WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja siostra pracuje w szpitalu onkologicznym i mnie ciągle straszy czerniakami. Dziś znów mnie straszyła czy badam, obserwuje itd muszę na następnej wizycie u dermatologa poprosić żeby mnie obejrzała :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalejecie dziewczyny! Ja właśnie się kapie bo skończylam inwentaryzacje robić... Nienawidzę tego! Rotenkopf już lepiej mężowi czy dalej foch? Ja jutro mam dzień pełen wrażeń muszę parę rzeczy na mieście załatwić a nie chce mi się po urzędach latać :-/. W sobotę mam dentyste na 8,30 mam nadzieję że nie zapomnę. No i jakieś książki chce wypożyczyć polecacie jakieś? Aleksandrakili dziękuję za wsparcie i za odpowiedź! :-* mam nadzieję że wszystko skończy się dobrze :-D Dobranoc dziewczyny!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam znamion... Moi rodzice mieli i poszli do takiej pani dermatolog która na miejscu w znieczuleniu miejscowym im po 3 duże pieprzyki czy znamiona usunęła bo po co je mieć jak mogą być niebezpieczne?

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, papieroski... Też paliłam i to sporo bo z paczkę dziennie miętowych cieniasków ale od momentu dwóch kresek na teście ochota na fajeczki mi bezpowrotnie minęła... Czasem się sama dziwię bo ani razu mnie nawet nie szturchnęło. Nie chcę już nigdy palić bo kasiura się jednak nie przelewa :P

Pieprzyki miałam, wycięłam w pień. Blizny mam dość duże, już taki mój urok, że się tak sobie ładnie to goi ale przynajmniej lżej mi jakoś na sercu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 23:28

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaa, ja polecam mleko i sok z buraków. Jak sobie strzelec taki świeżo wyciskany to nie mam żadnego problemu :-)

Nie spie jeszcze bo piekę spòd do białej pavlovej :-) Deser na gdzie. Spokojnie może robic za tort :-) Na to masa z bitej śmietany i mascarpone, a na wierzch owoce leśne :-) Będę jutro futrować :-)
    Jutro mam urodziny, goście się zapowiedzieli to muszę być przygotowana :-)

Także pavlova upieczona a ją idę spać. Jutro dużo mnie czeka do zrobienia bo w sobotę mamy gości i chcę trochę rzeczy pod szykować.

My mamy lateksowy materacyk i kombinezonie na wyjście taki cieplejszy bo wydawało mi się że lepiej taki kupić a najwyżej lżej ubrać pod spód. Dobranoc :-* :-* :-*

_Saszka_, wiecznie, jamniczakuchnia, Rotenkopf lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • dziewussia Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje Kochane Mamuśki!
    Jak już wiecie Michaś jest na świecie. W środę 20.01 byłam na całe szczęście w szpitalu, po 22 zaczęło odklejać się łożysko i dostałam krwotoku.
    W ciągu 10 min byłam na stole operacyjnym. Miałam pełną narkozę i o 23:20 urodził się synek, dostał takie punkty w skali Apgar 3/5/6/7.Ważył 800gr i 34 cm był długi. Urodziłam go w 31 tyg ciąży. Michaś na początku nie podjął oddychania, oddychał za niego respirator. Po dwóch dniach został od niego odłączony i oddycha z takim urządzeniem jak CEPAP- czyli oddycha z pomocą.
    Miał wykonywane usg serduszka- wszystko ok, ma wylew do mózgu I i II stopnia- ale mówiła pani dr że nie pozostawiają one śladu póżniej. Dostaje w kroplówkach glukozę, elektrolity i tłuszcze. Karmiony jest moim mleczkiem i mleczkiem szpitalnym. Dzisiaj waży 875gr i pierwszy raz miałam go na rączkach- kangurowaliśmy się. Jesteśmy dobrej myśli. Ja jestem zmęczona, co 3godziny odciągam mleko i staram się rozhulać laktację. Nie mam na nic czasu, brakuje mi doby. Trudne zadania. Blizna dobrze mi się goi, tylko trochę plecy bolą. Dziękuję Wam za zainteresowanie i miłe, ciepłe słowa. W miarę możliwości postaram się pisać do Was, ale już czasem usypiam z laktatorem w ręku.
    ściskam Was mocno :)

2e1hd1g.jpg
    Michaś w pierwszej dobie ;)
    2psg12e.jpg
    miał żółtaczkę, ale ładnie zeszła ;)
    2yzgd4k.jpg
    wczoraj była próba samodzielnego oddychania- troszkę słaby jeszcze jest i dzisiaj już miał pomoc ;)
    2ntbu4g.jpg
    tak się przytulamy w inkubatorku i zobaczcie jak mnie trzyma za palce ;)
    oistq1.jpg
    kangurowanie ;)
    Buziaki Kobietki- uciekam mleczko odciagać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 00:19

Dobson, Aleksandrakili, Funky09, Straciatellaa, essentiel, Ameiva, Iwonkaaa, ania0141, triste, Kinga., MagSz, dichlieb, _Saszka_, Endzis, Justyna Es, 28latkaa, wiecznie, Lanusia93, Olina, jamniczakuchnia, Larisa, Rotenkopf, jaskra, malika89, Andrea20, Kajka, kredeczka91, mania, ilonia1984, panda80, baba, Mynia, malala, Wilka, Anastazjaaa, agulas lubią tę wiadomość

200710183334.png

201604027450.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia!! Świetne wieści, normalnie jestem z Was dumna, walczycie jak lwy :D Poradzicie sobie na 100%! Utulaj proszę syneczka od wszystkich forumowych cioć. A Ty bądź dalej taka silna jak przez całą ciążę i wszystko będzie dobrze :D

dziewussia lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenko kochana!!! Michałek jest bardzo dzielny tak jak Ty!! Cudny maluszek :) Walczcie dalej! Jesteśmy z Wami :* :*

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia dzielna z Ciebie kobieta, Michałek ma po Tobie sile do walki wiec wierze ze wyjdzie z tego bez szwanku i za kilka lat nie bedzie nawet sladu po wczesniactwie. Zdjecia sliczne, odzywaj sie czasem do nas bo wszystkie tu o was myslimy i trzymamy kciuki. Fajnie ze znalazlas sile i czas zeby do nas skrobnac :) Trzymam kciuki za rozkrecenie laktacji, dla takiego malucha kazda kropelka mleczka jest na wage zlota. Wiem ile wysilku kosztuje odciaganie mleka laktatorem, ja sie tak bawilam przez 3 miesiace tez co 3 godziny. Mialam wrazenie ze nic innego nie robie tylko sie doje ale dla maluszka wytrzymasz wszytsko :-* trzymajcie sie cieplutko.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa ja tez rozgladam sie po tych wozkach i jest masakra :( dobrze ze nie tylko ja jestem taka wybredna :P jestem zalamana bo coraz blizej do godziny zero a ja mam coraz wiekszy metlik w glowie. Na cos jednak trzeba sie chyba zdecydowac bo bez wozka czarno to widze. Boje sie ze jak nic nie kupie bede uwiazana w domu z dzieciakami. Baby joggera juz dawno odrzucilam, jest przereklamowany no i ta cena... phil&teds jakos mi sie nie widzi wiec nawet nie bralam pod uwage. Teraz jestem na etapie rozgladania sie za tradycyjnym wozkiem blizniaczym gdzie dzieci siedza obok siebie. Nie wiem czy wam pisalam ale jakis czas temu gadalam w parku z mamuska ktora wlasnie taki wozek kupila- miedzy jej dzieciakami jest 16 msc roznicy i byla zachwycona. Dala mi sie "przejechac" tym wozkiem z zaladunkiem. Prowadzi sie go naprawde lekko. Ona miala emmaljunge z takim wspolnym daszkiem i skretnymi kolami ale nie pamietam jaki to model- paskudztwo straszne ale najwazniejsze ze spelnia swoja funkcje. Mowi ze bez problemu obraca wozek wokolo wlasnej osi co jest niemozliwe w tych wozkach gdzie dzieci siedza jedno za drugim i nie ma problemu zeby np zrobic zakupy na osiedlowym bazarku. Podbijal pod krawezniki jak zwykly wozek pojedynczy. Ja mam jeszcze ten problem ze mamy sedana i problem z upchnieciem wiekszego wozka do bagażnika...:( na weekend mamy tez pozyczyc od kuzynki podstawke do wozka typu BuggyBoard i zobaczymy czy maly bedzie chcial na niej stac na spacerkach bo taka opcje tez rozwazamy.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAPARCIA-z domowych sposobów polecam zjedzenie 1-2szt kiwi ale najlepiej rano przed śniadaniem,skuteczna jest też przegotowana woda z cytryną(przegotować wodę wieczorem niech przez noc postoi i dodać rano cytrynę)tylko żeby pomogła to min.litr dziennie trzeba wypić a z syropów jak dla mnie niezastąpiony jest LACTULOSUM !kiwi,woda z cytryną pomagały mi,ale ile można tego jeść i pić?pani w aptece poleciła mi ten syrop jak dla mnie to rewelacja,wypijam małą łyżeczkę na czczo i nie wiem co to zaparcia a dochodziło już do tego że 10 dni się męczyłam...przed ciążą też miałam problemy,kupowałam różne herbatki,ziółka itd,ale to wszystko na krótką metę.syrop jest bezpieczny ,można podawać go niemowlakom no i konsultowałam ze swoim gin.koszt ok.10zł. dziewczyny polecam

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWUSSIA gratulacje synka(raz jeszcze)trzymamy za was kciuki i życzymy wytrwałości...jesteście niesamowici.bardzo nam miło,że pomimo braku czasu znalazłaś dla nas chwilkę i pomyślałaś o nas.trzymaj się kochaniutka

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogóle dzień dobry wszystkim...a ja muszę się pochwalić że nigdy nie paliłam papierosów(nie licząc popalania w szkolnej łazience),moja matka paliła całe życie i pamietam jako dziecko mdlałam od tego smrodu i mam wstret do papierosków,chociaż jak ktoś pali to mi nie przeszkadza.mój mąż wypalał paczkę dziennie odkąd jestem w ciąży przerzucił się na elektronika i sobie chwali

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moje Drogie....

Dziewusia jesteś cudowna :* a Michałek jest przeslicznym silnym Maluszkiem :):):) Kochanie dużo dużo zdrówka dla Was !!! Pozdrawiam cieplutko :*

U nas ferie od poniedziałku... Nie będę się zrywać o 6 :) dwa tyg luzu :)

ania0141 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie iwonkaaa u nas też ferie się zaczynają czekałam na ten dzień tym bardziej że całymi nocami kiepsko ze spanie dopiero 5-6bym spała a tu już trzeba wstawać nawet pospać do 8 to nie to co wstawać o 6.uwielbiam ferie a jeszcze bardziej wakacje

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAWUSZKA no to wszystkiego naj naj naj najlepszego,spełnienia marzeń i co najważniejsze dotrwania w dwupaku do terminu i lekkiego porodu...

Kawuszka lubi tę wiadomość

ania0141
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    Dziewczyny ratujcie co na zaparcia? Nie wiem czy to żelazo w tabletkach czy co... już wszystkiego próbowałam... błonnik co rano plus śliwki zalane woda i inne a zaczyna być niefajnie grrrr w życiu nie miałam tego problemu...

Aaaaaaa i przypomniało mi się po porodzie mój niezbędnik nr 1 syrop na łatwiejsze wyproznianie (ból po szyciu niesamowity przy próbie załatwienia się ) syropek DUPHALAC... pamiętam ratował życie...
    Zjedz świeżego ananasa mi zawsze pomaga, lub kilka łyżek kaasnej śmietany, efekt na drugi dzień ale ulga wielka ;)

fabiola lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia ślicznie razem wyglądacie. Ściskam Was mocno i trzymam kciuki :)

Ja niestety zaraziłam się grypa od męża. Później jadę do lekarza. Koszmarnie boli mnie ciało..

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będziecie kupować kombinezony dla maleńsrtw na wyjście że szpitala? Ja chcę kupić taki przejściowy tylko nie wiem jaki rozmiar? 62 czy większy?
    Andrea20 a ty jaki masz rozmiar kombinezonu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 08:17

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia gratulacje, masz wspaniałego synka :) Nadal mocno zaciskamy kciuki, powodzenia dla całej Waszej trójki :)

‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ