WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda no to już teraz musi być tylko lepiej :-) Byle do kwietnia kochana :-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja fryzjerka już przyzwyczajona i jakoś ogarnia ha,ha Za to ja zanim nie zaczęłam profesjonalnych odżywek i preparatów do prostowania włosów używać, nie byłam w stanie poprawnie wyprostować włosów ha,ha no godzinka lekko w łazience a afekt hmm włosy spięte spinką ha,ha Teraz jest lepiej, ten olejek mi je ujarzmił, mimo że mam końcówki teraz lekko rozjaśniane. Czasem tylko je lekko podprostuję i do połowy długości na najgrubszej lokówce i jest git czasem nawet na dwa dni :-)

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek raz polezy sobie w łózku do 10 to później was nadrobic sie nie da, naskrobalyscie od rana chyba z 4 strony :)

U nas znow masakryczna noc, maly ciagle sie budzil az 0 4:30 postanowil wstac i sie pobawic ;/ dopiero ok 6 mezowi udalo sie go uspic w tuli, juz dawno nie wyciagalismy tego nosidla bo mi z brzuchem ciezko a jak widac malemu bardzo pomaga sie wyciszyc. Dzieki tej przerwie w spaniu dal polezec do 10.

Mi po ciazy tez strasznie wlosy wypadaly, zaczelo sie tak mniej wiecej 3 miesiace po porodzie i przez kolejne 3 nie dawalam sobie rady. Moje klaki byly wszedzie, na podlodze,w lozku, na ubraniach, a nawet w pampersie malego...masakra :( w pewnym momencie mialam az przeswity na glowie. Na szczescie odrosly :)

Do pepuszka tez uzywalismy octsnisept w przeciwienstwie do spirytusu nie szczypie :) uzywamy go do tej pory na rozne ranki.

Mi spanie na lewym boku pomaga na zgage, jak sie poloze na prawym od razu czuje jak mnie pali ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 10:30

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczekany, wymarzony 30tc!!! :D
    Ja tez staram sie spac na lewym i tak mi w sumie najwygodniej, ale nie daje sie zwariowac i zmieniam pozycje w nocy jak mi wygodnie ;) od rana bylam na pobraniu krwii brrr nie lubie tego, ale jeszcze tylko troche, mam nadzieje ze jedno gora dwa do konca ciazy ;)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro się tarabanię z Niko na pobranie krwi, jak mi się chce... Jeszcze ta piguła, to ja muszę ja uspokajać że da radę i pobierze tą pierniczoną krew... Co za ludzie pesymistycznie do świata nastawieni ha,ha

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyszło słoneczko, od razu humorek się poprawia :-)

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/3721790,becikowe-2016-poradnik-dokumenty-zasady,id,t.html.polecam przeczytać odnośnie becikowego

ania0141
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yh, kiepski dzień dla mojego brzucha dziś. Znów się stawia jak szalony. Pod prysznicem, przy suszeniu włosów, próbie starcia kurzy. Chyba niewiele uda mi się zrobić:/

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część wam, ja leże jak mi wygodnie, w nocy to w sumie na zmianę raz na jednym raz na drugim boku. Mam teraz patent na wysypianie się biorę cala koldre i wtulam się w nią tak ze mam ja miedzy nogami lekko pod brzuszkiem i pod głową a resztę ciała przykrywam moim kocykiem i spie ładnie cala noc czasami z jedną przerwa na siku :D Mi czesto się robi słabo na lewym boku a na prawym dobrze, wiec to chyba nie jest jakaś reguła :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Rotenkopf my mamy nowe dowody osobiste, te bez adresu (jak oni coś wymyślą...) to chyba akt notarialny mieszkania w którym jesteśmy zameldowani starczy? Nie wiem, czy mam gdzieś zaświadczenie z um, pewnie gdzieś jest :-)
    Hm, jak umowa najmu może być to myślę, że nie będzie problemu z aktem notarialnym ;)

Do pępka też kupiłam Octenisept.
    Też staram się leżeć na lewym boku ale nie przeginam z tym :P
    Mnie czasami boli brzuch jak sie przekręcam na bok ale sądzę, że to z racji ułożenia się Hani ;)
    Co do chcicy - też mam często ale strach robi swoje ;(
    A włosy - ja mam gęste, grube i kręcone dlatego ścinam je na krótko i używam szamponu z Ziaji (pokrzywowego) i do tego kupuję takie maski w plastikowych słojach dostępne w hurtowniach kosmetycznych i drogerii HeBe - w żadnej zwykłej drogerii w moim mieście ich nie widziałam. Kiedyś używałam jakiegoś serum w małej, szklanej, zielonej buteleczce z Avonu ale musiałam bardzo często myć włosy, jedwab się sprawdził ale na krótko więc zostały mi te maski ;)

• Kajka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Kajka a mocno śmierdzi? w sensie materac ha,ha
    Mania wypróbuję odżywkę z tej firmy, jeszcze nie miałam takiej, a jestem akurat na kupnie :-)

Karatka, rzeczywiście, jak wyjęłam cały z folii, to jest taki chemiczny zapach. Na razie będzie się wietrzył, ale i tak zamierzałam wyprać pokrowiec, więc mam nadzieję, że to pomoże.
    A jeszcze muszę pochwalić ten sklep KrainaMateracy, bo dostaliśmy do naszego gratis poduszkę ergonomiczną z pianki memory (http://krainamateracy.pl/poduszka-ortopedyczna-hevea-50x33-p-435.html) - idealna do spania na boku (a propos naszych perypetii pozycjo-sennych ; )

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • agulas Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy wizytujecie??

Ja dopiero za tydzień. Jestem strasznie ciekawa ile waży moja księżna!!
    Jak patrzę na Wasze suwaczki to ojej :) fabdorota i Andrea20 już ponad 31 tydzień :)

Co do włosów, to ja polecam szampon matrix do wygładzenia włosa. Jest mega wydajny, więc jak dla mnie ilość myć jest większa niż tradycyjnym szamponem. Do tego serum pantene (zielone) i naprawdę włosy są o wiele bardziej "ujarzmione".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 11:53

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w piątek, na ostatnim usg miała koło 1650g, a to było 19.01 :)

agulas, Larisa, Kinga. lubią tę wiadomość

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie miałam pytać czy z folii wyjęłas :-) bo nasze poduszki z wellpura to tak właśnie mega intensywnie śmierdziały, też powłoczki prałam i wietrzyłam same poduchy

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja między nogami mam "starą" poduszkę z wellpura, dobrze że jej nie wywaliłam :-)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 09.02 więc jeszcze trochę, a też jestem ciekawa jak tam moja maleńka, ciekawe czy dużo przybrała :p w piątek zaczynam 32 tydzień. Chciałabym już 40, nie mogę się doczekać tego małego skrzata :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 11:59

Rotenkopf, ania0141 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też śpię z poduchą między nogami, a rogala używam do odpoczynku w dzień (w nocy mi jakoś za dużo tego wszystkiego ; )

A to my z wczoraj, czyli ostatniego dnia 30tc : )
    Edit: usunęłam zdjęcie - już większość widziała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 15:25

Rotenkopf, fabdorota, Straciatellaa, ania0141, Justyna Es, wiecznie, Karatka81, jaskra, Dobson, jamniczakuchnia, Endzis, Lanusia93, Ameiva, Andrea20, _Saszka_, agulas, Larisa, Kinga., Aleksandrakili lubią tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuję 1.02, jutro muszę polecieć do laboratorium zrobić badania ;)

agulas lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jamniczakuchnia świętujemy dzisiaj ósmy miesiąc:D

ania0141, jamniczakuchnia, Rotenkopf, Endzis, Lanusia93, _Saszka_, agulas lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Z jamniczakuchnia świętujemy dzisiaj ósmy miesiąc:D
    Mi już belly pokazuje 8 miesiąc. Hm

ania0141, Rotenkopf, agulas lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ