X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Jak wynajmowałam mieszkanie to w ogóle nie miałam piekarnika więc znalazłam taki przepis http://www.makecookingeasier.pl/na-slodko/slodka-tarta-bananowa/
    Szybki, łatwy a jaki pyszny! kiedyś to zrobiłam na urodziny P. był też oczywiście tort z cukierni, a goście stwierdzili, że ta tarta o niebo lepsza niż ten tort. I tort mi został a tarte zjedli.. :D
    o mamo alez to musi byc pyszne, ubóstwiam babany a do tego ta masa kajmakowa...mniam. Przepis zapisuje i w najblizszym czasie na bank zrealizuje :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wczoraj zakochałam w karuzeli "a ku ku" od Tiny love i jeśli nikt nam żadnej nie sprezentuje to ją zakupimy, bo rozwija się razem z dzieckiem.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/karuzela-do-lozeczka-3w1-projektor-lampka-b-kids-i5627483542.html

Mi ta się spodobała...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 13:01

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karuzeli poki co nie kupuje. Potem na spokojnie sie cos wybierze.
    Mamy jednego pluszaka takiego liska. Więcej nie planujemy bo na początek to zbędne :)
    A jak przyjechaliśmy do domu z tym pluszakiem to mąż pokazał go psu. Ale był lament przez godzinę jak sie okazalo ze to nie dla psa zabawka :) cos czuje ze to nasze małe zło bedzie podkradało Małej wszystkie zabawki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 20:57

ania0141, wiecznie lubią tę wiadomość

• Funky09 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nic nie kupujemy na początku do zawieszenia ;) chociaż jedna babcia już się wyrwała i w Lidlu kupiła kaczuchę do zawieszenia :) ale na razie na tym skończymy, a pewnie ktoś coś kupi w tym stylu w ramach prezentu :)

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Paprotka, witaj w klubie.. też coś dzisiaj czuję spięcie w dole brzucha i na siusiu co chwilę. Też wzięłam no spę, ale nie przeszło za bardzo.. Chyba sobie kąpiel uczynię, bo leżeć też nie mogę za bardzo, bo z kolei duszności mnie męczą. Dobrze, że jutro wizyta. Mam nadzieję, że wszystko ok.. Mała mi dzisiaj miażdży wątrobę ;)
    Naprawdę ciężka bywa końcówka ciąży..

Dobson, czy to ty wczoraj pisałaś o wanience ze stelażem?

Jaskra, mi po nospie i kąpieli odpuściło. Uff. A teraz na pocieszenie zjadłam lodowego snickersa! O mamo jakie to bylo słodkie :) teraz czekam z rennie pod ręką na moją przyjaciółkę zgagę ;P

jaskra lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    Ostatnio dość rzadko jestem aktywna na forum, może tez przez tą afere co była na bbf. Trochę się zraziłam, mimo tego podczytuję Was :)

Też nie kupiłam karuzeli ale coś takiego:
    http://allegro.pl/chicco-muzyczny-ksiezyc-lapka-rozowy-niebieski-i5998396082.html
    jest naprawdę fajne, piękne melodie i nie razi w oczka, w sam raz do naszej kołyski.

Czuję się jak orka, też tak macie? Zasłabłam przy pakowaniu jabłek do worka w sklepie, nie mogę siedzieć bo od razu duszno, nie moge chodzić bo mała wali w pęcherz, nie moge leżeć bo bolą kolana, biodro i mała szaleje jak dzikus. Nie sądziłam, że będę tak narzekać :P Chce 37 tydzień i niech okruszek wychodzi :P

Dziś czytając porody na marcówkach, lutówkach sobie pomyśałam o nas. Daje jeszcze dwa tygodnie max trzy i się zacznie :P ciekawe kto pierwszy..... ktoś chętny? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 21:16

Larisa, ania0141, jamniczakuchnia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję się po wizycie.
    Mała ma już 1800 g. Zaliczyliśmy ostatnie usg anatomii. Z Alą wszystko ok. Ja schudłam 0,3 kg, a ona urosła 600 g przez 3 tygodnie :)
    Łożysko znowu się przesunęło. Obecnie jest 1,4 cm od ujścia wewnętrznego. Lekarz ostrzegł przed krwawieniem - wtedy szybko do szpitala. Powiedział, że powinno być ok ale ostrzega na w razie W.
    Myślę już tylko o tym krwawieniu, ale cieszę się że z nią wszystko ok. Przetrwamy wszystko :)

Niuninka, Aleksandrakili, paprotka30, mania, Larisa, ania0141, fabdorota, jaskra, Endzis, essentiel, Funky09, wiecznie, panda80, jamniczakuchnia, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i kupiłam materiały na kocyki z minky mam nadzieję dojdą w tym tygodniu i w weekend szyję!! :) pochwalę się jak wyszły

Lanusia93 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jie kupujemy narazie żadnej karuzeli :) ani pluszaków :) Jednego misiaka mam co kiedyś w smyku kupiłam i to tyle :)

Dobranoc mamusie :*

agulas, ania0141 lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    My też jie kupujemy narazie żadnej karuzeli :) ani pluszaków :) Jednego misiaka mam co kiedyś w smyku kupiłam i to tyle :)

Dobranoc mamusie :*
    ja kupiłam zawieszki lamaze - moim zdaniem super sprawa, do wózka, nosidełka. Wiadomo na samym początku dziecko mało się interesuje zabawkami, bardziej maminym cyckiem i twarzami rodziców :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 23:01

Aleksandrakili, ania0141 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa też czuję się jak orka. Boli mnie spojenie, więc jedyne wygodne miejsce do siedzenia to puszysty fotel lub kanapa, podkreślam że PUSZYSTE, inne odpada. Wchodzenie po schodach tylko w ostateczności. Na wieczór cellulit na nogach to norma, rano na szczęście też jest, ale opuchlizna z wieczora schodzi, więc nie jest tragicznie. A zakupy... wszyscy się już ze mnie śmieją, bo chodzę wolniej niż 2 letnie dzieci, ale co zrobić? Wyobrażacie sobie iść szybko i bujać się przy tym jak kaczka? ;) haha. No i duszności... w nocy jest najgorzej, bo aż się budzę i czasami muszę zasypiać na siedząco, bo inaczej się nie da.

I w ogóle zaczęłam pić jakieś wielkie ilości płynów. W dzień wypijam lekką ręką ponad 2 litry (w tym 1.5l wody), a na noc biorę następne 1.5l wody. I czasami po kolorze siuśków widzę, że nadal jestem odwodniona :|

PS Właśnie chciałam pogłaskać moje dziecko po wypiętej pupce i dobrze, że zrobiłam to delikatnie, bo od razu poczułam ukucie w pochwie. Głową do wyjścia, pupą do głaskania, a nogą pod żebrem... wygodnie Mu tam :)

Straciatellaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    ja kupiłam zawieszki lamaze - moim zdaniem super sprawa, do wózka, nosidełka. Wiadomo na samym początku dziecko mało się interesuje zabawkami, bardziej maminym cyckiem i twarzami rodziców :)
    A te zawieszki są ekstra.. Przypomniałaś mi właśnie o nich :D to będzie kolejny zakup po urodzeniu dziecka :P bo narazie inne wydatki :P
    Pamiętam, że bliźniaczki mojej siostry uwielbiały te zawieszki :D moja mama im ciągle jakieś motyle albo coś innego kupowała :P Muszę do siostry zagadać może jeszcze gdzieś w pudle jakimś je ma :p hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 13:01

• Larisa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka lamaze i super się sprawdziły. Dostałam tez taka karuzele przenośna karuzele tiny love,przydała się i do wózka i do fotelika. :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,właśnie sprawdziłam co to jest te lamaze i okazuje się,że to są te zabawki o które pytałam a nie wiedziałam nawet,że się tak nazywają...fajnie one wyglądają zawieszone przy budce wózka na spacerze ,widziałam ostatnio w pepco po dwadzięcia parę złotych-mają właśnie te gryzaczki i wszystkie są grające,wg.mnie fajna sprawa

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

ania0141
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na marcówkach dwie akcje porodowe live! Dzień dobry :)

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój synek znowu kombinuje,całą noc miałam takie kłucia,cały brzuch twardy jak kamień-wystraszyłam się nie na żarty ale potem dopiero skumałam że to mój dzieć nogi mi tam pcha i stąd te kłucia,brzuch nim wypchany-ustać nie mogłam bo wszystko bolało ale nie dziwne wypycha mi brzuch na maksa,raczej az tak ciasno to jeszcze nie ma...ale te wypychanie u niego to norma...musi zaznaczyć swoją obecność

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry... moje dziecię też wczoraj i dzisiaj akrobacjami przechodzi samo siebie... myślałam że na tym etapie już nic mnie nie zdziwi ale moje maleństwo non stop zaskakuje swoją aktywnością :)

Miłego dnia...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ