X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Jak wynajmowałam mieszkanie to w ogóle nie miałam piekarnika więc znalazłam taki przepis http://www.makecookingeasier.pl/na-slodko/slodka-tarta-bananowa/
    Szybki, łatwy a jaki pyszny! kiedyś to zrobiłam na urodziny P. był też oczywiście tort z cukierni, a goście stwierdzili, że ta tarta o niebo lepsza niż ten tort. I tort mi został a tarte zjedli.. :D
    o mamo alez to musi byc pyszne, ubóstwiam babany a do tego ta masa kajmakowa...mniam. Przepis zapisuje i w najblizszym czasie na bank zrealizuje :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wczoraj zakochałam w karuzeli "a ku ku" od Tiny love i jeśli nikt nam żadnej nie sprezentuje to ją zakupimy, bo rozwija się razem z dzieckiem.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/karuzela-do-lozeczka-3w1-projektor-lampka-b-kids-i5627483542.html

Mi ta się spodobała...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 13:01

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karuzeli poki co nie kupuje. Potem na spokojnie sie cos wybierze.
    Mamy jednego pluszaka takiego liska. Więcej nie planujemy bo na początek to zbędne :)
    A jak przyjechaliśmy do domu z tym pluszakiem to mąż pokazał go psu. Ale był lament przez godzinę jak sie okazalo ze to nie dla psa zabawka :) cos czuje ze to nasze małe zło bedzie podkradało Małej wszystkie zabawki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:57

ania0141, wiecznie lubią tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nic nie kupujemy na początku do zawieszenia ;) chociaż jedna babcia już się wyrwała i w Lidlu kupiła kaczuchę do zawieszenia :) ale na razie na tym skończymy, a pewnie ktoś coś kupi w tym stylu w ramach prezentu :)

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Paprotka, witaj w klubie.. też coś dzisiaj czuję spięcie w dole brzucha i na siusiu co chwilę. Też wzięłam no spę, ale nie przeszło za bardzo.. Chyba sobie kąpiel uczynię, bo leżeć też nie mogę za bardzo, bo z kolei duszności mnie męczą. Dobrze, że jutro wizyta. Mam nadzieję, że wszystko ok.. Mała mi dzisiaj miażdży wątrobę ;)
    Naprawdę ciężka bywa końcówka ciąży..

Dobson, czy to ty wczoraj pisałaś o wanience ze stelażem?

Jaskra, mi po nospie i kąpieli odpuściło. Uff. A teraz na pocieszenie zjadłam lodowego snickersa! O mamo jakie to bylo słodkie :) teraz czekam z rennie pod ręką na moją przyjaciółkę zgagę ;P

jaskra lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    Ostatnio dość rzadko jestem aktywna na forum, może tez przez tą afere co była na bbf. Trochę się zraziłam, mimo tego podczytuję Was :)

Też nie kupiłam karuzeli ale coś takiego:
    http://allegro.pl/chicco-muzyczny-ksiezyc-lapka-rozowy-niebieski-i5998396082.html
    jest naprawdę fajne, piękne melodie i nie razi w oczka, w sam raz do naszej kołyski.

Czuję się jak orka, też tak macie? Zasłabłam przy pakowaniu jabłek do worka w sklepie, nie mogę siedzieć bo od razu duszno, nie moge chodzić bo mała wali w pęcherz, nie moge leżeć bo bolą kolana, biodro i mała szaleje jak dzikus. Nie sądziłam, że będę tak narzekać :P Chce 37 tydzień i niech okruszek wychodzi :P

Dziś czytając porody na marcówkach, lutówkach sobie pomyśałam o nas. Daje jeszcze dwa tygodnie max trzy i się zacznie :P ciekawe kto pierwszy..... ktoś chętny? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 21:16

Larisa, ania0141, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję się po wizycie.
    Mała ma już 1800 g. Zaliczyliśmy ostatnie usg anatomii. Z Alą wszystko ok. Ja schudłam 0,3 kg, a ona urosła 600 g przez 3 tygodnie :)
    Łożysko znowu się przesunęło. Obecnie jest 1,4 cm od ujścia wewnętrznego. Lekarz ostrzegł przed krwawieniem - wtedy szybko do szpitala. Powiedział, że powinno być ok ale ostrzega na w razie W.
    Myślę już tylko o tym krwawieniu, ale cieszę się że z nią wszystko ok. Przetrwamy wszystko :)

Niuninka, Aleksandrakili, paprotka30, mania, Larisa, ania0141, fabdorota, jaskra, Endzis, essentiel, Funky09, wiecznie, panda80, jamniczakuchnia, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i kupiłam materiały na kocyki z minky mam nadzieję dojdą w tym tygodniu i w weekend szyję!! :) pochwalę się jak wyszły

Lanusia93 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jie kupujemy narazie żadnej karuzeli :) ani pluszaków :) Jednego misiaka mam co kiedyś w smyku kupiłam i to tyle :)

Dobranoc mamusie :*

agulas, ania0141 lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    My też jie kupujemy narazie żadnej karuzeli :) ani pluszaków :) Jednego misiaka mam co kiedyś w smyku kupiłam i to tyle :)

Dobranoc mamusie :*
    ja kupiłam zawieszki lamaze - moim zdaniem super sprawa, do wózka, nosidełka. Wiadomo na samym początku dziecko mało się interesuje zabawkami, bardziej maminym cyckiem i twarzami rodziców :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 23:01

Aleksandrakili, ania0141 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa też czuję się jak orka. Boli mnie spojenie, więc jedyne wygodne miejsce do siedzenia to puszysty fotel lub kanapa, podkreślam że PUSZYSTE, inne odpada. Wchodzenie po schodach tylko w ostateczności. Na wieczór cellulit na nogach to norma, rano na szczęście też jest, ale opuchlizna z wieczora schodzi, więc nie jest tragicznie. A zakupy... wszyscy się już ze mnie śmieją, bo chodzę wolniej niż 2 letnie dzieci, ale co zrobić? Wyobrażacie sobie iść szybko i bujać się przy tym jak kaczka? ;) haha. No i duszności... w nocy jest najgorzej, bo aż się budzę i czasami muszę zasypiać na siedząco, bo inaczej się nie da.

I w ogóle zaczęłam pić jakieś wielkie ilości płynów. W dzień wypijam lekką ręką ponad 2 litry (w tym 1.5l wody), a na noc biorę następne 1.5l wody. I czasami po kolorze siuśków widzę, że nadal jestem odwodniona :|

PS Właśnie chciałam pogłaskać moje dziecko po wypiętej pupce i dobrze, że zrobiłam to delikatnie, bo od razu poczułam ukucie w pochwie. Głową do wyjścia, pupą do głaskania, a nogą pod żebrem... wygodnie Mu tam :)

Straciatellaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    ja kupiłam zawieszki lamaze - moim zdaniem super sprawa, do wózka, nosidełka. Wiadomo na samym początku dziecko mało się interesuje zabawkami, bardziej maminym cyckiem i twarzami rodziców :)
    A te zawieszki są ekstra.. Przypomniałaś mi właśnie o nich :D to będzie kolejny zakup po urodzeniu dziecka :P bo narazie inne wydatki :P
    Pamiętam, że bliźniaczki mojej siostry uwielbiały te zawieszki :D moja mama im ciągle jakieś motyle albo coś innego kupowała :P Muszę do siostry zagadać może jeszcze gdzieś w pudle jakimś je ma :p hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 13:01

• Larisa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka lamaze i super się sprawdziły. Dostałam tez taka karuzele przenośna karuzele tiny love,przydała się i do wózka i do fotelika. :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,właśnie sprawdziłam co to jest te lamaze i okazuje się,że to są te zabawki o które pytałam a nie wiedziałam nawet,że się tak nazywają...fajnie one wyglądają zawieszone przy budce wózka na spacerze ,widziałam ostatnio w pepco po dwadzięcia parę złotych-mają właśnie te gryzaczki i wszystkie są grające,wg.mnie fajna sprawa

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

ania0141
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na marcówkach dwie akcje porodowe live! Dzień dobry :)

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój synek znowu kombinuje,całą noc miałam takie kłucia,cały brzuch twardy jak kamień-wystraszyłam się nie na żarty ale potem dopiero skumałam że to mój dzieć nogi mi tam pcha i stąd te kłucia,brzuch nim wypchany-ustać nie mogłam bo wszystko bolało ale nie dziwne wypycha mi brzuch na maksa,raczej az tak ciasno to jeszcze nie ma...ale te wypychanie u niego to norma...musi zaznaczyć swoją obecność

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry... moje dziecię też wczoraj i dzisiaj akrobacjami przechodzi samo siebie... myślałam że na tym etapie już nic mnie nie zdziwi ale moje maleństwo non stop zaskakuje swoją aktywnością :)

Miłego dnia...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ