X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catelyn wrote:
    Cieszę się, że wam się podoba sukieneczka :) Ja też bardzo lubię delikatne i proste i właśnie taką znalazłam :)

a ja czytam książkę Kaz Cooke "Ciężarówką przez 9 miesięcy" są w niej wszystkie potrzebne informację i do tego sama ciąża opisana z humorem i życiowo także nie dość że się czegoś dowiem to jeszcze się trochę pośmieje :D

O, też się czaiłam na tą książkę. Ale mam 'w oczekiwaniu na dziecko' i 'księga ciąży'. Też sporo fajnych porad. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jaką ja mam Kochaną Mamę :D spełnia każdą moja zachciankę obiadową ;) wczoraj ogórkowa dzisiaj pyszny żurek i taki bogaty, że chyba jedną miską się najem! :D

Malinkowe oczekiwanie, monia_em lubią tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj uśmiechu i trochę luźniejszego podejścia to i mi by się przydało, rozważę zatem kupno też tej książki :)

a czy któraś z Was ma "Twoja ciąża, sztuka przetrwania"? warto?

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już chyba kiedyś pisałyście o tym, ale co myślicie o hybrydach? Mogą szkodzić? Do tego to zdejmowanie acetonem...

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "W oczekiwaniu na dziecko" pożyczę od siostry narzeczonego, dlatego stwierdziłam, że poszukam czegoś innego i znalazłam coś idealnego dla mnie ;) Wiadomo trzeba brać troszkę poprawkę na niektóre informacje dotyczące lekarzy czy położnych, bo sama autorka jest z Australii ale bardzo przyjemnie się ją czyta :)

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienka śliczna! :) My idziemy na wesele 17 października,to jeszcze trochę czasu jest ;)

Catelyn lubi tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Dziewczyny już chyba kiedyś pisałyście o tym, ale co myślicie o hybrydach? Mogą szkodzić? Do tego to zdejmowanie acetonem...
    Ja ciągle mam hybrydy. Zmieniam co około 3 tygodnie :-) w ciąży Można robić paznokcie można robić henne przedłużać rzesy farbowac włosy itp itd ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 14:33

fabiola lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro będę tuptać z nóżki na nóżkę :)

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Ja ciągle mam hybrydy. Zmieniam co około 3 tygodnie :-) w ciąży Można robić paznokcie można robić henne przedłużać rzesy farbowac włosy itp itd ! :)

Ja znowu na ten temat różne opinie czytałam - na przykład, że najlepiej się wstrzymać z tym do końca I trymestru co najmniej. Ja postanowiłam, że jakoś przeboleję ciążę bez farbowania włosów. Trudno.

Aczkolwiek tyle ile ludzi, pewnie tyle i opinii. ;)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Ja znowu na ten temat różne opinie czytałam - na przykład, że najlepiej się wstrzymać z tym do końca I trymestru co najmniej. Ja postanowiłam, że jakoś przeboleję ciążę bez farbowania włosów. Trudno.

Aczkolwiek tyle ile ludzi, pewnie tyle i opinii. ;)

Oczywiście, każda z nas może sama zadecydować. Opinie faktycznie są różne i momentami nie wiadomo w co wierzyć. Po prostu róbmy to co czujemy. Tak samo jeśli chodzi o kawę. Teoretycznie jest napisane, że filiżanka kawy dziennie nie szkodzi, ale nie więcej.
    JA sobie pomyślałam, że skoro więcej szkodzi to i może ta jedna zaszkodzi. Szczególnie, że w czytałam, że osoby, które nadużywają kawy są bardziej narażone na poronienia. I po prostu postanowiłam nie pić wcale, nawet tej jednej.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam"ciąża i poród" wielki i praktyczny poradnik,bardzo fajny :)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam pytanie. Boli mnie brzuch jak na miesiączkę, też zbliża się termin kolejnej miesiączki. Ból jest slaby.
    Nie wiem co robić.

Kolejna zachcianka zrealizowana - pierogi ruskie mmmm... Pychota:)

Co do śluzu to mam go pełno i biegam do łazienki sprawdzać co to takiego.. Masakra.

Teraz odpoczywam bo za 3 dni powrót do pracy. Ciekawa jestem czy dam radę..

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może któraś z Was powie mi coś na ten temat,bo z wrażenia zapomniałam wspomnieć o tym mojej gin.Chodzi o to,że w maju tego roku robiłam sobie zabieg na żylaka i miałam wycinaną żyłę w prawej nodze i wprowadzaną pianę w pozostałe,czy może to mieć jakiś wpływ na moje zdrowie lub maluszka?

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli tylko delikatnie ćmi, czy ciągnie to chyba nie ma powodu do nerwów, rośniemy chyba.

Mnie zastanawia jedynie kłócie i ból z jednej strony mniej więcej na wysokości jajnika

dichlieb lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Oczywiście, każda z nas może sama zadecydować. Opinie faktycznie są różne i momentami nie wiadomo w co wierzyć. Po prostu róbmy to co czujemy. Tak samo jeśli chodzi o kawę. Teoretycznie jest napisane, że filiżanka kawy dziennie nie szkodzi, ale nie więcej.
    JA sobie pomyślałam, że skoro więcej szkodzi to i może ta jedna zaszkodzi. Szczególnie, że w czytałam, że osoby, które nadużywają kawy są bardziej narażone na poronienia. I po prostu postanowiłam nie pić wcale, nawet tej jednej.

Ja uwielbiam czarną herbatę na przykład, ale też postanowiłam zrezygnować. Stwierdziłam, ze wolę chuchać na zimne, bo i tak już sporo ten mój bobas ma do wytrzymania. :P Co do farbowania, to z ciężkim trudem, ale musze to przeboleć. :P Już wyglądam kiepsko z takimi odrostami jakie mam. :P

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    Dziewczyny a może któraś z Was powie mi coś na ten temat,bo z wrażenia zapomniałam wspomnieć o tym mojej gin.Chodzi o to,że w maju tego roku robiłam sobie zabieg na żylaka i miałam wycinaną żyłę w prawej nodze i wprowadzaną pianę w pozostałe,czy może to mieć jakiś wpływ na moje zdrowie lub maluszka?

musisz dopytać gina, ja nie mam zielonego pojęcia niestety...

ewcia21k lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też tak od wczorak brzuch pobolewa. Też mam mniek wiecej termin okresu . Mam nadOeje ze wszystko z nami ok:) do tego kluje mnie i w brzuchu i w pachwinach no ale to to chyba rozciaganie ?

f2w3s65gpeorv80s.png

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    Jeśli tylko delikatnie ćmi, czy ciągnie to chyba nie ma powodu do nerwów, rośniemy chyba.

Mnie zastanawia jedynie kłócie i ból z jednej strony mniej więcej na wysokości jajnika

Ja miałam tak cały początek... Ale to chyba też całkiem normalne. Hormony szaleją, stąd pewnie te takie bóle miesiączkowopodobne. ;)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dosyć ciągłego farbowania odrostów i położyłam kolor po latach prawie taki jak mam naturalny i od roku mam spokój z farbami i chyba szybko się nie zdecyduję na zmianę kolejną z czystej wygody ;)

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Nigdy nie spotkałam się z taką opinia na temat kawy ... :-) Ja pytałam się lekarza czy mogę pić to odpowiedział ze nie zaszkodzi poza tym organizm jakby się czuł bez kawy to to przechodzi na odczucia dziecka.
    Dlatego fakt co lekarz co książka to inne zalecenia najlepiej słuchać samej siebie i tego co mówi ciało ;)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ