Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam
a ja od rana prawie uległam wypadkowi
przechodzilam przez pasy kolo swojego szpitala ponieważ szlam na badania laboratoryjne I przechodzilam na zielonym. A jakiś koleś wjechał sobie na pasy samochodem i gdyby nie mój były ( tata Filipa ) to by nas skosil. Dopiero po chwili ogarnelam co się stało. A najlepsze ze kierowca samochodu jeszcze z morda do nas wyjechał.Gdzie jak schodzilismy z pasów to dopiero się światło na czerwone zmieniało dla pieszych. Masakra. Zawału o mało nie dostałam.
-
Kurcze mam nadzieję że wątek nie umrze, mimo że się nie udzielam zbyt często to czytam regularnie i tyle dobrych rad i pomysłów stąd wyniosłam...
Dziewczyny proszę o radę, bo lekarz powiedział że skróciła mi się szyjka, ma 27 mm czy to normalne w tym tygodniu? Ona się będzie teraz regularnie skracać? Nie wiem czy to bardzo mało czy w miarę ok... W sumie przepisał mi tylko luteine i nic nie mówił o oszczędzaniu się lub leżeniu..
-
Anastazja, jesteśmy z Wami myślami. Trzymam kciuki, żeby Kiano zmienił zdanie i został jeszcze trochę w brzuszku!
A Ty nie jesteś do niczego! Co to w ogóle za myślenie? Jesteś cudowna i dzielna mama. Koniec, kropka:*. -
Niuninka wrote:Witam
przechodzilam przez pasy kolo swojego szpitala ponieważ szlam na badania laboratoryjne I przechodzilam na zielonym. A jakiś koleś wjechał sobie na pasy samochodem i gdyby nie mój były ( tata Filipa ) to by nas skosil. Dopiero po chwili ogarnelam co się stało. A najlepsze ze kierowca samochodu jeszcze z morda do nas wyjechał.Gdzie jak schodzilismy z pasów to dopiero się światło na czerwone zmieniało dla pieszych. Masakra. Zawału o mało nie dostałam.
Niuninka lubi tę wiadomość
-
karola91, a jaką miałaś wcześniej?
Ja miałam mierzoną pod koniec grudnia i miała 35 mm, na następnej wizycie pod koniec stycznia 28 mm. Lekarz kazał się oszczędzać, zero seksu i przyjść na sprawdzenie szyjki za 2 tygodnie, żeby sprawdzić czy to niewydolność cieśniowo-szyjkowa, czy po prostu tak mam. Przez te dwa tygodnie szyjka się nie skróciła, więc prawdopodobnie taka moja uroda. Tobie radzę się oszczędzać, bo teoretyczie bezpieczną granicą jest 25 mm, ale wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji organizmu. Niektóre dziewczyny jeszcze teraz mają szyjki po 4 cm, ale nie ma reguły. Czasem można kilka tygodni chodzić z bardzo krótką szyjką czy rozwarciem i nie rodzić, a czasem szyjka błyskawicznie się skraca i ląduje się na porodówce. -
Anastazja mam nadzieję, że wszystko będzie ok, a Twoja dzidzia zostanie w brzuszku jeszcze co najmniej parę tygodni.
Pisz do nas.
Czy ktoś wie co u synka Dziewusi???
Swoją drogą.. wiecie jak rozpoznać skurcze porodowe?? Ja mam twardnienia, ale to są chyba skurcze Brackstona H, a bóle @ to rozciąganie macicy, tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:09
-
Rotenkopf, mogłabyś mi zmienić wózek na 1 stronie na X-lander X-move 2016
. Dziękuję
Co do fb, mam podobne zdanie jak jedna z dziewczyn - tam to już w ogóle nie istnieje coś takiego jak prywatność, więc dla mnie taka grupa na daną chwilę też odpada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:12
-
Anastazjaaa wrote:My znów w szpitalu, skurcze co 2 minuty, wysokie zagrożenie przedwczesnego porodu, dostaliśmy sterydy na plucka
Jestem do niczego -
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:19
-
Anastazja trzymam mocno kciuki żeby synus jeszcze zaczekal w brzuszku. Wszystko będzie dobrze tak czy tak, w szpitalu na pewno masz fantastyczna opiekę.
Jeśli chodzi o szyjke to warto sprawdzić w odstępie czasowym czy nie skraca się zbyt szybko. Ale ta długość myślę że jest przyzwoita jak na dany tydzień ciąży. Moja ma 3,5 cm a mimo to lekarka powiedziała żeby się nie przemeczac i dużo odpoczywać.
Ja wróciłam niedawno z labo. Dostałam wczoraj wymaz gbs do sprawdzenia, wydaje mi się że to jakoś szybko. Miała już któraś sprawdzane? -
jaskra wrote:karola91, a jaką miałaś wcześniej?
Masc polecam maltan bratowa smarowala sobie brodawki juz miesiac przed porodem i nie miala ani jednego pekniecia pozniej.
-
Kamaaa ja gbs bede miała pobierany na następnej wizycie i to bedzie 33t4d wiec podobnie jak Ty.
Anastazjaaa mam nadzieje ze lekarze zatrzymają skurcze ale pamiętaj ze juz jestesmy na takim etapie ciazy ze Synek sobie poradzi, tym bardziej ze dostałaś sterydy. Synek Dziewussi sobie radzi!
Niunika, co za typ! Eh, same kiepskie wiadomości dzis od rana