X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa ja już wcześniej pisałam, że mój Synuś też nie zapowiada się na wielkoluda :) a w rodzinie rodzą się dzieci po 4kg i w tych okolicach... Ja sama ważyłam ponad 4kg, mój mąż prawie 4kg, a nasz dzidziuś będzie pewnie ważył koło 3kg :) ale pamiętam jak miałam 20 lat i byłam na wizycie kontrolnej u ordynatorki oddziału ginekologicznego i ona jak ona mnie badała to powiedziała: "Pani tutaj jest taka drobna". Wtedy nie zwróciłam na to uwagi, a teraz sobie myślę, że muszę o to podpytać mojego gina, a natura chyba wie co robi, że nie uraczyła mnie DUŻYM dzieckiem :) dla mnie najważniejsze, żeby Młody był zdrowy, a wagę nadrobi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 11:53

• _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej - trzymamy kciuki :) W razie czego dacie radę :)
    Też robię zamówienie w gemini i na brodawki kupiłam Maltan (polecany przez moje koleżanki) i lano-maść z Ziaji (polecaną gdzieś na blogu). Mam zamiar zacząć smarować za jakieś 2-3 tygodnie.

Ja też nie chciałabym się przenosić na fb, tu się czuję mimo wszystko bezpieczniej, bez nazwiska, bez prywatnych zdjęć, ale jeśli forum padnie, rozważę założenie drugiego konta na fb.

Dziś wybieram się po piłkę, w sobotę na szkole rodzenia chwilę posiedziałam i fajnie rozluźniły mi się mięśnie przykręgosłupowe (nie wiem które, ale było zdecydowanie lepiej).

Mam pytanie, jakie szczotki kupiłyście do czupryn maluchów? Twarde czy miękkie?

• panda80 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Saszka_ wrote:
    Anastazjaaa trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej - trzymamy kciuki :) W razie czego dacie radę :)
    Też robię zamówienie w gemini i na brodawki kupiłam Maltan (polecany przez moje koleżanki) i lano-maść z Ziaji (polecaną gdzieś na blogu). Mam zamiar zacząć smarować za jakieś 2-3 tygodnie.

Ja też nie chciałabym się przenosić na fb, tu się czuję mimo wszystko bezpieczniej, bez nazwiska, bez prywatnych zdjęć, ale jeśli forum padnie, rozważę założenie drugiego konta na fb.

Dziś wybieram się po piłkę, w sobotę na szkole rodzenia chwilę posiedziałam i fajnie rozluźniły mi się mięśnie przykręgosłupowe (nie wiem które, ale było zdecydowanie lepiej).

Mam pytanie, jakie szczotki kupiłyście do czupryn maluchów? Twarde czy miękkie?
    Miałam dylemat co do szczotki ale wzięłam miękką...

_Saszka_ lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    a u mnie dupa,na razie nic nie załatwiłam,mamy czekać....e tam szkoda gadać.wczoraj humor paskudny,dziś wróciłam z płaczem do domu jak małe dziecko-narobią człowiekowi nadzieji a potem d... do tyłu!najgorsze to jest to,że nie pamietam kiedy tyle się wypłakałam i łzy same lecą,jakbym kontroli nie miała sama nad sobą.naprawdę ja chcę już kwiecień bo wyląduję w psychiatryku
    Ania nie zamartwiaj się,a co do płaczu byle co sprawia, że kran z łzami się u mnie odkręca...;)

ania0141 lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    A jakiej wielkości rodzą się u was dzieci w rodzinie? Bo namsza polozna twierdzi, ze to więcej powie o wadze dziecka niż szacunki z usg. (pomijam dzieci, cukrzycowych matek, bo one zwykle są większe niż pozostałe i tu nie na zadnych reguł)

No nie była bym taka pewna że dzieci mam cukrzycowych rodzą się duże. Jestem na grupie mam z cukrzycą i jak na razie każde rodzi się prawie do 3.5kg i mniej rzadko kiedy trafi się 4kg owszem mogą rodzić się duże ale tylko wtedy gdy cukrzyca nie jest pod kontrolą.

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa w miarę możliwości odzywaj się do nas...kurcze co za dzień

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.srokao.pl/2014/10/pielegnacja-niemowlecia.html-może wam się przyda

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, nie jesteś niczemu winna! Trzymajcie się dzielnie! ;)

Synuś Dziewussi waży już 1200g ;)

Co do grupy na fb. Administratorem jestem ja, grupy nie idzie znaleźć przez wyszukiwarkę, do grupy wchodzą tylko osoby które ja zaproszę - czyli muszę Was mieć w znajomych. Jeśli któraś ma ochotę dołączyć to proszę w prywatnej wiadomości link do profilu bo często się zdarza, że jest kilka osób o tych samych personaliach ;)

Wybaczcie, że tak lakonicznie ale pisze z telefonu.
    Jak wrócę do domu to zmienię ten wózek na 1 stronie i pochwalę się komódką Hani ;)

ania0141, _Saszka_, agulas, Dobson lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania a co tam u ciebie?

ania0141
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bardzo jak mam się dowiedzieć ile miały dzieciaczki kuzynek. Ja miałam 2800 a mąż około 3500 więc ginekolog uspokojala że to po prostu takie geny. No ale bardziej mi chodzi o to że dziecko donoszone mieści się między 2500-5000 no i zastanawiam się czy jeśli urodze w terminie a Zuzia będzie mniejsza czy będzie traktowana jak dziecko donoszone czy jak wczesniak?

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja trzymamy kciuki żeby było dobrze i żebyś była w dwupaku jak najdłużej ! Jak poczujesz sie lepiej to napisz bo martwimy sie

km5smg7yv4tozota.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja trzymaj się! !!!! Dasz rade!!!

Kama moim zdaniem donoszone. Koleżanka urodziła 1900. Była hipotrofia.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia26 wrote:
    No nie była bym taka pewna że dzieci mam cukrzycowych rodzą się duże. Jestem na grupie mam z cukrzycą i jak na razie każde rodzi się prawie do 3.5kg i mniej rzadko kiedy trafi się 4kg owszem mogą rodzić się duże ale tylko wtedy gdy cukrzyca nie jest pod kontrolą.
    Ale rodzą się w terminie, czy mają wcześniej planowane cesarki? Bo właśnie u nas z tego powodu cukrzycę uważa się za wskazanie do cesarki, bo poröd może być trudny.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf kochana,tak przy okazji pozdrów Dziewussie i niech uściska od nas maluszka:)

ania0141
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Anastazja, nie jesteś niczemu winna! Trzymajcie się dzielnie! ;)

Synuś Dziewussi waży już 1200g ;)

Co do grupy na fb. Administratorem jestem ja, grupy nie idzie znaleźć przez wyszukiwarkę, do grupy wchodzą tylko osoby które ja zaproszę - czyli muszę Was mieć w znajomych. Jeśli któraś ma ochotę dołączyć to proszę w prywatnej wiadomości link do profilu bo często się zdarza, że jest kilka osób o tych samych personaliach ;)

Wybaczcie, że tak lakonicznie ale pisze z telefonu.
    Jak wrócę do domu to zmienię ten wózek na 1 stronie i pochwalę się komódką Hani ;)
    Wyslalm Ci na priv linka na.fb ;)Anastazjio trzymaj sie bidulko,trzymam kciuki zeby maly tak.sie nie.spieszyl i posiedzial jeszcze z pare tygodniu w brzuszku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:44

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Nie bardzo jak mam się dowiedzieć ile miały dzieciaczki kuzynek. Ja miałam 2800 a mąż około 3500 więc ginekolog uspokojala że to po prostu takie geny. No ale bardziej mi chodzi o to że dziecko donoszone mieści się między 2500-5000 no i zastanawiam się czy jeśli urodze w terminie a Zuzia będzie mniejsza czy będzie traktowana jak dziecko donoszone czy jak wczesniak?
    Moim zdaniem bedzie normalnie dzieckiem donoszonym. Ewentualnie jak bedzie mialo mniej niz te 2,5kg, to bedzie dopsisek, ze miało niską wagę urodzeniowa. Chyba, ze u dziecka będą widoczne cechy wczesniactwa (w co wątpię), ale to nie ma wiele wspolnego z wagą, tylko raczej rozwojem układów itp... Tak mi się wydaje (ale to tylko moje gdybanie;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:41

wiecznie, Kawuszka, Andrea20, dichlieb, kamaaa, ania0141, Endzis, agulas, panda80, Lanusia93, jamniczakuchnia, _Saszka_, Rotenkopf, Larisa, jaskra, Funky09, Dobson lubią tę wiadomość

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, to nie Twoja wina, mam nadzieje ze potrzymasz maluszka jeszcze kilka tygodni w brzuszku.

Ania eh tak to chyba juz jest w tej ciąży z emocjami, ja dziś nie dość ze do dupy się czuje duszności mam, jak wstaje to tak mi się w głowie kręci jak bym pijana była i brzuch boli, do tego tez mam jakiegoś doła, bo nie wiem czy dostarczylam małemu wszystkich potrzebnych witamin i wgl moja dieta nie była za cudowna w ciąży.

Jak będę karmić postaram się dbać o dietę bo np moja mama juz przy ostatnim dziecku miała nie dobór jakiejś witaminy z grupy b ( wegetarianka) i to się odbiło na małym poważnie,miał wtedy roczek, spędził na intensywnej terapii kilka miesięcy miał transfuzje krwi, jego organizm właśnie nie przyswajał tej witaminy i był jak roslinka, nie umiał chodzić mówić, nic nie chciał jeść oprócz cyca, okazało się ze się zatrzymał na etapie 4 miesiecznego dziecka ( wczesniej było wszystko dobrze) jak wyszedł ze szpitala miał 2 razy w tygodniu rehabilitację przez kilka miesięcy, dziś ma 3latka i juz fizycznie nadrobił stracony czas ale jeszcze emocjonalnie jest ponad pol roku do tylu, oczywiście nie widać tego na pierwszy rzut oka ale i tak cały czas musi chodzić do specjalistów. Co prawda moja mama miała 41 lat już wtedy i było to 5 dziecko, wczesniej nie było żadnych problemów, no ale to jest przestroga jak ważne są witaminy podczas karmienia, jedna witamina zaważyła ze mały popadlby w śpiączkę i był warzywkiem do końca życia albo jeszcze gorzej...

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, trzymaj się i pozbądź się takich myśli! Trzymam kciuki za maluszka, aby tak szybko nie pchał się na świat, a nawet jeśli to lekarze sobie poradzą i wszystko będzie dobrze!

Szykuję się do wizyty, a po wizycie szkoła rodzenia, także dam znać wieczorkiem jakie wieści u nas.

Od wczoraj w okolicach pępka boli mnie brzuch, tak mnie jakby rozpiera,ciągnie, dziwne uczucie, nie wiem jak to opisać i schizuję się, że może tych wód znowu przybywa. Jak dobrze, że dzisiaj wizytuję!

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wysłałam wiadomość z linkiem :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ