Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Heathera wrote:Ale przede wszystkim nie denerwujcie się, to już nie jest tak strasznie jak rodzić w 20 tygodniu, więc wszystko będzie dobrze
Maluszki są już silne i dadzą radę
Nie tak strasznie ale wciąż z dużym ryzykiem dka dziecka różnych powikłań, więc ciężko się nie denerwować -
nick nieaktualnyDobson super! Ja miałam też dzisiaj ogarnąć kącik dla Małego i zrobić porządek w naszej komodzie. Wiecznie to odkładam, bo myślałam, że jeszcze tę komodę wymienimy, ale jednak nie teraz. No i walizkę muszę spakować.
Wiecie, że nie mam przewijaka? Miałam kupić taki nakładany na łóżeczko, ale moje łóżeczko ma opuszczony bok i już nie jest równe, więc przewijaka tam nie ułożę. No i jestem w kropceale będę chyba małego przewijała na naszym łóżku.
-
a ja dzisiaj półmetek w sensie 50 dni do tp a wczoraj czułam się jakbym była już po terminie.człapie zaraz z synem do dentysty taki kawał drogi...przeraża mnie sama myśl takiego spaceru.no i właśnie dziś olśniło mnie,że muszę kupić sobie jakieś spodnie dresowe(w szafie nie mam nawet jednych)bo nie wiadomo jak po porodzie będe wyglądać-narazie noszę dzinsy w których chodziłam przed ciążą ale pamiętam,że po pierwszym porodzie byłam spuchnięta no i tych spodni na nogi nie wciągnę a głupio byloby wracać w koszuli i szlafroku:)tylko jak tu zajść do sklepu a te przymierzenie to jakiś koszmar...ania0141
-
Mieszkam koło Żukowa
Ja rodziłam Synka w Wojewódzkimteraz mogłabym VBAC tam albo na św. Krzysztofa , ale będę rodzic w prywatnej klinice kolo Szczecina , o ile w 36tyg przejdę pozytywnie "kontrolę "
3 mam kciuki, słyszałam dobre opinie na temat klinicznej, wiec wszystko musi być okej !! :*
Mordka mi się cieszy , wróciłam do domu i mąż dzwonił ze przyznali nam odszkodowanie z ubezpieczenia domuwszystkie oszczędności się pokonczyly na remont,wiec ciesze się ze będą nowe
Jutro ostatni dzień w pracy i chyba się poplaczejuz czuje ze będę tęsknić przez ten rok macierzyńskiego,no ale córa najważniejsza !
i mama zadeklarowała się przyjechać pomoc przez pierwsze dni - tygodnie
ciesze się, bo z poltorarocznym szogunem byłoby ciężko
Dawajcie znać dziewczyny ! :*agulas, ania0141, Szotka lubią tę wiadomość
-
Jak mi się dziś nic nie chce po tej wyprawie od 11 spalam do teraz, obiadu mi się nie chce robić, wiec pójdę na łatwizne i zrobię ryż po chińsku, tylko niech najpierw mnie któraś Kopnie w tyłek żebym wstała, bo wysikac tez by się przydało a ja nie mogę wstać
Chyba czas na kawke
-
A co do tego pstrykania juz wam kiedys , dawno pisalam ze tak mam jak mały się wierci i to takie pstrykanie jak od foli babelkowej, jak dziecko się rusza to pecherzyki powietrza w jelitach pękają i dają taki dziwny dźwięk (pstryk)
Jestem ciekawa jaki to dźwięk jak pęcherz płodowy pęka, pewnie takie mocniejsze pstryk -
Dzisiaj byłam w szpitalu po listę rzeczy które muszę zabrać do porodu, o dziwo krótka to lista
no ale nie ma tam żadnych kosmetyków
i teraz sama nie wiem czy trzeba brać czy nie ale pewnie i tak wszystko spakuje a nawet więcej
Dodatkowo zapytałam się o moją wąską miednicę i z moim wynikiem na 99% będzie CC, mój lekarz ma na skierowaniu do szpitala to zaznaczyć i tydzień przed terminem mam się zgłosić. Raczej nie obstawia ze miednica powiększy się.
Dowiedziałam się również że przy CC nie dają dziecka na brzuch mamy, dzidziuś idzie do pokoju obok tam gdzie jest tata i wtedy będzie mógł być kangurowany właśnie przez tatęJuż widzę mojego męża jak stresuje się tym
będzie pewnie bardziej zestresowany niż ja ;P
-
Dzięki Agulas
Poduszka jest na razie tak dla picu, ewentualnie włożę ją pod materac, ale teraz ma leżeć i wyglądać, żebym się mogła napawać ukończeniem zadania
Wanienka ze stelażem stąd: http://allegro.pl/wanna-100-termometr-wanienka-stojak-stelaz-gratis-i5263625696.html , na żywo jak widać wygląda lepiej niż na aukcji
I jednak przed chwilą stwierdziłam, że coś mi tam za łyso przy tym łóżeczku i zamówiłam naklejkę safari o taką 100x50 cm szarą, mam nadzieję, że będzie pasować... A potem będzie się mały edukował z afrykańskiej fauny
agulas, _Saszka_, Ameiva, jamniczakuchnia, ania0141, Endzis lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
28latka mocno trzymam kciuki!! bedzie wszystko dobrze! :*
Dobson piekny kącik dla maluszka;-)
ja sie dzis zmobilizowałam i kupilam wózekpojechałam z ojcem do sklepu szybko wybraliśmy facet nam fajnie doradził i juz jest, fajny jest bo lekki
oczywiscie ojciec juz nim jezdził na około bloku hahah
zrobiłam ta grzybowa ale jakas taka dziwna...nie wiem chyba przez marchewkewiecznie, _Saszka_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNemera wrote:Cześć. Karolina ja mam tylko 5 tych podkładów bo w zależności jak bedziesz np 3 dni w szpitalu to w zupełności wystarczy no chyba że będziesz jakoś strasznie krwawić. W razie czego mąż dokupi bo w każdej aptece są
Dziękija muszę się pakować z myślą, że raczej nikt mi nic nie dokupi. Więc wolę mieć więcej.