Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
jamniczakuchnia wrote:Kawuszka a katpatkę to polecam Ci z mojego przepisu, wychodzi zawsze i jest pyszna
http://jamniczakuchnia.pl/2015/11/domowa-karpatka-przepis-najlepszy-na-swiecie.html
Super, dzięki!jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Hejka dziewczyny, dziękuje za kciuki i wsparcie :*
Gratuluje wam wizyt :*
U nas lepiej, antybiotyk pomaga, tylko jeszcze słaba jestem i kaszel dusi, ale coraz lepiej, jak jutro rano będzie lepiej to wyjde. Rozwarcia nie mam ale lekarz powiedział ze cos tak się zaczyna dziać, ze szyjka miękka 2 cm. Mam jeszcze 2 tygodnie się pooszczedzac, wydobrzec,wyzdrowieć i nabrać sił w razie Wu
Dziś mam wizytę u ginekolog ale mi przepadnie, może uda mi się przesunąć na w miarę szybki terminania0141, Karatka81, Endzis, dichlieb lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Niuninka wrote:hey dziewczyny
wyspane ?
chciałam się was zapytać czy któraś brała nospę w ciąży? Gin mi wczoraj przepisał rozkurczowo na tą obniżającą się szyjkę ale ja już tyle leków biorę ze się bała bym chyba dodatkowe witaminy brać
A rano przeżyłam zawał, bo zobaczyłam krew na przescieradle.. Dopiero po chwili zauważyłam, że mam też krew na górze piżamy. Na szczęście to tylko ranka po wieczornym zastrzyku zaczęła sączyć.
Boję się trochę, jak będzie wyglądało krwawienie w trakcie i po porodzie przy tej heparynie[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.
-
Niuninka wrote:hey dziewczyny
wyspane ?
chciałam się was zapytać czy któraś brała nospę w ciąży? Gin mi wczoraj przepisał rozkurczowo na tą obniżającą się szyjkę ale ja już tyle leków biorę ze się bała bym chyba dodatkowe witaminy brać
Ja nie mogę tych marcówek czytać bo wyję, że mają już maleństwa przy sobie... matko ja ostatnio o wszystko wyję! Nigdy taka nie byłam i nie mogę nad tym zapanować co najlepszeSama siebie mam dość
Ciekawe kiedy dr zdejmie mi to kółko, Lanusia pamiętasz może kiedy Ci je zdejmowali ?? Bo moja koleżanka ta co będzie mieć jutro cc wczoraj dopiero miała zdejmowane powiedziała, że boli jak cholera a ona już rodziła -
nie mogłam dzis sie ułożyc, a jak lezalam chwil kilka na prawym boku to kurcze nie wiedziałam, ze spanie na tej stronie jest tak przyjemne hahhahaha
szczerze juz ledwie chodze, wczoraj poszłam z mama do biedry i wrociłam osttanimi siłami ;P
miałam Wam zadac kilka pytac, ale zapomniałam co chciałam.......................skleroza -
nick nieaktualny
-
ok pomału mi sie przypomina.
Kiedy bedziecie kładły do łóżeczka kołderki, kocyki i śpiworki?
Czy na poczatku dzidzius bedzie spał w spiworku (o ile go macie)czy kocyk, kołderka?
Czy z samego poczatku zakładacie te ochraniacze na łóżeczko? Bo sie zatsanawiam bo jak jest ten ochroniacz to chyba nie bedzie widac dzidzie?
Czy z laktatorem czekacie az do dnia porodu?
Macie przewijak na łózeczko czy komode?
-
Olina, dlaczego Ty na tym prawym boku w ogóle nie śpisz? Olek się buntuje?
Ja na początku będę kładla Pole w rozku, później śpiworek, a później kolderka. Ale w sumie to ona zdecyduje- będziemy próbować, jak jej najbardziej podpasuje. Ochraniacze montujemy od razu chyba.
My mamy komode z przewijakiem, bo tak mi chyba będzie wygodniej. Po bokach i w pierwszej szufladzie będę trzymać, to co potrzebne do pielęgnacji.
Laktator już mam, ale to był kompulsywny zakup. Z założenia miałam kupić po porodzie -
Dzień dobry
Rany jakie poruszenie u marcówek, się dziejeNie chcę nic mówić, ale następne my w kolejce
Kaczką/orką też już jestemA nospy nigdy w ciąży nie brałam.
U mnie Ala będzie spała najprawdopodobniej w rożku na samym początku, później w śpiworku.
Łóżeczka jeszcze nie mamale kupuję turystyczne z przewijakiem montowanym na łóżeczko (taki sztywny). Mogłabym dokupić nadstawkę na komodę pod przewijak, ale czy ja wiem, z Niko było mi wygodnie na tym na łóżeczku więc dam sobie spokój
A o co chodzi z czekaniem z laktatorem?
-
Olina, moja Mała będzie na początku spała w rożku bałabym się ją zwyczajnie przykryć kocykiem czy kołderką.
Ochraniacze zakładam od razu, przewijak mam taki na łóżeczko. Laktatora nie mam jakoś nie nastawiam się na kp ale może ze 3 pierwsze miesiące spróbuje oczywiście jeśli się uda bo męczyć się nie będę i jak laktator będzie potrzebny to sie wtedy kupijamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
mania wrote:ja biorę nie to, że regularnie ale np dziś wzięłam bo mnie brzucho bolał na szczęście przeszło...
Ja nie mogę tych marcówek czytać bo wyję, że mają już maleństwa przy sobie... matko ja ostatnio o wszystko wyję! Nigdy taka nie byłam i nie mogę nad tym zapanować co najlepszeSama siebie mam dość
Ciekawe kiedy dr zdejmie mi to kółko, Lanusia pamiętasz może kiedy Ci je zdejmowali ?? Bo moja koleżanka ta co będzie mieć jutro cc wczoraj dopiero miała zdejmowane powiedziała, że boli jak cholera a ona już rodziła
Nic nie boli, spokojnieJest trochę nieprzyjemne, ale nie wiem czy to nie moje subiektywne odczucie, bo ściągał mi dr Kl.
Trwa to dosłownie 3 sekundy
Gorsze jest zakładanie. Mi zdjął w 38 tygodniu, rzucił tekst: "Poród w lesie"
i w 41 tygodniu miałam wywoływany poród
W dniu zdjęcia krążka odstawiłam wszystkie leki- no-spę, luteinę, Duphaston.
A, jakoś tydzień po zdjęciu krążka miałam rozwarcie na 2 cm.
Nadrobię Was wieczorem, bo dopiero co wróciłam z rajdu po ciucholandach z Lilką i padam na twarz!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:04
mania lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
no w sumie już na dwóch bokach sie buntuje jak sie połoze
a z laktatorem sie zapytuje, bo nie wiem czy mi sie wgl przyda....i tak myślałam, że jak cos sie kupi wtedy kiedy bedzie potrzeba, podobnie jak mania...
o bożu zapomnialam o rozku, no tak na poczatku bedzie najwygodniej
przewijaka własnie jeszcze nie zakupilam i sie zastanwialam, bo mam taka mała komódke tylko i musze zobaczyć czy przewijak sie dopasuje, a jak cos faktycznie na lóżeczko
a ochraniacze macie takie do połowy łózka czy na około? ja mam taki wąłsnie na około bo był w pakiecie złożeczkiem.....MagSz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlina wrote:ok pomału mi sie przypomina.
Kiedy bedziecie kładły do łóżeczka kołderki, kocyki i śpiworki?
Czy na poczatku dzidzius bedzie spał w spiworku (o ile go macie)czy kocyk, kołderka?
Czy z samego poczatku zakładacie te ochraniacze na łóżeczko? Bo sie zatsanawiam bo jak jest ten ochroniacz to chyba nie bedzie widac dzidzie?
Czy z laktatorem czekacie az do dnia porodu?
Macie przewijak na łózeczko czy komode?
Mój będzie spał w rożku lub otulaczu.
Ochraniaczy na łóżeczko nie mam, kupię jak będą potrzebne, czyli jak dziecko zacznie być mega aktywne w łóżeczku.
Laktator mam w razie wu ręczny nowy lovi, mama kiedyś kupiła siostrze i jej się nie przydał.
Przewijak mam na łóżeczku