Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa i Michał w 37 tc
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/93a06a623eac.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/44bd3eed3ab7.jpgOlina, Rotenkopf, Andrea20, pucek, panda80, Dobson, mania, Lanusia93, paprotka30, Anastazjaaa, Kinga., Funky09, czarna_owca, ania0141, fabdorota, Ameiva, triste, Kawuszka, Endzis, agulas, malika89, wiecznie, _Saszka_, Szotka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane moje Kwietniówki, z racji tego, że zaczynamy się rozpakowywać chciałam ponowić swoją prośbę :
żeby było mi łatwiej aktualizować listę to prosiłabym o pogrubienie informacji, które mam wpisać na listę - nie zależnie od tego czy to będzie model wózka czy informacje z porodu
proszę o to żebym mogła na bieżąco i z łatwością aktualizować listę, mam nadzieję, że mnie rozumiecie.
Jak pogrubić czcionkę? Bardzo łatwo, wystarczy na początku wpisać w kwadratowym nawiasie literkę b a na końcu taki sam nawias tylko, że ze znakiem /. Poniżej napiszę taki przykładowy tekst ale musicie pamiętać o tym, że jak już będziecie pisać właściwy tekst to bez spacji w tych nawiasach
[ b] gruby tekst[/ b]
dzięki za zrozumienie! ;*Lanusia93, Kinga., Olina, Funky09, ania0141, triste, Kawuszka, panda80, agulas, Heathera, Aleksandrakili, jamniczakuchnia, _Saszka_ lubią tę wiadomość
-
Dobson super kącik
ja bym już chciała skończyć pokoik ale komody nie machyba się zapłaczę... w sobotę tam podjadę z mężem i zrobię awanti bo już miesiąc minął...
Miałam isc do rossmana kupić wszystko z kosmetyków itd a co zrobiłam???? poszłam spać!!!!!
Ten 3 trymestr dla mnie jest okropny bo ciągle śpię i później przychodzi godzina 20 a ja już ledwo na oczy patrze mimo drzemki w dzień...ale w sobotę już wszystko ogarnę.
Była u mnie mama i mówi, że ona ma przeczucie, że do świąt to ja się naturalnie rozpakuje a ona ma takie akcje, że przewiduje pewne rzeczy
Tylko, że ona ze mną, pierwszym dzieckiem, leżała 10 dni po terminie i dopiero postanowiłam się wykluć...nic na mnie nie działałoale teraz się śmiejemy, że czekałam na wyjątkową datę i to dlatego
-
A i wiecie co zauważyłam, że od kilku dni, że tak powiem mnie czyści...załatwiam się kilka razy dziennie. Mam wrażenie, że wszystko przeze mnie przelatuje a to podobno też może być oznaką zbliżającego się porodu. Nie macie tak ?
Do tego te bóle miesiączkowe -
mania wrote:A i wiecie co zauważyłam, że od kilku dni, że tak powiem mnie czyści...załatwiam się kilka razy dziennie. Mam wrażenie, że wszystko przeze mnie przelatuje a to podobno też może być oznaką zbliżającego się porodu. Nie macie tak ?
Do tego te bóle miesiączkowe
Ja na 1,5 tyg przed porodem zaczęłąm się oczyszczać i trwało to ok. 4dni
Co do podkładów, u mnie wymagają 10szt, ale w moim przypadku to tyle zuzylismy przy samym porodzie
[/url]
-
mania wrote:A i wiecie co zauważyłam, że od kilku dni, że tak powiem mnie czyści...załatwiam się kilka razy dziennie. Mam wrażenie, że wszystko przeze mnie przelatuje a to podobno też może być oznaką zbliżającego się porodu. Nie macie tak ?
Do tego te bóle miesiączkowe
Ja mam właśnie częstą 2 od wczorajnic nie zmieniłam w diecie, nie dokładałam leków ani nic... mówiłam o tym dzisiaj mojej siostrze i ona też mi właśnie wspomniała, że organizm może się sam oczyszczać przed porodem. Na dodatek dzisiaj byłam oglądać szpital w którym planuję rodzić i położna też mówiła o zwiastunach porodu i właśnie o oczyszczaniu się jelit... W ogóle łapią mnie takie skurcze podbrzusza, ale one mijają jak zmienię pozycję albo jak sobie... puszczę gazy
także nie wiem czy do końca to macica czy jelita szaleją.
triste u mnie w szpitalu też nic nie trzeba brać dla dzidziusia, tylko linomag, pampersy i tetry. Ja nie biorę nic więcej.
Swoje i dzidziusia rzeczy spakowałam do torby podróżnej na kółkach. Rzeczy dzidziusia po prostu włożyłam do osobnej siatki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 15:29
-
Olina wrote:ja sie dzis zmobilizowałam i kupilam wózek
pojechałam z ojcem do sklepu szybko wybraliśmy facet nam fajnie doradził i juz jest, fajny jest bo lekki
oczywiscie ojciec juz nim jezdził na około bloku hahah
Jaki model wozka kupilas? Bo ja sie caly czas waham a w tym tyg powinnam wybrac, zeby mi na pocz kwietnia przyjechal. Zalezy mi wlasnie na lekkim wozku, ktory szybko sie sklada i zajmuje malo miejsca.
Prawie wygralam walke z szafa ufff, pozostaje poprasowac ubranka i moge zaczac ukladac
-
Olina wrote:ja 3 trymestr w miare ok, ale teraz juz ten 9 miesiac sie nie wybieram nigdzie dalej niz do sklepu osiedlowego, bo po proostu nie moge. mecze sie szybko itp
Ja już wyrobiłam sobie system, że jedna wyprawa na jeden dzieńi każdy wypad planuję z rana, żeby wszystko było wypoczęte po nocy, szczególnie moja Żizel, która na wieczór normalnie mnie boli, ale to przez wiązadło/ścięgno, które mnie boli od początku ciąży.
-
o kurcze jednak wolałabym aby Zosia troszkę dłużej posiedziała w brzuszku chociaż do 38+0 i tak sobie myślę, że tak byłoby idealnie urodzić nie za wcześnie i też nie za późno żeby nie była klocuszkiem
no ale rzeczywiście coś się dzieje ja też diety nie zmieniłam ani nic....hmmm ciekawe.
to i my sie pokażemy póki jeszcze w 2paku jesteśmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 21:51
Funky09, czarna_owca, agulas, Rotenkopf, Ameiva, Kawuszka, ania0141, Endzis, panda80, Dobson, Anastazjaaa, Lanusia93, Andrea20, malika89, jamniczakuchnia, wiecznie, Karatka81, _Saszka_ lubią tę wiadomość
-
jamniczakuchnia piekny brzusio
ja mam wrazenie, ze moj jest nizej od Waszych, ale to tak mam od poczatku, nie zeby teraz sie nagle obnizyl.
Kaciki dla dzieciaczkow tez juz macie pieknie przygotowane, ja pewnie w ostatniej chwili bede to robic. A jak wczesnie stawiacie lozeczko? Bo wiem, ze powinno sie wywietrzyc, szczegolnie materacyk powinien polezec rozpakowany, ale czy ukladacie juz posciel w lozeczku? Bo ja sie boje, ze to jeszcze zdazy sie zakurzyc...jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
mania wrote:o kurcze jednak wolałabym aby Zosia troszkę dłużej posiedziała w brzuszku chociaż do 38+0 i tak sobie myślę, że tak byłoby idealnie urodzić nie za wcześnie i też nie za późno żeby nie była klocuszkiem
no ale rzeczywiście coś się dzieje ja też diety nie zmieniłam ani nic....hmmm ciekawe.
Ja też bym chciała dotrwać do 38+0ciekawa jestem czy te wszystkie objawy to po prostu takie uroki 9 miesiąca czy faktycznie organizm się przygotowuje
-
nick nieaktualny