X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    hejka ,odebrałam wyniki niby wszystko ok,pani w laboratorium powiedziała,że są w porządku,ale niepokoją mnie liczne kryształy szczawianu wapnia w moczu,co o tym myślicie?
    Ja tez to mam i mi lekarka mowila ze to nic groznego tylko abym wiecej pila zeby to wyplukac i np. ze przejadlam sie slodyczy lub slodkich napojow ;)

ania0141 lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was :) jestem na etapie poszukiwania kocyków i mimo że te minky są śliczne i wybór jest ogromny to wolałabym jednak bawełniane. Ma któraś z Was może namiar na jakiegoś fajnego sprzedawcę? Takiego, który nie rujnuje kieszeni a ma duży wybór? będę baaaaaaardzo wdzięczna :)

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella i jak tam? Moze faktycznie to szptotka Cie skopala i od tego ten bol?

A ja upolowalam tez swoje sloniki. Idealne na wiosne te zestawy boo leciutka bawelna i latwo zakladac bodziaka i takie geterki;)
    062c381923f235ddmed.jpg

Olina, paprotka30, wiecznie, mania, Dobson, Lanusia93, _Saszka_ lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania tez takmialam. Wecej pic trzeba.
    Ja juz po wizycie. Szyjka 2,3; zaczyna się cyba robic rozwarcie. Skierowanie do szpital...

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Ja juz po wizycie. Szyjka 2,3; zaczyna się cyba robic rozwarcie. Skierowanie do szpital...
    Ooo... Trzymam kciuki, by udało ci się ją trzymać w ryzach. Bo coś za szybko zaczyna się otwierac

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    witam Was :) jestem na etapie poszukiwania kocyków i mimo że te minky są śliczne i wybór jest ogromny to wolałabym jednak bawełniane. Ma któraś z Was może namiar na jakiegoś fajnego sprzedawcę? Takiego, który nie rujnuje kieszeni a ma duży wybór? będę baaaaaaardzo wdzięczna :)

Jak masz gdzieś blisko SMYKA to tam były przecenione różne kocyki :) warto zobaczyć czy jakieś jeszcze są w Twojej okolicy. Ja przez internet nie kupuję takich rzeczy, bo właśnie boję się o jakość, wolę wszystko podotykać ;)

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff ja dopiero wróciłam do domu. Takie kilkugodzinne wypady już chyba nie są dla mnie, bo padam na twarz :P. W Lidlu oczywiście pustki. Z biustonoszy zostały same wielkie rozmiary i to w ilości 3 szt. Wszystko porozrywane, porozrzucane - czasem się zastanawiam czy to ludzie robią tam zakupy czy zwierzęta :P. Ale nie ma tego złego :P, bo zajechałam do galerii i kupiłam dla Hani czapkę, bluzę za całe 18 zł :D i 3 szt bodziaków za 25 zł :D. Dla siebie też coś znalazłam, ale nie wiem czy szlafrok który kupiłam nie będzie za ciepły (nie jest z tych misiowatych, w których idzie się zagotować, ani z tych leciutkich jak narzutka - jest taki pomiędzy). Kosztował 180 zł, a wyczaiłam go za 60 zł, więc cena też nie jest zła, bo jakbym na allegro zamawiała to i tak pewnie by podobnie wyszło. Boszzz jak ciężko decyzje podejmować teraz :P. Zerknijcie proszę na ten szlafrok i oceńcie czy jest sensowny :P.

eec8bdac584f9f98gen.jpg

9f531971a06bb8d2gen.jpg

Endzis, agulas, ania0141, Lanusia93, _Saszka_ lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • mania Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie, fajny ten szlafrok taki inny :-) ja też chcę taki cieńszy kupić bo misiowe mam 3 ale w szpitalu było mi w nich za gorąco choć są różnej grubości.

Hahaha fajnie brzucho wkradł się w kadr, śliczny :-)

Pucek powodzenia zaciskaj nogi żeby szyjka dała radę!

wiecznie, Olina, ania0141 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja juz tez po wizycie i po kilkugodzinnym rajdzie po miescie. Kilka spraw urzędowych musialam zalatwic a jeszcze z kolezanka na kawie bylam i tak mi pól dnia zeszło :)

U nas wszystko dobrze! Szyjka dluga na 4,4. Mała ważyła 1640g więc podwoiła swoja wagę od poprzedniej wizyty. Leży juz główka w dół. Widzialam przez chwilę ujęcie buźki w 3d i wydawala mi sie taka pyzowata juz :P
    Nastepna wizyta za 3tygodnie i wtedy będziemy juz pobierać wymaz GBS.

W lidlu bylam i tylko wzielam skarpetki dla Małej a dla siebie stanik. Bodziaki i spodenki byly ale wszystko rozmiary na 86/92 wiec sobie darowałam.

Co do boli jak menstruacyjne to ja miewam ale rzadko i zwykle nospa pomaga wiec nie wiem co Wam moge doradzić :/

Pucek trzymaj sie. Na pewno Wam pomogą :)

wiecznie, Endzis, Dobson, agulas, mania, Lanusia93, _Saszka_ lubią tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek, powodzenia w szpitalu! Niech maluszek siedzi jeszcze grzecznie u mamusi w brzuszku :)

wiecznie, świetny szlafrok. Szczerze mówiąc w pierwszej chwili zanim przeczytałam Twój post, rzucił mi się w oczy, ale tak na szybko sobie pomyślałam, że świetna narzutka :)

wiecznie lubi tę wiadomość

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Ufff ja dopiero wróciłam do domu. Takie kilkugodzinne wypady już chyba nie są dla mnie, bo padam na twarz :P. W Lidlu oczywiście pustki. Z biustonoszy zostały same wielkie rozmiary i to w ilości 3 szt. Wszystko porozrywane, porozrzucane - czasem się zastanawiam czy to ludzie robią tam zakupy czy zwierzęta :P. Ale nie ma tego złego :P, bo zajechałam do galerii i kupiłam dla Hani czapkę, bluzę za całe 18 zł :D i 3 szt bodziaków za 25 zł :D. Dla siebie też coś znalazłam, ale nie wiem czy szlafrok który kupiłam nie będzie za ciepły (nie jest z tych misiowatych, w których idzie się zagotować, ani z tych leciutkich jak narzutka - jest taki pomiędzy). Kosztował 180 zł, a wyczaiłam go za 60 zł, więc cena też nie jest zła, bo jakbym na allegro zamawiała to i tak pewnie by podobnie wyszło. Boszzz jak ciężko decyzje podejmować teraz :P. Zerknijcie proszę na ten szlafrok i oceńcie czy jest sensowny :P.

eec8bdac584f9f98gen.jpg

9f531971a06bb8d2gen.jpg

Hahah teraz dopiero zauwazylam ze te pasiaki na zdjęciu to Twój brzuszek :D

A w pepco zakupiłam pajacyk szaro granatowy w paski a rekawki czerwone. Typowo chyba dedykowany chłopcu ale juz dosc tego różu ;P fajny w dotyku i 100% bawełny wiec chyba bedzie ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 16:16

wiecznie lubi tę wiadomość

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Hahah teraz dopiero zauwazylam ze te pasiaki na zdjęciu to Twój brzuszek :D

A w pepco zakupiłam pajacyk szaro granatowy w paski a rekawki czerwone. Typowo chyba dedykowany chłopcu ale juz dosc tego różu ;P fajny w dotyku i 100% bawełny wiec chyba bedzie ok
    Mam podobnie. Dla dziewczynek wszystko jest w 90% różowe, no ale ileż można. Ja uwielbiam szarości, granaty, takie stłumione kolory i też wzięłam te body z działu chłopięcego i sporo takich rzeczy już mam dla Hanki, ale co tam :P
    jaskra wrote:
    pucek, powodzenia w szpitalu! Niech maluszek siedzi jeszcze grzecznie u mamusi w brzuszku :)

wiecznie, świetny szlafrok. Szczerze mówiąc w pierwszej chwili zanim przeczytałam Twój post, rzucił mi się w oczy, ale tak na szybko sobie pomyślałam, że świetna narzutka :)
    No właśnie jak wróciłam do domu to pomyślałam, że w sumie po porodzie mogę go używać jako narzutki :P

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • jaskra Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30, ale długa szyjka! Zazdroszczę i gratuluję ;) ja to nigdy takiej nie miałam.. Pierwszy pomiar miałam miesiąc temu i miała 3,5 cm a teraz już 2,8.. Ty to jeszcze możesz śmigać spokojnie :D

i ja także mam dla córeczki kilka rzeczy z działu chłopięcego. Różu mam generalnie relatywnie mało, bo starałam się go unikać, ale tak całkowicie się nie dało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 16:24

paprotka30 lubi tę wiadomość

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • paprotka30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funky09 mam takiej samej grubości kombinezon na wyjście. Identyczny materiał tyle ze gladki, taki misiowy. A jak bedzie cieplo to mam cieńszy.:-)

Jaskra, ja wlasnie skracania tej szyjki sie najbardziej bałam bo tyle się naczytałam o tych krążkach...ale prawda jest taka ze dużo leżakuje tak "na zapas" i z polecenia lekarza tez trochę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 16:28

• Larisa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucek trzymam kciuki!!!
    Ja zaraz idę do lidla i zobaczymy...ledwo żyje bo sama jestem chora :(

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie troche nie rozumiem tego szału rozowego dla dziewczynek..body, pajace, spodnie...troche jednak przesada...w pepco to wgl jak sie wchodzi na dzial dziewczynski to wali po oczach ehhehehehhe

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucek powodzenia. Trzymam kciuki żeby maluszek jeszcze siedzial grzecznie w brzuszku!

f2w3s65gpeorv80s.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Niech maluszek sobie jeszcze grzecznie siedzi w brzuszku. Powodzenia w szpitalu.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa jak po wizycie?

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie różowa księżniczka :P Bardzo dużo ubranek ma różowych, ale nie tylko oczywiście. Biorę też beże, ma trochę jakichś szarych, zielonych, żółtych, no ale róż na pierwszym miejscu :D
    Zapisałam nas do szkoły rodzenia, udało się już na ten weekend :) Strasznie się cieszę.

Pucek, bądź dzielna! Trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 17:05

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ