Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
niunia26 wrote:Mi lekarz nic nie powiedział że moja cukrzyca jest wskazaniem do cesarki.Mały w poniedziałek ważył ok 2kg
myślę że zależy od lekarza i szpitala co do cesarki.
A pytałam, bo sama się obawiałam cukrzycy ciazowej (niestety u mnie w rodzinie wystepuje), a do tego mam jeszcze pcos, więc szanse na nią miałam dość spore...
Oooo 2 kg, to faktycznie u ciebie nie zapowiada się wielkolud. Fajnie będziemy miały łatwiej, choć z tego co mówiła połozna, dużo zależy od ułozenia i obwodu głowki, a nie samej wagi. Ja się łudzę, zew moze bóg mi wynagrodzi ciężkie okresy i chociaż poród będę miała względnie lekki
niunia26 lubi tę wiadomość
-
Krwotok ustal, skurcze wciąż mam ale co 20-30 minut więc nie jest źle.
Mamy wielkie problemy z lozyskiem, jest małe ale na szczęście jeszcze się nie odkleja.
Szyjka 3 cm więc super.
Przez łożysko, raczej nie wróżą mi dotrwania do terminu ale piwiedzieli że jak dotrwam do 36 tc to będzie bardzo dobrze.
Na 70 % będę miała cc
Ja wrócę do domu to wrzucę fotkę bo dostałam na pendrive w 3D
Mały wciąż jest chłopcem i waży prawie 2 kg z pomiarów wszystko idealnie w normie, i ma duży nosek zupełnie jak tata i tiago, bynajmniej tak widać na usg
Dzięki za wsparcieIwonkaaa, ania0141, Larisa, Lanusia93, wiecznie, paprotka30, MagSz, Kinga., Olina, _Saszka_, Dobson, Andrea20, Aleksandrakili, karola91, pucek, Wilka lubią tę wiadomość
-
Hej
Anastazja biedna Ty na pewno się bardzo przestraszyłaś, trzymaj się już niedługo niech synuś się jeszcze trochę wstrzyma.
Mnie wkurzyli tutaj bo mój dr zupełnie inaczej gada prywatnie a inaczej tutaj fakt, że kocioł na oddziale...przyprowadził do mnie kardiologa a ten od nowa o wszystko pyta jakby mnie pierwszy raz na oczy widział przecież to oni chcieli żebym się położyła na badania i teraz nie wiem o co.im chodzi nie wiem co oni tu ćpają...kardiolog mnie tylko osłuchał i pyta czy byłam już na holterze...myślałam, że wyjdę z siebie przecież to on mi wykrył tartachykardię bo już dwa razy lezalam na to w szpitalu zresztą w dokumentacji ma wszystko. Dopiero jutro będą mi zakładać holter więc nie wiem czy na weekend wyjdę...I będę leżeć tu jak głupek...mój dr nie ma czasu bo zalatany ale jak go jutro dorwe to nie ręczę za siebie sam mnie skierował...Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mania no to niezły kocioł, a kobitka w ciąży ma leżeć... Eh, współczuję Ci, oby sprawdzili co mają sprawdzić i wracaj do domku
Ja już wstępnie mam szpital wybrany, rozmawiałam z żoną kumpla z pracy i wypytałam się wszystko co chciałam wiedziećPodjedziemy sobie tylko zobaczyć gdzie, co i jak,M sprawdzi czas dojazdu (faceci ha,ha). Jestem o tyle spokojniejsza, ponoć zatrudniają teraz drugiego anestezjologa aby znieczulenie było dostępne nie wirtualnie... Zamówię dzisiaj łóżeczko i materacyk jak chłopaki wrócą z szybkich zakupów (bo wybrałam jednak inne ha,ha) No i pranie muszę powiesić, bo mi się przysnęło dzisiaj...
mania lubi tę wiadomość
-
A ta żona kolegi to urodziła synka 4600 (drugie dziecko) sn i nawet jej nie pocięli
lekarze stawiali na kg mniej wg usg... Ale jak z nią rozmawialiśmy, to już obstawiała że będzie duży, na usg 3d buźka pulchna była i teściówka położna też tak obstawiła, bez usg. Także pomiary pomiarami
A cały czas był normie wagowo, tydzień po terminie chyba rodziła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:33
-
Ech mania, dlatego nie dałam się położyć pod kroplówkę z bólami brzucha, choć mój gin chciał żebym poleżała na oddziale. No niestety, to nie są wakacje, tam można umrzeć z nudów i jeszcze nieźle nerwy sobie zepsuć, więc dopóki nie ma prawdziwej konieczności to ja się tam nie wybieram
Traktują wszystkich z automatu: luteina, no-spa, zero informacji. O tyle dobrze że Twój lekarz ma tam coś do powiedzenia
Niech Ci porobią badania i zwiewaj, jak będziesz miała Zosię przy sobie to szpital będzie mglistym wspomnieniem.
Ja mam jutro wizytę, odbieram wyniki badań w kierunku gestozy ciążowej, nie wiem czemu mój gin mi je zlecił. I w piątek USGWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:35
mania lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Dzięki Dziewczyny
Masz rację Lanusia ale musiałam się położyć bo mój dr chciał mieć badania do cc...choć jeszcze na 100% niewiadomo czy będę mieć to cc...tu nikt nic nie wie ogólniewiększość Dziewczyn leży bo leży
też mam nadzieję, że w pt zrobią mi usg więc może się spotkamy w kolejce
No nic już się nie dam wrócę tu dopiero na poród a teraz przynajmniej zarobię trochę z ubezpieczenia
A i zlecił mi bilirubinę fibrynogen i jeszcze coś tam w.związku z watrobą też macie takie badania ?? Nie wiem czy wszystkim to robią przed porodem ?? Czy to pod cc ?? -
kurcze a ja juznie bede miała usg...tzn jedynie jak sobie pójde prywatnie, albo juz na miejscu w szpitalu...nie wiem czy to dobrze czy źle..
co do duzych dzidziusiów moja kolezanka ost urodziła sn synka wazył prawie 5kg i mial 62 cm, mowiła, ze było cieeezko
-
Co do wskazań do cc to cukrzyca sama w sobie nie jest wskazaniem nawet pytałam o to diabetolog w Matce Polce wskazaniem przy cukrzycy jest duża waga dziecka której cukrzyca sprzyja. Tak samo niedoczynność czy nadczynność też nie są wskazaniem mam niedoczynność od kilku lat i Endo nic takiego nie mówił.
Lanusia a słyszałaś o ostatnich zdarzeniach u nas w szpitalu??Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 17:12
Niuninka lubi tę wiadomość
-
Olina wrote:kurcze a ja juznie bede miała usg...tzn jedynie jak sobie pójde prywatnie, albo juz na miejscu w szpitalu...nie wiem czy to dobrze czy źle..
co do duzych dzidziusiów moja kolezanka ost urodziła sn synka wazył prawie 5kg i mial 62 cm, mowiła, ze było cieeezkoJak położna mnie widziała, to stwierdziła, że Malutka się zapowiada na max 3,5kg jej okiem. Nie wiem, skąd ona to wie, ale spoko:P Ja ważyłam 3,2, mąż ponad 4, więc może Polka chce średnią osiągnąć
-
Hejo
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalu
A ja Wam się pochwalę kącikiem naszej malutkiej bo już wszystko przygotowane
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b5d7df5feff1.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0d9de8355562.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7181eb61d575.jpg
I torba do wózka ale też będzie do spzitala i na wyjazdy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c77c252b6f3.jpgNiuninka, _Saszka_, jamniczakuchnia, jaskra, Kinga., Lanusia93, Olina, Andrea20, Dobson, fabdorota, agulas, Aleksandrakili, Endzis, Ameiva, ania0141, wiecznie lubią tę wiadomość