X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • agulas Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Pakuję wreszcie torbę i zaczęłam się zastanawiać. Ile bierzecie tych podkładów na łóżko? Ja mam 10 i nie wiem czy nie za mało..

Mi położna powiedziałą, żeby wziąć 5 na planowane 2-3 dni w szpitalu (1 dzień poród i 2 dni po).

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i Michał w 37 tc :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/93a06a623eac.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/44bd3eed3ab7.jpg

Olina, Rotenkopf, Andrea20, pucek, panda80, Dobson, mania, Lanusia93, paprotka30, Anastazjaaa, Kinga., Funky09, czarna_owca, ania0141, fabdorota, Ameiva, triste, Kawuszka, Endzis, agulas, malika89, wiecznie, _Saszka_, Szotka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje Kwietniówki, z racji tego, że zaczynamy się rozpakowywać chciałam ponowić swoją prośbę :
    żeby było mi łatwiej aktualizować listę to prosiłabym o pogrubienie informacji, które mam wpisać na listę - nie zależnie od tego czy to będzie model wózka czy informacje z porodu ;)
    proszę o to żebym mogła na bieżąco i z łatwością aktualizować listę, mam nadzieję, że mnie rozumiecie.
    Jak pogrubić czcionkę? Bardzo łatwo, wystarczy na początku wpisać w kwadratowym nawiasie literkę b a na końcu taki sam nawias tylko, że ze znakiem /. Poniżej napiszę taki przykładowy tekst ale musicie pamiętać o tym, że jak już będziecie pisać właściwy tekst to bez spacji w tych nawiasach ;)
    [ b] gruby tekst[/ b]

dzięki za zrozumienie! ;*

Lanusia93, Kinga., Olina, Funky09, ania0141, triste, Kawuszka, panda80, agulas, Heathera, Aleksandrakili, jamniczakuchnia, _Saszka_ lubią tę wiadomość

• mania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson super kącik :)
    ja bym już chciała skończyć pokoik ale komody nie ma :( chyba się zapłaczę... w sobotę tam podjadę z mężem i zrobię awanti bo już miesiąc minął...

Miałam isc do rossmana kupić wszystko z kosmetyków itd a co zrobiłam???? poszłam spać!!!!!
    Ten 3 trymestr dla mnie jest okropny bo ciągle śpię i później przychodzi godzina 20 a ja już ledwo na oczy patrze mimo drzemki w dzień...ale w sobotę już wszystko ogarnę.

Była u mnie mama i mówi, że ona ma przeczucie, że do świąt to ja się naturalnie rozpakuje a ona ma takie akcje, że przewiduje pewne rzeczy :)
    Tylko, że ona ze mną, pierwszym dzieckiem, leżała 10 dni po terminie i dopiero postanowiłam się wykluć...nic na mnie nie działało :) ale teraz się śmiejemy, że czekałam na wyjątkową datę i to dlatego ;)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wiecie co zauważyłam, że od kilku dni, że tak powiem mnie czyści...załatwiam się kilka razy dziennie. Mam wrażenie, że wszystko przeze mnie przelatuje a to podobno też może być oznaką zbliżającego się porodu. Nie macie tak ?
    Do tego te bóle miesiączkowe :/

w57vyx8do68si190.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    A i wiecie co zauważyłam, że od kilku dni, że tak powiem mnie czyści...załatwiam się kilka razy dziennie. Mam wrażenie, że wszystko przeze mnie przelatuje a to podobno też może być oznaką zbliżającego się porodu. Nie macie tak ?

Ja na 1,5 tyg przed porodem zaczęłąm się oczyszczać i trwało to ok. 4dni

Co do podkładów, u mnie wymagają 10szt, ale w moim przypadku to tyle zuzylismy przy samym porodzie :)

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:

Ja mam właśnie częstą 2 od wczoraj :/ nic nie zmieniłam w diecie, nie dokładałam leków ani nic... mówiłam o tym dzisiaj mojej siostrze i ona też mi właśnie wspomniała, że organizm może się sam oczyszczać przed porodem. Na dodatek dzisiaj byłam oglądać szpital w którym planuję rodzić i położna też mówiła o zwiastunach porodu i właśnie o oczyszczaniu się jelit... W ogóle łapią mnie takie skurcze podbrzusza, ale one mijają jak zmienię pozycję albo jak sobie... puszczę gazy ;) także nie wiem czy do końca to macica czy jelita szaleją.

triste u mnie w szpitalu też nic nie trzeba brać dla dzidziusia, tylko linomag, pampersy i tetry. Ja nie biorę nic więcej.

Swoje i dzidziusia rzeczy spakowałam do torby podróżnej na kółkach. Rzeczy dzidziusia po prostu włożyłam do osobnej siatki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 15:29

• Olina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 3 trymestr w miare ok, ale teraz juz ten 9 miesiac sie nie wybieram nigdzie dalej niz do sklepu osiedlowego, bo po proostu nie moge. mecze sie szybko itp

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania ja przed 2porodami kilka dni wcześniej też miałam takie przeczyszczanie.

ania0141
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja sie dzis zmobilizowałam i kupilam wózek ;-) pojechałam z ojcem do sklepu szybko wybraliśmy facet nam fajnie doradził i juz jest, fajny jest bo lekki ;-) oczywiscie ojciec juz nim jezdził na około bloku hahah

Jaki model wozka kupilas? Bo ja sie caly czas waham a w tym tyg powinnam wybrac, zeby mi na pocz kwietnia przyjechal. Zalezy mi wlasnie na lekkim wozku, ktory szybko sie sklada i zajmuje malo miejsca.

Prawie wygralam walke z szafa ufff, pozostaje poprasowac ubranka i moge zaczac ukladac :)

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina u nas nie trzeba mieć podkładów na łóżko-to chyba jedyna rzecz,której nie trzeba mieć.
    ledwo doczłapałam do domu i oczywiście nigdzie nie zaszłam bo nogi bolą jak cholera

ania0141
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    ja 3 trymestr w miare ok, ale teraz juz ten 9 miesiac sie nie wybieram nigdzie dalej niz do sklepu osiedlowego, bo po proostu nie moge. mecze sie szybko itp

Ja już wyrobiłam sobie system, że jedna wyprawa na jeden dzień ;) i każdy wypad planuję z rana, żeby wszystko było wypoczęte po nocy, szczególnie moja Żizel, która na wieczór normalnie mnie boli, ale to przez wiązadło/ścięgno, które mnie boli od początku ciąży.

• mania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze jednak wolałabym aby Zosia troszkę dłużej posiedziała w brzuszku chociaż do 38+0 i tak sobie myślę, że tak byłoby idealnie urodzić nie za wcześnie i też nie za późno żeby nie była klocuszkiem :) no ale rzeczywiście coś się dzieje ja też diety nie zmieniłam ani nic....hmmm ciekawe.

to i my sie pokażemy póki jeszcze w 2paku jesteśmy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 21:51

Funky09, czarna_owca, agulas, Rotenkopf, Ameiva, Kawuszka, ania0141, Endzis, panda80, Dobson, Anastazjaaa, Lanusia93, Andrea20, malika89, jamniczakuchnia, wiecznie, Karatka81, _Saszka_ lubią tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia piekny brzusio :) ja mam wrazenie, ze moj jest nizej od Waszych, ale to tak mam od poczatku, nie zeby teraz sie nagle obnizyl.

Kaciki dla dzieciaczkow tez juz macie pieknie przygotowane, ja pewnie w ostatniej chwili bede to robic. A jak wczesnie stawiacie lozeczko? Bo wiem, ze powinno sie wywietrzyc, szczegolnie materacyk powinien polezec rozpakowany, ale czy ukladacie juz posciel w lozeczku? Bo ja sie boje, ze to jeszcze zdazy sie zakurzyc...

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    o kurcze jednak wolałabym aby Zosia troszkę dłużej posiedziała w brzuszku chociaż do 38+0 i tak sobie myślę, że tak byłoby idealnie urodzić nie za wcześnie i też nie za późno żeby nie była klocuszkiem :) no ale rzeczywiście coś się dzieje ja też diety nie zmieniłam ani nic....hmmm ciekawe.

Ja też bym chciała dotrwać do 38+0 :) ciekawa jestem czy te wszystkie objawy to po prostu takie uroki 9 miesiąca czy faktycznie organizm się przygotowuje ;)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, ja też śpię non stop. Właśnie się obudziłam z drzemki. I wczoraj i przedwczoraj mnie czyscilo, a dzisiaj o dziwo nie. Ale nie mam zupełnie apetytu i wciskam w siebie jedzenie na siłę:(

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • czarna_owca Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie piekne pileczki! tyle szczescia w nich sie miesci :D

mhsv3e5e7kvmf6ta.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Dziewczyny skoro już kilka z nas tak ma więc musi coś w tym być :) myślę, że przygotowujemy się do godziny 0 :D

w57vyx8do68si190.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 18 mam cesarkę

Larisa, Ameiva, ania0141, Rotenkopf, Endzis, agulas, panda80, Lanusia93, Andrea20, Heathera, Aleksandrakili, malika89, jamniczakuchnia, _Saszka_, Justyna Es, Szotka lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3

‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ