X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na Walentynki 80% na pasku <3
    Miłego dnia Zakochanych Mamusie <3

Larisa, ania0141, Karatka81 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja odpoczywaj!
    Fabiola ja nawet nie wiem jak się wstawia zdjęcia ;)
    Maz przywiózł ubranka dla Helenki i są takie cudne,ze aż się rozplynelam :)

paprotka30, ania0141 lubią tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walentynkowe dzień dobry ;)
    Ja podobnie jak Anastazjaaa spędzę ten dzień głównie w łóżku. Brzuch twardnieje co kilka minut i każdy ruch Małej czuję tak, jakby mnie ktoś bił po bardzo obolalym miesniu. Przestaje mi się to podobać.
    Ale Wam życzę przyjemnej walentynkowej aktywności :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 09:41

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota to lezakujemy walentykowo razem ;)

Z dobrych wieści, mąż wczoraj skończył kłaść panele u małego w pokoju, dziś obiecał posprzątać tam umyć okno, wypastowac podłogę i skręcić łóżeczko jeeee nie mogę się doczekać

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    A ja jak patrzę na ciuszki małego jestem przerażona, już zapomniałam jakie malutkie są noworodki.
    Tiago urodził się z waga 2650 więc mam też kilka ciuszków w rozmiarze 56 i dla mnie są maciupenkie

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Anastazja odpoczywaj!
    Fabiola ja nawet nie wiem jak się wstawia zdjęcia ;)

Też miałam z tym problem ;)

Wejdź a www.fotosik.pl

Po prawej stronie klikasz "dodaj zdjęcie" i musisz dodać zdjęcie :)

Zaznaczasz "bez ograniczeń wiekowych" potem "zapisz zdjęcie"

Tuż nad zdjęciem masz kilka linków, nie korzystasz z pierwszego tylko z drugiego. Kopiujemy to co jest w cudzyslowiu, ma się zacząć http a kończyć na .jpg

Żeby zdjęcie było widoczne musisz wpisać w poście: skopiowany link

Mam nadzieję że dobrze to wytłumaczył ;)

Larisa lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leze po śniadaniu a mąż umył podłogę z tego największego kurzu remontowego ;) to chyba z okazji walentynek hihi

Nie wiem czy gdzies pojedziemy, raczej nie wiec zapowiada się leniwa niedziela pod kocykiem. Dzisiaj w każdej knajpie będzie mnóstwo ludzi..

Anastazja współczuję takiej nocki, oby to bylo jednorazowe. Moze sie przeforsowałaś?

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczejsie nie przeforsowalam, miałam raczej wrażenie że małemu było niewygodnie i miał trudności z przekreceniem się, stąd mógł być miesiączkowy ból, za mocno się pchał, reszta to stawiam na stres, po szpitalu panikuje że za wcześnie urodze.

Ale na razie wszystko się uspokoiło więc jestem dobrej mysli

paprotka30 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Za mną pierwsza noc z nowym domku i spało się fantastycznie (jakby to powiedziała moja teściowa: nie ma żyły wodnej!), teraz odpoczynek po spaniu :P i do Biedronki po jakieś większe ogólne zakupy bo nic tu nie mam, potem spaghetti (bo mój D. składa się w 50% z makaronu...) i maraton Władcy Pierścieni :D Idealnie!
    Aaa i od wczoraj 33 tydzień! 3
    Miłego dnia kobietki!

Straciatellaa, mania, Funky09, ania0141, Karatka81, fabdorota, Lanusia93, jamniczakuchnia, Rotenkopf, _Saszka_ lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż piecze szarlotkę!!!
    Wczoraj mówiłam, że marzy mi się szarlotka na ciepło z lodami :-)
    Ale pachnie jabłkami i cynamonem <3

Karatka81, ania0141, Dobson, Lanusia93, jamniczakuchnia, Rotenkopf, _Saszka_ lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny odpoczywajcie dziś :* Starciatellaa to sie porobiło miejmy nadzieje, ze po zmianie przejdzie Twojej córce i że nie złapałas tam nic złego :(

Ja sie dzis budze z zimnem na ustach wrrrrrr tak dawno nie miałam ;/ mam andzieje, ze juz sie rozwinał bo narazie jest w wsamym srodku i nie widac ehh;//

ja dzis obudziłam sie lekkimi kopniakami, przyznam, ze moje dziecko mnie nie kopie tak mocno , nie wiem czym to sie rózni

ogólnie nie pisałam wczesniej, ale jak byłam w czwartek u gina to jak połozna robiła mi ktg to mnie pytała gdzie chce zapisac dzidziusia do pediatry i takie tam (oczywiscie jeszcze nad tym ne myslalam bo nawet nie znam pediatrów takich dziecinnych u mnie wmiescie) w kazdym razie dała mi swój numer i kazała dzwonić od razu po porodzie, ale pozniej przyszla jakas babeczka i ta polozna musiała zejsc na doł i w sumie nie wiemjak z tym dzwonieniem ma byc czy to chodzi zeby doradziła jakiego pediatre mam wybrac hehehehhee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 11:46

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:07

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Walentynkowo :-) My dzisiaj pracowicie, posegregowałam kupione ciuszki, ciuszki od koleżanki i ciuszki po Niko, które mogą zostać i rety ile mam ciuszków...Ale jak już przyjdzie komoda, to mam już poukładane do prania i git :-) M sprząta podłogi, trzeba było pomyć itd., potem robimy obiadek i chyba pójdziemy na spacerek bo ciepło i słoneczko świeci :-)
    Rożek wezmę z makaszki, mam nawet gdzieś w domu rzep do przyszycia więc jakby była taka potrzeba to damy radę i będzie ok :-) Fajnie że jest dwustronny ten rożek :-) Poduszeczkę do wózka też kupię, a do przykrycia mam nowy duży kolorowy kocyk jakby ten rożek faktycznie się nie nadał :-) Dylematy ha,ha
    Olina ja dzwoniłam do swojej ze szpitala i moja położna umawiała się, kiedy może przyjść na wizytę :-) No musi wiedzieć, że już po porodzie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 12:05

• Niuninka Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Moje zrezygnowało z kopania na rzecz bardzo mocnego i odznaczającego się wypychania. Więc mój brzuch często ma jakieś górki i dołki (jak wypycha pupę, główkę itd.) albo wygląda jakby smerfy tam wędrowały (jak wypycha nóżki/rączki).
    Chociaż dzisiaj trochę się martwię, bo wczoraj się szamotał tam, ale może miał czkawkę. Cały dzień wyczyniał cuda, szczególnie jak próbowałam zasnąć. A dzisiaj jest spokój, wypchnął kilka razy nóżkę i cisza... Może chce mi dać czas na pracę, bo muszę przygotować konspekty dla lektorów na zajęcia kulturowe, nuda..

Mój szkrabik też już bardziej się rozpycha niż kopie ;) śmiesznie czasem to wygląda,taki mały obcy Kochany ;D spokojnie nie martw się. Mluszek też potrzebuje odpocząć ;) ja miałam jakiś czas temu stresa jak tak się wiercil jak by się " pies z wody otrzepywal" albo jak by padaczkę jakaś miał... matko do szpitala jechałam sama robią za syrene a okazało się ze wszystko w porządku i po prostu jest wierciuchem i się przekrecał. A uwierz strasznie to wyglądało dlatego w taką panikę wpadłam . ;)

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 11:07

Niuninka lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ja kupiłam na rzep bo się nie znam ale i tak mam zamiar kupić jeszcze jeden to najwyżej kupię wiązany.
    Ja też nie liczę ruchów. Mała jest aktywna więc chyba jest ok choć ma takie momenty, że dłużej sobie śpi ale.jak tylko się położę albo napiję ciepłego to się budzi :-)

Dziewczyny mam pyt wiecie może od którego tyg robią w szpitalu ktg ?? bo w pon się kładę na kilka dni to bedzie 32tydz i się zastanawiam czy będą mi robić ktg?

Pewnie będą, mi robili codziennie wieczorem jak po 30 tygodniu lądowałam w szpitalu.

mania lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też mały czesto tak się szamocze albo gwałtownie wypycha że aż wszystko boli,na początku byłam przerażona,że coś jest nie tak a teraz to codzienność-jeżeli po czymś takim bym nie czuła ruchów dłuższy czas to ip ,zdarzało się że po takiej szamotaninie jak ryba ogonem przez 2dni ruchów było b.mało i takie leciutkie spowolnone,ale już z biegiem czasu wiem że to już jest takie moje dziecie...od kilku dni też zauważyłam że często brzuch mi faluje a ja nie czuje ruchów...

ania0141
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabiola wrote:
    Cześć Dziewczyny :)

Dawno nie wrzucałyśmy zdjęć naszych brzuszków, może nadrobimy zaległości? :) mój rósł bardzo szybko a od ok. 1,5 msc praktycznie się nie powiększył i jest znacznie mniejszy niż w poprzedniej ciąży :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/50a38d59d8ac.jpg

Brzuch wielkości tyłka hahahha :D :D

Olina, mania, Endzis, ania0141, Aleksandrakili, fabdorota, Funky09, jamniczakuchnia, fabiola, Rotenkopf, agulas, malika89, Andrea20, _Saszka_, malala lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Olina Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładny brzusio :*

Lanusia93 lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgrabniutki brzusio Lanusia:) a ja chciałam zrobic fotke swojego do lustra i je przegiełam lekko i mi spadlo i rozbilo sie w drobny mak:( pierwszy raz w zyciu rozbilam lustro i poczatkowo sie aż poplakalam ale już sie uspokoiłam i staram sie o tym nie myslec...

f2w3s65gpeorv80s.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ