X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • pucek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w sr położna mówiła, że w zasadzie nic nie potrzeba brać ze sobą do szpitala, bo onin wszystko mają (pierwszy raz sięz takim podejściem spotykam), ale ze z doświadczenia wiedzą, że matki wolą mieć swoje rzeczy. Ale generalnie to nawet koszule mają do porodów, ubranka dla dzieci, pampery - wszystko. Dlaego zdziwiona jestem, że u Was takie rygorystyczne te listy są :) Ja jeszcze w sobotę mam malowanie sufitów, potem jeszcze tydzien poczekam i w kolejny weekend wieeelkie sprzątanie, w międzczasie złożymy łóżeczko i wózeczek :) Mój M. wczorajj nawet kupił kapsułki jelp żebyśmy mogli już prać w nich nasze rzeczy i nawet się mnie pytał kiedy mam zamiar prać małemu :) myślę, że zacznę za jakieś 2-3 tygodnie :) W razie gdyby mały chciał wyjść wcześniej nagle trafiłabym do szpitala to i tak mi siostra proponowała że przyjedzie i mi wszystko zrobi bo mi z brzuchem pewnie ciężko się ruszać :):) Kochana :) Zostało mi jeszcze zamówienie z gemini, fotelik, peluchy i chusteczki :) Więc nie jest źle.

Co do oczyszczania się to ja też codziennie 2 razy przynajmniej 2 i nie jest taka jak kiedyś.. Raczej ma konsystencję papki (sorry ;)). Ja w zasadzie jem dużo warzyw i owoców a dodatkowo prawie codziennie owsianka na śniadanie, więc aż tak się tym nie przejmuję :)

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • pucek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    O 18 mam cesarkę
    Podawali Ci te sterydy? Trzymam kcki za Ciebie i Maleństwo :) Zobaczysz że wszyztko będzie dobrze :)

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukasy! !!

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka trzymam kciuki będzie dobrze, myśl pozytywnie niedługo poznasz swoje szczęście :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was!

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    O 18 mam cesarkę
    Jeszcze troszkę i przytulisz malenstwo:-)trzymam kciuki żeby wszystko gładko poszło i szybkiej pionizacji

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, ale emocje! 28latka, trzymam kciuki! Będzie wszystko dobrze, już niedługo zobaczysz swój największy skarb!

U mnie była położna w domu i trochę mnie nastraszyła, że te moje bóle krzyża i te jakby okresowe trzeba koniecznie zbadać. Bo szyjka może się zaczęła skracać... Ja oczywiście miałam mieć wczoraj wizytę, ale pisałam Wam, że odwołana. Jest szansa jutro, ale jak lekarka nie będzie mogła to ją jakoś pocisnę, że boję się tych bóli krzyża i okresowych jakby i chcę koniecznie mieć wizytę, tym bardziej, że miałam ją mieć wczoraj.

Trochę muszę przystopować i więcej leżeć, bo jeśli faktycznie coś się dzieje, to ja za dużo robię rzeczy. Dobrze się czuję, nie ma żadnych przeciwwskazań to się działa, sprzątanie na maksa, zakupy, gotowanie itd... A może trochę trzeba przystopować. Denerwuję się tym, że nie wiem kiedy będzie ta wizyta i nie wiem co się dzieje. Dobrze, że chociaż dzisiaj posłuchałyśmy serduszka małego, to mi lepiej się zrobiło.

Dobson super kącik i faktycznie taka naklejka na ścianie trochę ożywi klimat :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • agulas Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka &&&&!!!!!!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nad łóżeczkiem mam taką półkę, wiem, że zdjęcie kiepskie, ale robione było wieczorem...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/68a58d6b56ec.jpg

Chciałam jeszcze przykleić gdzieś chmurki, ale chyba zrezygnuję z tego pomysłu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 16:17

Endzis, Olina, Ameiva, malika89, jamniczakuchnia, wiecznie, _Saszka_ lubią tę wiadomość

• MagSz Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka będzie dobrze i już poznasz swoje szczęście <3

f2wlcbxmqludqper.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki <3

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 latka, jestesmy z Toba i Malenstwem!!! Czekamy na wiesci! Bedzie dobrze :-*

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    a ja nad łóżeczkiem mam taką półkę, wiem, że zdjęcie kiepskie, ale robione było wieczorem...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/68a58d6b56ec.jpg

Chciałam jeszcze przykleić gdzieś chmurki, ale chyba zrezygnuję z tego pomysłu

A obrazki skąd? Super są :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka kciuki zaciśnięte,będziesz już miała swoją królewnę!a tak swoja drogą to niezłego kopa nam dałaś na przyśpieszenie tempa przygotowań...myślami jesteśmy z wami!

agulas lubi tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrazki gdzieś znalazłam w internecie, a wydrukowałam na zwykłej kartce A4 w domu na drukarce. Założenie mam takie, że co jakiś czas chcę mu wymieniać na inne ;) Ty dołączyłaś na fb? jak tak to ja mogę Ci je tam podesłać, albo na maile jak go podasz, ale to już raczej w wiadomości prywatnej.

• agulas Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    28latka kciuki zaciśnięte,będziesz już miała swoją królewnę!a tak swoja drogą to niezłego kopa nam dałaś na przyśpieszenie tempa przygotowań...myślami jesteśmy z wami!

to prawda :D ja zaczęłam w końcu porządkować dokumenty do szpitala :D zabierałam się za to od 2 tygodni :D haha.

W niedzielę jedziemy po przewijak i ostatnie rzeczy (mam nadzieję :D dla Alicji ) :D przyspieszone tempo :D
    Mąż też się nastroił, że to może być już.. a on jest bardzo spokojny :D

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:23

Heathera, agulas, Rotenkopf, _Saszka_, panda80 lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latkaa wrote:
    O 18 mam cesarkę
    Trzymam kciuki

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczotka oby mała jeszcze się tak nie spieszylq, za was też kciukam

Szotka lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki 28latka!
    Szotka oby Iza jeszcze posiedziaĺa w brzuchu!
    Ja też sie juz strasznie mecze jak przejde kilkaset metrow a całymi dniamivsiedze sama w domu wiec skoro nie mam nic na obiad to zamówiłam sobie pizze i sprite :D

ania0141, Szotka lubią tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ