Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAndrea trzymam kciuki za Ciebie, jesteś już wysoko w ciąży, więc w razie wu wszystko jest ok! Mój gin mówił że przy skończonym 36 tygodniu można odetchnąć i rodzić
U mnie nocki też ze skurczami, ale póki co przechodzą samoistnie więc luz. Szkoda tylko że się wybudzam a potem mam kretyńskie sny -
http://www.aptekagemini.pl/tommee-tippee-pojemniki-do-przechow-pokarmu-4-sztuki.html
Dziewczyny, ja znowu o tym przechowywaniu pokarmu w zamrażalniku
Tutaj oferują 4 pojemniki , z tego co rozumiem są wielokrotnego użytku, tak? Bo jest informacja, że można ich używać w zmywarce i mikrofali... Pojemność 60 ml, więc niewiele, ale są 4 sztuki za 14 zł, więc opłaca się bardziej niż jednorazowe.Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Andrea dobrze,ze jesteś pod opieką lekarzy i na tym etapie to już będzie wszystko dobrze!. Dziewczyna z majowek, która miała tak naprawdę termin na 20 kwietnia urodziła 31/32 i oddycha samodzielnie, je przez sondę ale mleko mamy! Wszystko będzie super!!!
-
nick nieaktualnyDziewczyny, czy ten czop albo jego część zawsze jest podbarwiony krwią? Wyleciało ze mnie coś dziwnego - wybaczcie za określenia ale albo schizuje albo coś się święci bo nie dość że jestem jakaś spięta i niespokojna to jeszcze nie umiem wyjść z łazienki...
Agulas, ja wczoraj kupiłam naturalny olejek z migdałów ale jeszcze nie zaczęłam się masować. -
Lanusia, ja sobie kupiłam pojemniki z aventu. Też wielorazowe, mają 180 ml pojemności:
http://www.aptekagemini.pl/avent-pojemniki-na-pokarm-via-180ml-z-przykrywkami-5-sztuk.html
Andrea, formoterol na pewno pomoże, ale niestety samopoczucie podczas jego przyjmowania nie jest najlepsze. Trzymam kciuki za CiebieNa pewno wszystko będzie dobrze!
A mam pytanie- czy którejś z Was nie budzą ruchy dziecka? Bo ja poza przerwami na siusiu śpię całą noc i się zastanawiam czy dziecinka też śpi w nocy, czy może ja śpię tak twardo..
Myślę, sobie, że na pewno poczuję jak mi się brzuch obniży, bo teraz mnie męczą straszne duszności i zgaga czasami.. Podziwiam dziewczyny, które są aktywne w ciąży, bo ja to się czuję jak stara baba.. Nawet przekręcanie się z boku na bok to czasem mega wysiłek
Rotenkopf, nie wiem na 100%, ale wydaje mi się, że nie musi być podbarwiony krwią.Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Rotenkopf u mnie czop to był wielki kawał galarety. Niby była przezroczysta ale tak jakby pomieszana z czymś brązowym, fioletowym. Wyszedł w trakcie porodu a dokładniej po lewatywe jak walczyłam na "tronie". Był ogromny, żeby lepiej to zobrazować to miał wielkość coś pomiędzy mandarynka a pomarańcza.
Zaniedbuje Was ostatnio ale Hania od wczoraj jest w szpitaluleży na oddziale zakaźnym, wymioty, biegunka. Nie je i nie pije. Dają jej kroplówki ale raczej zbyt szybko jej nie wypuszczą. Nie mogę z nią być bo za duże zagrożenie dla mnie (ospą na oddziale) dlatego Mąż w nocy przyjechał i mnie zmienił. Serce mi pęka ;(
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
jaskra mnie mały często budzi w nocy ale nie zawsze,brzuch mi się opuścił a zgaga dopiero mnie dorwała,nigdy wczesniej jej nie miałam ani przed ciążą ani na początku,czytałam ostatnio,że sen mamy nie ma wpyłwu na sen dziecka ono idzie swoim rytmemania0141
-
Rotenkopf mi odchodził czop po kawałku krótko przed porodem. Może zaczęło się dwa dni wcześniej. Nie byłam pewna co to, ale było lekko brązowe od krwi. Teraz wiem ze to był czop.
Jaskra, mnie ruchy nie budzą a wiem ze mała w nocy buszuje bo jak wstaje na siku to i zasypiam to wtedy czuję. Myślę że mam na tyle twardy sen że nie jest w stanie mnie obudzić, chyba ze by naprawdę się rozbrykała.
Fabiola, ogromnie współczuję chorej córeczki. Co to za chorobsko, jakiś rotawirus ze jest na zakaźnym?
Dużo zdrówka dla Małej i szybkiego powrotu do domu! Najgorzej jak dzieci chorują ...eh skąd te wszystkie świństwa się biorą : /
Lanusia, też chyba kupie kilka takich pojemników na pokarm w razie W lepiej mieć coś w zapasie... I chyba taki pojemnik na przechowywanie ciepłej butelki z pokarmem? Da się tak zrobić ze np karmienie piersią a tak raz na jakiś czas w ekstremalnej sytaucji np w gościach butelka? Pewnie wszystko zależy od dziecka? -
szotka mam podobnie z tymi kłuciami i spinaniem brzucha a teraz to jak mi twardnieje to czuję takie odretwienie jak leżę to jest ok albo dzień dwa jest wporzadku i dwa dni leżenia znowu ale u mnie mały główkę pcha w szyjkę próbuje ją wypchać widziałam wczoraj na usg pół głowy tam wsadził a ona wygięta na maksa przez niego,lekarz mówi,że jest ciekawy co jest po drugiej stronie -nic konkretnego nie powiedział tylko tyle że jakby się już urodził to tragedii by nie było ale lepiej go jeszcze 4tygodnie przytrzymać-więc dzisiaj tak sobie myślę czy on nie chciał mnie pocieszyć,nie wiem,w każdym bądź razie uważam na siebie i się oszczędzam na tyle ile mogęania0141
-
Fabiola dużo zdrowia dla was i siłydo walki dla Hani.
Co do masażu zamierzam go robić, ale jeszcze czekam tydzień. Na razie piję herbatę z malin, po filiżance, a od jutra zwiekszam dawkę do 2 na dzień. Od 36-37 tc zamierzam zacząć z balonikiem. Takie przynajmniej mam plany, zobaczymy co życie zaplanuje -
Lanusia93 wrote:http://www.aptekagemini.pl/tommee-tippee-pojemniki-do-przechow-pokarmu-4-sztuki.html
Dziewczyny, ja znowu o tym przechowywaniu pokarmu w zamrażalniku
Tutaj oferują 4 pojemniki , z tego co rozumiem są wielokrotnego użytku, tak? Bo jest informacja, że można ich używać w zmywarce i mikrofali... Pojemność 60 ml, więc niewiele, ale są 4 sztuki za 14 zł, więc opłaca się bardziej niż jednorazowe.Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Hej
Fabiola współczuję chorobska Córeczki i to jeszcze w szpitalu na pewno Ci ciężko, trzymajcie się tam i zdrowia dla Małej...
Teraz Dziewczyny to już tak będzie...myślę, że do końca będzie nas coś bolało niepokoiło ale już niewiele nam zostało musimy jeszcze troszkę wytrzymać.
Mnie męczą mdłości cały czas no w szoku jestem, że to wróciło...
Z przyjemniejszych rzeczy to kupiliśmy furę dla Zosieńki!
Rotenkopf jak coś to dopisz mi x lander x movemiał być x pulse ale ta spacerówka zbyt płytka jak dla takiego malucha, wyglądała jak dla takiego większego dziecka. I kolor też wybraliśmy zupełnie inny niż zakładaliśmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 14:36
Lanusia93, paprotka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymania wrote:Hej
Fabiola współczuję chorobska Córeczki i to jeszcze w szpitalu na pewno Ci ciężko, trzymajcie się tam i zdrowia dla Małej...
Teraz Dziewczyny to już tak będzie...myślę, że do końca będzie nas coś bolało niepokoiło ale już niewiele nam zostało musimy jeszcze troszkę wytrzymać.
Mnie męczą mdłości cały czas no w szoku jestem, że to wróciło...
Z przyjemniejszych rzeczy to kupiliśmy furę dla Zosieńki!
Rotenkopf jak coś to dopisz mi x lander x movemiał być x pulse ale ta spacerówka zbyt płytka jak dla takiego malucha, wyglądała jak dla takiego większego dziecka. I kolor też wybraliśmy zupełnie inny niż zakładaliśmy
O Mania, widzę, że też x-pulse zmieniłaś na x-movea jaki kolor wybrałaś? Masz go już w domu?
-
Zmieniłam bo x pulse owszem zgrabniejszy ale ma bardzo nisko gondole i spacerówka jest płytka i daszek jest za mały żeby zakryć Malucha a w x move spokojnie jakby zaczęło nagle padać wystarczy budke naciągnąć i dziecka nie widać super to jest. Mam go w samochodzie mąż wieczorem przyniesie bo teraz mu się nie chciało. A kolor mam szary z takim jasnym szarym w środku nie wiem jak on się nazywa ale ładnie się prezentuje.
Karolina_Ina lubi tę wiadomość
-
jaskra wrote:Lanusia, ja sobie kupiłam pojemniki z aventu. Też wielorazowe, mają 180 ml pojemności:
http://www.aptekagemini.pl/avent-pojemniki-na-pokarm-via-180ml-z-przykrywkami-5-sztuk.html
Andrea, formoterol na pewno pomoże, ale niestety samopoczucie podczas jego przyjmowania nie jest najlepsze. Trzymam kciuki za CiebieNa pewno wszystko będzie dobrze!
A mam pytanie- czy którejś z Was nie budzą ruchy dziecka? Bo ja poza przerwami na siusiu śpię całą noc i się zastanawiam czy dziecinka też śpi w nocy, czy może ja śpię tak twardo..
Myślę, sobie, że na pewno poczuję jak mi się brzuch obniży, bo teraz mnie męczą straszne duszności i zgaga czasami.. Podziwiam dziewczyny, które są aktywne w ciąży, bo ja to się czuję jak stara baba.. Nawet przekręcanie się z boku na bok to czasem mega wysiłek
Rotenkopf, nie wiem na 100%, ale wydaje mi się, że nie musi być podbarwiony krwią.
Ekstra, dzięki za link! Te się opłacają jeszcze bardziej
Dziś byłam w 3 sklepach dziecięcych w moim mieście i dwóch aptekach. I albo u mnie jest zadupie totalne (jest, jest, ale żeby aż tak?) i ich ostro porąbało z tymi cenami albo ta apteka Gemini jest megatania!!!
Przykład? W dziecięcym podkłady poporodowe są 2 razy droższe, Tantum Rosa 27 zł za 10 saszetek, a na Gemini 18 zł. Pojemniki do mrożenia pokarmu to już w ogóle ceny z kosmosu. Jeszcze kilka innych rzeczy porównałam- witamina D+K itd i super że dałyście znać że jest taka apteka, bo mam w planach zamówienie na 220 zł, a stacjonarnie zapłaciłabym około 400 zł!Szotka, jaskra lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm