Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Ale miałam sen: śniło mi się, że mania urodziła już przez CC ze względu na dużą wagę Zosi (która nie była de facto duża, bo 2900), a jej gin był jakimś mega specem od Anny Frank i organizował wykłady w szpitalu, na które kobitki przychodziły w koszulkach nocnych i pidzamach. I mania się tak jarala tymi wykladami. I ja reż chciałam iść, tylko miałam normalne ciuchy i mnie wpuścić nie chcieli, więc zostałam Zosi pilnować
Wczoraj przed snem Mała tak się szarpala, że chciałam jechać na IP, bo to było mega dziwne i bolesne dla mnie bardzo. Ale dość szybko się uspokoila i normalnie zaczęła ruszać. Chyba próbowała się przekręcić, Wiercipieta moja Najkochansza;)
Aaaa, 36tc, 9 miesiącWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 08:05
mania, jaskra, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Fabdorota hahaha się uśmiałam
ale żebyś nie wykrakała strasznie boli mnie od rana brzuch jak na okres...
Próbowałam jeszcze pospać żeby przeszło ale dupa chyba po tych wczorajszych nerwach mnie boli i jeszcze jutro moja koleżanka ma cc i też się stresuje... -
nick nieaktualnyWitam się i ja
Mój Antek też zaskakuje mnie od 2 dni aktywnościąmam nadzieję, że wszystko jest okey
Właśnie zeszłam z wagi i....? 3kg na plusie w tydzień? chyba coś nie tak :p
Albo faktycznie tyle przytyłam albo tak puchne i wody nabieram hehe
Apropo rozpakowywania marcówek to mam 2 koleżanki które na marzec miały i jedna urodziła w niedziele w nocy a druga wczoraj przez CC bo się okazało, że mała owinięta pepowiną a że już miała 38+4 to lekarz od razu na CC ją pokierował
Też mnie to zaczyna wszystko stresować... -
Dzien dobry!
A propos porodu. Ostatnio na wizycie lekarz mi mówil ze najwazniejsze to nastawienie. Wiele kobiet ze strachu sobie wmawia ze nie dadzą rady urodzić i faktycznie konczy sie cesarka mimo iż na początku wskazań nie bylo. Takze trzeba sobie powiedziec ze damy rade a bolec będzie na pewno.ja zamierzam podejść do tego zadaniowo i o ile nic niespodziewanego sie nie wydarzy to chce rodzic naturalnie.
Jeszcze dodal ze z moimi biodrami to ja nawet 4kilowe dziecko wypchnędowcipnis
Kinga., ania0141, jamniczakuchnia, _Saszka_, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Cześć. Wczoraj padł nam akumlator w aucie i bylismy tylko na drugiej połowie zajęć w SR. Potem zeobilismy jeszcze wycieczkę do sąsiedniego miasta by go trochę podładować. Wcześniej ogarnęłam mieszkanie, puściłam i rozwiesiłam 4 pralki prania no i wieczorem, tak mnie krzyż napierdzielał, że ani chodzić, ani leżeć nie mogłam... Pierwszy raz nie mogłam zasnąc z bólu. Normalnie aż mnie korciło, by uruchomić tens... no ale chyba jeszcze za wcześnie, więc się powstrzymałam. Także dzis się nie przemęczam, jutro mamy ostanie oficjalne usg, także zobaczymy co tam u kropka słychać.
Ps. Od którego tygodnia powinno się pić liscie malin? Dziewczyny, które zamierzają korzystać z balonika, to w którym tyg. ciąży zaczynacie. Tak jak w instrukcji od 36 czy wcześniej? -
Ameiva wrote:Nemara a powiedz jakie bnylo wskazanie do pierwszej cc? ja jestem dokladnie w takiem samej sytuacji jak ty i nie wiem jaka decyzje podjac tylko moj gin jak na razie nie mowi nie sn...
W pierwszej ciąży w 33tyg odeszły mi wody bez żadnej akcji porodowej, do dziś nie wiem jak wyglądają skurcze
I chciałam teraz naturalnie ale każdy lekarz z którym rozmawiam mówi stanowcze nie na SN po cesarce a ryzykować nie będę bo w razie czego jakby się pojawiły jakieś problemy to bym sobie do końca życia nie wybaczyła. -
nick nieaktualny
-
Nemera wrote:W pierwszej ciąży w 33tyg odeszły mi wody bez żadnej akcji porodowej, do dziś nie wiem jak wyglądają skurcze
I chciałam teraz naturalnie ale każdy lekarz z którym rozmawiam mówi stanowcze nie na SN po cesarce a ryzykować nie będę bo w razie czego jakby się pojawiły jakieś problemy to bym sobie do końca życia nie wybaczyła. -
Może wczoraj był jakiś dzień hiperaktywności czy coś.. moja mała też się tak mocno wyginała, że aż mnie wszystko bolało i nie mogłam kompletnie znaleźć pozycji, która by łagodziła te ruchy. W końcu przeszło i mogłam pójść spokojnie spać to mnie jakiś debil z klatki wystraszył, bo się zaczął awanturować na korytarzu.
Coś jeszcze Wam miałam napisać, ale wypadło z mojego kalafiora
-
Ameiva wrote:Ja mialam cc przez polozenie miednicowe w 38 tyg odeszly mi wody i od razu na stół. Teraz niby nie ma wskazan do cc ale chyba sie na nia zdecyduje bo tez nie wybaczylabym sobie jesli po sn bylyby jakies komplikacje. Boje sie tylko ze w szpitalu nie beda chcieli pozwolic mi skorzystac z tego prawa do odmowy porodu sn. To jest podobno gdzies zapisane, nie wiem czy nie w prawach pacjenta, nie orientujesz sie?
Nie wiem gdzie to jest zapisane, ale wiem że możemy żądać żeby nam zrobili cc bez podania przyczyny .Ameiva lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Karolina_ina pytałaś o model wózka, my mamy starszy model bodajże XA o ile pamiętam.
Jamniczakuchnia, podzielisz się przepisem na brownie?Skoro masz sprawdzony
Muszę jakieś ciacho przyatakować na weekend. Chodzi za mną też karpatka, ale nie wiem jak mi wyjdą te płaty ciasta, nie chciałabym ich zepsuć.
Dzisiaj akcja Bezpieczny Maluch od 17:00 do 20:30, na samą myśl mi się nie chce iść, ale pewnie jak pójdę to będę zadowolona.
Zaczęłyście temat karuzel, wczoraj na SR fizjoterapeutka od noworodków, mówiła nam żeby wieszać zabawki w linii w której stykają się dziecka nóżki i rączki, czyli gdzieś tam w okolicy pępuszka. Bo najgorsze co można zrobić to zawiesić nad samą główką zabawkę. Dużo mówiła ciekawych rzeczy na temat postawy maluszka.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nie wiem jak to jest z tym cc,wydaje mi się,że jest możliwość zażądania cc ale ja kiedyś z córką chciałam ,była owinięta cała pępowiną i mnie wyśmiano,powód?-że młoda dziewczyna a blizne chce na całe życie-byłam młoda i głupia teraz to bym zawalczyła o swoje...fakt faktem urodziłam bardzo szybko i nie żałuję,ale wiadomo z tą pępowiną różnie bywa...teraz wiem że gdybym powiedziała do swojego gin że chcę cc to bym miała na 100%,inna rozmowa jest jak się chodzi prywatnie no i wiele rzeczy się zmieniło...jak mały ułoży się główkowo to chciałabym sn a jak los zadecyduje cc to niech tak będzie,aby szczęśliwie wszystko poszłoania0141
-
nick nieaktualnyAle grubo na marcówkach, przeczytałam kilka stron
Kawuszka robiłam na podstawie tego przepisu: http://www.mojewypieki.com/przepis/brownie-z-truskawkami-i-beza
Z moimi modyfikacjami: zamiast truskawek dałam mango, czekolady 150g, cukru 50g, a do bezy 220g cukru i łyżeczkę skrobi. I piekłam brownie 20 minut w 180 stopniach z termo, a z bezą w 160 z termo jakieś 30 minut -
nick nieaktualny