nie zlinczuje, bo nie ma czemu hahahha
jakbym byla w ciazy latem to juz ciezkie sprawy, bo latem to tak piwo za mna chodzi i wgl hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 18:20
ilonia1984 lubi tę wiadomość
-
ja wiem coś na ten temat,jak zaszłam w ciążę to codziennie słyszałam,że mam usunąć(urodziłam w wieku 18lat)do 6mca,jak się synek urodził to był najukochańszy wnuczek,18mcy później urodziłam córkę-nigdy nie była lubiana przez moja matkę,wręcz była dręczona...na każdym kroku dawała jej odczuć że jest niechciana itd.a teraz moja kochana mamusia po 14 latach się nawróciła i zaczęła wnuczkę uważać teraz tego wnuczka ,który jeszcze się nie urodził przekreśliła...ja to powiedziałam,że będzie smażyła się w piekle.dla mnie dziecko to coś pięknego,sens życia,nie wyobrażam sobie życia bez dzieci...a najlepsze jest to że ona w każdą niedzielę jest w kościele...nie rozumiem co tacy ludzie mają w głowach?od obcej osoby usłyszeć coś takiego jest przykro ale od własnej matki?ostatnio mi docięła,że kupiłam nowe łóżeczko a po co mi,że to będzie królewicz a ja na to no jasne że tak królewicz to musi mieć wyprawkę królewską
Iwonkaaa lubi tę wiadomość
ania0141 -
nick nieaktualnyRotenkopf wrote:No właśnie znajoma mnie uświadomiła, poszperałam z necie i wszędzie pisze, żeby tylko nie przesadzać z ilością.
Swoją drogą ginekolog mi powiedziała, że jak mam ochotę to mogę nawet zjeść tatar ale muszę mieć 100% pewne mięso ;] oczywiście zabroniła mi kategorycznie surowych jajek i alkoholu (aczkolwiek dwa razy zgrzeszyłam - wypiłam pół szklanki radlera a ostatnio zrobiłam dwa łyczki normalnego piwa od męża bo tak zapachniało...;p - zlinczujcie mnie ;d )
Też biorę czasami łyczka piwa od mężaSurowe jajka jem - kogiel-mogiel robię raz na jakiś czas, ale mam jajka wiejskie od teściów, więc się nie boję.
O tatarze też słyszałam, że można, ale ze sprawdzonego źródła. Nie ma co przesadzać z tymi zakazami!