X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    U mnie noc średnia. Pomimo, że długo spałam, to budziłam się co chwile przez miesiączkowy ból brzucha. wprawdzie nie trwa on tługo bo może z 2-3 sekundy ale z 5 razy w nocy był..
    Zastanawiam się czy to macica się rozciąga i tak to czuje czy mam się martwić i dzwonić di lekarza?..

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdota i Anastazja trzymam kciuki by wszystko się unormowało....

Wczoraj na kolację zjadłam sledzie... W sumie to odkryłam, że przestały mi smakować, potem suszyło mnie... opiłam się wody, no i noc z głowy. Co chwila wizyta w wc... W ogóle, to zauwazyłam, że miałam problem by się wyciskać do końca. Tzn. musiałam wstać z wc, od razu czułam, że jeszcze mi się chce, siadam z powrotem i sikam drugie tyle. Nic nie piecze itp, więc załozyłam, że mloda na coś uciska... Dobrze myślę, a moze to jakaś infekcja? Miała któraś cos takiego, bo Wizytę mam dopiero za tydzień.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja wciąż zaciskam mocno kciuki :) Dobrze, że będziesz miała pomoc w domu :)

Fabdorota trzymam kciuki mocno :)

Iwonka ja poszłam do apteki i poprosiłam o magnez dla kobiet w ciaży :p Dostalam chela mag b6 :) Gin. kazal brac 2 tabl dziennie a w razie potrzeby 3 lub 4 :)

Anastazjaaa, Iwonkaaa lubią tę wiadomość

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, ją dzisiaj sobie pospalam solidnie :) Dobrze i bez głupich przerw co chwilę. Lece za chwilę na zakupy do Lida, bo już częściowo się szykuje na gości niedzielnych :) I jutro znowu sprzątanie, sobota kontynuacją i gotowanie, a popołudniu jutro spotkanie z koleżanką.

Nadal nie mam pomysłu na obiad, bardziej na zupę, bo na drugie zrobię spaghetti bez mięsa z parmezanem, a zupa??? Wkurza mnie to ciągłe wymyślenie obiadów, a jak maluch się urodzi to chyba menu na cały tydzień z góry będę układać żeby nie myśleć non stóp o barach!!! :))))

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Ja dzisiaj wstała znowu z katarem... W nocy o 3 Niko zrobił pobudkę, bo śniło mu się że gdzieś jechaliśmy a on swojego misia nie wziął... No i nie mogłam potem zasnąć... Jeszcze kot od jakiegoś czasu jest agresywny do mnie, chyba mu mój brzuch nie pasuje, całe życie z wariatami ha,ha
    Fabdorota daj znać co i jak po wizycie
    Anastazjaa mam nadzieję że wszystko wróci do normy i w domku sobie odpoczniesz :-)
    Mi czop lekko zaczął odchodzić noc przed porodem, obudził mnie ból, ale jakoś zasnęłam, od rana lekkie bóle jak na miesiączkę, potem się rozkręciło i 18:15 Niko był z nami :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:29

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Witam się i ja :)
    U mnie noc średnia. Pomimo, że długo spałam, to budziłam się co chwile przez miesiączkowy ból brzucha. wprawdzie nie trwa on tługo bo może z 2-3 sekundy ale z 5 razy w nocy był..
    Zastanawiam się czy to macica się rozciąga i tak to czuje czy mam się martwić i dzwonić di lekarza?..
    Wydaje mi się, ze póki nie są regularne, to nie ma co się martwić. Kiedy masz najbliższą wizytę? Bo to mogą być te skurcze próbne... Przynajmniej ja te moje bóle miesiaczkowe zlewam i ewentualnie ćwiczę oddychanie (tylko ja cały czas biorę progesteron, a magnez jak sobie przypomnę, czyli jak pojawią się uciążliwe twardnienia. Ale jakby zaczeły się regularnie powtarzać i wydłuzać, to pędź na wszelki wypadek na ip.

Karatka81 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili jeśli wszystko wróciło do normy to wg.mnie nie ma powodu do niepokoju,ale jeśli ten ból powróci i będzie sie nasilał to jak najbardziej powinnaś to skonsultować z lekarzem.podzielam zdanie Kingi.

ania0141
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja trzymam kciuki żeby Was dzisiaj wypisali, jednak co w domu to w domu :-).
    Ja też biorę magne b6 i na razie odpukac żadnych skurczy nie mam.
    Moja mała akrobatka jeszcze w poniedziałek na wizycie nóżki miała przy lewej kości biodrowej a od wczoraj czuje je przy prawej :-D

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana trzymam kciuki!
    ja tez juz mam powyzej wymyslanie tych obiadów;pdzis mama ma przyniesc zupe kapuśniak mmmmmmmmmmm mam nadzieje ze bedzie kwaśno:))))))))))

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tak mi się świetnie dzisiaj spało ale trzeba było wstać i jechac na badania. Zjadłam śniadanie i najchętniej bym poszla spac dalej ale fachowców mam znów w domu i nie bardzo mogę sobie na to pozwolić :/

Co do bóli miesiaczkowych, ja nie pozwalam im sie rozkręcać. Zwykle czuje cos takiego tylko Np jak stoję wiec tymi sie nie martwię bo pewnie wtedy czuje większy ucisk. A jesli sie klade i nadal cos mnie tam boli to nospa. Dla mnie lóżko jest lekarstwem na większość dolegliwości.

Anastazja ciesze sie ze jest poprawa!

Fabdorota, daj znac jak po wizycie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:53

• Olina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chce Was martwić, ale do końca lutego ma ciagle padać, a do ndz nawet 20L deszczu :(((((((((

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedz:)
    W nocy trochę się bałam bo i mały się mało ruszał.. Ale postanowiłam nie panikować :)
    Póki co mi przeszło. Od miesiąca biorę magnez i buscopan i myślałam, że przy lekach takie rzeczy nie mogą się zdarzać no ale widać się myliłam :)
    Na wizytę idę za 2 tyg. dopiero :) ale jak się coś nasili tak jak mówicie to zadzwonie do lekarza i poproszę o szybką wizytę :)

• _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuję zupę krem dla gości - z dyni (chociaż teraz nie sezon) albo z pieczarek :)
    Ja mam za to ochotę na słodycze i lody. Szotka, podzielisz się przepisem męża na ciasto cukrzycowe?

Od rana mam dobry humor, bo kurier przyjechał z wielką paczką z gemini :) Jestem spokojniejsza, że w końcu zaczęliśmy ogarniać wyprawkę dla małego. Kolejny krok to wybór wózka :)

Trzymam kciuki za wizytujące, Anastazjaaa dobrze, że siostra Ci pomoże, a Ty leż i odpoczywaj :)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Postaram się dziś Was nadrobić. Wczoraj miałam cały dzień skurcze. Nie były regularne to nospy nie brałam. Kąpiel pomagała, ale na bieliźnie widziałam malutkie kropelki krwi. Nie panikuje póki co bo to było jednorazowe. Może szyjka zaczęła mi się trochę skracać bo ostatnio u gina miała ciągle 4,5cm. Jak dziś będę się czuła podobnie i beda skurcze to podjadę na IP. Do tego wszystkiego coś mnie rozkłada. Zaczynam nałogowo pić imbir z cytryną.

Miłego dnia!

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, miałam noc tragiczna, przespalam może do 5 jakieś 2 godziny, cały czas bóle pleców, nóg, mały się wypychal strasznie, do tego skurcze a jak mam skurcze do od razu to serce mnie uciska i rwie, duszno mi było, do kibelka ciągle, normalnie myslalam ze umieram z tymi dusznosciami i sercem, jak już zasnelam lepiej to o 5:30 jakiś debil z K pracy dzwonił, bo mu się zapomniało ze K ma dziś i jutro wolne... I od tej 5 juz nie spie, bo znowu zaczęło się to wszystko. Teraz K i teść malują nasz pokój. Może uda mi się cos pospac ehh.

Anastazja, Fabdorota jeszcze trochę wytrzymajcie, trzymam kciuki za was! :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki
    Ja dziś spałam w miarę dobrze ale wstawałam do łazienki z 5 razy... Też mam dzisiaj wizytę o 17, zobaczę moją ślicznotkę :) Mam nadzieję, że szyjka mi się znowu nie skróciła... Trzymajcie kciuki

jaskra, Larisa lubią tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka bardzo polecam wymyślanie obiadów na cały tydzień z góry :D Ja tak robię i mam spokój święty, łatwiej na zakupach i zużywam to co mam w szafkach/lodówce/zamrażalniku.

Anastazjaaa trzymam kciuki, oby wszystko było ok. Fabdorota za Ciebie również!

• Olina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myslalam ze tak juz po 32tyg ciazy te wycieczki do toalety sa mniejsze, ale jednak nie :P heheheh ja tez dzis czekam na kuriera i sie doczekac nie moeg;//

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 trzymamy

panda80 lubi tę wiadomość

ania0141
‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ