X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia, dzięki :) Chyba się będzie piekło w weekend :)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Kawuszka a katpatkę to polecam Ci z mojego przepisu, wychodzi zawsze i jest pyszna :) http://jamniczakuchnia.pl/2015/11/domowa-karpatka-przepis-najlepszy-na-swiecie.html

Super, dzięki! :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naprawdę,czytając marcówki to są emocje...a jakie będą jak się u nas zacznie

ania0141
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, dziękuje za kciuki i wsparcie :*

Gratuluje wam wizyt :*

U nas lepiej, antybiotyk pomaga, tylko jeszcze słaba jestem i kaszel dusi, ale coraz lepiej, jak jutro rano będzie lepiej to wyjde. Rozwarcia nie mam ale lekarz powiedział ze cos tak się zaczyna dziać, ze szyjka miękka 2 cm. Mam jeszcze 2 tygodnie się pooszczedzac, wydobrzec,wyzdrowieć i nabrać sił w razie Wu :)
    Dziś mam wizytę u ginekolog ale mi przepadnie, może uda mi się przesunąć na w miarę szybki termin :)

ania0141, Karatka81, Endzis, dichlieb lubią tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:21

• Niuninka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny :) wyspane ?:D
    chciałam się was zapytać czy któraś brała nospę w ciąży? Gin mi wczoraj przepisał rozkurczowo na tą obniżającą się szyjkę ale ja już tyle leków biorę ze się bała bym chyba dodatkowe witaminy brać ;D

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nospe duzo dziewczyn bierze chyba do tej pory;-)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:21

Niuninka lubi tę wiadomość

• Kajka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    chciałam się was zapytać czy któraś brała nospę w ciąży? Gin mi wczoraj przepisał rozkurczowo na tą obniżającą się szyjkę ale ja już tyle leków biorę ze się bała bym chyba dodatkowe witaminy brać ;D
    Ją biorę, ale teraz już tylko doraźnie, a wcześniej 3x1. Nie wiem, czy mnie kochana przebijesz z lekami.. Od początku ciąży zastrzyki clexane, euthyrox, acesan, kwas foliowy zwiększony, witaminy, żelazo, luteina, nospa, wit. D, magnez. Normalnie apteka cała :/

A rano przeżyłam zawał, bo zobaczyłam krew na przescieradle.. Dopiero po chwili zauważyłam, że mam też krew na górze piżamy. Na szczęście to tylko ranka po wieczornym zastrzyku zaczęła sączyć.
    Boję się trochę, jak będzie wyglądało krwawienie w trakcie i po porodzie przy tej heparynie :(

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • mania Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    ja biorę nie to, że regularnie ale np dziś wzięłam bo mnie brzucho bolał na szczęście przeszło...

Ja nie mogę tych marcówek czytać bo wyję, że mają już maleństwa przy sobie... matko ja ostatnio o wszystko wyję! Nigdy taka nie byłam i nie mogę nad tym zapanować co najlepsze :) Sama siebie mam dość :)

Ciekawe kiedy dr zdejmie mi to kółko, Lanusia pamiętasz może kiedy Ci je zdejmowali ?? Bo moja koleżanka ta co będzie mieć jutro cc wczoraj dopiero miała zdejmowane powiedziała, że boli jak cholera a ona już rodziła :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogłam dzis sie ułożyc, a jak lezalam chwil kilka na prawym boku to kurcze nie wiedziałam, ze spanie na tej stronie jest tak przyjemne hahhahaha
    szczerze juz ledwie chodze, wczoraj poszłam z mama do biedry i wrociłam osttanimi siłami ;P
    miałam Wam zadac kilka pytac, ale zapomniałam co chciałam.......................skleroza

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 13:01

Niuninka lubi tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok pomału mi sie przypomina.

Kiedy bedziecie kładły do łóżeczka kołderki, kocyki i śpiworki?

Czy na poczatku dzidzius bedzie spał w spiworku (o ile go macie)czy kocyk, kołderka?
    Czy z samego poczatku zakładacie te ochraniacze na łóżeczko? Bo sie zatsanawiam bo jak jest ten ochroniacz to chyba nie bedzie widac dzidzie?

Czy z laktatorem czekacie az do dnia porodu?

Macie przewijak na łózeczko czy komode?

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina, dlaczego Ty na tym prawym boku w ogóle nie śpisz? Olek się buntuje?

Ja na początku będę kładla Pole w rozku, później śpiworek, a później kolderka. Ale w sumie to ona zdecyduje- będziemy próbować, jak jej najbardziej podpasuje. Ochraniacze montujemy od razu chyba.

My mamy komode z przewijakiem, bo tak mi chyba będzie wygodniej. Po bokach i w pierwszej szufladzie będę trzymać, to co potrzebne do pielęgnacji.
    Laktator już mam, ale to był kompulsywny zakup. Z założenia miałam kupić po porodzie :P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Rany jakie poruszenie u marcówek, się dzieje ;-) Nie chcę nic mówić, ale następne my w kolejce ;-)
    Kaczką/orką też już jestem ;-) A nospy nigdy w ciąży nie brałam.
    U mnie Ala będzie spała najprawdopodobniej w rożku na samym początku, później w śpiworku.
    Łóżeczka jeszcze nie mam ;-) ale kupuję turystyczne z przewijakiem montowanym na łóżeczko (taki sztywny). Mogłabym dokupić nadstawkę na komodę pod przewijak, ale czy ja wiem, z Niko było mi wygodnie na tym na łóżeczku więc dam sobie spokój :-) A o co chodzi z czekaniem z laktatorem? :-)

• mania Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina, moja Mała będzie na początku spała w rożku bałabym się ją zwyczajnie przykryć kocykiem czy kołderką.
    Ochraniacze zakładam od razu, przewijak mam taki na łóżeczko. Laktatora nie mam jakoś nie nastawiam się na kp ale może ze 3 pierwsze miesiące spróbuje oczywiście jeśli się uda bo męczyć się nie będę i jak laktator będzie potrzebny to sie wtedy kupi ;)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    ja biorę nie to, że regularnie ale np dziś wzięłam bo mnie brzucho bolał na szczęście przeszło...

Ja nie mogę tych marcówek czytać bo wyję, że mają już maleństwa przy sobie... matko ja ostatnio o wszystko wyję! Nigdy taka nie byłam i nie mogę nad tym zapanować co najlepsze :) Sama siebie mam dość :)

Ciekawe kiedy dr zdejmie mi to kółko, Lanusia pamiętasz może kiedy Ci je zdejmowali ?? Bo moja koleżanka ta co będzie mieć jutro cc wczoraj dopiero miała zdejmowane powiedziała, że boli jak cholera a ona już rodziła :)

Nic nie boli, spokojnie ;) Jest trochę nieprzyjemne, ale nie wiem czy to nie moje subiektywne odczucie, bo ściągał mi dr Kl. :D Trwa to dosłownie 3 sekundy ;) Gorsze jest zakładanie. Mi zdjął w 38 tygodniu, rzucił tekst: "Poród w lesie" :P i w 41 tygodniu miałam wywoływany poród ;)
    W dniu zdjęcia krążka odstawiłam wszystkie leki- no-spę, luteinę, Duphaston.

A, jakoś tydzień po zdjęciu krążka miałam rozwarcie na 2 cm.

Nadrobię Was wieczorem, bo dopiero co wróciłam z rajdu po ciucholandach z Lilką i padam na twarz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:04

mania lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, myślałam że z używaniem ha,ha Laktator mam, dostałam od koleżanki ręczny :-) Tak bym pewnie jeszcze nie kupowała.

• Olina Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w sumie już na dwóch bokach sie buntuje jak sie połoze :P

a z laktatorem sie zapytuje, bo nie wiem czy mi sie wgl przyda....i tak myślałam, że jak cos sie kupi wtedy kiedy bedzie potrzeba, podobnie jak mania...

o bożu zapomnialam o rozku, no tak na poczatku bedzie najwygodniej :):)

przewijaka własnie jeszcze nie zakupilam i sie zastanwialam, bo mam taka mała komódke tylko i musze zobaczyć czy przewijak sie dopasuje, a jak cos faktycznie na lóżeczko :P

a ochraniacze macie takie do połowy łózka czy na około? ja mam taki wąłsnie na około bo był w pakiecie złożeczkiem.....

MagSz lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ok pomału mi sie przypomina.

Kiedy bedziecie kładły do łóżeczka kołderki, kocyki i śpiworki?

Czy na poczatku dzidzius bedzie spał w spiworku (o ile go macie)czy kocyk, kołderka?
    Czy z samego poczatku zakładacie te ochraniacze na łóżeczko? Bo sie zatsanawiam bo jak jest ten ochroniacz to chyba nie bedzie widac dzidzie?

Czy z laktatorem czekacie az do dnia porodu?

Macie przewijak na łózeczko czy komode?

Mój będzie spał w rożku lub otulaczu.

Ochraniaczy na łóżeczko nie mam, kupię jak będą potrzebne, czyli jak dziecko zacznie być mega aktywne w łóżeczku.

Laktator mam w razie wu ręczny nowy lovi, mama kiedyś kupiła siostrze i jej się nie przydał.

Przewijak mam na łóżeczku :)

‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ