X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolIna super ta półeczka. Ja mam łyso nad łózeczkiem ale sie boje wieszac coś ciezkiego nad nim. Też mamy biala polke i miala wisiec a ja mam jakis lęk że ona spadnie na małego :/ wiem jestem dziwna ale żebyscie widzialy jak moj wieszał lustro ostatnio aż 6 dziur w ścianie zrobił przez co jest za wysoko żeby je zakryc wszystkie. Wiec chyba zostanie tak łyso..

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka trzymamy kciuki! ❤ dasz rade kochana, malutka tez ! :*

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szotka cierpliwości ,spokoju no i wytrwałości,fajnie,ze do nas zaglądasz,myślami jesteśmy z tobą i 28latką,tak jak któraś z dziewczyn pisała niby się nie znamy a wszystko razem przeżywamy jak byśmy były najlepszymi przyjaciółkami...bo nie sztuką jest siię razem cieszyć,sztuką jest się wspierać i być razem w trudnych chwilach a z IZUNIĄ wyjdziesz na pewno,ale w brzuszku,kwietniowe dzieci są bardzo posłuszne...kciukasy,będzie dobrze

Rotenkopf, Szotka lubią tę wiadomość

ania0141
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    KarolIna super ta półeczka. Ja mam łyso nad łózeczkiem ale sie boje wieszac coś ciezkiego nad nim. Też mamy biala polke i miala wisiec a ja mam jakis lęk że ona spadnie na małego :/ wiem jestem dziwna ale żebyscie widzialy jak moj wieszał lustro ostatnio aż 6 dziur w ścianie zrobił przez co jest za wysoko żeby je zakryc wszystkie. Wiec chyba zostanie tak łyso..
    Też się boję i nic nie mam nad kolyska :p
    Jadlabym dziś tylko słodycze sesesese :D

28latka kciuki!

Endzis lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka, dobrze, że jest jakaś poprawa. Ogarną was i chwila moment i znowu będziecie w dwupaku w domu :D
    Endzis, jak nie półka to może jakiś szablon albo właśnie naklejka - jeszcze mniej roboty :)

Szotka lubi tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:
    o kochana a ja mam na jednej ścianie kamień ozdobny -taki gruby i też gderam że się boję że coś odpadnie ale mój m.mówi że nie ma takiej opcji i że sama chciałam-ale jeszcze nie byłam w ciązy...a chcąc się go pozbyć to trzeba scianę zrujnować a na to nie ma czasu ani ja siły-niestety a na drugiej ścianie bdą naklejki z kubusiem puchatkiem

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endzis wrote:

Miałam dokładnie te same obawy, dlatego ona już wisi i wszystko co na niej ma być stoi tam. Robię test wytrzymałościowy :) ale jak ją powiesił to sam ją specjalnie też obciążał i wytrzymała.

Endzis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu mają fajne naklejki - przeklejki, wg opinii innych matek da się je odkleić od ściany i nie zostawiają żadnych śladów: http://www.calimali.com.pl/

Endzis, ania0141, Karatka81 lubią tę wiadomość

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka trzymam kciuki żebyś chociaż do tego 34 tygodnia wytrzymała w 2 paku! Będzie wszystko dobrze, ważne ze się wami zajmują lekarze i reagują na wszystko :)
    Dasz rade, jeszcze troszkę się nacieszysz brzuszkiem :*

Szotka lubi tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nir jestem sama z takim lękiem:P z drugiej strony komu kiedy jakaś polka spadla ze sciany?:P no własnie sie to raczej nie zdarza ale i tak się boję. Własnie mysle nad jakas naklejką czy czyms podobnym :P odnosnie lęków to ja chyba w ogóle na początku będe nadopiekuńczą mamusią bo nie wyobrażam sobie że że ktoś inny miałby trzymać mojego synka na rekach i nikomu nie bede chyba pozwalac:P

A jak tam dzisiejsze wizyty dziewczyny?

f2w3s65gpeorv80s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    A i wiecie co zauważyłam, że od kilku dni, że tak powiem mnie czyści...załatwiam się kilka razy dziennie. Mam wrażenie, że wszystko przeze mnie przelatuje a to podobno też może być oznaką zbliżającego się porodu. Nie macie tak ?
    Do tego te bóle miesiączkowe :/

Ja tak mam od początku ciąży :P Czyści mnie 2 razy dziennie.

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem szalona :O
    Po prostu szalona...
    28latkaa tak mnie zmotywowała, że postanowiłam ogarnąć kilka spraw.
    Opłaciłam zamówienie na Gemini (ciekawe czy już w poniedziałek dotrze..), zrobiłam megapranie i prasowanie (pieluszki tetrowe, flanelowe, ręczniki), spakowałam część torby do szpitala, zrobiłam w szafkach miejsce na rzeczy małej i...

... Kupiłam kolejną chustę. Normalnie mi odbiło, zobaczyłam ją na Facebooku, zakochałam się w sekundę i kupiłam :O Po prostu pomyślałam, że muszę mieć coś nowego dla malutkiej, tylko dla niej. Ale nie wiem jak się wytłumaczę z takiego wydatku, póki co zatrzymam to w tajemnicy :D

Nadrabiam Was jutro, bo padam na twarz!

Ameiva, Rotenkopf, _Saszka_, panda80 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napoleonka, jabłecznik, rogal i kawa rozpuszczalna <3 ahhhh

Uszylam kocyk kolejny, większy. Pochwalę się Wam jak będę miała dostęp do lapka :p

Endzis, wiecznie, jamniczakuchnia, Andrea20, Ameiva, panda80 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff i ja jestem nieco spokojniejsza. W końcu zamówiłam wózek <3 + fotelik z bazą isofix :D. Cena jaką zaproponowała Pani była w porządku, mąż jeszcze utargował i w przyszłym tygodniu zakupy powinny być do odebrania :D
    czarna_owca wrote:
    jamniczakuchnia piekny brzusio :) ja mam wrazenie, ze moj jest nizej od Waszych, ale to tak mam od poczatku, nie zeby teraz sie nagle obnizyl.

Kaciki dla dzieciaczkow tez juz macie pieknie przygotowane, ja pewnie w ostatniej chwili bede to robic. A jak wczesnie stawiacie lozeczko? Bo wiem, ze powinno sie wywietrzyc, szczegolnie materacyk powinien polezec rozpakowany, ale czy ukladacie juz posciel w lozeczku? Bo ja sie boje, ze to jeszcze zdazy sie zakurzyc...
    Łóżeczko stoi w pokoiku małej od dnia kiedy je kupiliśmy, bo nie mogliśmy się doczekać :P, czyli od końca listopada :P. Materacyk na razie leży w łóżeczku, ale jeszcze w folii, bo i tak zamierzam pokrowiec wyprać. Poscieli nie zakładam, bo nie mam i nie zamierzam używać kołdry i poduszki póki Hania będzie malutka

Karolina_Ina wrote:
    Pakuję wreszcie torbę i zaczęłam się zastanawiać. Ile bierzecie tych podkładów na łóżko? Ja mam 10 i nie wiem czy nie za mało..
    ja kupiłam 6 szt w rozmiarze 90x60, ale z tego co mi koleżanka mówiła to w szpitalu, w którym chce rodzić zapewniają takie podkłady, ale wolę mieć kilka szt swoich na wszelki wypadek ;)

Szotka, a nie sprawdzali Ci tymi patyczkami czy to wody płodowe? Wtedy by mieli pewność..

28latka, trzymam kciuki za Was. Już za chwilę będziesz tuliła Wasze maleństwo :*. Zdrówka :*

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_ina fajne są te przeklejki, ciekawe czy nie odejdą z farbą, chociaż teoretycznie piszą, że nie :)

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka juz pewnie na sali, kciuki zaciśnięte cały czas! :)

Pisalyscie dziś o przeczyszczaniu, ja dziś juz 4 raz zaliczylam kibelek, a to chyba jeszcze nie koniec, chyba cala ciąża ze mnie wychodzi :D

agulas lubi tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez teraz spojrzalam na zegarek i pomyslalam o 28 latce..

agulas lubi tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją też o niej cały czas myślę...

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ma dziewczyna wsparcie, bo mam to samo :P Pewnie wszystkie jej teraz wysyłamy dobre myśli... Być może już po zabiegu i Zosia już na świecie :)
    Mnie też strasznie od wczoraj przeczyszcza, ale z dwojga złego lepiej w te stronę :P

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też o nich myślę oglądałam mojego tasiemca i o nich myślę...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ