X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania ja nawet nie wstaję ale jak tylko się przebudzę to oczy jak 5zl, no ale kładziemy się o 22 więc 7h spania powinno wystarczyć :D.
    Larisa kciuki mocno zaciśnięte :).

Larisa lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa pewnie ze trzymamy!kamaaa ja kłade sie najwcześniej o 23 a przeważnie parę minut po pólnocy bo jak zbliża sie pora snu to moje dziecie tak wywija że nie pozwala mi się położyć-jakbym się nie ułożyła to czuję że mu nie wygodnie-daje mi znać swoimi kopniakami,synuś się wyszaleje i ja dopiero lulu

Larisa lubi tę wiadomość

ania0141
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja jestem po wizycie :) wszystko dobrze :) lekarz noe powiedział mi wagi Zosi ale pokaz mi jej pucie , taka tłuściutka kluseczka :) z moja szyjka tez Ok ;) i mam wizytę nie za 4 tyg jak zawsze ale za 2 tyg ;) i wtedy będe miec tez dłuższe usg z pomiarami :)

wiecznie, ania0141, Endzis, paprotka30, Karatka81, jamniczakuchnia, Larisa, Andrea20, Rotenkopf, agulas, Ameiva, Funky09, Kajka, Dobson, Aleksandrakili, Olina, _Saszka_, Lanusia93 lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :-) U nas dzisiaj słoneczko, ja w miarę wyspana ;-) Dzisiaj po południu idziemy z Niko do fryzjera no i ja się umówię na marzec na odrosty. Fryzjerka do mnie, że to na sam koniec marca bo potem pewno nie będę miała jak wyskoczyć po porodzie. Ale to jeszcze þóltora miecha, a już leciutki odrost jest. Będę wyglądała jak czarownica hi,hi M się popukał czoło, że co on jakaś kaleka jest żeby z dzieckiem nie został na kilka godzin? :-) Podoba mi się jego postawa :-)
    Baba, czy tam dziewczyny po cesarce, czy mięśnie po takiej operacji wracają do normy? W sensie też czy można w miarę szybko ćwiczyć, czy nie bardzo? Pytam bo mam koleżankę po dwóch cc i ma płaski brzuszek, a zawsze zapomnę zapytać jak to zrobiła ha,ha

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Paprotka ja mam dzisiaj wizytę na 10.30 także nie za długo. Jestem ciekawa jak ona się tam miewa i jej nereczki...trzymajcie kciuki.
    No to czekamy na same dobre wieści :)

28latka, gratulacje! To prawda, teraz dzieciaczki nabierają kształtów. Moja ostatnio tez byla taka pucusia i miała duży nosek po tatusiu haha. Mam nadzieję ze to tylko takie wrażenie z usg :P

Ja zawsze sie budzę jak mąż wstaje ale nie ma siły, szybkie siku i ide spać dalej.
    Tak sie zastanawiam bo mam dużo bodziakow w rozmiarze 62, musze dokupić cos na dól, albo spodenki albo śpiochy i nie wiem co lepsze... A allegro to juz przejzalam w wzdłuż i wszerz :P chcialabym kupic kilka rzeczy u jednej osoby a z tym juz gorzej.

28latkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    niektóre kwietniówki 2015 ponownie w ciazy:))))))))ja chyba nastepna dzidzie zaplanuje za jakies 2-3 lata

Też mam takie plany by za rok jakoś w lutym/marcu być w drugiej ciąży :D

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka ja ostatnio w smyku nie mogłam zwykłych bawełnianych półśpiochów, czy śpiochów upolować, jedną parę ale misiową upolowałam pólśpiochów, na wyjście chciałam kupić, bo takie malutkie sprzedałam jak się okazało.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do terminów - mi od 2 MARCA zaczyna się już 37 tydzień :o Czyli ciąża donoszona, 36 tygodni skończonych, mogę rodzic :D

Larisa, ania0141, Rotenkopf, agulas, mania, Andrea20, Dobson, Wilka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• MagSz Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziś. Ciekawe czy mały urósł przez miesiąc bo ja prawie nic przytyłam

Larisa lubi tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    No to czekamy na same dobre wieści :)

28latka, gratulacje! To prawda, teraz dzieciaczki nabierają kształtów. Moja ostatnio tez byla taka pucusia i miała duży nosek po tatusiu haha. Mam nadzieję ze to tylko takie wrażenie z usg :P

Ja zawsze sie budzę jak mąż wstaje ale nie ma siły, szybkie siku i ide spać dalej.
    Tak sie zastanawiam bo mam dużo bodziakow w rozmiarze 62, musze dokupić cos na dól, albo spodenki albo śpiochy i nie wiem co lepsze... A allegro to juz przejzalam w wzdłuż i wszerz :P chcialabym kupic kilka rzeczy u jednej osoby a z tym juz gorzej.
    Na poprzednim usg moja Zosia tez miała bardzo duży nosek a wczoraj miała już normalny :) wiec albo to przez zniekształcenia z usg albo nasze dzieci sie jeszcze kształtują :)

km5smg7yv4tozota.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Paprotka ja ostatnio w smyku nie mogłam zwykłych bawełnianych półśpiochów, czy śpiochów upolować, jedną parę ale misiową upolowałam pólśpiochów, na wyjście chciałam kupić, bo takie malutkie sprzedałam jak się okazało.
    No w smyku tez cos czasem upoluje ale kupuje tylko na przecenie bo normalne ceny sa dla mnie za wysokie. 50zl za pajacyk to przesada ale juz na promocji jest do przelkniecia :P Chodzi mi tez o cos Np na wyjście do lekarza czy gdzies czyli jakas bluza, spodenki.. No cóż bede szukac na bieżąco :)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w smyku właśnie na promocji patrzyłam, ale i w normalnych cenach też średnio było. Ceny tam to mimo wszystko przegięcie ;-) Spodenek było, bluzę/sweterek z kapturkiem misiowe kupiłam za grosze ;-) Pajaca na wyjście z kapturkiem chyba za 30 zeta, ale kurde półśpiochów to tylko te jedne/ostatnie kupiłam.

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    Ja też mam dziś. Ciekawe czy mały urósł przez miesiąc bo ja prawie nic przytyłam
    no to kciuki trzymamy,daj znać po...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Dziewczyny, co do terminów - mi od 2 MARCA zaczyna się już 37 tydzień :o Czyli ciąża donoszona, 36 tygodni skończonych, mogę rodzic :D
    ooooooo kochana to Ty za 3tygodnie możesz już rodzić!(chyba dobrze policzyłam ?bo aż to jakoś tak dziwnie brzmi-3tygodnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

jamniczakuchnia, fabiola lubią tę wiadomość

ania0141
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uswiadomilyscie mi ze za 2 tygodnie moge rodzic bo donoszona, masakra ale się zestresowalam :D A mój K jeszcze wpadł na pomysł żeby w następnym tygodniu malować pokój, bo wywalilismy trochę gratow i okazało się ze ściany się proszą o pomalowanie. Oj ciekawie, a ja za 2 tygodnie dopiero mam wizytę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 10:16

jamniczakuchnia, ania0141, panda80 lubią tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ciekawe czy z porodami pójdziemy mniej więcej według listy :)
    Na pewno któryś bąbelek sie wepchnie w kolejkę hihi :)

Ja moge rodzic jak skończę remont, wczesniej Natka ma zakaz wyłażenia z brzucha!

• mania Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagSz wrote:
    na pewno urósł ja też mam 2 kg mniej a Mała przybrała nieźle :) wysysa ze mnie wszystko moja Kluseczka :)

pierwszy raz odkąd jestem w ciąży doświadczyłam takiej miłej sytuacji pani w kolejce do bankomatu chciała mnie przepuścić :) ale tylko pani a panowie udawali, że nie widzą...nie skorzystałam podziękowałam jej ładnie bo to przecież moment ale tak fajnie mi sie zrobiło :)

Kupiłam koszulę i szlafrok mogę iść do szpitala :)

MagSz, ania0141, _Saszka_ lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    34 <3

Andrea20, ania0141, Rotenkopf, Funky09, Ameiva, Dobson, panda80, jamniczakuchnia, _Saszka_, Lanusia93 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    ooooooo kochana to Ty za 3tygodnie możesz już rodzić!(chyba dobrze policzyłam ?bo aż to jakoś tak dziwnie brzmi-3tygodnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Tak :Dv

ania0141 lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie lekarze w szpitalu jak się rodzi w np 36,4tc to nie do końca mówią o ciąży donoszonej. Mi gin mowila teraz na wizycie ze musi być skończony 37 :)

Edit: dała pozwolenie na poród od 14.03 to będzie mój 37,3tc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 10:29

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ