X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu skończone 36 tygodni to ciąża donoszona :)

• baba Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie też 3 paczki mam. 1 op. Canpol i 2 op. Bella Mama. A później jakieś trzeba będzie też z tych większych podpasek.
    Ja po cc krwawiłam ok 5tyg. Okres dostałam po 3mies mimo karmienia piersią. Kolejne miesiączki u mnie to pierwsze 2 dni to była powódź i nawet wtedy to na noc i czasem w dzień musiałam te wielkie podpachy poporodowe zakładać. A tak wcześniej nie miała ale za to brzuch mnie nie bolał ( a boleści miałam straszne, nie raz leżałam pod kiblem).

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    No ale wszystko zależy od Stasia czy będzie chciał posidzieć dłużej czy mu się spieszy :D Jak dla mnie niech siedzi tyle ile potrzebuje :) Jak narazie mam postanowione ze nie będę go wyganiac z brzucha żadnymi sposobami, no chyba ze juz po terminie będzie to trochę go pomecze z wyjściem :D

Tak się zawsze zastanawiam, gdzie to pisze ze niby wczesniak? ja jestem urodzona w 8 miesiącu a nigdzie nigdy nie widziałam żadnej wzmianki na ten temat. Nie miałam żadnych problemów ze , zdrowiem czy rozwojem wręcz przeciwnie :D
    kochana kiedyś wychodzono z założenia,że lepiej urodzić w 7 miesiącu niż w 8 a teraz wiadomo,że każdy dzien się liczy....

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 2 paczki jak będzie potrzeba to się dokupi u nas apteki są na każdej ulicy i przy szpitalu również,mąż mi kupił te bella ale patrzyłam,że nie mają tego paska klejącego a szkoda

ania0141
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    ja mam 2 paczki jak będzie potrzeba to się dokupi u nas apteki są na każdej ulicy i przy szpitalu również,mąż mi kupił te bella ale patrzyłam,że nie mają tego paska klejącego a szkoda
    Nie mają ? Też je kupowałam a nawet nie wiedziałam że nie mają tego paska klejacego ;D
    Kupiłam trzy paczki ale do szpitala biorę dwie i ew. ktoś mi dowiezie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 12:11

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mają, ale dobrze się trzymają mimo tego ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam paczkę podkładów z BabyOno i do tego 5 sztuk majtek jednorazowych. Mam jeszcze paczkę wielkich podpasek Tena Lady, ciotka mi dała :P A resztę to ktoś mi do szpitala dowiezie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie spakowane butelki? Czy Wasze szpitale mają swoje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    A macie spakowane butelki? Czy Wasze szpitale mają swoje?

U mnie w razie czego dokarmiają mm :) Także nie pakuję, zawsze ktoś może dowieźć :)

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę jedna mała butelkę w razie w :) a kapie sie maluszka w szpitalu ? Trzeba wziąć ręcznik dla malucha ? Jak to jest :)?

km5smg7yv4tozota.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi położna mówiła,żeby butelek nie brać ani laktatora-że laktator szpital ma...kosmatyków do kąpieli też dla maluszka nie brać bo maleństwa nie są kąpane u was też tak jest?chyba,że maluszek musi zostać dłużej to kąpią po 3dobie ale maja swoje kosmetyki

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś kąpiel była obowiazkowo codziennie a teraz uważają,że ta maź(czy jak to tam się fachowo nazywa)chroni maluszka i do 3doby nie powinno się go kąpać-tak jest u nas w szpitalu,trochę byłam w szoku

ania0141
  • fabdorota Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie paczki podkładów z babyono. Mają pasek, ale pewnie na niewiele się zda, bo u nas po porodzie się chodzi bez majtek- mimo wszystko spakowalam, bo leżeć to mogę bez, ale jak będę do Małej wstawać to sobie nie wyobrażam się nie ogacic:D Butli nie biorę, bo jakby coś, to jest na oddziale, a ręcznik trzeba w moim szpitalu wziąć- kąpiel jest w drugiej dobie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 12:26

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • 28latkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak wolałabym używać własnego laktatora wiec wezmę. Pewnie duzo rzeczy wezmę których niewykorzystam ale dla komfortu psychicznego wole miec.

Rotenkopf lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota u nas też jest zakaz używania majtek(ha ha ha),ale ja sobie nie wyobrażam bez nich wstać z łóżka,zawsze byłam bez tylko na obchód a poza tym nie ma mowy chodzić z wielką podpaską zaciskajac nogi żeby nie wypadła i latała na boki....spakowałam sobie 3pary majtek bawełnianych i myslę jeszcze czy nie zakupić tych siateczkowych,nigdy ich nie używałam

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ja mam dwie paczki podkładów z babyono. Mają pasek, ale pewnie na niewiele się zda, bo u nas po porodzie się chodzi bez majtek- mimo wszystko spakowalam, bo leżeć to mogę bez, ale jak będę do Małej wstawać to sobie nie wyobrażam się nie ogacic:D Butli nie biorę, bo jakby coś, to jest na oddziale, a ręcznik trzeba w moim szpitalu wziąć- kąpiel jest w drugiej dobie;)

Nie rozumiem tej zasady że trzeba chodzić bez majtek :D Chyba bym wyśmiała taką położną czy lekarza. W domu to sobie można wietrzyć żiżel no ale w szpitalu sobie nie wyobrażam łazić bez!
    Albo durne zakazy, że nie można brać smoczka czy czegoś innego, pffff.

Rotenkopf, Olina, panda80 lubią tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Helenka waży ok 1500g i ma się dobrze oprócz tej nieszczesnej nerki,ale cóż. Moja szyjka to 34mm,zajrzałam w poprzednie usg i co miesiąc mam krótsza o 1mm. Ginekolog powiedział, że wizyta za 3 lub 4tyg zależnie jak się będę czuła.

Ja nie wzięłam butelki do szpitala to dostałam opierdziel od lekarki,ze jak mogłam nie zabrać. .. każdy szpital jest inny naprawdę. Trzeba się dowiedzieć indywidualnie czego potrzeba.

ania0141, _Saszka_, Funky09, Rotenkopf, panda80, Andrea20, Lanusia93, Olina, jamniczakuchnia, wiecznie, Dobson, Ameiva lubią tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas smoczka zalecają żeby wziąśc,ja np.ze szpitalnego laktatora czy butelek też bym nie skorzystała-bleeeee,nie każą zabierać ale jak będzie potrzeba skorzystania z tego to mąż mi podrzuci.te torby to jak na wczasy spakowane

ania0141
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba w każdym szpitalu tak raczej sceptycznie na te majtki patrzą ;) ale jak tu bez nich chodzić ? Mi siostra mówiła że udami podrzymywala ale z niej to kawał baby 98 kg. Te szczuplejsze mamy moga mieć problem z trzymaniem podpachy udami. Przynajmniej ja jak się przymierzalam to wyglądało to komicznie ,taka pokraka ze zlaczonymi kolanami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 12:35

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam że uśmiałam się z tych majtek :-) Niech spier... idioci. Co to więzienie i bezwolni ludzie? Rozumiem, zasugerować, ale że nie uznają? To niech nie noszą, masakra jakaś. To tak jak mi położna opowiadała, jak u nich w szpitalu dziewczyny leżały z rozkraczonymi nogami i czekały na obchód. Co to k... krowy były? Ja by im się rozkraczyła, na pewno. I będą mi mówić, czy majtki mam zakładać... Może przy kimś na sali jeszcze badać? No, no, pobadano :-)

Rotenkopf, Andrea20, panda80, jamniczakuchnia, jaskra, ilonia1984, karola91 lubią tę wiadomość

‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ