X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolIna super ta półeczka. Ja mam łyso nad łózeczkiem ale sie boje wieszac coś ciezkiego nad nim. Też mamy biala polke i miala wisiec a ja mam jakis lęk że ona spadnie na małego :/ wiem jestem dziwna ale żebyscie widzialy jak moj wieszał lustro ostatnio aż 6 dziur w ścianie zrobił przez co jest za wysoko żeby je zakryc wszystkie. Wiec chyba zostanie tak łyso..

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka trzymamy kciuki! ❤ dasz rade kochana, malutka tez ! :*

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szotka cierpliwości ,spokoju no i wytrwałości,fajnie,ze do nas zaglądasz,myślami jesteśmy z tobą i 28latką,tak jak któraś z dziewczyn pisała niby się nie znamy a wszystko razem przeżywamy jak byśmy były najlepszymi przyjaciółkami...bo nie sztuką jest siię razem cieszyć,sztuką jest się wspierać i być razem w trudnych chwilach a z IZUNIĄ wyjdziesz na pewno,ale w brzuszku,kwietniowe dzieci są bardzo posłuszne...kciukasy,będzie dobrze

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ania0141
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    KarolIna super ta półeczka. Ja mam łyso nad łózeczkiem ale sie boje wieszac coś ciezkiego nad nim. Też mamy biala polke i miala wisiec a ja mam jakis lęk że ona spadnie na małego :/ wiem jestem dziwna ale żebyscie widzialy jak moj wieszał lustro ostatnio aż 6 dziur w ścianie zrobił przez co jest za wysoko żeby je zakryc wszystkie. Wiec chyba zostanie tak łyso..
    Też się boję i nic nie mam nad kolyska :p
    Jadlabym dziś tylko słodycze sesesese :D

28latka kciuki!

Endzis lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka, dobrze, że jest jakaś poprawa. Ogarną was i chwila moment i znowu będziecie w dwupaku w domu :D
    Endzis, jak nie półka to może jakiś szablon albo właśnie naklejka - jeszcze mniej roboty :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    o kochana a ja mam na jednej ścianie kamień ozdobny -taki gruby i też gderam że się boję że coś odpadnie ale mój m.mówi że nie ma takiej opcji i że sama chciałam-ale jeszcze nie byłam w ciązy...a chcąc się go pozbyć to trzeba scianę zrujnować a na to nie ma czasu ani ja siły-niestety a na drugiej ścianie bdą naklejki z kubusiem puchatkiem

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:

Miałam dokładnie te same obawy, dlatego ona już wisi i wszystko co na niej ma być stoi tam. Robię test wytrzymałościowy :) ale jak ją powiesił to sam ją specjalnie też obciążał i wytrzymała.

Endzis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu mają fajne naklejki - przeklejki, wg opinii innych matek da się je odkleić od ściany i nie zostawiają żadnych śladów: http://www.calimali.com.pl/

Endzis, ania0141, Karatka81 lubią tę wiadomość

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka trzymam kciuki żebyś chociaż do tego 34 tygodnia wytrzymała w 2 paku! Będzie wszystko dobrze, ważne ze się wami zajmują lekarze i reagują na wszystko :)
    Dasz rade, jeszcze troszkę się nacieszysz brzuszkiem :*

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nir jestem sama z takim lękiem:P z drugiej strony komu kiedy jakaś polka spadla ze sciany?:P no własnie sie to raczej nie zdarza ale i tak się boję. Własnie mysle nad jakas naklejką czy czyms podobnym :P odnosnie lęków to ja chyba w ogóle na początku będe nadopiekuńczą mamusią bo nie wyobrażam sobie że że ktoś inny miałby trzymać mojego synka na rekach i nikomu nie bede chyba pozwalac:P

A jak tam dzisiejsze wizyty dziewczyny?

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    A i wiecie co zauważyłam, że od kilku dni, że tak powiem mnie czyści...załatwiam się kilka razy dziennie. Mam wrażenie, że wszystko przeze mnie przelatuje a to podobno też może być oznaką zbliżającego się porodu. Nie macie tak ?
    Do tego te bóle miesiączkowe :/

Ja tak mam od początku ciąży :P Czyści mnie 2 razy dziennie.

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem szalona :O
    Po prostu szalona...
    28latkaa tak mnie zmotywowała, że postanowiłam ogarnąć kilka spraw.
    Opłaciłam zamówienie na Gemini (ciekawe czy już w poniedziałek dotrze..), zrobiłam megapranie i prasowanie (pieluszki tetrowe, flanelowe, ręczniki), spakowałam część torby do szpitala, zrobiłam w szafkach miejsce na rzeczy małej i...

... Kupiłam kolejną chustę. Normalnie mi odbiło, zobaczyłam ją na Facebooku, zakochałam się w sekundę i kupiłam :O Po prostu pomyślałam, że muszę mieć coś nowego dla malutkiej, tylko dla niej. Ale nie wiem jak się wytłumaczę z takiego wydatku, póki co zatrzymam to w tajemnicy :D

Nadrabiam Was jutro, bo padam na twarz!

Ameiva, nick nieaktualny, _Saszka_, panda80 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napoleonka, jabłecznik, rogal i kawa rozpuszczalna <3 ahhhh

Uszylam kocyk kolejny, większy. Pochwalę się Wam jak będę miała dostęp do lapka :p

Endzis, wiecznie, nick nieaktualny, Andrea20, Ameiva, panda80 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff i ja jestem nieco spokojniejsza. W końcu zamówiłam wózek <3 + fotelik z bazą isofix :D. Cena jaką zaproponowała Pani była w porządku, mąż jeszcze utargował i w przyszłym tygodniu zakupy powinny być do odebrania :D
    czarna_owca wrote:
    jamniczakuchnia piekny brzusio :) ja mam wrazenie, ze moj jest nizej od Waszych, ale to tak mam od poczatku, nie zeby teraz sie nagle obnizyl.

Kaciki dla dzieciaczkow tez juz macie pieknie przygotowane, ja pewnie w ostatniej chwili bede to robic. A jak wczesnie stawiacie lozeczko? Bo wiem, ze powinno sie wywietrzyc, szczegolnie materacyk powinien polezec rozpakowany, ale czy ukladacie juz posciel w lozeczku? Bo ja sie boje, ze to jeszcze zdazy sie zakurzyc...
    Łóżeczko stoi w pokoiku małej od dnia kiedy je kupiliśmy, bo nie mogliśmy się doczekać :P, czyli od końca listopada :P. Materacyk na razie leży w łóżeczku, ale jeszcze w folii, bo i tak zamierzam pokrowiec wyprać. Poscieli nie zakładam, bo nie mam i nie zamierzam używać kołdry i poduszki póki Hania będzie malutka

Karolina_Ina wrote:
    Pakuję wreszcie torbę i zaczęłam się zastanawiać. Ile bierzecie tych podkładów na łóżko? Ja mam 10 i nie wiem czy nie za mało..
    ja kupiłam 6 szt w rozmiarze 90x60, ale z tego co mi koleżanka mówiła to w szpitalu, w którym chce rodzić zapewniają takie podkłady, ale wolę mieć kilka szt swoich na wszelki wypadek ;)

Szotka, a nie sprawdzali Ci tymi patyczkami czy to wody płodowe? Wtedy by mieli pewność..

28latka, trzymam kciuki za Was. Już za chwilę będziesz tuliła Wasze maleństwo :*. Zdrówka :*

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_ina fajne są te przeklejki, ciekawe czy nie odejdą z farbą, chociaż teoretycznie piszą, że nie :)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka juz pewnie na sali, kciuki zaciśnięte cały czas! :)

Pisalyscie dziś o przeczyszczaniu, ja dziś juz 4 raz zaliczylam kibelek, a to chyba jeszcze nie koniec, chyba cala ciąża ze mnie wychodzi :D

agulas lubi tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez teraz spojrzalam na zegarek i pomyslalam o 28 latce..

agulas lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją też o niej cały czas myślę...

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ma dziewczyna wsparcie, bo mam to samo :P Pewnie wszystkie jej teraz wysyłamy dobre myśli... Być może już po zabiegu i Zosia już na świecie :)
    Mnie też strasznie od wczoraj przeczyszcza, ale z dwojga złego lepiej w te stronę :P

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też o nich myślę oglądałam mojego tasiemca i o nich myślę...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ