Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja na razie też 3 paczki mam. 1 op. Canpol i 2 op. Bella Mama. A później jakieś trzeba będzie też z tych większych podpasek.
Ja po cc krwawiłam ok 5tyg. Okres dostałam po 3mies mimo karmienia piersią. Kolejne miesiączki u mnie to pierwsze 2 dni to była powódź i nawet wtedy to na noc i czasem w dzień musiałam te wielkie podpachy poporodowe zakładać. A tak wcześniej nie miała ale za to brzuch mnie nie bolał ( a boleści miałam straszne, nie raz leżałam pod kiblem). -
Andrea20 wrote:No ale wszystko zależy od Stasia czy będzie chciał posidzieć dłużej czy mu się spieszy
Jak dla mnie niech siedzi tyle ile potrzebuje
Jak narazie mam postanowione ze nie będę go wyganiac z brzucha żadnymi sposobami, no chyba ze juz po terminie będzie to trochę go pomecze z wyjściem
Tak się zawsze zastanawiam, gdzie to pisze ze niby wczesniak? ja jestem urodzona w 8 miesiącu a nigdzie nigdy nie widziałam żadnej wzmianki na ten temat. Nie miałam żadnych problemów ze , zdrowiem czy rozwojem wręcz przeciwnieania0141 -
ania0141 wrote:ja mam 2 paczki jak będzie potrzeba to się dokupi u nas apteki są na każdej ulicy i przy szpitalu również,mąż mi kupił te bella ale patrzyłam,że nie mają tego paska klejącego a szkoda
Kupiłam trzy paczki ale do szpitala biorę dwie i ew. ktoś mi dowiezieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 12:11
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mi położna mówiła,żeby butelek nie brać ani laktatora-że laktator szpital ma...kosmatyków do kąpieli też dla maluszka nie brać bo maleństwa nie są kąpane u was też tak jest?chyba,że maluszek musi zostać dłużej to kąpią po 3dobie ale maja swoje kosmetykiania0141
-
Ja mam dwie paczki podkładów z babyono. Mają pasek, ale pewnie na niewiele się zda, bo u nas po porodzie się chodzi bez majtek- mimo wszystko spakowalam, bo leżeć to mogę bez, ale jak będę do Małej wstawać to sobie nie wyobrażam się nie ogacic:D Butli nie biorę, bo jakby coś, to jest na oddziale, a ręcznik trzeba w moim szpitalu wziąć- kąpiel jest w drugiej dobie;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 12:26
-
fabdorota u nas też jest zakaz używania majtek(ha ha ha),ale ja sobie nie wyobrażam bez nich wstać z łóżka,zawsze byłam bez tylko na obchód a poza tym nie ma mowy chodzić z wielką podpaską zaciskajac nogi żeby nie wypadła i latała na boki....spakowałam sobie 3pary majtek bawełnianych i myslę jeszcze czy nie zakupić tych siateczkowych,nigdy ich nie używałamania0141
-
nick nieaktualnyfabdorota wrote:Ja mam dwie paczki podkładów z babyono. Mają pasek, ale pewnie na niewiele się zda, bo u nas po porodzie się chodzi bez majtek- mimo wszystko spakowalam, bo leżeć to mogę bez, ale jak będę do Małej wstawać to sobie nie wyobrażam się nie ogacic:D Butli nie biorę, bo jakby coś, to jest na oddziale, a ręcznik trzeba w moim szpitalu wziąć- kąpiel jest w drugiej dobie;)
Nie rozumiem tej zasady że trzeba chodzić bez majtekChyba bym wyśmiała taką położną czy lekarza. W domu to sobie można wietrzyć żiżel no ale w szpitalu sobie nie wyobrażam łazić bez!
Albo durne zakazy, że nie można brać smoczka czy czegoś innego, pffff.Rotenkopf, Olina, panda80 lubią tę wiadomość
-
Po wizycie. Helenka waży ok 1500g i ma się dobrze oprócz tej nieszczesnej nerki,ale cóż. Moja szyjka to 34mm,zajrzałam w poprzednie usg i co miesiąc mam krótsza o 1mm. Ginekolog powiedział, że wizyta za 3 lub 4tyg zależnie jak się będę czuła.
Ja nie wzięłam butelki do szpitala to dostałam opierdziel od lekarki,ze jak mogłam nie zabrać. .. każdy szpital jest inny naprawdę. Trzeba się dowiedzieć indywidualnie czego potrzeba.ania0141, _Saszka_, Funky09, Rotenkopf, panda80, Andrea20, Lanusia93, Olina, jamniczakuchnia, wiecznie, Dobson, Ameiva lubią tę wiadomość
-
Chyba w każdym szpitalu tak raczej sceptycznie na te majtki patrzą
ale jak tu bez nich chodzić ? Mi siostra mówiła że udami podrzymywala ale z niej to kawał baby 98 kg. Te szczuplejsze mamy moga mieć problem z trzymaniem podpachy udami. Przynajmniej ja jak się przymierzalam to wyglądało to komicznie ,taka pokraka ze zlaczonymi kolanami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 12:35
-
Przyznam że uśmiałam się z tych majtek
Niech spier... idioci. Co to więzienie i bezwolni ludzie? Rozumiem, zasugerować, ale że nie uznają? To niech nie noszą, masakra jakaś. To tak jak mi położna opowiadała, jak u nich w szpitalu dziewczyny leżały z rozkraczonymi nogami i czekały na obchód. Co to k... krowy były? Ja by im się rozkraczyła, na pewno. I będą mi mówić, czy majtki mam zakładać... Może przy kimś na sali jeszcze badać? No, no, pobadano
Rotenkopf, Andrea20, panda80, jamniczakuchnia, jaskra, ilonia1984, karola91 lubią tę wiadomość