X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Nie podczytam was dziś przepraszam.

Przyszłam się z wami pożegnać.

Wczoraj na innym temacie zostałam bardzo nie miło potraktowana i posadzona o branie z forum tylko pomocy i nie dawanie nic w zamian,
    Padło pod moim adresem wiele niemilych słów dlatego postanowiłam całkowicie zrezygnować z uczestnictwa z foorow i nie obarczac nikogo moimi problemami.

Nie mniej jednak bardzo ale to bardzo trzymam za was kciuki i strasznie będę tęsknić.
    Ejej, co to za ucieczka? Zostań z nami! To, że ktoś ma do Ciebie pretensje, nie znaczy, że tutaj tak o Tobie myślimy.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Ewelina0701 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisalam sie...

Spanie mnie ciągle ogarnia, spie po 2 razy w dzien i o 21 znowu spie. a od wtorku do pracy pełną parą.

3jvzi09kavlt3vtq.png

9d6613c4db.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Nie podczytam was dziś przepraszam.

Przyszłam się z wami pożegnać.

Wczoraj na innym temacie zostałam bardzo nie miło potraktowana i posadzona o branie z forum tylko pomocy i nie dawanie nic w zamian,
    Padło pod moim adresem wiele niemilych słów dlatego postanowiłam całkowicie zrezygnować z uczestnictwa z foorow i nie obarczac nikogo moimi problemami.

Nie mniej jednak bardzo ale to bardzo trzymam za was kciuki i strasznie będę tęsknić.

Przestań! Jak ktoś Ci w real life powie odmienne zdanie niż Twoje to też uciekniesz? Albo jakaś wszechwiedzacą, za przeproszeniem, pindzia powie coś w czym nie ma racji? Nie, nie, nie moja droga, trzeba stawić temu czoła! Albo olać tamten wątek i zostać tylko u nas :)

ewcia21k, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

• Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... więc tak, wg miesiączki powinnam być w 9 tyg, ale wg USG mamy 7 tydzień skończony. Wskazuje na to wielkość malca. Ptyś ma centymetr długości i serduszko bije pięknie - 130 :) kamień z serca!

Jak Pani doktor go mierzyła to mówi że o dwa tygodnie młodszy i wg to ja w płacz, że za mały, to ona mi pokazuje, że serduszko bije i daje mi posłuchać, to ja w płacz bo je widze i słyszę, to ona na to żebym się nie martwiła, bo wszystko wygląda ładnie. Że tak czasem bywa i żeby być dobrej myśli.

1dd117ec0e9d86e0gen.jpg

69027f0ab3a55ae3gen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 18:05

fabdorota, baba, ilonia1984, jamniczakuchnia, Lanusia93, Wiolcia1405, Catelyn, triste, Endzis, Rotenkopf, wiecznie, monia_em, Funky09, dichlieb, ewcia21k, dziewussia lubią tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczysz Malinkowa, że zaraz wystrzeli, że hej;) Zazdroszczę, że widziałaś dziś serduszko, a do tego tak PIĘKNIE bijące ;) jak lekarz nie ma wątpliwości, że jest dobrze, to znaczy, że jest! Ot co!

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Mój synek to urwis ale tak kochany :) Zaskakuje mnie każdego da dzisiaj na przykład pokazał na kiełbase i ' da ' ' mnam ' :) no serce sie raduje, że tak rośnie :)

Ankieta wypełniona hii! ;-)

Moje dziecię jak się budzi to woła am. Jak ktoś coś je obok niej zwłaszcza owoce to też woła am. zachowuję się wtedy jakbym jej jeść nie dawała.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa zostań :*

Ja od dwóch dni cieszyłam się, że mdłości mijają, a dzisiaj czuję się okropnie :( jest mi tak niedobrze, że wszystko czuję w gardle, czuję ucisk w okolicy nosa, miskę mam koło łóżka i czekam na wymioty. MASAKRA

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• baba Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa nie daj się jakimś zawistnym pindom, nie uciekaj od nas , my ciebie będziemy wspierać, bo po to jest to forum.

Fajnie to lekarz powiedział o dzieciach urodzonych w okresie wojny, trochę to uspokaja. Jak się ma już dziecko to czasem trudno nie zdenerwować się chociaż odrobinę.
    Ale dzieci są kochane;)

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    Dziewczyny... więc tak, wg miesiączki powinnam być w 9 tyg, ale wg USG mamy 7 tydzień skończony. Wskazuje na to wielkość malca. Ptyś ma centymetr długości i serduszko bije pięknie - 130 :) kamień z serca!

Jak Pani doktor go mierzyła to mówi że o dwa tygodnie młodszy i wg to ja w płacz, że za mały, to ona mi pokazuje, że serduszko bije i daje mi posłuchać, to ja w płacz bo je widze i słyszę, to ona na to żebym się nie martwiła, bo wszystko wygląda ładnie. Że tak czasem bywa i żeby być dobrej myśli.

1dd117ec0e9d86e0gen.jpg

69027f0ab3a55ae3gen.jpg
    Gratuluje,jakie juz duze dzieciatko...ja tez bede w 8 tygoniu juz w pon...to tez bedzie juz duzy...nie moge sie doczekac tego usg,mimo ze 2 tygonie temu widzialam babla naszego o serduszko :) wydaje mi sie ze to tak dawno bylo :)

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ile tu się zadziało.
    Bardzo mnie rozbawił tytuł tamtego wątku, szkoda, że się przeniosłyśmy ;);)

U mnie zaczęły pojawiać się mdłości, zwłaszcza rano i wieczorem. Na szczęście w ciągu dnia funkcjonuję normalnie i bardzo dobrze, bo zaczęłam nową pracę. To prawda, że w pracy czas mija szybciej i bardzo się z tego cieszę, bo mam nadzieję, że tym samym w okamgnieniu minie czas pierwszego trymestru.

7v8rikgni12rlaff.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie <3 Gratulacje! Bąbelek cudowny :)
    Nie mogę się doczekać USG... Kto wie ile będę jeszcze czekać, nawet lekarza nie mam wybranego :(

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja na nowym watku, mam wrazenie ze niektórzy to nadal w jaskiniach mieszkaja i nie potrafia funkcjonowac w spoleczenstwie :P szkoda tylko ze tyle stron stracilysmy, nasze poczatki ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, moze dzieki temu bedziemy bardziej zżyte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 18:35

Rotenkopf, monia_em, ewcia21k lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catelyn swietna sukienka, tez wlasnie czegos takiego szukam prostego a jednoczesnie eleganckiego na chrzciny. Mozna wiedziec gdzie ja kupilas, to jakas sieciowka?

Catelyn lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:

1dd117ec0e9d86e0gen.jpg

69027f0ab3a55ae3gen.jpg
    <3 <3 <3 Cudownie !! :-):*

Larisa lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Catelyn swietna sukienka, tez wlasnie czegos takiego szukam prostego a jednoczesnie eleganckiego na chrzciny. Mozna wiedziec gdzie ja kupilas, to jakas sieciowka?

Sukienkę kupiłam w swoim mieście w Żarach w sklepie o nazwie "Dream" i wiem że na pewno jeden jest w Zielonej Górze a czy jest ich więcej nie mam pojęcia :]

Malinkowe śliczny Ptyś! :D Zazdroszczę, że słyszałaś już serduszko! Ja muszę jeszcze poczekać dwa tygodnie :( Na pierwszej wizycie maluszek miał tylko 3mm i jeszcze nic nie było słychać :(

Malinkowe oczekiwanie, fabiola lubią tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    <3 <3 <3 Cudownie !! :-):*

Jak robiłam usg z pierwszym dzieckiem to właśnie u mnie tak było wg miesiączki miałam termin o 11 dni wcześniej niż z usg!!! Nie martw się! !!:)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catelyn oj u mnie raczej w takim razie jej nie znajde, ale juz wiem mniej wiecej czego szukac. dzieki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 18:55

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Catelyn oj u mnie raczej w takim razie jej nie znajde, ale juz wiem mniej wiecej czego szukac. dzieki :)

Nie ma najmniejszego problemu, zawszę chętnie pomogę ;)

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mslinkowe oczekiwanie jest cudowny. Wygląda już jak mały człowieczek a nie kijanka. Rozmiarem się nie ptzejmuj na pewno nadgoni. Ślicznie serducho wali i to najważniejsze;)

Malinkowe oczekiwanie lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, nie rób tego! ;(
    Malinkowe oczekiwanie, śliczny brzdąc! ;)

Jeśli chodzi o herbatę to ja piję ale jedną dziennie, czasami nawet co drugi dzień ale taką słabszą, dla mnie to był nie lada wyczyn biorąc pod uwagę, że jak miałam wolny dzień to potrafiłam wypić do 8 dziennie (a mój ukochany kubek ma pojemność pół litra ;p)
    A co do pasztetów - myślę, że jak się zje kromkę to krzywda się nie stanie a nasza 'chcica' zostanie zaspokojona ;)

Anastazjaaa, Malinkowe oczekiwanie lubią tę wiadomość

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ