X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie dzis czuje,nic nie pomaga na moje mega mdlosci,od samego rana na chrupkach kukurydziantch,teraz pomyslalam,ze zrobie sobie pomidorowa...i po trochu podchodzebdo gara i za kazdym razem ciagnie,ja sie zastanawiam czy to nie od lutki,czy tego nie poglebia czasem,cos zjesc musze bo na glodny zoladek jest jeszcze gorzej,a niedawno jeszcze sie chwalilam,ze nie mam mdlosci i ze mnie ominie.Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i czekamy tu na sluczne fotki i wielka radosc,bedzie dobrze ;)Catelyn sliczna sukieneczka :)

Catelyn lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za godzinę wizyta...

a Fabdorota pewnie właśnie do gabinetu wchodzi. Kciukaski mocne :-*

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Mnie też tak od wczorak brzuch pobolewa. Też mam mniek wiecej termin okresu . Mam nadOeje ze wszystko z nami ok:) do tego kluje mnie i w brzuchu i w pachwinach no ale to to chyba rozciaganie ?
    Mnie tez czasem kluje i pobolewa,ale duzo mniej niz na poczatku,zalezy od dnia...ale teraz to nie jest jakis mocny bol,ale.kazda z nas jest inna jedna bardziej druga mniej delikatna,kazda ma Inny organizm tak samo widzicie jedna wymiotuje,druga mdlo a trzeciej niec nie jest ;)

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Ja miałam tak cały początek... Ale to chyba też całkiem normalne. Hormony szaleją, stąd pewnie te takie bóle miesiączkowopodobne. ;)

Kolejna ciekawostka. Moja lekarka powiedziała, że mam zapomnieć o swojej ulubionej zielonej herbacie i pić czarną... Naprawdę nie wiadomo co jest prawdą :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Kolejna ciekawostka. Moja lekarka powiedziała, że mam zapomnieć o swojej ulubionej zielonej herbacie i pić czarną... Naprawdę nie wiadomo co jest prawdą :)

O matko, każdy co innego. Mi jedyne co lekarz powiedział, że filiżanka czarnej herbaty/kawy to max na dzień. Tak to już jest, każdy co innego mówi i bądź tu mądry człowieku. :P

ilonia1984, mappi, dichlieb, jasmine89 lubią tę wiadomość

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, postanowiłam zrobić coś, co przyjęło się w poprzednim wątku z entuzjazmem ;)
    Poznajmy się ;]
    Zapraszam :
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/10gTQPrunw7is5Ru5E12k0dmjRZ7R3NKpHs_0r5wcaz0/edit?usp=sharing

Oczywiście nie zmuszam nikogo, kto chce śmiało może pisać ;) która pierwsza coś napisze o sobie ? :)

ps. jeśli macie jakieś propozycje pytań - śmiało! ;)

Wiolcia1405, ilonia1984, Lanusia93, Larisa lubią tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Co lekarz to inaczej ;) ja jak byłam na patologi to jeden lekarz zabronił mi chodzić 2 razy pod prysznic to 2 zaczął się śmiać ze nie wszyscy chcą brudem zarosnac :-)
    Dlatego każdy wybiera lekarza któremu ufa i wie ze dobrze mu podpowiada :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pije kawy bo poprostu mnie os niej odrzucifo :( a tak kochalam kawke z rana,gdyby nie to to napewno rano bym sobie kawki z mleczkiem nie odmowila ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Pasztetowa! !!!!!!!! Slinie się za każdym razem na widok Twojego nicka. Ale pozarlabym taką bule z maslem i pasztetowa No ale wiadomo. ...nie można :-(

ilonia1984, panipasztetowa, Rotenkopf, dichlieb, monia_em, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pójdę to na pewno zapytam :) Co do kłucia czy pobolewania to też to mam,ale takie delikatne.

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi wrote:
    Pani Pasztetowa! !!!!!!!! Slinie się za każdym razem na widok Twojego nicka. Ale pozarlabym taką bule z maslem i pasztetowa No ale wiadomo. ...nie można :-(
    Haha wiesz,ze tez sobie teraz pomyslalam jak napisalas,ze bym zjadla,mimo ze dzis mnie od wszystkiego odrzuca bulka poznanska z pasztetowa drobiowa mniam

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi wrote:

Haha. :D Mam po prostu smaczny nick. :D

Ja np bym sobie wszamała tatara, albo chlebek z metką. :D O, albo makrelę wędzoną. :D :D

Ale cóż, jakoś mnie tak strach na samą myśl bierze, bo może właśnie przez jakieś surowe mięcho się nabawiłam toksoplazmozy. ;/

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop hop dziewczyny zapraszamy z Rotenkopf na pierwszą stronę, klik w link i robimy bazę wiedzy o sobie :)

ewcia21k, Rotenkopf, Lanusia93, ilonia1984, jamniczakuchnia, dziewussia lubią tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może datę kolejnej wizyty wpiszemy ?

Rotenkopf, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    Hop hop dziewczyny zapraszamy z Rotenkopf na pierwszą stronę, klik w link i robimy bazę wiedzy o sobie :)
    Będę na kompie to wypelnie :-)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    Dziewczyny może datę kolejnej wizyty wpiszemy ?
    Proponuję obok daty porodu w nawiasie ;)

ewcia21k, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Proponuję obok daty porodu w nawiasie ;)
    Zrobione ;)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzupełnie wieczorkiem jak wejde na komputer bo w telefonie nie umiem:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Rozumiem Cię, ja przez początek pierwszej ciąży panicznie się bałam ale mogę Ci powiedzieć ze później będziesz chciała non stop siedzieć i patrz w ten monitor i oglądać swoje szczęście :-)
    Strach zamieni się w ekscytacje a na koniec będziesz juz chciała wykluc pisklaczka by mieć go już przy sobie :-)
    A potem znów chciałabyś aby pomieszało w brzuszku - jak np bd miał kolki ostre ząbkowanie , doświadczysz nieprzespanych nocy :-)
    Należy w tym wszystkim pamiętać że jesteśmy matkami ale też i Kobietami ze możemy czasem mieć dość możemy tupnac noga poplakac w poduszkę wyżyć się na mężu . Możemy być źle na dziecko ze chcemy je położyć spać a ono jest tak senne ze nie może zasnąć .. najwspanialsze jest to ze mija nam to tak samo szybko jak się pojawiło , a matek Polek idealnych ?..no cóż nie ma i pewnie nie będzie !

Oj święta prawda. Niech sobie wezmą to do serca wszystkie mamy, które po raz pierwszy będą mamusiami;) Ale i tak warto dla tych wszystkich chwil.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

Larisa lubi tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catelyn fajna sukienka. Prosta, skromna, śliczna :)

Co do picia herbaty, nie dajmy się zwariować :) Ja kocham czarną herbatę, w pierwszej ciąży sporo piłam i mały zdrowy :) ciąża to nie choroba i naprawde nie ma sensu odmawiac sobie czegos co sie lubi :)

Catelyn lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ