WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia ale z Ciebie silna kobieta! :) A Michał dzielny, dacie radę! Trzymam za Was kciuki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy cc niewątpliwym plusem jest to że wiadomo czego się spodziewać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka 100 lat, lekkiego porodu i pysznej bezy pavlovej (uwielbiam swoją drogą!) :) :*

Kawuszka lubi tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Przy cc niewątpliwym plusem jest to że wiadomo czego się spodziewać :)
    To akurat prawda. Najczesciej masz wyznaczony termin cc i wiesz ze nie potrawa to np 15 godzin :) Po operacji przez kilka/kilkanascie godzin nie mozna sie ruszac z lozka a na poczatku nawet podnosic glowy ale wszytsko da sie przezyc. Dla mnie bol po cieciu i dyskomfort przy wstawaniu np z lozka niczym sie nie roznil od bolu jaki maja dziewczyny popekane po porodzie sn. Te ktore byly ze mna na sali tez narzekaly ze je boli i tak jak ja jechaly na przeciwbolowych. po tygodniu od cc zdejmuja szwy i juz w miare swobodnie mozna funkcjonowac :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva oglądałam baby jogger city mini double I super się prowadzi! Z dwójką dzieci w tym samym wieku czyli ok 20kg był jak pojedynczy wózek. A jeszcze spotkałam dziewczynę z nim i mówiła ze super właśnie dla rok po roku używa. Wysłałam Ci zaproszenie nie wiem czy widziałaś.
    Dziewusia! !!!!świetne wieści gratulacje!!!!powodzenia!!

Ameiva lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa dobrze ze napisalas bo ja rzadko tam zagladam, juz zaakceptowane :)

Larisa lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wszystkiego co najlepsze :) spełnienia marzeń i szybkiego porodu :)

Witam się z rana :) misio bardzo szaleje w brzuszku aż przyjemnie :)) <3 <3

• Kajka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Dziewusia, gratuluję narodzin synka i mocno trzymam kciuki, żeby nadal był taki silny i dzielny. Podejrzewam, że, mimo, iż z Twojej relacji bije duża pogoda i optymizm, to na pewno towarzyszy Wam też strach, jak będzie dalej.. Mam nadzieję, że macie wsparcie u bliskich. Dużo zdrowia dla całej trójki! : *
    Swoją drogą, słyszę już trzecią historię w ciągu miesiąca o tym, że coś niepokojącego się działo w okolicach 27-30tc i akurat na szczęście dziewczyny były w szpitalach, więc można było od razu zrobić CC (w jednym przypadku odklejenie łożyska i krwotok, jak u Ciebie, a w drugim spadek tętna dziecka).

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie, czy Wasze maluszki też tak bardzo szaleją? Od dwóch dni ruchy małej są tak gwałtowne i, w moim odczuciu, nerwowe, że zaczynam się martwić.. Pamiętam, że Jaskra miała podobne obawy, ale w szpitalu wyszło, że jest wszystko OK.
    Moje dziecię już od dawna leży główką do dołu, więc chyba nie próbuje się obrócić? No chyba że nie poczułam, że się przekręciła miednicowo i teraz chce wrócić..
    Te ruchy są cały czas bardzo podobne - z lewej strony pępka bardzo mocno się wypina do góry (pupką, pleckami, główką?), a jednocześnie w prawym boku pręży nogi, jakby się prostowała. Do tego dochodzą takie jakby szamotania, trzepotania.. Niewygodnie jej, czy co? Eeeh, co za los. Jak dziecko leniwe to źle, jak za bardzo aktywne, to też niepokój...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 15:25

---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!
    Dziewussia, wspaniałe wieści. Michałem przybiera na wadze, walczy razem z mamusią! Najgorsze za Wami, teraz będzie tylko lepiej :-) Jesteś naprawdę silna i poradziła sobie tak wspaniałe jak do tej pory. Widok Michałka rozbrajaniu serduszko, a to jak Cię trzyma za palce powala :-) :-) :-)

Dziękuję za wszystkie życzenia i macie rację, ciąża donoszona i lekki poród to teraz najważniejsze życzenia :-)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusssia gratuluję cudownego synka, życzę Wam dużo zdrówka i żeby laktacji się porządnie rozkręciła :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka u mnie mały się też tak wczoraj mocno ruszał i to bardzo dużo, praktycznie przez cały dzień.. Mówiłam do męża, że jak do rana tak bedzie to dzwonie do lekarza ale noc przespałam dobrze, nie budził mnie ruchami więc chyba spał to się nie przejmuje ale znów od rana fika dość mocno :) Myślę, że dzieci są coraz to większe i dlatego odczuwamy takie intensywne ruchy :)
    Wyczytałam, że jakby się coś działo to dziecko ze spokojnego nagle w chwili robi się "nadpobudliwe" i te ruchy są szybkie ale przed tym miałby niby być spokój :) a jak to trwa dłużej to raczej jest dobrze :)

Niczym się nie stresuj obserwuj maluszka i będzie wszystko dobrze :) a jak Cię bedzie niepokoić to skontaktuj się ze swoim lekarzem :)

Mi wczoraj mały jak się wyprostował to jedną czesc ciała (nie wiem czy nogi czy głowa) czułam w podbrzuszu a drugą pod prawymi rzebrami a potem drugi raz tak ekstremalnie czułam w poprzek jedna część w okolicach pępka po lewej stronie a druga gdzies z boku po prawej ale tak już bardziej na "plecach" dziwne to było i troche bolało :p

Kajka lubi tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewussia, gratuluję !
    Dla Ciebie i dla Michasia życzę wiele sił i zdrówka :*

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    jest ta seria Prenalen i mają też tabletki do ssania na gardło - mi pomagały :)
    Dzięki za radę :)
    Wracam do żywych po kilku strasznych dniach.Przeziębiłam się, albo złapałam wirusa w szpitalu. Temperatura, ból gardła i kaszel, że omal płuc nie wykaszlałam. Dzisiaj już lepiej się czuję, chociaż do pełnego wyzdrowienia jeszcze trochę. Na szczęście jest u mnie mama i podawała mi gorącą herbatę, sok malinowy albo ciepłe mleko. Teraz muszę nadrobić, to co napisałyście :)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka u mnie Zuzia podobnie się czasem szamota że aż brzuch lata z prawej do lewej bo leży poprzecznie. Ja to tłumacze przeciaganiem bo czuje z jednej strony rączki a z drugiej nóżki albo że próbuje się przekręcić. Ale powiem szczerze że jakby mnie to niepokoilo to na pewno podjechalabym do szpitala to sprawdzić.
    Dziewussia super zdjęcia. Dzielny maluszek i dzielna Ty! Życzę dużo siły i cierpliwości przy rozkrecaniu laktacji. Myślami jesteśmy z Wami, trzymajcie się ciepło.
    Kawuszka spełnienia marzeń i lekkiego porodu :-).

Kajka lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka, wszystkiego czego tylko sobie wymarzysz! Szybkiego, terminowego i bezbolesnego porodu! ;**

Natalka, mężowi chyba już przeszło... za to ja mam jakiegoś wkurwa od rana ;P

Byłam w tym laborku, jak tylko pielęgniarka wyciągała igłę to już widziałam ten siniak i bułe...;/
    Potem był w nagrodę McDonald! <3

Iiiii muszę jakoś rozchulać Haneczkę bo jakaś spokojna jest od rana ;(

Co do palenia - ja sobie popalałam (jedną paczkę cienkich miętowych miałam chyba na 3 miesiące a i tak jeszcze dużo częstowałam ;p) zaczełam w styczniu rok temu i skończyłam w lipcu (akurat podczas ostatniego okresu ;P) jak się strułam na imprezie pracowniczej - wiadomo, alko i papierosy to nie zbyt dobre połączenie ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 11:18

• Kajka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.. Mam nadzieję, że mała się trochę uspokoi (ale też nie za bardzo ;D)
    Kawuszka, najlepszego! U mnie w przyszłym tygodniu 29. urodziny.

---
    Okruszek (*) 12 tc.
  • baba Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja miałam tyle lepiej że wc i prysznic dla tych po cc są w sali na której sie leży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2016, 11:45

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia życzę Wam dużo siły i wytrwałości!!! Michaś jest cudowny a Ty bardzo dzielna... Buziaki i uściski dla Was :)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewusia rycze jak bobr,trzymajcie sie i zdrowka zycze,ja wczoraj mialam w nocy skurcze,nalatalam sie,barobilam I twardnial brzuch i bolaly plecy co 5 minut,nie miglam spac,dopiero pomigla kapiel,myslam ze minie ale z rana niestety to samo,twardnienie przy kazdej zmianie pozycji i wyladowalam w szpitalu,szyjka 2 cm i skurcze na ktg,dostalam jakies zastrzyki i narazie lepiej,skurcze mam rzadziej ale niestety grozi mi wczesny porod i beda zakladac passer,trzymajcie kciuki za nas,zeby Zosia sie tak.az nie spieszyla i uwazajcie na siebie,robilam wszystki dobrze sie czulam a tu nagle takie cos...:(

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ