Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, melduje się po wizycie. Oj ponad 2 h tam spędziłam. Po spacerze miałam ciśnienie 56/50 (strach się bać ile mam w spoczynku), wiec mam dużo pić i spacerować. Na ktg okazało się, że mam już skurcze, więc mam zacząć brać magnez, by je uspokoić i zlikwidować twardnienie brzucha (a ja myślałam, że on taki napięty bo małej ciasno
. Miałam też nadprogramowe usg. Mała jest nadal małą. Nie ustawiła się jeszcze do kanału, więc mam nadzieję, że aż tak bardzo nie będzie się spieszyć. Waży niecałe 1,06kg. Żyły mi powychodziły, na co moja lekarka, że żylaki w ciąży też są normalne (mam robic ciepłe i zimne prysznice, masować, spacerować (2h dziennie) i leżeć z nogami w gorze, do tego mam kupić żel z kasztanowcem i arniką). Przez skurcze mam odpoczywač, nie nosić itp... Chyba się zanudzę na śmierć... Idę jakiś obiad zrobić, bo zaraz padnę...
A i jeszcze dostałam ten zastrzyk, co ma konfliktowi przeciwdziałaćWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 15:30
-
Cześć laski
Co do materaca to też zamówię lateksowy
Pokaże Wam pokoik dla małego (nadal nie mamy imienia)
Łóżeczko i kołyskę wczoraj dziadziuś złożył - zamawiałam z piętrusa na allegro - mega szybka przesyłka - w niedziele zamówiłam we wtorek z rana już u mnie było. I powiem Wam że bardzo dobrej jakości - zależało mi właśnie też na szufladzie pod łóżeczkiem.
Zobaczcie sameKołyska będzie stała w sypialni tylko narazie jest w pokoiku
Jeszcze szafę ma zrobić dziadek dla wnusia , będzie stała obok łóżeczka.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/961989d55baa.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c5e5ebddc16.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 15:31
Kinga., Olina, wiecznie, jamniczakuchnia, Lanusia93, malala, Dobson, kamaaa, Ameiva, _Saszka_, Endzis lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej wam
. Byłam w tej Warszawie ale nic innego mi nie powiedzieli
. Zostałam u swojego gina w poniedziałek idę do szpitala żeby porobić wszystkie badania. Mała ma 760 g główka tydzień młodsza nóżki i rączki są ok tylko brzuszek o 3 tygodnie młodszy
jeżeli trochę podrosnie to mnie wypuszcza i będę na kontrolę jeździła jeżeli nie to do końca ciąży będzie szpital hmm
. Lanusia przykro mi bardzo z powody słów babci nie powinna tak mówić! Ja też mam zmywarkę i używam fairy są super. Jak już źle myje to szoruje sitko i plucze wszystkie dziurki w zmywarce ale to rzadko jak już na prawdę muszę. Wózka jeszcze nie mam może za miesiąc już kupie:-) a materac będę miała po moim chrześniaku kokos gryka Gabi też taki miała i byłam zadowolona
. A co u dziewussi? Wszystkie dziewczyny po za szpitalem? U wszystkich wszystko jest dobrze? Nie dam rady was nadrobić jakby mi ktoś strescil? Miłego dnia :-*
-
Kajka wrote:Kamaa, ją myślałam, że mój gin jest mało ostrożny, ale Twoja lekarka rzeczywiście go przebija. Mi mówił, że na tym etapie norma dla szyjki to 2 cm. Czy Twoja jest zamknięta, bez rozwarcia, twarda/miękka? Na skurcze koniecznie bierz magnez i może po konsultacji nospe? A aplikujesz luteine?
Co do wagi, to z jednej strony zgadzam się, że zdarzają się błędy pomiaru (w obie strony...), ale z drugiej maluszek jest poniżej 10 centyla, więc trzeba powtórzyć pomiar i koniecznie sprawdzić przepływy i wydolność łożyska, czy nie grozi hipotrofia. Mam nadzieję, że dostaniesz się szybko do dobrego specjalisty. Powodzenia! -
nick nieaktualnyWłaśnie ze złości wpierdoliłam w ciągu minuty całą (!) Milkę Happy Cows.
Nie wiem co mu do dupy weszło ale w duchu mówię żeby szybciej wylazło niż weszło. Rano i do południa było zajebiście, nagle mojemu mężowi coś odpieprzyło i wiecznie pretensje, ale jak ja mu zwróciłam na coś uwagę to wielka obraza majestatu.
Ugadał się na chyba wszystkie wolne godziny jakie ma żeby jeździć na zabezpieczenia a dopiero co rano mu mówiłam, że mi go brakuje... Wielki foch, zostawił obiad, najpierw poszedł do sypialni a przed chwilą się ubrał i pojechał na dom po resztę rzeczy. A ja nie wiem czy mam się rozpłakać czy rozpierdolić coś o ścianę...
Wybaczcie, że Wam się tu 'wylewam' ale jak bym tylko zadzwoniła do mamy to bym usłyszała, że parę groszy się zawsze przyda i w ten deseń... -
nick nieaktualnynatalka189 wrote:Hej wam
. Byłam w tej Warszawie ale nic innego mi nie powiedzieli
. Zostałam u swojego gina w poniedziałek idę do szpitala żeby porobić wszystkie badania. Mała ma 760 g główka tydzień młodsza nóżki i rączki są ok tylko brzuszek o 3 tygodnie młodszy
jeżeli trochę podrosnie to mnie wypuszcza i będę na kontrolę jeździła jeżeli nie to do końca ciąży będzie szpital hmm
. Lanusia przykro mi bardzo z powody słów babci nie powinna tak mówić! Ja też mam zmywarkę i używam fairy są super. Jak już źle myje to szoruje sitko i plucze wszystkie dziurki w zmywarce ale to rzadko jak już na prawdę muszę. Wózka jeszcze nie mam może za miesiąc już kupie:-) a materac będę miała po moim chrześniaku kokos gryka Gabi też taki miała i byłam zadowolona
. A co u dziewussi? Wszystkie dziewczyny po za szpitalem? U wszystkich wszystko jest dobrze? Nie dam rady was nadrobić jakby mi ktoś strescil? Miłego dnia :-*
A powiedział Ci lekarz co może być powodem tego, że mała nie rośnie?
w szpitalu będziesz pod stałą kontrolą a to dużo lepsze niż dom i zamartwianie się czy dziecko urosło
Trzymam kciukasy mocno
-
hej MamusieWilka wrote:
Mania myślałaś co zjemy na tłusty czwartek ?ale po jej zwykłym też mi cukier nie skakał bo babcia dużo nie słodzi a ja kocham taki sernik
na pączka raczej się nie skuszę choć dałabym się za niego pokroić już od tyg za mną chodzi
Byłam dzis W Matce Polce u diabetologa i to zmarnowany dzień bo nic nowego się nie dowiedziałam... dobrze, że robiłam sobie wcześniej pomiary to miałam jej co pokazać i dzięki temu nie muszę tam znów jechać, mogę chodzić u siebie do jakiegoś diabetologa no chyba, że cukry zaczną świrować pomimo diety to wtedy mam jechać...wizyta w MP to dla mnie ogromna wyprawa bo to kawał drogi do tego te korki w łodzi no masakra...
taaak zmywarka to dar od Boga na prawdę oddałabym chyba każdy sprzęt ale nie zmywarkęWilka lubi tę wiadomość
-
Iwonkaaa wrote:http://allegro.pl/komplet-minky-light-kocyk-75x100-poduszka-miko-i5458774469.html
Ten zestaw w kolorze polka dot biały w kropeczki...Iwonkaaa, katka/85 lubią tę wiadomość
-
Iwonkaaa wrote:Dzisiaj właśnie dzwonili ze pakują mój komplecik i najpozniejbw poniedziałek będzie a może jutro albo w sobotę... Nie mogę się doczekać
mi sie podoba pastelove (mam fazę na miętowy kolor) i truskawka ale wszystkie takie piękne, że ciężko się zdecydować
-
Witam się i ja po intensywnym dniu. Również w nocy nie spałam zbyt długo, ale to w zasadzie z własnej woli, bo nastawiłam sobie budzik na 3.30, żeby obejrzeć mecz Radwańska-Williams, a że o 9.30 miałam zaliczenie to zasnęłam jeszcze tylko na godzinkę.
Później miałam wizytę. Ginekolog pochwalił moją decyzję, że nie zgodziłam się na sterydy. Okazało się, że nie mogłam się do niego dodzwonić bo był w Barcelonie. W badaniu niezbyt podobała mu się moja szyjka- jest zamknięta, średniotwarda, ale ma 28 mm. Gin twierdzi, że za krótka, ale taka może być moja uroda i nie obawia się u mnie mimo wszystko porodu przedwczesnego, ale dla świętego spokoju mam dużo odpoczywać i za dwa tygodnie udać się na kontrolne sprawdzenie szyjki. Ja myślałam, że szyjka 28 mm co całkiem sporo a tu proszę. Miałam dokładne USG i wszystko jest w porządeczku, ale niestety nasza gwiazdeczka znowu nie chciała się pokazać za bardzo. Wciąż nie mam jakiegoś ładnego zdjęcia! Ale widziałam jej śliczne usteczka po tatusiua stópkę ma po mnie, bo drugi paluszek dłuższy i stopa duża- 6 cm. Dodatkowo ma na główce całe mnóstwo włosków, czego się totalnie nie spodziewałam, bo ja się urodziłam łysa i byłam łysa bardzo długo. No ale tatuś ma niezłą gęstwinę, więc pewnie po nim. Wstawiam Wam jedyne zdjęcie jakie się udało w miarę.. Buzia już któryś raz z kolei wciśnięta w łożysko.. i zdjęcie stópki
Aaa i główkowo już leży. Waży około 1350 g, prawie idealnie jak na ten tydzień ciąży.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c1fe7ddbfac.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f9a16cd8275.jpg
Dobson, mania, Aleksandrakili, _Saszka_, kamaaa, fabdorota, Olina, Rotenkopf, Lanusia93, Straciatellaa, wiecznie, ania0141, Anastazjaaa, Kinga., Andrea20, Endzis, Funky09, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaskra dobrze, że lekarz pochwalił Cie za te sterydy
Jednak mama to ma przeczucia hihi
Słodka ta twoja Marysia
heh ja też jak się urodziłam to baaardzo długo łysa byłam, za to mój mąż z bujną czypryną :p ciekawe jak nasz misio czy bedzie mial dlugie wlost czy krotkie czy w ogole :p
Wszyscy tak o tych szyjkach mówiciemuszę poprosić mojego gina, żeby mi zmierzył bo jeszcze tego nie robił
ale wizyta 04.02
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 19:00
jaskra lubi tę wiadomość
-
Jaskra gratuluje udanej wizyty
a szyjka chyba powoli ma prawo sie skracać juz w tym tygodniu ciazy? Nie wiem czy podczytujesz marcowki, tam kilka dziewczyn chodzi z krótkimi szyjkami.. Jesli lekarz nie każe panikować to bym spokojnie odczekała te dwa tygodnie, ale oszczędzać sie trzeba
Zazdroszczę ze widziałaś Maleńką
Ja odliczam do poniedziałku -
_Saszka_ wrote:jaskra, świetne zdjęcia, gratulacje
Dla cukrzycowych dziewczyn podrzucam linka, może znajdziecie coś pysznego dla siebie
http://slodziutkamama.blogspot.com/search/label/deseryostatnio piłam koktajl z gruszki i pietruszki pychaaaa trochę się tego połączenia gruszki z woda bałam ale nic mi nie było
świetny pomysł na ochłodę na lato tylko lodu dodać
a robiłaś coś z tego już ?? bo ja mam ochotę na ten sernik puszysty muszę się zmobilizować, ksylitol już dawno zakupiłam i nawet piekłam jedno ciasto z nim i cukier mi nie skakał.
Jaskra, piękna Dziewczynka a stopa cudo_Saszka_, jaskra lubią tę wiadomość
-
Jaskra mała slicznotka!
Byłam na małych zakupach w rosmanie. Kupiłam proszek i puder, krem do pupy, woreczki na kupki oraz płyn do mycia od 1 dnia hipp tez w promocji z kartą rossne. Pani przy kasie dała mi prezent od j&j w postaci poradnika i 50ml płynu do kąpieli. Miło chociaż nie przepadam za ta firmadam malzowi żeby zuzyl
kombinezon ze smyka - super! Akurat na wyjście ze szpitala jak będzie ciepło to coś lekkiego pod wlozymy ahhhh już chce koniec marca/kwiecień)
jaskra lubi tę wiadomość