WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedzenie stało się moją obsesją. Non stop myślę o żarciu, non stop jem i non stop jestem głodna! A i jedzenie mi się zaczyna śnić - dzisiaj to były pączki, całą noc pączki.

U nas z seksem w porządku, nawet chyba lepiej :D

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przypływ energii w weekend, ale już wczoraj wieczorem był dramat. Nie mogłam się ruszyć, a podróż raptem godzinna samochodem była nie lada wyzwaniem dla kręgosłupa. Przed snem mi się przytrafiło coś dziwnego, bo mi zaczęła dłoń dretwiec, później cała ręka, a że mój M ma stwardnienie rozsiane, to każdy objaw neurologiczny powoduje u nas panikę. Ale już jest ok.
    Z niezdarnoscia to mi też wszystko spada, albo coś potrace, i weź tu później coś podnieś:P
    Brzuch się stawia, ale mniej niż jeszcze miesiąc temu i przynajmniej tak nie boli. Chociaż ciekawa jestem jak będzie po odstawieniu spasmoliny...
    A z seksem to się w ogóle nie wypowiem. Napalona jestem jak nastolata, a nie mogę nic:(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj w nocy meczylam sie 2 godziny z... Bólem menstruacyjnym. Takim mega. Zlapal mnie zaraz po tym jak zjadłam wieczorna dawkę nospy i magnezu i zaaplikowalam luteine. Bol promieniowal z krzyża do ud a nawet do lydek, do tego jak zmieniałam pozycje leżenia to stawial mi sie brzuch... Dopiero po ok dwóch godzinach zasnęłam... Chyba zadzwonie dzis do Gina..

28latkaa lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • triste Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze czy tylko ja nie mam takich napadów glodu? Tzn nie mówię o pozeraniu slodyczy (juz ograniczalam) ale w ogole nie odczuwam glodu tzn jem śniadanie obiad jogurty owoce ale tylko dlatego ze pilnuje tych posilkow a noe ze jestem glodna lub mam na cos smaka. Kolacji nie jem od zawsze i teraz tez tak mam, wystarczy owoc/chrupki a rano nie czuję glodu.

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Ja wczoraj w nocy meczylam sie 2 godziny z... Bólem menstruacyjnym. Takim mega. Zlapal mnie zaraz po tym jak zjadłam wieczorna dawkę nospy i magnezu i zaaplikowalam luteine. Bol promieniowal z krzyża do ud a nawet do lydek, do tego jak zmieniałam pozycje leżenia to stawial mi sie brzuch... Dopiero po ok dwóch godzinach zasnęłam... Chyba zadzwonie dzis do Gina..
    chciałam zacytować , nie polubić. Koniecznie zadzwoń do lekarza, lekarka zawsze mi mówiła ze jak tylko miałabym takie bóle to odrazu mam sie zgłosić do niej. Leż duzo i oszczędzaj sie.

pucek, Kinga. lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko bym jadła i jadła ;)

Larisa, jamniczakuchnia, ania0141 lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota mi też dretwieje dłoń w nocy i to już kilka tyg. Mysle ze nie mamy sie czym martwic bo pewno to jedna z ciążowych dolegliwości..

Pucek koniecznie skonsultuj sie z lekarzem ale mam nadzieje że wszystko okaże sie ok:)

Byłyscie w lidlu dziewczynki? Ja poszlam ale te staniki są ogromne rozmiary nie na mnie. A ciuszki wzielam jeden komplet ten niebieski i chcialam tez te w sloniki ale mam tylko spodnie bo body nie bylo i chyba jak mnie moj podwiezie to sprawdze w innym lidlu czy beda bo lubie ciuszki z lidla:) a i wzielam fajna lampeczke do kontaktu przyda sie do wstawania w nocy zeby nie swiecic duzej

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ja miałam przypływ energii w weekend, ale już wczoraj wieczorem był dramat. Nie mogłam się ruszyć, a podróż raptem godzinna samochodem była nie lada wyzwaniem dla kręgosłupa. Przed snem mi się przytrafiło coś dziwnego, bo mi zaczęła dłoń dretwiec, później cała ręka, a że mój M ma stwardnienie rozsiane, to każdy objaw neurologiczny powoduje u nas panikę. Ale już jest ok.
    Z niezdarnoscia to mi też wszystko spada, albo coś potrace, i weź tu później coś podnieś:P
    Brzuch się stawia, ale mniej niż jeszcze miesiąc temu i przynajmniej tak nie boli. Chociaż ciekawa jestem jak będzie po odstawieniu spasmoliny...
    A z seksem to się w ogóle nie wypowiem. Napalona jestem jak nastolata, a nie mogę nic:(
    Mam to samo, to może być niedobór potasu/magnezu albo problemy z krążeniem. Ostatnim razem u mnie winowajcą okazało się pth, ciekawe co tym razem...Poczekam i zobaczę czy się będzie nasilać, bo jak to będą pojedyncze epizody, to moja lekarka i tak to oleje ;) Na razie staram się pilnować diety, bo ostatnio zgodnie z zaleceniami dużo pije (min. 3l wody) i może za bardzo rozcieńczyłam elektrolity, albo też dziecko coś uciska...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    U mnie też dziś maraton wstawania na siku ale nie miałam nawet myśli żeby się wkurzać bo po prostu do 4 mały sobie fikał <3 Seks jest ale średnio często bo jak się okazało mój D. się boi że młodego żgnie :D Trochę mnie to śmieszy... dobra bardzo :D
    Jedzooonko taa, ale ograniczyłam słodycze bo to już było przegięcie, w grudniu przytyłam 3 kilo i powiedziałam sobie stop. Na razie, 3 tyg od ważenia na wizycie jest +1 kg więc powinno być w miarę. A sny o jedzeniu to już normalka, zawsze sobie próbuję wyśnić co zjeść na śniadanie, chociaż jeden element typu ogórek czy majonez :P
    A dziś mamy kilka (dwie? :D) wizytujące! Już się nie mogę doczekać jak Wasze bąbelki urosły - to zawsze jest takie miłe czytać jak klusek przybrał i jaki już długi albo jak leży.
    Miłego dnia! :D

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    Rotenkopf, tak jesteś psychicznie zdrowa albo nas chorych jest dużo więcej :) Ja też mam problem z podejmowaniem decyzji o wszystko pytam męża i mamę jak nigdy zawsze musiało być tak jak ja chcę czy projektowanie kuchni czy dodatki do mieszkania zawsze wszystko sama nikt nie miał prawa głosu :) a teraz tez nie umiem się na kocyk zdecydować :)
    Wczoraj poczyniłam progres bo łóżeczko zamówiłam sama i materac też wybrałam sama tzn na podstawie opinii :)
    A dziś od rana siedzę nad prześcieradłem-koloru też nie potrafię wybrać i nad pościelą itd zaraz się wkurzę i wyłączę to w pizdu...

Mi też ręka drętwieje...głównie lewa chyba dlatego, że większość czasu spędzam na lewym boku ale ona drętwieje nawet jak nie leżę :/

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Byłyscie w lidlu dziewczynki? Ja poszlam ale te staniki są ogromne rozmiary nie na mnie. A ciuszki wzielam jeden komplet ten niebieski i chcialam tez te w sloniki ale mam tylko spodnie bo body nie bylo i chyba jak mnie moj podwiezie to sprawdze w innym lidlu czy beda bo lubie ciuszki z lidla:) a i wzielam fajna lampeczke do kontaktu przyda sie do wstawania w nocy zeby nie swiecic duzej
    Ja chyba się wybiorę za niedługo. Zobaczę co tam zostało :P. Te staniki właśnie mnie ciekawią ;)

Endzis lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja do 2 w nocy panikowalam, mój mały tak się wiercil i grzebal mi przy wyjściu raczkami i główka ze cały czas mi cos strzelało, pluskało, raz tak mocno cos zrobił ze aż jękłam na glos z bólu, jak wstawalam i zaczelam chodzić to brzuch mi ciągnął do dołu myslalam normalnie ze mi to moje dziecko zaraz wypadnie, brzuch jak kamien, chciałam juz do szpitala jechać ale polozylam się i po jakimś czasie się uspokoił wiec i ja zasnelam. Dziś po chwili jak się obudzilam znowu zaczął się wiercic ale nie tak jak wczoraj, tylko tak jak zawsze :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do reki to ja czasem się budze się z ręką całą bez czucia i czasem muszę porządnie wymasowac żeby mi czucie wróciło i często mi się to zdarza, ogólnie czuje w rekach mniej siły :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grona kiepsko śpiących.. Wycieczki na siusiu równo co 2 godziny (może organizm przyzwyczaja się do pobudek na karmienie? ; ) Do tego mam problem, żeby porządnie złapać oddech i brakuje mi tchu czasami. Aż się boję, jak sobie poradzę z prawidłowym oddychaniem podczas porodu, bo mam tendencje do zapominania o oddychaniu w chwilach stresu.. Chyba poszukam jakichś ćwiczeń oddechowych. Mi też drętwieją ręce, chociaż na samym początku ciąży było to częstsze. Ale za to z dolegliwości III trymestru przyszły do mnie skurcze łydek, które budzą w nocy. Boli jak cholera :/ A, no i na dodatek przy każdej pobudce, obojętnie z jakiego powodu, miałam strasznie twardy brzuch.. A wczoraj grzecznie leżałam cały dzień...

Pucek, tak jak radzą dziewczyny - skontaktuj się z ginem koniecznie!

Powodzenia dla wizytujących, dajcie szybko znać : )

Aaa, ja też mam problemy decyzyjne!!

A śniło mi się coś śmiesznego. Czekałam na poród i miałam kartkę z listą pytań, które będą mi zadawać lekarze w trakcie - to były takie pytania egzaminacyjne jak na studiach :D W sumie pierwszy poród to jest dla nas trudny egzamin, więc symbolika się zgadza ; P

A propos - oglądacie taki program na Ipli "Porody"? Ostatnio Marcówki o tym pisały, ale jakoś boję się sprawdzać, żeby się nie przestraszyć. Widziałyście może jakiś odcinek?

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)
    Ja dziś do lidla też się wybiorę ale dopiero w południe i nie wiem czy coś dla mnie jeszcze zostanie :p

Mi też drętwieją dłonie. Dzisiejszej zdrętwiała lewa a do tego okropny ból jakby mi ktoś ją miażdżył.. :/

W ogóle to mam zajebistą nowinę : POWRÓCIŁY WYMIOTY! :( wykończe się chyba :( Wczoraj wieczorem aż mąż się przebolał i stał ze mną jak wymiotowałam bo nie umiałam oddechu już złapać (przez to były łzy i zatkany nos) a zawsze uciekał jak wymiotowałam bo go też zawsze naciągało. Straszne to jest :( Wykończe się do porodu :(

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, czyli dretwienie to nic nadzwyczajnego:D
    Kajka, ja widziałam jeden odcinek i płakałam jak glupia ze wzruszenia:D Pewnie niedługo zacznę sobie oglądać filmy z porodów;).

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka ja oglądalam kilka odcinków i też zawsze na koniec ryczę ze wzruszenia. Mąż mój zawsze wychodzil jak to lecialo ale raz obejrzal 1 odcinek i przynajmniej zobaczyl jak to wygląda skorobszykuje sie rodzic ze mną coby nie był zaskoczony:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też dretwieja ręce jak śpię. ..jeśli chodzi o wstawanie do toalety to częste oczywiście plus jeszcze mój synek się czasem obudzi...tez czytałam ,ze dlatego kobiety ciężarne tak wstają do toalety żeby przyzwyczaić organizm do braku snu przy karmieniu. Najgorsze,ze przez to nie da się dobrze wypocząć.
    Ja jeszcze w Lidl nie byłam bo synek przeziebiony i poranek trudny...a teraz zasnął,wiec jakoś po pójdę :)
    Tez jestem bardzo ciekawa jak tam wizyty. Bobas bardzo różnie przybierają na tym etapie.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zadzwoniłam do lekarza. Kazał przyjść o 14.40. Nie dość że wczoraj te bóle mnie złapały to dzisiaj jeszcze się okazało, że mimo brania 6 dni leków na infekcję, to leci ze mnie coś zielonego ;/;/;/;/ Masakra, już wolałam te wymioty w 1 trymestrze niz te ciągłe infekcje.. Dobrze że Adaś mnie pokopuje bo bym w ogóle zwariowała.. .

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie dziewczyny wizytujace dawajcie znac jak tam wasze dzieciaczki urosly ? Bo ciekawi mnie czy tylko moj taki kloc prawie dwukilowy:P

Pucek dobrze ze lekarz Cie zobaczy i na pewno wsztstko bedzie ok:) dla mnie najlepszy byl 2 trymestr pod wzgledem samopoczucia ale musimy pocieszac sie tym ze juz nie duzo zostalo i lada chwila nasze szczesci beda przy nas:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:16

pucek lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ