WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia masz ślicznego i dzielnego synka! Trzymam kciuki coby mleczko się rozkręciło i Michałek rósł szybciutko:* trzymajcie się ciepło:)

Kawuszka 100 lat i spełnienia marzeń:*

f2w3s65gpeorv80s.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, Wasze zdjęcia tak mnie wzruszyly, że aż mi trudno pisać;) Jesteście bardzo dzielni, wszystkie forumowe ciocie trzymają kciuki za Michalka i za Ciebie oczywiście, nasza Fighterko! Już po fotkach widać, że Twoja praca z laktatorem nie idzie na marne i Michas przybiera na wadze. Wytrwałości Ci życzę Kochana i siły:* Super, ze udało Ci się do nas napisać;) Tule mocno:*

jaskra lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zbliżają się walentynki macie jakieś plany?

ania0141
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia, pieknie sie trzymacie oby tak dalej!! Synus przecudny i oboje jestescie bardzo dzielni, trzymam kciuki zeby wszystko szlo jak najlepiej :)

• Endzis Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam wczoraj u lekarza i troszkę się podłamałam. W ogole okazało się że mój olbrzym ma 1916g. Wymiary wychodzą na 32 a nawet 34tydz wiec moje dziecko moze byc z wczesniejszego cyklu bo zawsze mialam wszystko nierwgularne i pomieszane. I niestety siedzi on dupką w dół. Mamy 2 tyg na zmiane pozycji bo ponoc on klocuszek a ja mam nie za duzy brzuch. A ja panicznie sie boje cc. Narkozy i operacji i za wszelką cene chcialabym tego uniknąc tylko jak?
    I tez raczej szykowac sie mam na marzec. Wiem ze sporo mam rodzi cc i wszysko jest ok no ale zawsze marzylam o sn i teraz sie boje ze nie bedzie mi to dane..

A i bylismy wczoraj na tych warsztatach bezpieczny maluch. Fajnie prowadzone było o prawidlowym yzywaniu fotelikow pierwszej pomocy u dzieci i kobiet w ciazy chustowaniu krwi pepowinej . Naprawde ciekawe rzeczy. Kazda mam dostala butelke nuby silikonowa 2 smoczki do niej , zwykly smoczek uspokojajacy myjke i jakies probeczki. Takze polecam Wam :)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis mały jeszcze może zmieni pozycje,często się zdarza że maluchy w ostatniej chwili zmieniają ułożenie,waga suuuuper można śmiało pogratulować...też się boję cc ale z tego co słyszę sporo znajomych woli cc niż sn,co ma być to będzie głowa do góry,najważniejsze że maluch zdrowy

Endzis lubi tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:52

• mania Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusiaa gratuluję synka mamusiu, cudowny maluch, pięknie razem wyglądacie! Nie mogę powstrzymać łez szczęścia i nie może się na Was napatrzeć :-) trzymam ciągle za Was mocno kciuki ale widać, że Michaś super rośnie. Ucałuj swoje szczęście od e-cioć. Buziaki i uściski dla Ciebie, jestescie mega dzielni.

Co za emocje z rana :-) wstaję z bananem na twarzy :-)
    Dzień dobry :-)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo ze zdrowie maluszków najwazniejsze ale sie tyle nasluchalam o tych powikłaniach po cc ze mam ogromny strach. No tak badzmy dobrej mysli a nóż nasze maluchy sie przefikną:) jak sie podlecze to ide na basen ponoc moze pomoc wiec bede probowac

f2w3s65gpeorv80s.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka Wszystkiego Najlepszego! Szczęśliwego, szybkiego bezproblemowego porodu bo to dla nas teraz priorytet :-)

Endzis nie martw się na zapas maluch choć duży ma jeszcze trochę czasu na zajęcie pozycji :-) uda mu się pogadaj z nim a jak nawet nie to będzie co będzie ważne żeby było dobrze.
    Ja tam na żaden poród się nie nastawiam ani na sn ani na cc ważne żeby Małej nic się nie stało.

Endzis lubi tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my w tyle za wami, ale wkroczyliśmy w 28 tydzień-jeszcze tylko 10(i aż)

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odliczamy tygodnie za chwilkę będziemy odliczać dni albo klnąć że już po terminie...

ania0141
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 za jakis czas bedziemy tesknic za tym czasem kiedy maluchy grzecznie siadzialy sobie w brzuszkach i bedziemy chcialy zeby chociaz na chwlke tam wrocily :P

28latkaa, ania0141, jamniczakuchnia, Rotenkopf, Lanusia93, _Saszka_ lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis, Karolina_ina Maciek byl ulozony miednicowo i rodzilam przez cc, wcale nie taki diabel straszny jak go maluja. Jak odeszly mi wody i poczulam pierwsze skurcze to nawet sie cieszylam ze bede miala cc ale musialam sie troche pomeczyc bo do zabiegu musialam byc na czczo a 2 godziny wczesniej zjadlam obiad wiec pozostale 6 musialam pocierpiec. POdobno zeby pomoc maluchowi zmienic pozycje na prawidlowa trzeba chodzic na czworaka np froterowac podlogi na kolanach wtedy z brzuszka tworzy sie kołyska- przynajmniej tak mowily polozne na szkole rodzenia, nie wiem moze za malo sie staralam ale u nas sie to nie sprawdzilo :P

Endzis lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis, tez gdzies widzialam pozycje wspomagajaca zmianę ulozenia dziecka. Wlasnie kolankowo łokciowa, moze warto spróbować jesli bardzo Ci zależy na porodzie naturalnym :)

Dziewussia, ciesze sie ze znalazłaś czas żeby tu wpasc na chwilkę. Wzruszają mnie zdjęcia Michałka. Życzę duzo zdrówka bo tylko to Wam teraz potrzebne! :) Trzymam nieustannie kciuki!

Dzien dobry wszystkim. Mam nadzieje ze to będzie dobry dzien bo nie zapowiada sie ciekawie :P

Endzis lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Dziewczyny będziecie kupować kombinezony dla maleńsrtw na wyjście że szpitala? Ja chcę kupić taki przejściowy tylko nie wiem jaki rozmiar? 62 czy większy?
    Andrea20 a ty jaki masz rozmiar kombinezonu?
    Ja podobnie jak Straciatellaa kupiłam taki miśkowaty kombinezon. A jak będzie 100% zima to szybko zamówię coś z netu lub mąż skoczy do sklepu ;)

Kawuszka, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

Dziewusiaa, super, że się odezwałaś :). Michaś to dzielny chłopiec i widać, że daje sobie radę poza brzuszkiem. Zdrówka i wytrwałości dla całej Waszej trójki :)
    Straciatellaa wrote:
    taki,
    http://www.smyk.com/cool-club-pajac-chlopiecy-rozmiar-56,p1110499281,ubranka-dla-dzieci-p

super w dotyku, niby chłopięcy, ale chyba tylko dlatego że ma niebieski nos :P jest bardzo ładny i nie za gruby. Myślę, że będzie akurat na przełom marca/kwietnia. Chyba, że zaskoczą nas upały :)

EDIT:
    Kupiłam rozmiar 62 :)
    Kupiłam ten sam kombinezon dla Hanki :D
    Straciatellaa wrote:
    Na patologi ciąży do dziś pamiętam jak wchodziłam do wc i te kobiety z wielkimi brzuchami z fajkami w ręku przy oknie- masakryczny widok.
    Ja taki widok dalej widuje jak jeżdżę do laboratorium i zawsze mi się nóż w kieszeni otwiera wtedy. Tyle że widuję je jak stoją w szlafrokach przed wejściem na izbę przyjęć, te brzuszki takie duże, a one z fajami w gębach. Zawsze wtedy sobie myślę, że jest tyle par pragnących dziecka, a nie mogących go mieć lub mających po wielu ciężkich latach i chcących dać dziecku wszystko co najlepsze, a te tak beztrosko trują własne dzieci :/

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:52

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Ooo widzę, że nie tylko ja papieroskowałam przed ciążą :p

Może głupie pytanie zadam ale co mi tam.. :p Będziecie wracać do nałogu? :p Ciągnie Was w ogóle teraz do papierosa? :)

Ja palę od wielu lat, jak zaszłam w ciążę z Lilą rzuciłam w 5-6 tygodniu. Od razu po skończeniu karmienia wróciłam do nałogu. Rzuciłam jakieś 3 miesiące przed tą ciążą i mam nadzieję, że do palenia po karmieniu nie wrócę, ale to jest jednak taki nałóg, że tylko ten kto też się w to uwikłał zrozumie. Tak bardzo chciałabym cofnąć czas i nigdy nie zaczynać palić.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Ameiva, ale ja już nie mam żadnego parcia na to, żeby on zmienił pozycje. Jak będzie tak będzie :) nie zamierzam robić czegokolwiek co będzie miało wpłynąć na zmianę pozycji, niech natura zdecyduje za mnie.

Ameiva a jak to jest z drugą ciążą po cc? Bo ja słyszałam, że trzeba minimum 2 lata odczekać a ja bym chciała mała różnice wieku między dzieciakami. Ty chyba masz jakoś podobnie, niewielka u Ciebie będzie różnica. Nie balas się, że Ci szwy pekna? Czy to teza przewrazliwionych mam?
    Po cc nie mialam zadnych problemow z rana, ladnie i szybko sie wygoila wiec sie nie balam drugiej ciazy w malym odstepstwie czasu. Zaszlam w ciaze jak maly mial 10 miesiecy. Wczesniej pytalam gina czy nie ma przeciwskazan i mowil ze jesli nie ma zadnych komplikacji to nie widzi przeszkód. Prawda jest taka ze po cc nawet przeprowadzonej 10 lat wczesniej sciana maciny nigdy nie bedzie tak mocna jak przed zabiegiem wiec porod naturalny jest wiekszym zagrozeniem. Podobno jesli druga ciaza jest w krotkim czasie po cc jak u mnie to mam prawo odmowy rodzic naturalnie i musza mi zrobic cc ale to sie okaże na porodowce :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia wspaniale wygladajcie, trzymajcie sie mocno, jestescie bardzo silni :*

ja dzis pedze na USG jakos mam stracha, boje sie :O na 12 wizyta wiec odezwe sie jak tam Oluś ;-)

w nocy dzis bawilam sie z Olusiem bo spac nie mogłam zapukałam raz do niego odkopał mi 2 razy, pozniej tak 2 razy i kopał jak szalony hehe

ania0141 lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ