X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to rzeczywiście dużo przeszłaś ja to nawet nie wiem co to za zabieg. Miejmy nadzieję, że nie będziesz musiała tego znow doświadczyć.
    Co do tego duszenia okropne uczucie chcesz wziąć głęboki oddech a nie możesz...
    Ja też cc się nie boję tylko komplikacji no i teraz tego leżenia na wznak-może to głupio brzmi no bo jak można się bać leżenia na plecach a jednak :-) ale wierzę, że dam radę i bedzie dobrze.

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zauważyliście może u siebie jakieś klucia tak jak by w szyjce ? Od wczoraj mi trochę to dokucza. Na ostatniej wizycie gin.ostrzegł mnie przed wcześniejszym porodem na podstawie rozpulchnionej szyjki i kazal sie oszczedzac.trochę się martwię że te klucia mogą być związane ze skracaniem się szyjki.
    Do tego mam wrażenie ze mały jakoś bardzo nisko się ułożył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 21:22

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Olina a planujesz mieć dwójkę dzieci czy więcej?

Ja bym chciała mieć różnicę między dziećmi od roku do max 2 lat, ale jak to wyjdzie to życie pokaże ;)
    ja to bym chciała dwójkę :)))
    i tez taka różnica ;) ale zobaczymy jak to wyjdzie;-))

moja mama miała rok temu taki poodbny zabieg w sensie poodbnie przebiegał do pewnego momentu jest to samo ukłucie w kregosłup itp to ogolnie mowiła, ze najgorszym uczuciem było jak sie obudziła i nie czuła nóg...ale ona dochodziła do siebie ze 3 tyg...bo miała wycinane mieśniaki i od razu tez macice...to tez jest zupelnie cos innego...ale tak poczatkowo poodbno i to uczucie araczej brak w nogach to mowiła ze najgorsze na swiecie...i tez na plecach lezała długo i głowy nie mogła podniesc, a pozniej wiadomo zmuszali ja do chodzenia i jako tako..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 21:27

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę dziewczyny, że przeżywacie swoje dolegliwości i związane z nimi skutki, nie dziwie się zupełnie.
    Ja mam to nadciśnienie i też się zastanawiam czy uda mi się urodzić sn, czy nie skończy się to cc. Podobno zzo obniża ciśnienie i się zastanawiam. Dzisiaj obejrzałam kolejny odcinek porodów, bodajże 5 odcinek i tam dziewczyna walczyła z bólem, ale w końcu odpuściła i poprosiła o znieczulenie. I znowu sobie rozmyślałam, że widocznie to cholernie boli i nie wiem jak to będzie ;)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka ja miałam i mam czesto takie kłucia czasami tak bolesne że aż strach się ruszyć,oddech złapać ale u mnie okazało się że mały mnie w szyjke kopie,chociaż nie zawsze czuje jego ruchy,czasami wiem że to on ale nie zawsze,ale lekarz stwierdził że to małego robota,chociaż przyczyn może być wiele,skracająca się szyjka również czy praca macicy...słyszałam też teorie,że zazwyczaj skracajaca się szyjka nie daje żadnych objawów-nic kompletnie.jeżeli do jutra ci nie przejdą te kłucia to najlepiej to sprawdz dla własnego spokoju

Niuninka lubi tę wiadomość

ania0141
  • Olina Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie sie chyba boimy bólu..jeszcze pierwszy raz to nawet nie znany nam ból..ja mimo wszystko zawsze ból znosiłam jakos , ale no bez porównania.....pewnie.........nie wiem...boje sie myslec....

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    niektóre kwietniówki 2015 ponownie w ciazy:))))))))ja chyba nastepna dzidzie zaplanuje za jakies 2-3 lata
    Miałam Wam właśnie jakiś czas temu o tym pisać ale wypadło mi z głowy ;) żeby było weselej to dużo z nich ma być wrześniówkami 2016 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny damy radę :) Czy to SN czy CC dla naszych maluszków i tak musimy to przejść:) a potem jak już nasze kruszynki będą to zapomnimy o porodzie :)

mania, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• baba Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To podobnie tylko w drugą stronę u nas. Trochę mam jest z wrzesnia 2014 i kwietnia 2016

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co dzień narodzin naszych maluszków zbliża się dużymi krokami i normalne jest to uczucie strachu,niepewności nawet przerażenia,sama o tym myślę i z dnia na dzień próbuję oswajać się z tą myślą,że ten dzień nadejdzie i nas nie ominie,trzeba nastawić się psychicznie już teraz i myśleć o maleństwie a ta myśl pozwoli nam przetrwać ten ciężki dla nas czas,każdy poród jest inny,jedna z nas lepiej zniesie cc niż inna sn ,napewno będzie też odwrotnie.ja rodziłam 2 razy,pierwszy poród był bardzo ciężki 16godzin i byłam nacinana,drugi poród wg.mnie też był cieżki od pierwszych bóli 5godzin a w zasadzie od regularnych skurczy 2godz.i córka była na świecie a dla mnie to była wiecznośc,ja prosiłam o cesarkę bo czułam że już nie dam rady i córka owinieta była cała pępowiną ale nikt o cc nie chciał słuchać,po synu 2tygodnie dochodziłam do siebie przez tydzięn nie byłam w stanie dojść sama do łazienki-mdlałam a po córce odrazu na porodówce poszłam do wc,zobaczymy tym razem jaki scenariusz życie napisze...jedno jest pewne,napewno każda z nas odetchnie z ulgą jak już ujrzy maluszka i pomyśli sobie najgorsze za mną a wtedy mogą szyć i robić co chcą

Niuninka, Karatka81, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja to bym chciała dwójkę :)))
    i tez taka różnica ;) ale zobaczymy jak to wyjdzie;-))

moja mama miała rok temu taki poodbny zabieg w sensie poodbnie przebiegał do pewnego momentu jest to samo ukłucie w kregosłup itp to ogolnie mowiła, ze najgorszym uczuciem było jak sie obudziła i nie czuła nóg...ale ona dochodziła do siebie ze 3 tyg...bo miała wycinane mieśniaki i od razu tez macice...to tez jest zupelnie cos innego...ale tak poczatkowo poodbno i to uczucie araczej brak w nogach to mowiła ze najgorsze na swiecie...i tez na plecach lezała długo i głowy nie mogła podniesc, a pozniej wiadomo zmuszali ja do chodzenia i jako tako..
    No nie powiem dziwne uczucie jak sie nie czuje nóg ale mi szybko puściło choć nie obie nogi na raz najpierw jedna później druga... była przy mnie babcia jak się obudziłam to było jakoś koło północy i kazałam jej szczypać mnie po tej nodze co jej nie czułam aż w koncu poczułam to szczypanie i poszłam spać. Ale dla mnie nie to było najgorsze gorsze było wyciąganie rurki z gardła...
    Dobrze, że do cc nie usypiają...

w57vyx8do68si190.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam,ze ja też się strasznie bałam szpitala i porodu. Porod był bardzo ciężki, duża główka itp ale jak zobaczyłam synka to nie da się opisać tego szczęścia! !!!
    Teraz mam wrażenie ze boje się bardziej bo wiem jak to jest,ale też wiem ,ze dam rade!! Wszystkie dacie. Na szkole rodzenia jak chodziłam położna powiedziała coś o czym myślałam cały poród. A mianowicie,ze to nie tylko nam jest ciężko, ale nasze maleństwa męczą się i boją co się dzieje.trzeba o nich pamiętać! :)

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja tak na szybko. Mała ma 1925g i jest jednak główką w dół cały czas :) także ta czkawka nad pępkiem mnie zmyliła. Jak to mój mąż stwierdził, to tak jak z zawieszeniem w aucie - słyszysz, że coś puka, ale tak naprawdę, to nie wiadomo skąd :D No i nie dała sobie zrobić fotki buzi, bo zasłaniała się piąstkami ; )

Dobson, Kinga., Niuninka, fabdorota, Aleksandrakili, Ameiva, ania0141, agulas, mania, panda80, _Saszka_, Larisa, Endzis, Karatka81, jamniczakuchnia, Funky09, Andrea20, Rotenkopf, Olina, Lanusia93 lubią tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałabym - szyjka zamknięta i ma 30 mm. Jupi :) Za tydzień mój gin pewnie jeszcze sprawdzi ją na fotelu, czy miękka/twarda, bo dziś miałam tylko USG.

paprotka30, Endzis, jamniczakuchnia, Rotenkopf, Lanusia93 lubią tę wiadomość

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż po 5 wychodził do pracy a ja znowu nie mogłam zasnąć, cholerny głód.
    Kajka gratuluję udanej wizyty i dużej kluseczki :).
    Też bym wolała sn no ale upierać się nie będę jeśli cc miało być lepsze lub konieczne to trudno...

Kajka lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kajka czyli leżenie przynosi efekty :) tak trzymać

Dzien dobry! W koncu miałam spokojną noc!

Kto tam dzis wizytuje? Kojarzę dwie dziewczyny ale zapomnialam ktore, wybaczcie :P

Kajka lubi tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Jak już udało mi się zasnąć to noc miałam super wstawałam tylko raz na siku chyba czuję się wyspana :-)

Idę zaraz na ryneczek jakiś szlafrok upolować do szpitala bo mam same ciepłe a wiem jak tam jest gorąco no i może koszulę jeszcze jedną bo zostałam z jedną w którą z Zosią się mieścimy :-)

w57vyx8do68si190.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dziś wreszcie ZACZYNAMY 30 TYDZIEŃ!!!!!wreszcie...Kajka gratuluję udanej wizyty:)

paprotka30, mania, panda80, _Saszka_, Larisa, Endzis, Karatka81, jamniczakuchnia, Andrea20, Rotenkopf, Kajka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa mój mąż też wychodzi po 5(do niedawna wychodził 4.30)i też byłam potwornie głodna musiałam coś przegryzć ,inaczej nie zasnęłam-teraz na szybko wcinam serek albo banana i mogę lulać dalej a gdybym wstała na coś konkretnego to już po spaniu

ania0141
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka ja mam dzisiaj wizytę na 10.30 także nie za długo. Jestem ciekawa jak ona się tam miewa i jej nereczki...trzymajcie kciuki.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ