WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Pije i nic... na mnie zawsze działała ale w połączeniu z papierosem a teraz nie mogę takich praktyk więc szukam czegoś rozsądnego :p
    hahaha dokładnie taki sam zestaw stosowałam :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    hahaha dokładnie taki sam zestaw stosowałam :)
    ja też :p

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzę, że nie tylko ja papieroskowałam przed ciążą :p

Może głupie pytanie zadam ale co mi tam.. :p Będziecie wracać do nałogu? :p Ciągnie Was w ogóle teraz do papierosa? :)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kochany już się zamartwia że urodze i jak skończę karmić to zacznę palić a on tak tego nie lubi...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na początku trochę odrzucilo od fajek i kawy ale teraz jakbym mogła to bym paliła także wrócę pewnie tak jak przy córce... lubię palić i nie mam bariery zdrowotnej ani finansowej... zobaczymy...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zazwyczaj paliłam do piwka, albo ze stresu czasami do kawy. Nie byłam jakąś nałogową palaczką, dlatego też nie miałam problemu żeby zupełnie odrzucić już podczas starań. A i pewnie jak przestane karmić to czasami sobie do drinka zapalę :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to rzuciłam tzn zrobiłam podejście do rzucenia 2 tyg przed testem ciążowym, przerzuciłam się na elektronika bo mąż na mnie wrzeszczał (on pali tylko okazjonalnie) i mu obiecałam i dobrze mi szło a potem test i całkiem musiałam rzucić :)
    co do powrotu to ja lubię palić może to chore ale nie wyobrażam sobie nie palić wcale ale chciałabym tak jak mój maż okazjonalnie ale boje się, że jak juz zaczne to popłynę :)

w57vyx8do68si190.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostalismy w spadku po K kuzynki synku kombinezon. I cale szczęście bo całkiem o tym zapomnialam. Myślę ze będzie dobry na wyjście ze szpitala jeszcze kocykiem przykryć i będzie idealnie :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f416b0019f7a.jpg

Co do palenia to paliłam ale jak zobaczylam 2 kreski z ciężkim sumieniem wypaliłam do końca paczkę i po tym juz ani jednego na szczęście :D
    Co do powrotu to nie wiem pewnie jak mój K nie rzuci do porodu to będzie mi ciężko ale na pewno przez okres karmienia piersią nie siegne po fajki.

Straciatellaa, triste, _Saszka_, Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na patologi ciąży do dziś pamiętam jak wchodziłam do wc i te kobiety z wielkimi brzuchami z fajkami w ręku przy oknie- masakryczny widok.

kamaaa, Lanusia93 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na początku też odrzuciło od papierosów ale teraz hmmm pewnie bym i zapaliła ale nie chcę.. Po ciąży też nie bardzo chcę.. Może dlatego, że mój mąż dla mnie rzucił palenie w 3 miesiącu ciąży i powiedział. że dla mnie i dla dzidziusia już nigdy tego nie weźmie :) i dotrzymuje słowa bo na jakichkolwiek imprezach go namawiają a on poprostu spokojnie odmawia :)
    Ja ostatniego papierosa wypaliłam po zrobieniu testu ciążowego z radości i ze stersu, że w końcu po 2.5 roku starań się udało :p

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam jak na sali po urodzeniu córki n lam z kobietą która urodziła dwie godz przede mną i jak mnie tylko przywieźli to mówi dobrze ze jesteś popatrz na małego ja zaraz będę i w szlafrok plus skarpety e październiku na dwór ... Ale miała jazdy bo zostawiala dziecko i często wychodziła nie było jej na obchodach i wogole... masakra... dla mnie dobro dziecka na pierwszym miejscu....

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Na patologi ciąży do dziś pamiętam jak wchodziłam do wc i te kobiety z wielkimi brzuchami z fajkami w ręku przy oknie- masakryczny widok.
    ja też to u nas widziałam pamiętam jak było ciepło jakoś latem ja miałam operację to chyba w lipcu było i jak wychodziłam na dwór na spacer z mama a tam ciężarne z wielkimi brzuchami na fajce siedziały no zabiłabym!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 22:01

w57vyx8do68si190.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Ja pamiętam jak na sali po urodzeniu córki n lam z kobietą która urodziła dwie godz przede mną i jak mnie tylko przywieźli to mówi dobrze ze jesteś popatrz na małego ja zaraz będę i w szlafrok plus skarpety e październiku na dwór ... Ale miała jazdy bo zostawiala dziecko i często wychodziła nie było jej na obchodach i wogole... masakra... dla mnie dobro dziecka na pierwszym miejscu....
    masakra, ta laska musiala miec niezle cisnienie na te fajki. Ja rodzilam w szpitalu gdzie wc bylo na korytarzu a dokladnie w najdalszym jego zakatku z perspekrtywy mojej sali wiec to byla niezla wyprawa bo mialam cesarke i chodzilam w slimaczym tempie :P. Zawsze mialam dylemat czy isc do lazienki i zstawic malego dziewczynom z sali, niby wiedzialam ze nic mu sie nie stanie ale mialam wyrzuty ze sam tam zostaje z obcymi, glupie to ale hormony tak na mnie chyba dzialaly...

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa na zaparcia jest dobra zupa ogórkowa :) albo po prostu kiszone ogórki lub kapusta kiszona :) U mnie ogórki sprawdziły się :)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka to na pocieszenie dla Ciebie z zaparciami :p

tsvbffw4qs6z_t.jpg

Ameiva, Iwonkaaa, Lanusia93, jamniczakuchnia, Rotenkopf, baba lubią tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wyprawa wózkowa zaliczona. Nie wiem czy oglądałas jakieś ale po moich wstępnych rozeznaniach kiepsko jest. Dotknęłam tego baby jogger select i bardzo ciężko się podbija,dzisiaj oglądałam phil&teds promenade i vibe. Generalnie nie przypuszczałam żeby mnie w ich stronę zwróciło, ale dwie koleżanki polecily. Ten vibe to nawet z podwójnym obciazeniem (mieli specjalne worki w sklepie) prowadził się wygodnie jak pojedynczy wózek. Gdybym miała nieograniczone fundusze to bym go kupiła, ale kosztuje 3700 hahaha. Szukam używanego w Polsce lub Anglii. A Ty jakieś nowe pomysły? :)
    Dzisiaj jestem tak zmęczona, że masakra. Wszystko mnie boli a mój synek dał w kość.
    Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 22:27

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie bym przegapila ze dzis wg belly zaczynamy 8 miesiac :)

Larisa, Straciatellaa, ania0141, _Saszka_, Endzis, jamniczakuchnia, Rotenkopf lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • karolajna91 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przeglądam właśnie wózki, w oko wpadł mi model Roan Bass
    http://www.entliczekpentliczeksklep.pl/wozki-dzieciece/roan-bass-eko-3w1-fotel-maxi-cosi-cabriofix_p_2302.html
    co sądzicie? podoba mi się granat z tą rączką rudą <3

Co do zaparć też mam z tym ogromny problem, przed ciążą też :(
    Mi nic nie pomaga , naprawdę :( czasem 3-5 dni nic.

SYNUŚ!! <3
    zi13dqk3uzbpjrh2.png

Wysłany: 28 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z innej beczki, badacie/badałyście znamiona przed ciążą/w ciąży?
    Ja dziś byłam u dermatologa i zainteresowała się jednym pieprzykiem na plecach, ale nic nie powiedziała na jego temat tylko że chce go zobaczyć, wzięła tą swoją specjalną lupkę i oglądała. Nic nie mówiła, więc chyba nie jest to nic złego. Przed ciążą usuwałam 3 pieprzyki z twarzy, były czarne i bałam się że to coś groźnego,okazało się że nie. W ciąży ponoć znamiona mogą się zrobić złośliwe. hm

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    a tak z innej beczki, badacie/badałyście znamiona przed ciążą/w ciąży?
    Ja dziś byłam u dermatologa i zainteresowała się jednym pieprzykiem na plecach, ale nic nie powiedziała na jego temat tylko że chce go zobaczyć, wzięła tą swoją specjalną lupkę i oglądała. Nic nie mówiła, więc chyba nie jest to nic złego. Przed ciążą usuwałam 3 pieprzyki z twarzy, były czarne i bałam się że to coś groźnego,okazało się że nie. W ciąży ponoć znamiona mogą się zrobić złośliwe. hm
    Ojej nie strasz, ja mam naprawdę bardzo dużo pieprzyków na całym ciele.. Chyba się do dermatologa umówie dla świętego spokoju..

‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ