X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)

Byłam na starym wątku, zobaczyłam nazwę i sama nie wiedziałam, czy to oby na pewno ten wątek.

Trochę mnie nie było, a tu takie rzeczy.

Co tam się wydarzyło, hm? Doczytałam się tylko, że zmieniłyśmy wątek więc się pojawiam tutaj. :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Malinkowe oczekiwanie Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dziewczyny, zaraz ze strachu ogłupieje. A tu jeszcze półtorej godziny. O rany, rany, ranyyyy! Niby staram się sobie tłumaczyć, że musi być dobrze: jestem młoda, zdrowa jak koń (nigdy na nic nie chorowałam), mam silny organizm, beta mi szybko i pięknie przyrastała, nie plamię, nie krwawię, nie dzieje się nic niepokojącego, a jednak świruję. Myślicie, że to trochę minie, jak się zacznie być ze Szkrabem w kontakcie- będzie się czuło ruchy? Przed końcem ciąży to mnie chyba do wariatkowa wywiozą... ;/

Ja też wariuję :-/

6344ea07d0.png
    Starania o dziecko od 2011 roku.
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    Czesc ostati okres mialam 21 lipca.. owulacja wyznaczona na 18dc tj 7sierpnia.. bylam dzisiaj na USG niestety pecherzyk mial 3mm i nie bylo jeszcze widac zarodka.. mam nadzieje ze wszysto jest ok poniewaz 3 poprzednie ciaze stracilam a teraz niestety badz stety nie mam zadnych objawow poza powiekszonymi piersiami-choc to moge zwalic na cyclogest poniewaz biore 2razy dziennie po 400mg..

Myszko witamy :) Pęcherzyk malutki, bo pewnie bardzo wczesna ciąża, ale na pewno pięknie urośnie :)

sylwia.z lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Co tam się wydarzyło, hm? Doczytałam się tylko, że zmieniłyśmy wątek więc się pojawiam tutaj. :)

eh szkoda gadać i nie ma co wracać do tematu :) teraz jesteśmy tu i mam nadzieję, że każda będzie się tu czuła dobrze :)

Rotenkopf lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • ewcia21k Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny-dziś ja Wam to mówię a za chwilę pewnie to samo przeczytam od Was ;)
    Nie denerwujcie się na wizytach na pewno będzie wszystko ok,bąbelki śliczne,z bijącymi serduszkami :D Wszystkie tutaj trzymamy mocno kciuki za Was to Wy odprężcie się przed wizytami :)

Malinkowe oczekiwanie, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

Nasz Madziulek kochany-zasnęła w 35tc.16.12.2013r.(*)
    aniolek-dziecko.gif
    Czekamy na Alicję :D
    ad68819281.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle ze napewno owulacja mogla byc jeszcze pozniej... a teraz coz w niecierpliwoscia musze czekac az 3 tygodnie do 18wrzesnia na kolejne USG :( Ale wtedy juz wszystko powinno byc wyjasnione :)

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • monia_em Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ogóle nie mam śluzu :/ mam czasami leciutko wilgotno, ale na pewno nie jest to kremowy śluz bu ....

Sylwia jeśli nie jest to krew krew, to ja bym była dobrej myśli. Jesteś pod dobrą opieką!

Zaraz biore się za tort urodzinowy Tosia :D Jej, aż mi ciężko uwierzyć, że w sobotę już 2 latka mu stukną. JUŻ DWA LATA! gdzie to zleciało? :O

sylwia.z lubi tę wiadomość

sIcRp2.png
    QEBMp2.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mam sukienkę! Na reszcie długo wychodzona i jest śliczna! :) A zmęczyłam się przy tym strasznie, jeszcze do tego u nas taka pogoda brzydka, ni to deszcz ni to mżawka leci z nieba, chłodno i duszno jednocześnie.. tylko spać :P

Wizytujące dziewczęta nie martwcie się na zapas (łatwo mi mówić a sama nie mogę się już doczekać 10 września :)), nie wiem dlaczego ale ogarnia mnie wielki spokój, że wszystko tam w środeczku jest w porządku i maluszek dobrze się rozwija i polecam wam to samo! :) Trzymam za was kciuki! :)

fabdorota, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catelyn super że udało się z tą sukienią :) pochwal się tym cudeńkiem, uwielbiam patrzeć na piękno :)

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://onedrive.live.com/redir?resid=BA017235F01EB37C!11190&authkey=!AOqCvkr3kbgFzdU&v=3&ithint=photo%2cjpg

Proszę bardzo Malinkowe ;) Moim zdaniem na żywo jest dużo ładniejsza :)

fabdorota, Rotenkopf, monia_em, jamniczakuchnia, fabiola lubią tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wady wzroku :
    Ja osobiście mam astygmatyzm, ale to raczej nie dyskwalifikuje z porodu sn, ale rzeczywiście jest coś takiego, że jeśli ciężarna ma poważną wadę wzroku czy ogólnie problemy z oczami a istnieje ryzyko, że przez poród (wysiłek, ciśnienie itp) to lekarze zalecają cc, a czasami nawet okuliści bez pytania wydają zaświadczenie, że poród sn jest niemożliwy z w/w względów.

Śluz :
    U mnie to zależy od dnia. Czasami sucho, czasami tak normalnie, a czasami biegam co chwile do łazienki bo schizuję, że to krew.

Skoro już piszę o schizowaniu - ja rzeczywiście muszę się czymś zając bo osiwieję! Właśnie ubzdurałam sobie, że nie pamiętam kiedy bolał/pobolewał mnie brzuch. Pewnie to było wczoraj, a że moja pamięć do takich rzeczy jest słaba to świruję. Skoro nie boli tzn., że macica nie rośnie, a skoro nie rośnie to znaczy, że .... no.
    Ale też wbijam sobie do głowy, że po prostu jak bolała to rosła i urosła na tyle, że na jakiś czas Okruszkowi wystarczy, a potem jak zacznie nie wystarczać to znowu będzie rosła ;]

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Uwielbiam klasyczne proste kroje, urocza jest taka delikatna, w sam raz na obecny stan :)

Catelyn lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, już ogarnęłam co się wydarzyło i się melduję tutaj :)
    Malinkowe oczekiwanie jeśli możesz to zmień proszę moją datę na 19.04.

Ale akcja z tamtym wątkiem :) Śmieszne to trochę :)

jamniczakuchnia, Foto_Anna lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładna, klasyczna sukienka :)

Swoją drogą my ślubujemy za 7 tygodni i martwię się o zakup sukienki. Już powoli zaczynam rosnąć, w dniu ślubu będę w 17 tygodniu, więc brzucho nieprzewidywalny :D Nie wiem, kiedy się brać za szukanie, żeby później płaczu nie było, że w kieckę nie wejdę. No i czy już ciążową, czy jeszcze "normalną"...

Catelyn lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Malinkowe oczekiwanie jeśli możesz to zmień proszę moją datę na 19.04.

zrobione :)

Kawuszka lubi tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Bardzo ładna, klasyczna sukienka :)

Swoją drogą my ślubujemy za 7 tygodni i martwię się o zakup sukienki. Już powoli zaczynam rosnąć, w dniu ślubu będę w 17 tygodniu, więc brzucho nieprzewidywalny :D Nie wiem, kiedy się brać za szukanie, żeby później płaczu nie było, że w kieckę nie wejdę. No i czy już ciążową, czy jeszcze "normalną"...

obstawiam że ciążową już bardziej, dobrze by było żebyś na miesiąc przed miała uż kieckę zaklepaną a na ostanią chwilę np tydzień przed ślybem przymiarka i ostatnie poprawki.

monia_em, fabdorota lubią tę wiadomość

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinkowe oczekiwanie wrote:
    Ja z tego stresu wczoraj i dziś mało spałam ;) no i na zwolnieniu siedzę, całymi dniami sama w domu to i posprzątane i ugotowane i co tu robić. Na forum siedzę i w między czasie czytam "w oczekiwaniu na dziecko" :)

A jak kochana czytasz tę książkę? Chodzi mi o to, czy sobie czytasz krok po kroku w zależności od etapu na którym jesteś, czy wszystko po kolei?
    Bo ja też mam tą książkę i tam jest mnóstwo informacji. Oczywiście są też takie, które muszę przekartkować bo po prostu nie pasują do mnie, ale jest to baza wielu informacji. Nie chcę też na ten moment czytać zbyt dużo do przodu. Raczej tak staram się po kolei no i te informacje ogólne :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam przede wszystkim info na dany miesiąc/etap ciąży i tak po trochu ogólnych info z rozdziałów 1-5

6344ea07d0.png
    Nasze aniołki:
    30.III.2011 [*]
    4.XII.2013 [*]
    17.IX.2015 [*]
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm.. No nic, może faktycznie lepiej, jak pozostanę w niewiedzy w sprawie tamtego wątku. ;)

Suknia śliczna. :)

Ja za to mam mega dużo śluzu. Biały o kremowej konsystencji. No i zaczęło się u mnie parcie na pęcherz.. :P

Co do wizytacji... Ja czekam jak za zmiłowaniem na 7 września. Umówiłam się na usg, to pierwsze, ważne. Mam nadzieję, że czegoś się dowiem na temat tej mojej toksoplazmozy.. Świruję już powoli..

Catelyn, ilonia1984 lubią tę wiadomość

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że wam się podoba sukieneczka :) Ja też bardzo lubię delikatne i proste i właśnie taką znalazłam :)

a ja czytam książkę Kaz Cooke "Ciężarówką przez 9 miesięcy" są w niej wszystkie potrzebne informację i do tego sama ciąża opisana z humorem i życiowo także nie dość że się czegoś dowiem to jeszcze się trochę pośmieje :D

Oczko lubi tę wiadomość

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ