X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś do fb nie mam przekonania, mi tu dobrze :-) Ale co będzie, to będzie...
    Ania trzymam kciuki :-)

ania0141 lubi tę wiadomość

• Kajka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Ja podzielam zdanie kilku dziewczyn, że wolałabym się nie przenosić na FB. A to dlatego, że moim zdaniem, wbrew pozorom, tutaj łatwiej o ochronę naszych danych osobowych. Na FB mam konto ze zdjęciem i nazwiskiem, a, choć nie mam absolutnie żadnych powodów podejrzewać, że wśród nas jest ktoś z nieszczerymi intencjami, to jednak, po tamtych wydarzeniach, pewności mieć nie można. Bo przecież Rotenkopf nie ma żadnego "radaru" czy narzędzi diagnostycznych, by zbadać, komu może udostępnić grupę, a komu raczej nie (bo przecież ani liczba postów, ani lajków o niczym nie świadczy - tamta dziewczyna była bardzo "popularna" na swoim wątku..)
    A tak to każda może tu udostępniać tyle informacji/zdjęć/zwierzeń osobistych, na ile jej pozwalają własne granice i poczucie bezpieczeństwa ; )
    No ale każdy zrobi, jak uważa, i będę musiała ewentualnie przemyśleć swoją decyzję w razie przenosin na fb.

Z innej beczki - mam pytanie, czy obserwujecie w swoich badaniach krwi zmiany w ilości białych krwinek? Wiem, że w ciąży norma jest podwyższona, ale jestem ciekawa, o czym może świadczyć ich stopniowy wzrost.. Na początku ciąży miałam 5, potem 4, 6, 8, a teraz 11 tys.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciężko tu wejść, myślałam że tylko u mnie tak chodzi... Anastazjaa skurcze typowo brzucha?

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też ciężko chodzi...

ania0141
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakiś nalot policyjny na forum albo administracja działają i dlatego tak chodzi jakby chciało, a nie mogło...jaja jak berety, ale szczerze, nawet mnie bawią takie akcje bo za każdym razem mi to uświadamia jak mało wiem o ludziach :P
    Mnie się pomysł grupy na fb jak najbardziej się podoba ale to właśnie tak bardziej do dzielenia się zdjęciami już po porodzie bo tyle czasu razem spędziłyśmy i w ogóle, że komu jak komu ale wam będę chciała pokazać mojego Pysiaczka :D A na swój profil na pewno na 100000% nie wstawię... Poza tym, nie mam za dużo do ukrycia poza pinem do konta, nawet moje być może specyficzne poglądy polityczne są całkowicie jawne :P

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie przenoście się na fb zupełnie. Ja rozumiem, że chcecie założyć grupę, ale nie wszystkie dziewczyny są chętne, pisały o tym. Mam nadzieję, że nie uciekniecie na FB zostawiając forum :) Ja uważam, że jakaś chora osoba może pojawić się wszędzie i tam jak któraś z dziewczyn napisała, ktoś może założyć fikcyjne konto i też działać z fb. Chociaż teoretycznie tylko dziewczyny stąd zgłaszają się do Rotenkopf.

Już jutro zobaczę syneczka, nie mogę się doczekać :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:41

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbf zamula strasznie.

Bolą mnie kolana - szczególnie jedno i łydka - tylko jak leżę :( nie jestem gruba czy otyła. Nie wiem dlaczego boli. Najchętniej w ogóle bym nie leżała.
    ogólnie dzień do d......y. Nie dość, że rano wyrwałam klamkę z drzwi to jeszcze pękła rura w łazience pod prysznicem i mnie lekko zalało.
    jutro Was nadrobię. póki co męczę się z kolanami :(

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No belly zamula strasznie :/

Straciatella mnie też boli jak leżę, ale biodro i kolano. Przewracam się wtedy na drugą stronę. Niby chodzi o dopływ krwi do kończyn czy takie tam ;)

jaskra mnie też boli spojenie, ale jak za dużo pochodzę, a na wieczór to już norma. Gdzieś czytałam, że tak ciało przygotowuje się do porodu i nie należy się tym stresować :) warto poinformować lekarza, ale na 90% nie będzie to nic strasznego.

Tak chciałam jeść mniej słodyczy, szczególnie czekolady, na kolację zjadłam sałatkę caprese, a teraz naszła mnie taka ochota na kromki z nutellą, że zjadłam 2 kromy... jedna z twarożkiem i nutellą, a druga z masełkiem i nutellą... najlepsze, że wcześniej nie umiałam spojrzeć na chleb, a teraz nagle mnie napadło :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 22:46

• Endzis Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka ja od poczatku ciazy mam wlasnie od 9-11 i moka lekarka mowi ze tak w ciazy moze byc chociaz to ponad norme. Pierwssy raz jak odebralam taki wynik to zaczelam sie bac ze mam bialaczke:P

Ja tez wolalabym zostac tu:)

Ania0141 trzymam kciuki oby wszystko poszlo po Waszej mysli:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko, ale przemiotło Belly :| tam gdzie poznikali założyciele wątków to okazało się, że większość to Flakonik :|

Mam nadzieję, że tutaj dziewczyny się nie rozejdą :( bo ja na fejsbuka nie za bardzo się przeniosę, a czytanie i pisanie z Wami codziennie to przyjemność. Szczególnie, że można zdobyć dużo informacji, poczytać o tym co polecacie itd...

Andrea20, Straciatellaa, ania0141, Karatka81, _Saszka_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie ;) ja np nie mam zamiaru Was tu zostawić ;) boję się jedynie tego, że forum zniknie. Patrzcie ile wątków nagle straciło swoje założycielki.

ilonia1984, Karatka81, Olina lubią tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze, że nasza Rotenkopf prawdziwa <3 :P

ania0141, Olina lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

• Kajka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, że ta dziewczyna z naszego pierwszego forum, która wymyśliła sobie ciążę bliźniaczą, to była ta sama osoba..
    Swoją drogą łatwo sprawdzić, czy ktoś nie ukradł zdjęciaz netu (prawy klawisz - wyszukaj grafiki w google). Moja siostra uchroniła się tak kiedyś przed oszustem. Koleś niby wynajmował atrakcyjne mieszkanie w Poznaniu, a zdjęcia pochodziły z innego ogłoszenia z agencji z Warszawy i jakiegoś portalu o wnętrzach. Dobrze, że nie umówiła spotkania..

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sobie myślę, że tamta od bliźniaczek z naszego forum to była ta sama dziewczyna, ale że sprawa szybko się rypła to nasz wątek jest czysty :) Mam nadzieję :) Swoją drogą to tak dalece wykracza poza internetowy trolling.. Nie ogarniam co trzeba mieć w głowie..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam czasu do was zajrzeć prezz caly dzien i teraz mam mega duzo do nadrobienia :)

mania ja tez nie rozumiem wstawiania na fb chwalenia sie ciaza np w 7 tc, przeciez wszystko sie moze przytrafic z tak wczesna ciaza. Mam kolezanke ktora sie pochwalila ze bedzie miala blizniaki, bylo mnóstwo gratulacji itp. Kilka miesiecy pozniej zagladam na jej profil a tam zero sladu po fotkach jak sie okazalo poronila :( widac ze to doswiadczenie jej czegos nauczylo bo po 1,5 roku wrzucila juz tylko fotki swojego nowonarodzonego synka:) Ja zdjec z brzuszkiem wcale nie wrzucam na fb dodam zdjecia malej juz po narodzinach. Mam w znajomych tylko osoby zaufane, nigdy nie przyjmuje zaproszen od obcych wiec czuje sie w miare bezpiecznie.

Jesli chodzi o ciemieniuche to nie mam zielonego pojecia co jest skuteczne, nas ta przypadlosc z Mackiem ominela :)

Ja jestem za grupa na fb, predzej czy pozniej wszytskie grupy przenosza sie z belly gdzies gdzie jest spokojniej i bardziej kameralnie. Tak tez zrobily wrzesniowe mamusie 2014 i dzieki fb nadal mamy kontakt.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    6c6b3f71eaa0be5dmed.jpg

Tak mój wariat się dziś kręci ;D tu się chwali główka ;D
    wygląda jak alien :P ja mam za duzo sadełka zeby takie wygibasy ogladac...

Wilka, Wilka lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba wrote:
    Pierwszą ciążę też w takim terminie miałam rozwiązaną to było 39+2.
    Ciekawe jak teraz będzie u mnie. Bo sama nie wiem czy w końcu decydować się na cc czy sn. Bo mam mały odstęp między porodami 18mies, dziecko też raczej małe nie będzie. A jak by chcieć sn to w końcu może się okazać to mały tak urośnie że lepiej by było zrobić cc. Dziś lekarz na wizycie pytał jak chce rodzić i mu powiedziałam że nie wiem. Zrobi mi usg końcem 38 tyg i wtedy zadecydujemy.
    ja mam dokladnie ten sam dylemat... sn czy cc. Ciagle zmianiam zdanie, troche jestem ciekawa sn, chcialabym tego doswiadczyc, z drugiej strony sie boje....wolalabym zeby to los za mnie zdecydowal jak za pierwszym razem, Maciek ulozyl sie posladkowo do tego prognozowano wage na 4,5 kg i nie bylo innej opcji

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki miłego dnia,trzymajcie kciuki:)Anastazjaaa jak tam u ciebie?

ania0141
‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ