X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Ale przede wszystkim nie denerwujcie się, to już nie jest tak strasznie jak rodzić w 20 tygodniu, więc wszystko będzie dobrze :) Maluszki są już silne i dadzą radę :)

Nie tak strasznie ale wciąż z dużym ryzykiem dka dziecka różnych powikłań, więc ciężko się nie denerwować

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson super! Ja miałam też dzisiaj ogarnąć kącik dla Małego i zrobić porządek w naszej komodzie. Wiecznie to odkładam, bo myślałam, że jeszcze tę komodę wymienimy, ale jednak nie teraz. No i walizkę muszę spakować.

Wiecie, że nie mam przewijaka? Miałam kupić taki nakładany na łóżeczko, ale moje łóżeczko ma opuszczony bok i już nie jest równe, więc przewijaka tam nie ułożę. No i jestem w kropce ;) ale będę chyba małego przewijała na naszym łóżku.

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny byłam na zakupach. Niby nic ciężkiego nie nosiłam a padam na .... to chyba już koniec szaleństw. Czuje się jak słonica. Gdzie nie pójdę to wszyscy mnie macają, jakaś obsesja.

To pstrykanie w brzuchu też mam. Dziwny dźwięk.

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson ładny kącik :) podoba mi się :)
    od samego początku dzidzia będzie spać na poduszce? Ja własnie nie wiem czy na początku z poduszką czy nie :/
    Może doświadczone Mamy pomogą? :)

Dobson gdzie kupiłaś wanienkę? Fajowa jest :)

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj półmetek w sensie 50 dni do tp a wczoraj czułam się jakbym była już po terminie.człapie zaraz z synem do dentysty taki kawał drogi...przeraża mnie sama myśl takiego spaceru.no i właśnie dziś olśniło mnie,że muszę kupić sobie jakieś spodnie dresowe(w szafie nie mam nawet jednych)bo nie wiadomo jak po porodzie będe wyglądać-narazie noszę dzinsy w których chodziłam przed ciążą ale pamiętam,że po pierwszym porodzie byłam spuchnięta no i tych spodni na nogi nie wciągnę a głupio byloby wracać w koszuli i szlafroku:)tylko jak tu zajść do sklepu a te przymierzenie to jakiś koszmar...

ania0141
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem szczęśliwa ze tak szybko wszystko kupiłam, bo teraz jak muszę leżeć to nic zakatwic się nie da. I jestem spokojniejsza bo wszystko już mam.
    ... Jeszcze tylko wózek, ale to mogę kupić z dnia na dzień, więc nie ma problemu.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa fajnie,że się odezwałaś...super ze wszystko się w miarę unormowało

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

ania0141
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson u nas też jeszcze nie mia listw przypodłogowych, ale meble już układamy ;)

Ja wózek już zamówiłam, w sumie na mnie już czeka, ale odbierzemy go w przyszłym tygodniu ;)

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam koło Żukowa :)
    Ja rodziłam Synka w Wojewódzkim :) teraz mogłabym VBAC tam albo na św. Krzysztofa , ale będę rodzic w prywatnej klinice kolo Szczecina , o ile w 36tyg przejdę pozytywnie "kontrolę " :)
    3 mam kciuki, słyszałam dobre opinie na temat klinicznej, wiec wszystko musi być okej !! :*

Mordka mi się cieszy , wróciłam do domu i mąż dzwonił ze przyznali nam odszkodowanie z ubezpieczenia domu :) wszystkie oszczędności się pokonczyly na remont,wiec ciesze się ze będą nowe :)

Jutro ostatni dzień w pracy i chyba się poplacze :/ juz czuje ze będę tęsknić przez ten rok macierzyńskiego,no ale córa najważniejsza ! :) i mama zadeklarowała się przyjechać pomoc przez pierwsze dni - tygodnie <3 ciesze się, bo z poltorarocznym szogunem byłoby ciężko :D

Dawajcie znać dziewczyny ! :*

agulas, ania0141, Szotka lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się dziś nic nie chce po tej wyprawie od 11 spalam do teraz, obiadu mi się nie chce robić, wiec pójdę na łatwizne i zrobię ryż po chińsku, tylko niech najpierw mnie któraś Kopnie w tyłek żebym wstała, bo wysikac tez by się przydało a ja nie mogę wstać :) Chyba czas na kawke :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego pstrykania juz wam kiedys , dawno pisalam ze tak mam jak mały się wierci i to takie pstrykanie jak od foli babelkowej, jak dziecko się rusza to pecherzyki powietrza w jelitach pękają i dają taki dziwny dźwięk (pstryk) :)
    Jestem ciekawa jaki to dźwięk jak pęcherz płodowy pęka, pewnie takie mocniejsze pstryk :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byłam w szpitalu po listę rzeczy które muszę zabrać do porodu, o dziwo krótka to lista ;) no ale nie ma tam żadnych kosmetyków :/ i teraz sama nie wiem czy trzeba brać czy nie ale pewnie i tak wszystko spakuje a nawet więcej ;)
    Dodatkowo zapytałam się o moją wąską miednicę i z moim wynikiem na 99% będzie CC, mój lekarz ma na skierowaniu do szpitala to zaznaczyć i tydzień przed terminem mam się zgłosić. Raczej nie obstawia ze miednica powiększy się.
    Dowiedziałam się również że przy CC nie dają dziecka na brzuch mamy, dzidziuś idzie do pokoju obok tam gdzie jest tata i wtedy będzie mógł być kangurowany właśnie przez tatę :) Już widzę mojego męża jak stresuje się tym ;) będzie pewnie bardziej zestresowany niż ja ;P

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agulas :) Poduszka jest na razie tak dla picu, ewentualnie włożę ją pod materac, ale teraz ma leżeć i wyglądać, żebym się mogła napawać ukończeniem zadania :P
    Wanienka ze stelażem stąd: http://allegro.pl/wanna-100-termometr-wanienka-stojak-stelaz-gratis-i5263625696.html , na żywo jak widać wygląda lepiej niż na aukcji :)

I jednak przed chwilą stwierdziłam, że coś mi tam za łyso przy tym łóżeczku i zamówiłam naklejkę safari o taką 100x50 cm szarą, mam nadzieję, że będzie pasować... A potem będzie się mały edukował z afrykańskiej fauny :P
    2i74le0.jpg

agulas, _Saszka_, Ameiva, jamniczakuchnia, ania0141, Endzis lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakuję wreszcie torbę i zaczęłam się zastanawiać. Ile bierzecie tych podkładów na łóżko? Ja mam 10 i nie wiem czy nie za mało..

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Karolina ja mam tylko 5 tych podkładów bo w zależności jak bedziesz np 3 dni w szpitalu to w zupełności wystarczy no chyba że będziesz jakoś strasznie krwawić. W razie czego mąż dokupi bo w każdej aptece są :)

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny w szpitalach i zaciskajcie nogi! :)

Szotka lubi tę wiadomość

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka mocno trzymam kciuki!! bedzie wszystko dobrze! :*

Dobson piekny kącik dla maluszka;-)

ja sie dzis zmobilizowałam i kupilam wózek ;-) pojechałam z ojcem do sklepu szybko wybraliśmy facet nam fajnie doradził i juz jest, fajny jest bo lekki ;-) oczywiscie ojciec juz nim jezdził na około bloku hahah

zrobiłam ta grzybowa ale jakas taka dziwna...nie wiem chyba przez marchewke

wiecznie, _Saszka_ lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera wrote:
    Cześć. Karolina ja mam tylko 5 tych podkładów bo w zależności jak bedziesz np 3 dni w szpitalu to w zupełności wystarczy no chyba że będziesz jakoś strasznie krwawić. W razie czego mąż dokupi bo w każdej aptece są :)

Dzięki ;) ja muszę się pakować z myślą, że raczej nikt mi nic nie dokupi. Więc wolę mieć więcej.

• Olina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zapakowałam 3 podkłady, bo ja juz nie mam miejsca w tej torbie hahaha a nie chce tez isc tam jam z walizami najwyzej mi dokupia...tam apteka na miejscu wiec spoko;)

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam sytuacja u 28latki bo ja nie jestem na fb

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
‹‹ 954 955 956 957 958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ