X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba wrote:
    Oj święta prawda. Niech sobie wezmą to do serca wszystkie mamy, które po raz pierwszy będą mamusiami;) Ale i tak warto dla tych wszystkich chwil.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

Bałam się ze zostane za to zlinczowana :D no bo jak można chcieć odpocząć od własnego dziecka ? :D :p

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh co do herbaty wczoraj mój ukochany chciał mi zrobić wieczorem do kolacji ja mówię,że nie chce bo nie mogę:D chociaż wypiłabym z miłą chęcią. On zaczął mówić,że przesadzam itp. Dziś wypiłam jedną do śniadania :)

• baba Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Bałam się ze zostane za to zlinczowana :D no bo jak można chcieć odpocząć od własnego dziecka ? :D :p

Oj zdarza się. Nawet jak ma się tak grzecznego i kochanego dzieciaczka jak ja . Wiem co mówię. Siostra mojego męża z która mieszkamy tyle że ona piętro wyżej to ma starszą rozkrzyczaną córkę o 4 miesiące od mojej a ona jej to dopiero od narodzin daje popalić. Ma ją nie jednokrotnie dość ale i tak ją kocha. Ja na swoją też czasem jestem zła. Ale takie uroki macierzyństwa. Dziecko po prostu nie wie co chce czasem.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek to urwis ale tak kochany :) Zaskakuje mnie każdego da dzisiaj na przykład pokazał na kiełbase i ' da ' ' mnam ' :) no serce sie raduje, że tak rośnie :)

Ankieta wypełniona hii! ;-)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak uważacie czy stres w ciąży wpływa na nerwowość dziecka? Moja należy do tych grzecznych (ciąża bez nerwów), a córka siostry męża to znerwicowany diabełek ( ona skolei w ciąży też była straszny nerwus).

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem i ja ;)

ostatnio mam sporo sytuacji stresujących , mam nadzieje ze to nie wpłynie zle na moje malenstwo

km5smg7yv4tozota.png
  • Aleksandra19 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę,że jakoś tam wpływa ale czy aż tak to nie wiem

• Bulimulia Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy nadzieje, że nie za bardzo bo jeśli to się sprawdza to będę miała znerwicowane dziecko dzięki wiecznym zmartwieniom o tego małego szkraba. ..

https://www.maluchy.pl/li-72361.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wpływa. Moja mama się ze mną dużo denerwowała a ze mnie okropny nerwus. Czasem mnie o nerwicę podejrzewają. Ale właśnie teraz w ciąży jakoś odpuściłam sobie i innym. Staram się wieloma sprawami nie przejmować i nawet mi to wychodzi:)

f2w3s65gpeorv80s.png
  • sylwia.z Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po szpitalnej kolacji...Czekamy na tatusia...Cały dzień dziwne uderzenia gorąca,lekkie kłucia w brzuchu i krwawienie jakby mniejsze.Mam lezec 3x luteina i nospa .Lekarze czekaja na jutrzejszy wynik bety.Ja tez z niecierpliwoscią i niepokojem

sylwia.z
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi wrote:
    Pani Pasztetowa! !!!!!!!! Slinie się za każdym razem na widok Twojego nicka. Ale pozarlabym taką bule z maslem i pasztetowa No ale wiadomo. ...nie można :-(

Co tam nie można! Jak masz chęć to jedz :D ja ostatnio jadłam z pasztetem i keczupem mmmmmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catelyn sukienka ładna, lubię takie proste :)

Herbaty piję sporo, słabej czarnej, jedyna jaka mi teraz smakuje :) Kawę bardzo rzadko, może raz na 2 tyg.

Miałam dzisiaj obiad zachciankowy - kopytka z bułką tartą na masełku i cukrem <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 17:19

Catelyn lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Nie podczytam was dziś przepraszam.

Przyszłam się z wami pożegnać.

Wczoraj na innym temacie zostałam bardzo nie miło potraktowana i posadzona o branie z forum tylko pomocy i nie dawanie nic w zamian,
    Padło pod moim adresem wiele niemilych słów dlatego postanowiłam całkowicie zrezygnować z uczestnictwa z foorow i nie obarczac nikogo moimi problemami.

Nie mniej jednak bardzo ale to bardzo trzymam za was kciuki i strasznie będę tęsknić.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baba wrote:
    Jak uważacie czy stres w ciąży wpływa na nerwowość dziecka? Moja należy do tych grzecznych (ciąża bez nerwów), a córka siostry męża to znerwicowany diabełek ( ona skolei w ciąży też była straszny nerwus).

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

Ee tam ;) Ja miałam bardzo BARDZO nerwową ciążę. Lila do 6 miesiąca życia istny anioł :) Teraz pokazuje czasem różki :P
    To zależy wyłącznie od charakteru dziecka :)
    Mój lekarz na Twoje pytanie odpowiedział mi tak: "A pani zdaniem wszystkie dzieci poczęte w okresie wojny to małe diabełki?" :D I wyjaśnił mi że związku to nie ma, jedynie kiedy stresujemy się w ciąży (mowa o poważnym stresie, śmierci bliskiej osoby, wypadku, a nie zwykłym zamartwianiu się) to dziecko to odczuwa i reaguje- zmianę można odczuć w jego ruchach lub ich braku. Ale przełożenia na charakter po narodzinach to nie ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 17:29

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Cześć dziewczyny,

Wczoraj na innym temacie zostałam bardzo nie miło potraktowana i posadzona o branie z forum tylko pomocy i nie dawanie nic w zamian,
    Padło pod moim adresem wiele niemilych słów dlatego postanowiłam całkowicie zrezygnować z uczestnictwa z foorow i nie obarczac nikogo moimi problemami.

Nie mniej jednak bardzo ale to bardzo trzymam za was kciuki i strasznie będę tęsknić.

Ani mi się waż uciekać! Od nas takich słów nie usłyszałaś, więc nie uciekaj od nas <3
    Ja jak nie mam pojęcia na dany temat to się nie wypowiadam, ale są osoby typu "nie znam się, ale się wypowiem" i mają pretensje do innych że nie trzepią postów z prędkością karabinu maszynowego ;)
    My tu niczemu nie jesteśmy winne, więc nie uszczuplaj naszej grupy tylko odrzuć złość w kąt i wróć jutro, pojutrze z dobrym nastrojem :*

ilonia1984, Anastazjaaa, monia_em, ewcia21k lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Cześć dziewczyny,

Nie wiem co sie odtatnio dzieje,pelnia jest i wszyscy sie kluca na forach,zloszcza...to,ze komus cos tam nie psuje w tobie,albo,ze sobie wymysla cos nie oznacza ze z naszych kwietnioweczek masz rezygnowac a my z Ciebie,nie obchodzi nas co tam sie dzialo,my jestesmy osobna zajebista spolecznoscia i prosimy Cie zebys z nami zostala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 17:31

Anastazjaaa, Wiolcia1405 lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mega nerwowa ciążę, od 12 tyg ciągły strach o synka czy przeżyje a urodził się super grzeczny chłopiec. Juz przesyła całe noce i naprawdę jest spoko :) jeśli chodzi o odpoczynek to wiem o co chodzi! Czasami byłam nie do życia. Mimo wszystko chce ,aby synek miał rodzeństwo :)
    Jak długo macie zamiar pracować? Ja chciałam w sumie do końca stycznia,ale moja szefowa chyba jednak będzie wolała żebym nie zaczęła roku szkolnego którego nie skończę a na dodatek wyjeżdżamy z Warszawy w następne wakacje...zobaczymy. stresuje mnie to wszystko, zusy i inne ;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to forum prawie sfajczyłam cebulę do pierogów i prawie mi wykipiał kompot z jabłek na kuchnię;)

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

ilonia1984, Rotenkopf lubią tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Pani doktor stwierdziła, że po samym badaniu czuć, że szybko rośniemy i wszystko wskazuje na to, że jest ok:) w poniedziałek idę do poradni przyszpitalnej, gdzie dostanę skierowania na badania krwi i usg na NFZ, "bo po co masz płacić, jak nie trzeba?" i założy mi kartę ciąży. Uff, oby jeszcze tylko usg poszło dobrze:D

ilonia1984, jamniczakuchnia, Endzis, Catelyn, Rotenkopf, monia_em, ewcia21k lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mnie uspokoiłyście z tym stresem :P

Anastazjaaa zostań :)
    trzymajmy sie razem :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ