X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania współczuje przeżyć :( Zamiast załatwić wszystko tak jak trzeba to tylko się nawkurzałaś...
    Ameiva gratulavje udanej wizyty ;)

Ja od jakiejś godziny mam strasznego doła :( becze ciągle... Mąż mnie obudził z drzemki bo muszę się uczyć i taką mam niemoc.. Ehhh dość mam już tej szkoły :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowałam ostatecznie torby do szpitala, ufff.

W nagrodę w piekarniku siedzi brownie z mango I bezą :D Czekam aż się upiecze, pójdę z psem i chyba opierdzielę całą blachę.

fabdorota, mania, ania0141, Funky09, Dobson, Olina, _Saszka_, agulas, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Spakowałam ostatecznie torby do szpitala, ufff.

W nagrodę w piekarniku siedzi brownie z mango I bezą :D Czekam aż się upiecze, pójdę z psem i chyba opierdzielę całą blachę.
    uwielbiam brownie i też piekłam w niedzielę tylko bez bezy :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brownie z bezą, muszę spróbować. Moim ulubieńcem jest serniko brownie z owocami, ale z chęcią spróbowałabym jakiejś nowości :)

Ja właśnie wróciłam z kolejnych ratalnych zakupów dla dzidziusia ;) przewijak, ręcznik i prześcieradełka są odhaczone z mojej listy. W ogóle nie wiedziałam, że pieluchy flanelowe są dwa razy droższe od normalnych! Kupiłam tylko dwie, bo powiem szczerze, że w dotyku mi za bardzo nie podpasowały, jakoś wolę zwykłe tetrowe :)

Mój M. dzisiaj wyjechał w trasę, smutno mi jak zwykle, ale pociesza mnie to, że potem spędzimy dużo czasu razem :)

No i już wiem, że w połowie marca będziemy przeprowadzać się na swoje !!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 17:41

paprotka30, ania0141, Endzis, fabdorota, jamniczakuchnia, jaskra, _Saszka_, Larisa, panda80, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh, właśnie sobie uświadomiłam, że jak mężu wyjechał to nie ma kto mi zrobić co tygodniowego zdjęcia... a z samowyzwalaczem zdjęcia nie wychodzą mi tak dobrze jak zrobi to mój M. :(

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam doła, sama nie wiem o co mi chodzi. Do tego latam do łazienki dosłownie co chwilę i czuje dziwny ucisk na pęcherz. Nie wiem czy to Mała mi tam cos gmera czy co...ale to niefajne uczucie. Na wszelki wypadek wzielam nospe bo nie wiem czy takie spięcie tam na dole jest normalne :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra, jestem mistrzem pieczenia, to brownie to jakiś obłęd :D (taaaa, skromność zawsze na pierwszym miejscu)

wiecznie, mania, Dobson, malala, Funky09, _Saszka_, Larisa, Rotenkopf, panda80, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Niuninka Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    dzięki Dziewczyny :* już mi trochę przeszło ale musiałam zjeść trochę lodów i kupiłam sobie buty na all :)
    zabieram się za łazienkę żeby mi cukru nie wywaliło :)

Ameiva super, że wszystko trzyma oby tak dalej :)

Ha. Ja też się dziś lodami pocieszalam ( czekoladowymi ) mimo że cukrzyca ;D Ale troszkę czasem można. Przynajmniej nawet moja diabetolog tak mówi.

mania, _Saszka_ lubią tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka, witaj w klubie.. też coś dzisiaj czuję spięcie w dole brzucha i na siusiu co chwilę. Też wzięłam no spę, ale nie przeszło za bardzo.. Chyba sobie kąpiel uczynię, bo leżeć też nie mogę za bardzo, bo z kolei duszności mnie męczą. Dobrze, że jutro wizyta. Mam nadzieję, że wszystko ok.. Mała mi dzisiaj miażdży wątrobę ;)
    Naprawdę ciężka bywa końcówka ciąży..

Dobson, czy to ty wczoraj pisałaś o wanience ze stelażem?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero co kupiłam majty poporodowe te siaty i podpaski po porodzie, a mój A dzis przyniosl mi cała wyprawke majtowa, podkładowa , bo mu kierowniczka dala w pracy dla mnie hahahahha jak cos mam na zapas :P

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja dopiero co kupiłam majty poporodowe te siaty i podpaski po porodzie, a mój A dzis przyniosl mi cała wyprawke majtowa, podkładowa , bo mu kierowniczka dala w pracy dla mnie hahahahha jak cos mam na zapas :P

Mnie to śmieszą te majciochy ;D ja już dawno spakowane - jakiegoś czuja chyba miałam. I też mam te siateczkowe majtochy babuni ;D a kolor gustowny jak nasza piękna fioletowa strona ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 18:45

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka no pewnie nam też się czasem należy mimo cukrzycy tyle, że odrobinka :-) ale jak smakują takie zakazane lody co ? ;-)

Olina będziesz miała na drugi poród musicie się teraz o rodzeństwo szybko starać ;-)

Mój hrabia miał dziś wyjść normalnie z pracy czyli ok 17, dzwonię gdzie on jest a ten, że jeszcze w pracy...No jak żyć...

w57vyx8do68si190.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Niuninka no pewnie nam też się czasem należy mimo cukrzycy tyle, że odrobinka :-) ale jak smakują takie zakazane lody co ? ;-)

Olina będziesz miała na drugi poród musicie się teraz o rodzeństwo szybko starać ;-)

Mój hrabia miał dziś wyjść normalnie z pracy czyli ok 17, dzwonię gdzie on jest a ten, że jeszcze w pracy...No jak żyć...

Nie dość ze zakazane i dawno nie jedzone to do tego na poprawę humoru były wręcz obłędne ;D Tylko mimo wszystko ze czasem nam się należy i tak mam lekkie wyrzuty sumienia ;) u mnie to już ostatnie przyjemności trzeba się oszczędzać a mam tą samą metodę co Ty żeby cukier nie skoczył. Sparzatanie ;) A skoro pozostaje mi już tylko lerzenie to trzeba się pilnować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:00

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do hrabii,mój ma to samo. Dwa dni teraz z rzędu był ze mną fakt faktem po tych szpitalach jeździł, ale co chwilę na zegarek zerkal i martwil sie ze robota mu ucieka.;)

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wiem o czym mówisz ja też mam wyrzuty sumienia ale nawet po zwykłym posiłku cukier potrafi trochę normę przekroczyć i ja już się martwię choć wiadomo, że nie da się tego tak zawsze upilnowac...Ale jestem na siebie zła, że nie potrafię się powstrzymać przed zjedzeniem czegoś bo później ta godzina do pomiaru to stres...

w57vyx8do68si190.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Niuninka wiem o czym mówisz ja też mam wyrzuty sumienia ale nawet po zwykłym posiłku cukier potrafi trochę normę przekroczyć i ja już się martwię choć wiadomo, że nie da się tego tak zawsze upilnowac...Ale jestem na siebie zła, że nie potrafię się powstrzymać przed zjedzeniem czegoś bo później ta godzina do pomiaru to stres...

U mnie całe szczęście już ten cukier teraz pod koniec ciazy się jakims cudem unormowal. Po normalnym obiedzie mam Max do 110 :) no ale nie ukrywam po tych lodach choć ilość znikoma dziś strzelił jak nie wiem ;/ chyba zawsze będziemy miały jakieś wyrzuty ;) bo nie myślimy tylko o sobie. Ja to jak bym nie myślała o małym i miała taką świadomość ze nie jestem w ciazy tylko mam po prostu ta cukrzycę to bym chyba te " grzeszki " O wiele częściej popelniala ;) bo mi tak na własnym zdrowiu nie zależy jak na zdrowiu małego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:05

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra, taaa wspominałam, że spoko :D Kupowałam stąd: http://allegro.pl/wanna-100-termometr-wanienka-stojak-stelaz-gratis-i5263625696.html i jest bardzo ładna :)
    U mnie jeśli chodzi o położną to jest tak jak chyba ania wspominała, od 21 tc przysługuje mi jej 'pomoc' ale widziałam się z nią wczoraj i jutro przyjedzie (miała być w czwartek ale muszę śmigać na uczelnię) i sobie tak od serca pogadamy, a przynajmniej taką mam nadzieję. I jeszcze u nas jest zwyczaj, że w dzień wyjścia ze szpitala się do niej dzwoni i umawia na konkretną godzinę na wieczorną kąpiel - to chyba niezły pomysł bo zawsze się przyda pomoc przy pierwszej kąpieli noworodka ever :D
    Lody...no...nie powiem nie, a najlepiej o smaku mango o którym też ktoś wspomniał... :P

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki a kupujecie maskotki-zawieszki do wózka,konkretnie do budki lub do łózeczka,takie grające,pluszowe?macie namiary na jakąś fajną?

ania0141
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera wrote:
    I radziłam się już kolejnego lekarza odnośnie porodu SN po cesarce i mi powiedział żeby się nawet nie wygłupiać bo byłby to bardzo ciężki poród, więc chyba nie będę kombinować i pójdę grzecznie na CC.
    Nemara a powiedz jakie bnylo wskazanie do pierwszej cc? ja jestem dokladnie w takiem samej sytuacji jak ty i nie wiem jaka decyzje podjac tylko moj gin jak na razie nie mowi nie sn...

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson, dzięki :) też mama w zakładkach tą wanienkę, więc cieszę się, że ma dobrą opinię. Ja bym chciała taką, ale z odpływem.

Ania, ja w ogóle na początek nie kupuję żadnych zabawek ani karuzelek. Takiemu małemu ślepaczkowi to się nie przydadzą, a liczę że ktoś w pierwszym miesiącu zrobi nam taki prezent ;) Zawieszać będę dopiero jak Marysia będzie bardziej kumata.

ania0141, Niuninka lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ