X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • polasia Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nam polozna opowiedziala o super porodzie pierwszym, mamusia 39 lat, bardzo sie bala i wczesniej chciala cc, a sam porod trwal 2 (dwie godziny)! Cala!porodowka byla w szoku, po prostu ideał.takze pocieszala, ze wiek tez nie przesądza o porodzie. Sama mamusia była w lekkim szoku :) silne skurcze, wsparcie oddychaniem, ot organizm :) !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 15:41

panda80 lubi tę wiadomość

Pola
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, też głosuję na koalę :) Śliczne są, ale ja najpierw muszę kupić misia szumisia. Ale zapiszę sobie stronę do zakładek, zdecydowanie :D

mania lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Chcę kupić Niuni lalkę ale oczywiście nie wiem którą :(

Doradźcie bo siedzę już jakiś czas i się zastanawiam :)
    http://lalkametoo.pl/

albo koala albo króliczek albo w szarej sukience...

Boże żeby człowiek całe życie miał tylko takie dylematy :D

u mnie były dziś pieczone ziemniaczki, 2 jajka sadzone ze szczypiorkiem (już dawno za mną chodziły), ogórek kiszony i kefir :)
    Koala jest śliczna :D
    mania wrote:
    Gratuluję wizyty! :) Masz zdjęcie buźki ??
    Mam :). Pokaże, ale proszę o niecytowanie bo usunę za chwilę to zdjęcie ;)

df66da1de93be0b0med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 15:47

mania, jaskra, panda80, Lanusia93 lubią tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • mania Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli będzie koala :-)'dla mnie to też nr 1 ale najchętniej zamówiłabym 3 :-P
    Też się w nich już jakiś czas temu zakochałam i teraz dorosłam do zamowienia.:-)

Wiecznie ok :-) śliczna <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 15:51

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze mnie sierota wrrr. Kupiłam dziś pościel. Wracam do domu i przed drzwiami uświadomiłam sobie, że przecież kołdrę mamy o rozmiarze 200x220, a ja kupiłam 160x200 :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 15:51

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Rotenkopf, jak się czujecie po szpitalu?
    Dzięki! Czujemy się okej ;) Hania chyba tańczy zumbę w brzuchu ;)

Ja z jednego zmartwienia (ten brzuch) przeszłam na drugi. Jeden z pieprzyków na plecach jakoś mi się dziwnie napompował i drażni mnie, nawet plaster, który mi mąż nalepił żebym nie zahaczyła czymś mnie denerwuje. I teraz mam dylemat co z tym zrobić?

Zaktualizowałam listę ;) sprawdźcie proszę, czy się wszystko zgadza. Straciatella, Ameiva, zmienić Wam terminy?

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa no oszaleję :P. Kupiłam też prześcieradło do tej pościeli i byłam przekonana, że wzięłam z gumką, a teraz wyciągam z opakowania i jest bez :P.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, zrobiłam mu wykład niedługo po tym, jak Wam tu pisałam. Chyba nadal nie chwyta, bo mnie już straszy wyjazdem na IP. Ale fakt, że i wczoraj i dziś te skurcze są bolesne, ale krótkie i nieregularne. Ale M jest wyczulony na każdy sygnał i wystarczy, że w nocy westchne, to od razu się budzi i pyta czy ok/ czy jedziemy do szpitala :P Urocze to w sumie ;)
    Rotenkopf, super:D a propos zumby, to aaaale bym sobie poszła

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brzuszek tez mam spory i slysze ciagle docinki ze na bank nosze tam dwa bobasy...hmmm a co to kogo obchodzi ile ja mam w pasie. Przed ciaza mialam spora oponke bo mam nadwage to trudno zebym teraz miala brzuszek wielkosci pomaranczy :P Co do porodu to chcialabym miec chyba cc tak jak za pierwszym razem chociaz sama nie wiem co jest gorsze. Moze jakbym rodzila sn to szybciej moglabym sie sama dwojeczka dzieci zajmowac a tak z rana na brzuchu synka sama nie podniose ;/ Niezależnie od tego jak bede rodzila najbardziej boje sie komplikacji... ,miesiac temu kuzynka meza miala cc i zarazili ja gronkowcem a jak sie okazalo lekarz wyciagajac malucha zacial pielegniarke podczas operacji w reke i teraz bedzie miala jeszcze badania na hiv itp...ehhh chciaslabym miec juz to wszytsko za soba

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba wrote:
    Tylko co z tego jak mnie i tak czeka cc. Bo mały odstęp czasu między porodami, synek raczej mały nie będzie.
    baba a dostalas juz skierowanie od prowadzacego czy na razie tylko o tym wspominal? u mnie tez dzieci rok po roku wiec przerwa po pierwszej cc mala i sie zastanawiam czy skieruje mnie na cc czy kaze rodzic sn.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    U nas na obiad zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i szpinakiem :D Jazdę mam na szpinak i sezam straszną. Nic innego bym nie jadła :)
    a u nas dziś zapiekanka makaronowa z kiełbaską i szpinakiem :)

fabdorota lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Dzięki! Czujemy się okej ;) Hania chyba tańczy zumbę w brzuchu ;)

Ja z jednego zmartwienia (ten brzuch) przeszłam na drugi. Jeden z pieprzyków na plecach jakoś mi się dziwnie napompował i drażni mnie, nawet plaster, który mi mąż nalepił żebym nie zahaczyła czymś mnie denerwuje. I teraz mam dylemat co z tym zrobić?

Zaktualizowałam listę ;) sprawdźcie proszę, czy się wszystko zgadza. Straciatella, Ameiva, zmienić Wam terminy?
    Rotenkopf mi nie zmieniaj, lakarz mowil ze to ze dziecko wyprzadza wielkoscia wiek ciazy nie znaczy ze termin porodu sie zmienia, po prostu dziecie rosnie ponadprzecietnie :) jestem pod wrazeniem twojej organizacji i ze jestes na bierzaco ze wszystkim :) dobra robota !

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak lubię patrzeć jak ciasto rośnie podczas pieczenia, a mój synek mi nie pozwala!;) wbija mi nogę tak z boku, że mam wrażenie, że zaraz wyjdzie. Ot, takie delikatne "Matka nie siedź na podłodze, nawet mi jest niewygodnie" :)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, nie wiem czy mi nie będziemy zmieniać na 1.04, bo położna mi mówiła, że w szpitalu ich interesuje tylko z OM, ale poczekam z prośbą o zmianę do rozmowy z gin i pewnych info.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym wolała poród sn, ale wiadomo, ze nigdy nie ma sie pewnosci jak bedzie sie czuc po porodzie sn i cc...cc słyszałam, ze sie dłuzej dochodzi do siebie..oko 2 tyg...zalezy tez jaki organimz...

ja dzis po wizycie wszystko ok , miałam ktg serce jak dzwon, Olek ciagle sie kreci wiec mam sie nie nastawiac 100% ze bedzie dupkaa;) ale jestem przygotowana na cc jesli bedzie trzeba.
    No i zaczełam wizyty co 2 tyg i pomału odstawiac luteine;) i powiedział, ze jego zdaniam termin 2 kwietnia ahha ja juz szaleje

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:01

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Ale wam zazdroszczę tego oglądania dzieciaków ;) ja muszę czekać do 19.02, dopiero wtedy będę miała usg.

Olina o ile Ci przyspieszyli termin?

Ciekawa jestem czy u mnie coś się zmieni, czy dalej będzie w okolicach 11 kwietnia..

To czekamy razem do przyszłego piątku! :) Ja już tak dawno malutkiej nie widziałam... Ostatnio na początku stycznia- wieczność!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 17:24

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Ale wam zazdroszczę tego oglądania dzieciaków ;) ja muszę czekać do 19.02, dopiero wtedy będę miała usg.

Olina o ile Ci przyspieszyli termin?

Ciekawa jestem czy u mnie coś się zmieni, czy dalej będzie w okolicach 11 kwietnia..
    na poczatku był 10 kwietnia po 1szym usg zmieniło sie na 6 kwietnia i tak było długo, długo i dzis mowi 2 :)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam dzisiaj segregować rzeczy do prania i jestem przerażona tą ilością! Będzie jakieś 8 pralek... a tu pogoda lipna i szybko raczej schnąć nie będzie. Na razie pierwsza puszczona a ja padam na twarz. Normalnie czuję się jakbym miała 100 lat i 100 kg nadwagi :D. Nogi bolą, nie da się za długo stać czy chodzić. Dorze że to już końcówka...

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    powiedział, że on robi zazwyczaj cc w 38tg bo wtedy jest dzidziuś donoszony tylko rośnie i jak masa jest ok to robi cc moja raczej masę to będzie miała :D do tego mam cukrzyce :/
    Ja też z jednej str się cieszę bo czuję się zaopiekonana przez niego ale jednak wolałabym sn...zobaczymy jeszcze jak mi holter tym razem wyjdzie cacy to może spróbuje sn ale wątpię, że tak będzie...
    najważniejsze żeby maluchom nic sie nie stało a my jakos do siebie dojdziemy :)
    No pewnie, że dojdziemy do siebie :) tydzień minie i będziemy już latać nad dzidziusiami :p heh
    To już mniej więcej termin masz na koniec marca? :) a to 38+0 czy 37+0 cc ? :) bo ja to już sama nie wiem jak to liczyć i kiedy ciąża donoszona :)

‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ