X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Olina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    ja też mam tylko ubezpieczenie i u nas musisz przyjąć skierowanie do pracy bo inaczej wykreślą ale w przyszłym tygodniu mąż przenosi nas na swoje ubezpieczenie i będę miała z up spokój,jak będę u nich zarejestrowana ale bez ubezpieczenia to mogę sobie wtedy odmawiać po kolei
    to mega dziwnie, bo moja mama juz jest zarejstrowana 2 lata i tyle razy odmawiała i nie wywalili jej :O

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Wilka ja na początku ciąży czytałam o aniball, w sumie o tym zapomniałam :-) Mówię dzisiaj M o tym i kazał mi zamówić ;-) Gdzie zamawiałaś konkretnie? Na oficjalnej stronce?
    To ja kiedyś o tym słyszałam, a jak przyszło co do czego, to zapomniałam. Muszę sie jeszcze zastanowić, bo swojego czasu mialam skłonnosci do infekcji... Gadałam juz z mężem, no i on jak zwykle nie widzi problemu, jak mozna sobie pomóc to trzeba próbować....

W sumie wczoraj lekką depresje złapał na szkole rodzenia, że nie bedzie się umial dzieckiem zajać (trochę mu nie wychodziły przekładania i podtrzymywania dziecka, tzn 4kg lalki). W sumie też się dowiedzialam, ze trochę zle te dzieci chwytałam (ale jako ze wszystkie już dorosłe, nikogo nie połamałam itp. to jakos się nie stresuje...) I jak mi ta poprawna nie będzie wychodzic, to będę podnosic po staremu.

Cwiczylismy też pozycje do karmienia i jakoś strasznie mi nie podpasowala ta leżąca... No nie wyobrazam sobie spania z dzieckiem przy cycku... I teraz nie wiem czy tu chodzi o moje złe nastawienie, czy faktycznie w tej pozycji nie jest mi wygodnie. Moze to była kwestia zmeczenia... ale te cholerne lalki doprowadziły mnie wczoraj do takiego wkurwa... ze trochę jeszcze dzis mnie trzyma...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olina może zależy od miasta ,od stopy bezrobocia...

ania0141
  • Olina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najwidoczniej tak..ehhhh

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa co u ciebie?

ania0141
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga na spokojnie, z żywym dzieckiem to jednak inaczej :-) Mój przed Niko w ogóle małego dziecka nie miał na rękach, dla niego rożek to i teraz na początku to podstawa :-) Nie naciskałam go, pomału oswoił się, przebierał, ale na początku tylko siku ha,ha jak spytałam czemu, to okazało się, że bał się, że niedokładnie umyje i jakieś odparzenie będzie. Potem już wszystko robił. Zawitkowski fajnie pokazuje jak przewijać dziecko, podnosić itd. M poczuł sie pewniej, teraz pewno tez odpalę płytkę ;-) Na leżąco nigdy nie karmiłam, przynajmniej z tego co pamiętam. To też od dziecka zależy, czy ładnie chwyta pierś no i jak Tobie będzie wygodnie. Tylko nie zrażaj się po porodzie w szpitalu, tam czasami to takie cyborgi pracują, wszystko na już, mechanicznie a to trzeba na spokojnie. Mi dopiero moja położna pokazała jak Niko fajnie i bez stresu dostawić. W szpitalu to człowiek wypierniczony w kosmos, zmęczony, Niko płakał i jeszcze zimne idiotki Ci "pomagają", chyba popaść w depresję. No i terror laktacyjny... W moim szpitalu ponoć tego nie ma, zdrowy rozsądek wg mnie to podstawa.

Kinga., jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zamówię aniball, wprawdzie nie miałam dużego nacięcia (3 szwy), nie popękałam ale z perspektywy czasu to nie panowałam tak do końca nad fazą parcia, mimo że współpracowałam, ale myślę że po takich ćwiczeniach jest się bardziej świadomym swego ciała. Dużo pozytywnych opinii o tym urządzonku wyczytałam. wiadomo że i ćwiczenia mięśni kegla i ćwiczenia na piłce dużo dają.

Wilka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:19

jaskra lubi tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Cwiczylismy też pozycje do karmienia i jakoś strasznie mi nie podpasowala ta leżąca... No nie wyobrazam sobie spania z dzieckiem przy cycku... I teraz nie wiem czy tu chodzi o moje złe nastawienie, czy faktycznie w tej pozycji nie jest mi wygodnie. Moze to była kwestia zmeczenia... ale te cholerne lalki doprowadziły mnie wczoraj do takiego wkurwa... ze trochę jeszcze dzis mnie trzyma...

Kinga powiem Ci ze ja na poczatku jak mialam karmic na lezaco to tez nie wiedzialam jak sie do tego zabrac a pozniej doszlam do takiej perfekcji ze karmilam lewym i prawym cycem lezac caly czas a tym samym boku :) to bylo mega wygodne tym bardziej jak maluch juz byl ciezki i na siedzaco plecy siadaly. No i w nocy nieraz razem zasypialismy :)

Kinga. lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakby wpadły wam w oko gdzies poszewki na poduszke jasiek 40x40 wzór słoniki z żółtą parasolką podeślijcie, bo do kompletu sie okazalo, ze potrzebne

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ups! Chyba podczas wizyty w toalecie wypadł mi fragment czopu: glut podbarwiony krwią... Dobrze, że jutro wizyta, bo się wystraszyłam na serio...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka], nie mam co prawda cukrzycy, ale niedoczynność tarczycy mam, a przy tym dziadostwie też problemy skórne się pojawiają. Co prawda niby to jest kontrolowana niedoczynność, ale ostatnio akurat miałam 3 dni przerwy w tabletkach, bo mi się skończyły, ale nie mam pojęcia czy to mogło mieć wpływ na jakieś wahnięcia hormonów.. Na ft4 raczej niewielki, ale na TSH może..

mój mężu też nie ma doświadczenia z noworodkami żadnego i właśnie ze względu na niego najbardziej żałuję, że nie wybraliśmy się do szkoły rodzenia. Pozostaje mi mieć nadzieję, że własne dziecko ogarnie :)

Szotka lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:19

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka, mam nadzieję, że to nie to, albo jeśli to czop, to tak mały fragment, że nie będzie miał wpływu. Trochę panikuje, bo też byłam przekonana, że tak wcześnie to się zdarzyć nie może.

• Larisa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wpadniecie czopu może być dluuuuga droga. Nie martw się ;) będzie dobrze.

fabdorota lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota, nam na szkole rodzenia mówili, że nawet kilka tyg przed porodem czop może wyleciec, dlatego nie bój się proszę. To jeszcze nie świadczy, ze zaraz będzie poród. Spokojnie, ale fakt dobrze, że idziesz na wizytę i lekarz się wypowie.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Ups! Chyba podczas wizyty w toalecie wypadł mi fragment czopu: glut podbarwiony krwią... Dobrze, że jutro wizyta, bo się wystraszyłam na serio...

Ja z Mikolajem tez się wystraszyłam co to, niby w necie czytałam a tam ze poród itp lada chwila/dzień max tydzień .. mhm byłam akurat w 36 tygodniu jak to się stało , na IP uspokoili ze mogę nawet 2 tyg bez czopka chodzić .. taaak :) ja chodziłam bez niego prawie 7 ;) ( dokładnie jego części, bo co kilka dni stopniowo wylatywal, a podczas akcji juz go nie bylo )

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • niunia26 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wysłałam ci wiadomość na pocztę o przyjęcie do grupy na fejsie.

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam mówili, że koło 2 tygodni wcześniej się zdarza, ale dobrze wiedzieć, że i 7:) Dzięki dziewczyny:* Ale to i tak trudno się nie zestresowac...

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Szotka], nie mam co prawda cukrzycy, ale niedoczynność tarczycy mam, a przy tym dziadostwie też problemy skórne się pojawiają. Co prawda niby to jest kontrolowana niedoczynność, ale ostatnio akurat miałam 3 dni przerwy w tabletkach, bo mi się skończyły, ale nie mam pojęcia czy to mogło mieć wpływ na jakieś wahnięcia hormonów.. Na ft4 raczej niewielki, ale na TSH może..

mój mężu też nie ma doświadczenia z noworodkami żadnego i właśnie ze względu na niego najbardziej żałuję, że nie wybraliśmy się do szkoły rodzenia. Pozostaje mi mieć nadzieję, że własne dziecko ogarnie :)
    Tak, tarczyca mocno wpływa na stan skóry. Ja jestem caly czas na tabletkach, ale skore mam sucha nawet na twarzy (a tam zwykle mam mieszaną). U mnie ciąża doprowadziła do mega przesusze. Mi pomaga masło shea (od razu jest ulga). A cała ciaze mam wyrównane hormony tarczycy, staraja sie bym moje tsh nie przekroczyło 2,00, a mimo to skóra na twarzy mi płatami schodzi...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ