X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba wrote:
    Oj święta prawda. Niech sobie wezmą to do serca wszystkie mamy, które po raz pierwszy będą mamusiami;) Ale i tak warto dla tych wszystkich chwil.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

Bałam się ze zostane za to zlinczowana :D no bo jak można chcieć odpocząć od własnego dziecka ? :D :p

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh co do herbaty wczoraj mój ukochany chciał mi zrobić wieczorem do kolacji ja mówię,że nie chce bo nie mogę:D chociaż wypiłabym z miłą chęcią. On zaczął mówić,że przesadzam itp. Dziś wypiłam jedną do śniadania :)

• baba Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Bałam się ze zostane za to zlinczowana :D no bo jak można chcieć odpocząć od własnego dziecka ? :D :p

Oj zdarza się. Nawet jak ma się tak grzecznego i kochanego dzieciaczka jak ja . Wiem co mówię. Siostra mojego męża z która mieszkamy tyle że ona piętro wyżej to ma starszą rozkrzyczaną córkę o 4 miesiące od mojej a ona jej to dopiero od narodzin daje popalić. Ma ją nie jednokrotnie dość ale i tak ją kocha. Ja na swoją też czasem jestem zła. Ale takie uroki macierzyństwa. Dziecko po prostu nie wie co chce czasem.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek to urwis ale tak kochany :) Zaskakuje mnie każdego da dzisiaj na przykład pokazał na kiełbase i ' da ' ' mnam ' :) no serce sie raduje, że tak rośnie :)

Ankieta wypełniona hii! ;-)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak uważacie czy stres w ciąży wpływa na nerwowość dziecka? Moja należy do tych grzecznych (ciąża bez nerwów), a córka siostry męża to znerwicowany diabełek ( ona skolei w ciąży też była straszny nerwus).

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem i ja ;)

ostatnio mam sporo sytuacji stresujących , mam nadzieje ze to nie wpłynie zle na moje malenstwo

km5smg7yv4tozota.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę,że jakoś tam wpływa ale czy aż tak to nie wiem

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy nadzieje, że nie za bardzo bo jeśli to się sprawdza to będę miała znerwicowane dziecko dzięki wiecznym zmartwieniom o tego małego szkraba. ..

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wpływa. Moja mama się ze mną dużo denerwowała a ze mnie okropny nerwus. Czasem mnie o nerwicę podejrzewają. Ale właśnie teraz w ciąży jakoś odpuściłam sobie i innym. Staram się wieloma sprawami nie przejmować i nawet mi to wychodzi:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • sylwia.z Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szpitalnej kolacji...Czekamy na tatusia...Cały dzień dziwne uderzenia gorąca,lekkie kłucia w brzuchu i krwawienie jakby mniejsze.Mam lezec 3x luteina i nospa .Lekarze czekaja na jutrzejszy wynik bety.Ja tez z niecierpliwoscią i niepokojem

sylwia.z
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi wrote:
    Pani Pasztetowa! !!!!!!!! Slinie się za każdym razem na widok Twojego nicka. Ale pozarlabym taką bule z maslem i pasztetowa No ale wiadomo. ...nie można :-(

Co tam nie można! Jak masz chęć to jedz :D ja ostatnio jadłam z pasztetem i keczupem mmmmmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catelyn sukienka ładna, lubię takie proste :)

Herbaty piję sporo, słabej czarnej, jedyna jaka mi teraz smakuje :) Kawę bardzo rzadko, może raz na 2 tyg.

Miałam dzisiaj obiad zachciankowy - kopytka z bułką tartą na masełku i cukrem <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 17:19

Catelyn lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Nie podczytam was dziś przepraszam.

Przyszłam się z wami pożegnać.

Wczoraj na innym temacie zostałam bardzo nie miło potraktowana i posadzona o branie z forum tylko pomocy i nie dawanie nic w zamian,
    Padło pod moim adresem wiele niemilych słów dlatego postanowiłam całkowicie zrezygnować z uczestnictwa z foorow i nie obarczac nikogo moimi problemami.

Nie mniej jednak bardzo ale to bardzo trzymam za was kciuki i strasznie będę tęsknić.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba wrote:
    Jak uważacie czy stres w ciąży wpływa na nerwowość dziecka? Moja należy do tych grzecznych (ciąża bez nerwów), a córka siostry męża to znerwicowany diabełek ( ona skolei w ciąży też była straszny nerwus).

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

Ee tam ;) Ja miałam bardzo BARDZO nerwową ciążę. Lila do 6 miesiąca życia istny anioł :) Teraz pokazuje czasem różki :P
    To zależy wyłącznie od charakteru dziecka :)
    Mój lekarz na Twoje pytanie odpowiedział mi tak: "A pani zdaniem wszystkie dzieci poczęte w okresie wojny to małe diabełki?" :D I wyjaśnił mi że związku to nie ma, jedynie kiedy stresujemy się w ciąży (mowa o poważnym stresie, śmierci bliskiej osoby, wypadku, a nie zwykłym zamartwianiu się) to dziecko to odczuwa i reaguje- zmianę można odczuć w jego ruchach lub ich braku. Ale przełożenia na charakter po narodzinach to nie ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 17:29

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Cześć dziewczyny,

Wczoraj na innym temacie zostałam bardzo nie miło potraktowana i posadzona o branie z forum tylko pomocy i nie dawanie nic w zamian,
    Padło pod moim adresem wiele niemilych słów dlatego postanowiłam całkowicie zrezygnować z uczestnictwa z foorow i nie obarczac nikogo moimi problemami.

Nie mniej jednak bardzo ale to bardzo trzymam za was kciuki i strasznie będę tęsknić.

Ani mi się waż uciekać! Od nas takich słów nie usłyszałaś, więc nie uciekaj od nas <3
    Ja jak nie mam pojęcia na dany temat to się nie wypowiadam, ale są osoby typu "nie znam się, ale się wypowiem" i mają pretensje do innych że nie trzepią postów z prędkością karabinu maszynowego ;)
    My tu niczemu nie jesteśmy winne, więc nie uszczuplaj naszej grupy tylko odrzuć złość w kąt i wróć jutro, pojutrze z dobrym nastrojem :*

ilonia1984, Anastazjaaa, monia_em, ewcia21k lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Cześć dziewczyny,

Nie wiem co sie odtatnio dzieje,pelnia jest i wszyscy sie kluca na forach,zloszcza...to,ze komus cos tam nie psuje w tobie,albo,ze sobie wymysla cos nie oznacza ze z naszych kwietnioweczek masz rezygnowac a my z Ciebie,nie obchodzi nas co tam sie dzialo,my jestesmy osobna zajebista spolecznoscia i prosimy Cie zebys z nami zostala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 17:31

Anastazjaaa, Wiolcia1405 lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mega nerwowa ciążę, od 12 tyg ciągły strach o synka czy przeżyje a urodził się super grzeczny chłopiec. Juz przesyła całe noce i naprawdę jest spoko :) jeśli chodzi o odpoczynek to wiem o co chodzi! Czasami byłam nie do życia. Mimo wszystko chce ,aby synek miał rodzeństwo :)
    Jak długo macie zamiar pracować? Ja chciałam w sumie do końca stycznia,ale moja szefowa chyba jednak będzie wolała żebym nie zaczęła roku szkolnego którego nie skończę a na dodatek wyjeżdżamy z Warszawy w następne wakacje...zobaczymy. stresuje mnie to wszystko, zusy i inne ;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to forum prawie sfajczyłam cebulę do pierogów i prawie mi wykipiał kompot z jabłek na kuchnię;)

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

ilonia1984, Rotenkopf lubią tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Pani doktor stwierdziła, że po samym badaniu czuć, że szybko rośniemy i wszystko wskazuje na to, że jest ok:) w poniedziałek idę do poradni przyszpitalnej, gdzie dostanę skierowania na badania krwi i usg na NFZ, "bo po co masz płacić, jak nie trzeba?" i założy mi kartę ciąży. Uff, oby jeszcze tylko usg poszło dobrze:D

ilonia1984, jamniczakuchnia, Endzis, Catelyn, Rotenkopf, monia_em, ewcia21k lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie uspokoiłyście z tym stresem :P

Anastazjaaa zostań :)
    trzymajmy sie razem :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ