X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie dzis czuje,nic nie pomaga na moje mega mdlosci,od samego rana na chrupkach kukurydziantch,teraz pomyslalam,ze zrobie sobie pomidorowa...i po trochu podchodzebdo gara i za kazdym razem ciagnie,ja sie zastanawiam czy to nie od lutki,czy tego nie poglebia czasem,cos zjesc musze bo na glodny zoladek jest jeszcze gorzej,a niedawno jeszcze sie chwalilam,ze nie mam mdlosci i ze mnie ominie.Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty i czekamy tu na sluczne fotki i wielka radosc,bedzie dobrze ;)Catelyn sliczna sukieneczka :)

Catelyn lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za godzinę wizyta...

a Fabdorota pewnie właśnie do gabinetu wchodzi. Kciukaski mocne :-*

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    Mnie też tak od wczorak brzuch pobolewa. Też mam mniek wiecej termin okresu . Mam nadOeje ze wszystko z nami ok:) do tego kluje mnie i w brzuchu i w pachwinach no ale to to chyba rozciaganie ?
    Mnie tez czasem kluje i pobolewa,ale duzo mniej niz na poczatku,zalezy od dnia...ale teraz to nie jest jakis mocny bol,ale.kazda z nas jest inna jedna bardziej druga mniej delikatna,kazda ma Inny organizm tak samo widzicie jedna wymiotuje,druga mdlo a trzeciej niec nie jest ;)

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Ja miałam tak cały początek... Ale to chyba też całkiem normalne. Hormony szaleją, stąd pewnie te takie bóle miesiączkowopodobne. ;)

Kolejna ciekawostka. Moja lekarka powiedziała, że mam zapomnieć o swojej ulubionej zielonej herbacie i pić czarną... Naprawdę nie wiadomo co jest prawdą :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Kolejna ciekawostka. Moja lekarka powiedziała, że mam zapomnieć o swojej ulubionej zielonej herbacie i pić czarną... Naprawdę nie wiadomo co jest prawdą :)

O matko, każdy co innego. Mi jedyne co lekarz powiedział, że filiżanka czarnej herbaty/kawy to max na dzień. Tak to już jest, każdy co innego mówi i bądź tu mądry człowieku. :P

ilonia1984, mappi, dichlieb, jasmine89 lubią tę wiadomość

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, postanowiłam zrobić coś, co przyjęło się w poprzednim wątku z entuzjazmem ;)
    Poznajmy się ;]
    Zapraszam :
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/10gTQPrunw7is5Ru5E12k0dmjRZ7R3NKpHs_0r5wcaz0/edit?usp=sharing

Oczywiście nie zmuszam nikogo, kto chce śmiało może pisać ;) która pierwsza coś napisze o sobie ? :)

ps. jeśli macie jakieś propozycje pytań - śmiało! ;)

Wiolcia1405, ilonia1984, Lanusia93, Larisa lubią tę wiadomość

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Co lekarz to inaczej ;) ja jak byłam na patologi to jeden lekarz zabronił mi chodzić 2 razy pod prysznic to 2 zaczął się śmiać ze nie wszyscy chcą brudem zarosnac :-)
    Dlatego każdy wybiera lekarza któremu ufa i wie ze dobrze mu podpowiada :)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pije kawy bo poprostu mnie os niej odrzucifo :( a tak kochalam kawke z rana,gdyby nie to to napewno rano bym sobie kawki z mleczkiem nie odmowila ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Pasztetowa! !!!!!!!! Slinie się za każdym razem na widok Twojego nicka. Ale pozarlabym taką bule z maslem i pasztetowa No ale wiadomo. ...nie można :-(

ilonia1984, panipasztetowa, Rotenkopf, dichlieb, monia_em, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pójdę to na pewno zapytam :) Co do kłucia czy pobolewania to też to mam,ale takie delikatne.

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi wrote:
    Pani Pasztetowa! !!!!!!!! Slinie się za każdym razem na widok Twojego nicka. Ale pozarlabym taką bule z maslem i pasztetowa No ale wiadomo. ...nie można :-(
    Haha wiesz,ze tez sobie teraz pomyslalam jak napisalas,ze bym zjadla,mimo ze dzis mnie od wszystkiego odrzuca bulka poznanska z pasztetowa drobiowa mniam

Rotenkopf lubi tę wiadomość

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mappi wrote:

Haha. :D Mam po prostu smaczny nick. :D

Ja np bym sobie wszamała tatara, albo chlebek z metką. :D O, albo makrelę wędzoną. :D :D

Ale cóż, jakoś mnie tak strach na samą myśl bierze, bo może właśnie przez jakieś surowe mięcho się nabawiłam toksoplazmozy. ;/

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop hop dziewczyny zapraszamy z Rotenkopf na pierwszą stronę, klik w link i robimy bazę wiedzy o sobie :)

ewcia21k, Rotenkopf, Lanusia93, ilonia1984, jamniczakuchnia, dziewussia lubią tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może datę kolejnej wizyty wpiszemy ?

Rotenkopf, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    Hop hop dziewczyny zapraszamy z Rotenkopf na pierwszą stronę, klik w link i robimy bazę wiedzy o sobie :)
    Będę na kompie to wypelnie :-)

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia21k wrote:
    Dziewczyny może datę kolejnej wizyty wpiszemy ?
    Proponuję obok daty porodu w nawiasie ;)

ewcia21k, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• ewcia21k Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Proponuję obok daty porodu w nawiasie ;)
    Zrobione ;)

aniolek-dziecko.gif
    ad68819281.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzupełnie wieczorkiem jak wejde na komputer bo w telefonie nie umiem:P

f2w3s65gpeorv80s.png
  • baba Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia1405 wrote:
    Rozumiem Cię, ja przez początek pierwszej ciąży panicznie się bałam ale mogę Ci powiedzieć ze później będziesz chciała non stop siedzieć i patrz w ten monitor i oglądać swoje szczęście :-)
    Strach zamieni się w ekscytacje a na koniec będziesz juz chciała wykluc pisklaczka by mieć go już przy sobie :-)
    A potem znów chciałabyś aby pomieszało w brzuszku - jak np bd miał kolki ostre ząbkowanie , doświadczysz nieprzespanych nocy :-)
    Należy w tym wszystkim pamiętać że jesteśmy matkami ale też i Kobietami ze możemy czasem mieć dość możemy tupnac noga poplakac w poduszkę wyżyć się na mężu . Możemy być źle na dziecko ze chcemy je położyć spać a ono jest tak senne ze nie może zasnąć .. najwspanialsze jest to ze mija nam to tak samo szybko jak się pojawiło , a matek Polek idealnych ?..no cóż nie ma i pewnie nie będzie !

Oj święta prawda. Niech sobie wezmą to do serca wszystkie mamy, które po raz pierwszy będą mamusiami;) Ale i tak warto dla tych wszystkich chwil.

kyw7gh2.png

qgxuky0.png

Larisa lubi tę wiadomość

kyw7gh2.png

qgxuky0.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catelyn fajna sukienka. Prosta, skromna, śliczna :)

Co do picia herbaty, nie dajmy się zwariować :) Ja kocham czarną herbatę, w pierwszej ciąży sporo piłam i mały zdrowy :) ciąża to nie choroba i naprawde nie ma sensu odmawiac sobie czegos co sie lubi :)

Catelyn lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ