Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania ja niestety nie pomogę bo mój lekarz też nie mówi więc nawet nie wiem. Przy wypisie ze szpitala będę musiała zapytać.
My wybraliśmy wózek bexa ideal. Jeszcze czekamy na telefon aż dowioza do sklepu i już nie mogę się doczekać! Jeśli chodzi o prostotę to ten też należy do tych w miarę łatwych w obsłudze i co było dla mnie dość istotne Przy 4 piętrze ma dość lekka gondole.
-
Dzień dobry,
Ania u mnie też II stopień. Też nie wiem co to oznacza ale chyba jest ok zbliżamy się do końca. Ja mam wizytę we wtorek u swojego dr to zapytam.
Jakoś to do mnie nie dociera, że moje Dzidziu takie duże już. Cieszę się ale i obawiam, że jak tak dalej pójdzie to będzie ponad 4kg miała. Najwyżej będzie cc. Ważne, że jest zdrowa i cukrzuca jej nie szkodzi dr nie widział żadnych powikłań cukrzycowych. A duża to ona jest od początku od początku wyprzedzała pierwszy termin. Także teraz wychodzi nam 26.03matko to już niedługo
ania0141 lubi tę wiadomość
-
Piękne macie wózki ja jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji. Najpierw nr 1 był właśnie bebetto holland ale ten x lander z kolekcji 2016 nadal siedzi mi w głowie. Muszę się zmobilizować
-
mania wrote:Piękne macie wózki ja jeszcze nie podjęłam ostatecznej decyzji. Najpierw nr 1 był właśnie bebetto holland ale ten x lander z kolekcji 2016 nadal siedzi mi w głowie. Muszę się zmobilizować
. Naszym nr 1 jest Anex Sport i raczej go kupimy, ale pragnę obejrzeć x-landera x-move z kolekcji 2016, a u mnie stacjonarnie nigdzie jeszcze nie można go obejrzeć
Aaaaaaa zaczynam dziś 8 miesiącmania, ania0141, agulas lubią tę wiadomość
-
Ania, ja tez nie wiem jaki stopień ma łożysko bo nie zapytałam a lekarz nic nie wspomniał ostatnio.
A ja sie wczoraj wystraszyłam... Mała tak sie mocno wiła, rozpychała aż mnie bolało i na dole takie dziwne uczucie temu towarzyszyło. Jakby główka chciała wyjśća dzisiaj nagle czuje jej kopniaki bardzo wysoko zaraz pod mostkiem. A wczesniej dno macicy było niżej... Myślicie ze w jeden dzien tak sie podniosło wszystko czy to niemożliwe?
-
wiecznie wrote:Hahaha widzę mamy tak samo
. Naszym nr 1 jest Anex Sport i raczej go kupimy, ale pragnę obejrzeć x-landera x-move z kolekcji 2016, a u mnie stacjonarnie nigdzie jeszcze nie można go obejrzeć
Aaaaaaa zaczynam dziś 8 miesiąc -
paprotka30 wrote:Ania, ja tez nie wiem jaki stopień ma łożysko bo nie zapytałam a lekarz nic nie wspomniał ostatnio.
A ja sie wczoraj wystraszyłam... Mała tak sie mocno wiła, rozpychała aż mnie bolało i na dole takie dziwne uczucie temu towarzyszyło. Jakby główka chciała wyjśća dzisiaj nagle czuje jej kopniaki bardzo wysoko zaraz pod mostkiem. A wczesniej dno macicy było niżej... Myślicie ze w jeden dzien tak sie podniosło wszystko czy to niemożliwe?
ania0141 -
mania wrote:Ciocie moja Kluseczka (teraz już wiem, że to określenie do niej pasuje) waży 2kg! Wyprzedza termin o 2 tyg ale jest zdrowiusieńka i ułożona do wyjscia
I jest śliczna
Super wiadomości!!Duża dziewczynka
Jeszcze tyle czasu do USG, dopiero 19.02 zobaczę moje drugie szczęście..mania lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Moze...chociaz chyba nadal jest główkowo ułożona tak jak na usg w poniedziałek. W każdym razie juz ja czuje bardzo wysoko. Wyżej sie chyba nie da
moze sie prostowała czy coś ale napedzila mi stracha !
A co do wózków. My juz zamówiliśmy i nie ma odwrotu. Juz nie szukam i nie oglądam. Nie ma wózka idealnego. A fotelik chcemy cybex aton. I tez juz raczej nie zmienię zdania.
Xlandera macałam i one faktycznie sa sztywniejsze. Ale sa piękne. Gdyby nie to ze mieszkam tak trochę na wsi a nie w dużym mieście to bym chyba go wzięła
Mania a wczoraj pisalam ze teraz fasolki juz nie sa tylko 2kg szczęścia. Jakbym zgadła ile Twoja bedzie ważyćczarownica ze mnie czy co
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 10:10
mania lubi tę wiadomość
-
ania0141 wrote:aha dziewczyny jaki macie stopień dojrzałości łożyska,bo mi lekarz nic nie mówił a z usg wyczytała,że drugi-mówił,że wszystko jest wporządku ale drugi stopień w 29 tygodniu? to wg.mnie zdecydowanie za wcześnie,jak myślicie?
Ja miałam 2 stopień już w 25 tygodniu. Generalnie może tak być, 2 stopień to taki 3 trymestr. Jak jest 3 stopień to trzeba kontrolować, bo łożysko już się starzeje, może nie spełniać dobrze swoich funkcji. Niektórzy lekarze uważają, że jest jeszcze 4 stopień.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMania to rodzimy razem
Ciekawa jestem jaki termin maluchy sobie wybiorą
My czekamy na wózek, w poniedziałek powinien być już u nas w domu. Fotelik Maxi Cosi Citi jest ok, lekki.
Dzisiaj rano znowu miałam okresowe bóle, ale wszystko ładnie szybko przechodziło, a Michał baaaardzo ruchliwy, więc jest okmania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa te badanie III trymestru będę miała 26 lutego
Dzisiaj w biedronce zauważyłam promocje na duże butle Loveli za 24,99 zł
Dobrze, że tata był ze mną na tych zakupach bo nie wiem jak bym sobie sama poradziła i bez auta. Teraz siedzę i chwilkę odpoczywam i muszę iść rozłożyć te zakupy i trochę posprzątać
Jutro mam w planach zrobić te kotlety dewolaj czy jak to tam się piszę - zobaczymy co z tego mi wyjdzie
Miłej soboty! ;*** -
Aleksandrakili spokojnie lekarze nie mówią widocznie nic na temat łożyska skoro jest wporządku,myślę,że jak jest już 3stopnia tak jak Lanusia napisała to częściej kontrolują,wyczytałam dzisiaj że jak z łozyskiem jest coś nie tak to kierują do szpitala na badania i obserwację,a jak szybko się starzeje to zalecają usg nawet co tydzień...ja sprawdzałam we wcześniejszych badaniach usg to jest tylko inf.że znajduje się wysoko na tylniej ścianie nic więcej a wczoraj ta 2 zwróciła moją uwagę i już panika ,ale poczytałam trochę i już spokojnie-Lanusia ma rację stopień o niczym nie świadczy,bo można mięć 2stopień bardzo wcześnie i ciąże spokojnie donosić i przenosić a można mieć przez długi okres 0stopień a pózniej szybko zacznie się starzeć,każda kobieta ma inaczej...a ja to zawsze panikuje.mój mąż mi powiedział że sama sobie doszukuję powodów do zmartwień,ale ja już tak mam,że chcę wszystko wiedzieć tak napewno
Aleksandrakili lubi tę wiadomość
ania0141