X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja trzymaj się Kochana :* jesteś na takim etapie że będzie wszystko dobrze. Bądź dzielna :*

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;) a ja od rana prawie uległam wypadkowi :/ przechodzilam przez pasy kolo swojego szpitala ponieważ szlam na badania laboratoryjne I przechodzilam na zielonym. A jakiś koleś wjechał sobie na pasy samochodem i gdyby nie mój były ( tata Filipa ) to by nas skosil. Dopiero po chwili ogarnelam co się stało. A najlepsze ze kierowca samochodu jeszcze z morda do nas wyjechał.Gdzie jak schodzilismy z pasów to dopiero się światło na czerwone zmieniało dla pieszych. Masakra. Zawału o mało nie dostałam.

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, trzymam kciuki za Was i wierzę, że wszystko będzie dobrze!

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • karola91 Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mam nadzieję że wątek nie umrze, mimo że się nie udzielam zbyt często to czytam regularnie i tyle dobrych rad i pomysłów stąd wyniosłam...

Dziewczyny proszę o radę, bo lekarz powiedział że skróciła mi się szyjka, ma 27 mm czy to normalne w tym tygodniu? Ona się będzie teraz regularnie skracać? Nie wiem czy to bardzo mało czy w miarę ok... W sumie przepisał mi tylko luteine i nic nie mówił o oszczędzaniu się lub leżeniu..

Tosia <3
    ckaipc0ztrt3gzzn.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, jesteśmy z Wami myślami. Trzymam kciuki, żeby Kiano zmienił zdanie i został jeszcze trochę w brzuszku!
    A Ty nie jesteś do niczego! Co to w ogóle za myślenie? Jesteś cudowna i dzielna mama. Koniec, kropka:*.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co kupujecie na pękające brodawki? Ja się waham między Maltan a Bephanten...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    Witam ;) a ja od rana prawie uległam wypadkowi :/ przechodzilam przez pasy kolo swojego szpitala ponieważ szlam na badania laboratoryjne I przechodzilam na zielonym. A jakiś koleś wjechał sobie na pasy samochodem i gdyby nie mój były ( tata Filipa ) to by nas skosil. Dopiero po chwili ogarnelam co się stało. A najlepsze ze kierowca samochodu jeszcze z morda do nas wyjechał.Gdzie jak schodzilismy z pasów to dopiero się światło na czerwone zmieniało dla pieszych. Masakra. Zawału o mało nie dostałam.
    Dobrze, że Wam się nic nie stało... A kierowca to s....syn

Niuninka lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola91, a jaką miałaś wcześniej?

Ja miałam mierzoną pod koniec grudnia i miała 35 mm, na następnej wizycie pod koniec stycznia 28 mm. Lekarz kazał się oszczędzać, zero seksu i przyjść na sprawdzenie szyjki za 2 tygodnie, żeby sprawdzić czy to niewydolność cieśniowo-szyjkowa, czy po prostu tak mam. Przez te dwa tygodnie szyjka się nie skróciła, więc prawdopodobnie taka moja uroda. Tobie radzę się oszczędzać, bo teoretyczie bezpieczną granicą jest 25 mm, ale wszystko zależy od indywidualnych predyspozycji organizmu. Niektóre dziewczyny jeszcze teraz mają szyjki po 4 cm, ale nie ma reguły. Czasem można kilka tygodni chodzić z bardzo krótką szyjką czy rozwarciem i nie rodzić, a czasem szyjka błyskawicznie się skraca i ląduje się na porodówce.

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja mam nadzieję, że wszystko będzie ok, a Twoja dzidzia zostanie w brzuszku jeszcze co najmniej parę tygodni.
    Pisz do nas.

Czy ktoś wie co u synka Dziewusi???

Swoją drogą.. wiecie jak rozpoznać skurcze porodowe?? Ja mam twardnienia, ale to są chyba skurcze Brackstona H, a bóle @ to rozciąganie macicy, tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:09

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wszystko będzie dobrze!!!

Kochane a kto jest administratorem grupy na fb? Jak nazywa się powstała grupa? Czy piszącej w grupie na fb ktoś inny będzie mógł oglądać nasze posty czy zdjęcia?

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Dziewczyny co kupujecie na pękające brodawki? Ja się waham między Maltan a Bephanten...
    Ja kupiłam bebanthen ;) siostra mi polecila a ze ona już po trzech porodach to.posluchalam ;)

panda80 lubi tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, mogłabyś mi zmienić wózek na 1 stronie na X-lander X-move 2016 :). Dziękuję :)

Co do fb, mam podobne zdanie jak jedna z dziewczyn - tam to już w ogóle nie istnieje coś takiego jak prywatność, więc dla mnie taka grupa na daną chwilę też odpada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:12

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    My znów w szpitalu, skurcze co 2 minuty, wysokie zagrożenie przedwczesnego porodu, dostaliśmy sterydy na plucka :/

Jestem do niczego
    O rany, ale spieszy się ta twoja dzidzia. Co ma być, to bedzie. Trzymaj się i o nic się nie obwiniaj... Mam nadzieję, że jednak to będzie fałszywy alarm...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    Chyba bym zabiła gnojka...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    Jaki psychol!! A na światłach nie było kamer? Czubka można by było zgłosić na policję. Dobrze, że Wy cali i zdrowi jesteście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:19

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja trzymam mocno kciuki żeby synus jeszcze zaczekal w brzuszku. Wszystko będzie dobrze tak czy tak, w szpitalu na pewno masz fantastyczna opiekę.
    Jeśli chodzi o szyjke to warto sprawdzić w odstępie czasowym czy nie skraca się zbyt szybko. Ale ta długość myślę że jest przyzwoita jak na dany tydzień ciąży. Moja ma 3,5 cm a mimo to lekarka powiedziała żeby się nie przemeczac i dużo odpoczywać.
    Ja wróciłam niedawno z labo. Dostałam wczoraj wymaz gbs do sprawdzenia, wydaje mi się że to jakoś szybko. Miała już któraś sprawdzane?

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • karola91 Koleżanka

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    karola91, a jaką miałaś wcześniej?
    Tego wlasnie nie wiem bo nigdy nie podawal wartosci tylko mowil, ze jest ok. Dopiero powiedzial ile ma jak sie skrocila. Mam wizyte za 2 tyg wiec zobaczymy co i jak.

Masc polecam maltan bratowa smarowala sobie brodawki juz miesiac przed porodem i nie miala ani jednego pekniecia pozniej.

Tosia <3
    ckaipc0ztrt3gzzn.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka dobrze że nic się ni stało, szkoda że tablic nie masz ;-)
    Kamaaa ja na następnej wizycie będę miała, 3 marca, a Ty ponad 2 tygodnie jesteś przede mną terminem :-) U mnie gin ma test płytkowy (jak ciążowy) :-)

• Olina Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja trzymam za Was kciuki mocno!

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa ja gbs bede miała pobierany na następnej wizycie i to bedzie 33t4d wiec podobnie jak Ty.

Anastazjaaa mam nadzieje ze lekarze zatrzymają skurcze ale pamiętaj ze juz jestesmy na takim etapie ciazy ze Synek sobie poradzi, tym bardziej ze dostałaś sterydy. Synek Dziewussi sobie radzi!

Niunika, co za typ! Eh, same kiepskie wiadomości dzis od rana :|

‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ