X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda no to już teraz musi być tylko lepiej :-) Byle do kwietnia kochana :-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja fryzjerka już przyzwyczajona i jakoś ogarnia ha,ha Za to ja zanim nie zaczęłam profesjonalnych odżywek i preparatów do prostowania włosów używać, nie byłam w stanie poprawnie wyprostować włosów ha,ha no godzinka lekko w łazience a afekt hmm włosy spięte spinką ha,ha Teraz jest lepiej, ten olejek mi je ujarzmił, mimo że mam końcówki teraz lekko rozjaśniane. Czasem tylko je lekko podprostuję i do połowy długości na najgrubszej lokówce i jest git czasem nawet na dwa dni :-)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek raz polezy sobie w łózku do 10 to później was nadrobic sie nie da, naskrobalyscie od rana chyba z 4 strony :)

U nas znow masakryczna noc, maly ciagle sie budzil az 0 4:30 postanowil wstac i sie pobawic ;/ dopiero ok 6 mezowi udalo sie go uspic w tuli, juz dawno nie wyciagalismy tego nosidla bo mi z brzuchem ciezko a jak widac malemu bardzo pomaga sie wyciszyc. Dzieki tej przerwie w spaniu dal polezec do 10.

Mi po ciazy tez strasznie wlosy wypadaly, zaczelo sie tak mniej wiecej 3 miesiace po porodzie i przez kolejne 3 nie dawalam sobie rady. Moje klaki byly wszedzie, na podlodze,w lozku, na ubraniach, a nawet w pampersie malego...masakra :( w pewnym momencie mialam az przeswity na glowie. Na szczescie odrosly :)

Do pepuszka tez uzywalismy octsnisept w przeciwienstwie do spirytusu nie szczypie :) uzywamy go do tej pory na rozne ranki.

Mi spanie na lewym boku pomaga na zgage, jak sie poloze na prawym od razu czuje jak mnie pali ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 10:30

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczekany, wymarzony 30tc!!! :D
    Ja tez staram sie spac na lewym i tak mi w sumie najwygodniej, ale nie daje sie zwariowac i zmieniam pozycje w nocy jak mi wygodnie ;) od rana bylam na pobraniu krwii brrr nie lubie tego, ale jeszcze tylko troche, mam nadzieje ze jedno gora dwa do konca ciazy ;)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro się tarabanię z Niko na pobranie krwi, jak mi się chce... Jeszcze ta piguła, to ja muszę ja uspokajać że da radę i pobierze tą pierniczoną krew... Co za ludzie pesymistycznie do świata nastawieni ha,ha

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyszło słoneczko, od razu humorek się poprawia :-)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3721790,becikowe-2016-poradnik-dokumenty-zasady,id,t.html.polecam przeczytać odnośnie becikowego

ania0141
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yh, kiepski dzień dla mojego brzucha dziś. Znów się stawia jak szalony. Pod prysznicem, przy suszeniu włosów, próbie starcia kurzy. Chyba niewiele uda mi się zrobić:/

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część wam, ja leże jak mi wygodnie, w nocy to w sumie na zmianę raz na jednym raz na drugim boku. Mam teraz patent na wysypianie się biorę cala koldre i wtulam się w nią tak ze mam ja miedzy nogami lekko pod brzuszkiem i pod głową a resztę ciała przykrywam moim kocykiem i spie ładnie cala noc czasami z jedną przerwa na siku :D Mi czesto się robi słabo na lewym boku a na prawym dobrze, wiec to chyba nie jest jakaś reguła :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Rotenkopf my mamy nowe dowody osobiste, te bez adresu (jak oni coś wymyślą...) to chyba akt notarialny mieszkania w którym jesteśmy zameldowani starczy? Nie wiem, czy mam gdzieś zaświadczenie z um, pewnie gdzieś jest :-)
    Hm, jak umowa najmu może być to myślę, że nie będzie problemu z aktem notarialnym ;)

Do pępka też kupiłam Octenisept.
    Też staram się leżeć na lewym boku ale nie przeginam z tym :P
    Mnie czasami boli brzuch jak sie przekręcam na bok ale sądzę, że to z racji ułożenia się Hani ;)
    Co do chcicy - też mam często ale strach robi swoje ;(
    A włosy - ja mam gęste, grube i kręcone dlatego ścinam je na krótko i używam szamponu z Ziaji (pokrzywowego) i do tego kupuję takie maski w plastikowych słojach dostępne w hurtowniach kosmetycznych i drogerii HeBe - w żadnej zwykłej drogerii w moim mieście ich nie widziałam. Kiedyś używałam jakiegoś serum w małej, szklanej, zielonej buteleczce z Avonu ale musiałam bardzo często myć włosy, jedwab się sprawdził ale na krótko więc zostały mi te maski ;)

• Kajka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Kajka a mocno śmierdzi? w sensie materac ha,ha
    Mania wypróbuję odżywkę z tej firmy, jeszcze nie miałam takiej, a jestem akurat na kupnie :-)

Karatka, rzeczywiście, jak wyjęłam cały z folii, to jest taki chemiczny zapach. Na razie będzie się wietrzył, ale i tak zamierzałam wyprać pokrowiec, więc mam nadzieję, że to pomoże.
    A jeszcze muszę pochwalić ten sklep KrainaMateracy, bo dostaliśmy do naszego gratis poduszkę ergonomiczną z pianki memory (http://krainamateracy.pl/poduszka-ortopedyczna-hevea-50x33-p-435.html) - idealna do spania na boku (a propos naszych perypetii pozycjo-sennych ; )

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • agulas Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy wizytujecie??

Ja dopiero za tydzień. Jestem strasznie ciekawa ile waży moja księżna!!
    Jak patrzę na Wasze suwaczki to ojej :) fabdorota i Andrea20 już ponad 31 tydzień :)

Co do włosów, to ja polecam szampon matrix do wygładzenia włosa. Jest mega wydajny, więc jak dla mnie ilość myć jest większa niż tradycyjnym szamponem. Do tego serum pantene (zielone) i naprawdę włosy są o wiele bardziej "ujarzmione".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 11:53

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w piątek, na ostatnim usg miała koło 1650g, a to było 19.01 :)

agulas, Larisa, Kinga. lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie miałam pytać czy z folii wyjęłas :-) bo nasze poduszki z wellpura to tak właśnie mega intensywnie śmierdziały, też powłoczki prałam i wietrzyłam same poduchy

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja między nogami mam "starą" poduszkę z wellpura, dobrze że jej nie wywaliłam :-)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 09.02 więc jeszcze trochę, a też jestem ciekawa jak tam moja maleńka, ciekawe czy dużo przybrała :p w piątek zaczynam 32 tydzień. Chciałabym już 40, nie mogę się doczekać tego małego skrzata :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 11:59

Rotenkopf, ania0141 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też śpię z poduchą między nogami, a rogala używam do odpoczynku w dzień (w nocy mi jakoś za dużo tego wszystkiego ; )

A to my z wczoraj, czyli ostatniego dnia 30tc : )
    Edit: usunęłam zdjęcie - już większość widziała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 15:25

Rotenkopf, fabdorota, Straciatellaa, ania0141, Justyna Es, wiecznie, Karatka81, jaskra, Dobson, jamniczakuchnia, Endzis, Lanusia93, Ameiva, Andrea20, _Saszka_, agulas, Larisa, Kinga., Aleksandrakili lubią tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuję 1.02, jutro muszę polecieć do laboratorium zrobić badania ;)

agulas lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jamniczakuchnia świętujemy dzisiaj ósmy miesiąc:D

ania0141, jamniczakuchnia, Rotenkopf, Endzis, Lanusia93, _Saszka_, agulas lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Z jamniczakuchnia świętujemy dzisiaj ósmy miesiąc:D
    Mi już belly pokazuje 8 miesiąc. Hm

ania0141, Rotenkopf, agulas lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ