X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pakuję się w dwie torby - jedna dla mnie, druga dla maluszka.
    Wydaje mi się, że 30 powinno wystarczyć.
    Karolina nie martw się, w razie czego współlokatorki na pewno coś pożyczą, jeżeli nikt nie będzie mógł Ci dowieźć.

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampersów mam chyba 22 sztuki z tego co kojarzę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za pocieszenie :) Zawsze można na Was liczyć :) a ja poprostu muszę chociaż przez te 4-5 tyg. zdrowo jeść :) I będzie wszystko okey :)

Karolina ja się za chiny ludowe nie zapakuje do 1 walizki... Nie ma najmniejszych szans :p
    A pampersów właśnie ile tu wziąć??? hmmm ok 12 na dzień trzeba chyba liczyć :)

Karolina_Ina, Karatka81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam te podkłady z canpolu, ale wziełam 2 paczki tych na noc i jedna na dzień, bo nie mam pojecia ile bedę tego potrzebowała. Podkłady na łóżko muszę zabrać, no i reszta tak samo jak u Karatki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 19:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Rotenkopf zdradz nam swoja dietę hihi : p

Hahah, może lepiej nie bo mnie zlinczujecie ;p nie no, a tak na poważnie to na początku mało co jadłam i dużo wymiotowałam (może właśnie dlatego Hania tak mało ważyła) potem zaczęłam jeść z powrotem słodycze, od których mnie odpychało od początku ciąży, od czasu do czasu jakiś fastfood typu mcdonald, pizza, kebab ;p bywały dni, że jak zaczynałam jeść zupę to kończyłam dopiero po 3 talerzu ;p

Ja, ja, ja! Tzn Mi, mi, mi się udało zmieścić w jedną walizkę! :D

Karolina_Ina, Dobson, paprotka30, panda80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf podziwiam, że Tobie się udało :)

W ogóle to całe pakowanie to jak na jakąś wojnę. Jutro może jeszcze to przemyślę i jakoś przepakuję...

• Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Hahah, może lepiej nie bo mnie zlinczujecie ;p nie no, a tak na poważnie to na początku mało co jadłam i dużo wymiotowałam (może właśnie dlatego Hania tak mało ważyła) potem zaczęłam jeść z powrotem słodycze, od których mnie odpychało od początku ciąży, od czasu do czasu jakiś fastfood typu mcdonald, pizza, kebab ;p bywały dni, że jak zaczynałam jeść zupę to kończyłam dopiero po 3 talerzu ;p

Ja, ja, ja! Tzn Mi, mi, mi się udało zmieścić w jedną walizkę! :D

Haha widzę ze dieta jak moja, w sumie ja jadlam co w lodowce było albo NS co mislsm ochotę, raz mniej raz więcej, ale bardzo dużo słodyczy i myślę ze właśnie od tych słodyczy mały tak przybrał bo zawsze po słodkim czkawke miał czyli musiał dużo połykać płynu bo słodki :D

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do torby wezmę tą najmniejszą paczkę pampersów (tam jest chyba 22 szt), ale będę też miała dodatkowe rzeczy przygotowane w domu lub w aucie ;) i wtedy mąż mi najwyżej doniesie i tak codziennie będzie u nas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 20:04

Olina lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja po wizycie... Synuś pięknie prezentował swoją męskość... jest już główka w dół i kręgosłup po prawej... Wszystko trzyma ale mały bardzo nisko... przy badaniu na fotelu pani doktor mówi "o główka" i zaprosila na usg... wszystko na niejscu U małego... 2100 waży i pytałam to spoko waga za to ja UWAGA przytylam 6.5 kg... obrzęki na nogach są a poza tym doktor zastanawiała się co jest przyczyną bo ostatnio było 2 kg na plusie a teraz taki przyrost i mam mocz pilnować bo boi się ze to białko... grr nie wiem.... wizyta za dwa tyg... 17.03 ale ostrzegla że jakby coś niepokoilo to mam jechać na IP...

Małego czuje mega nisko i zaczynam się stresować... pierwszy raz w tej ciąży... ale myślę że jak mówiła ze szyjka trzyma to może będzie ok??? I ta waga moja... już 20 kg na plusie w sumie...

28latka :*:*:*:*

Rotenkopf, ania0141, Wiolcia1405, Andrea20, mania, Sunday, jamniczakuchnia, Endzis, Larisa, Dobson, Funky09, paprotka30, Anastazjaaa, Olina, Karatka81, _Saszka_, panda80, wiecznie lubią tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Próbowałam się dzisiaj spakować, ale w żaden sposób nie jestem wstanie zmieścić się w jedną walizkę. Czy którejś z Was to się w ogóle udało?

A pampersów ile bierzecie? bo ja mam paczkę 88 szt, ale zapakowałam tylko 30 i nie wiem czy wystarczy..?
    Ja jak sie nie zmieszcze do torby to planuje spakowac co sie da do worka prozniowego,mam taki gdzie ręcznie sie wyciska powietrze bez pomocy odkurzacza. Myślę że np ręcznik kapielowy czy pampersy mocno sie wtedy pokurczą

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, czy Wy też macie drętwą skórę na górze brzucha? U mnie jest to zaraz jak się kończą piersi a zaczyna uwypuklać brzuch. Mówiłam o tym lekarzom bo to już dosyć trochę trzyma ale jakoś nie wzięli sobie tego do siebie bo nie usłyszałam nic na ten temat ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żeby zaoszczędzić miejsce w torbie kupiłam kosmetyki w wersji mini, wkładki laktacyjne i podpaski włożyłam do woreczków strunowych, które po naciśnięciu (przed zamknięciem) zachowały się jak worki próżniowe o których wspomniała Ameiva. Chociaż tak myślę, że wzięłam duużą walizkę, dlatego mi się udało :P Nawet zmieściłam tam paczkę newbornów, paczkę podkładów na łóżko i dwa rodzaje podkładów higienicznych ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 20:18

Niuninka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wszystko w woreczka strunowych :p hehe
    Dziś spakowałam połowę rzeczy :) Jutro bedę pakować 2 połowę :) tzn. nie cała bo muszę dokupić parę rzeczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 20:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Kobietki, czy Wy też macie drętwą skórę na górze brzucha? U mnie jest to zaraz jak się kończą piersi a zaczyna uwypuklać brzuch. Mówiłam o tym lekarzom bo to już dosyć trochę trzyma ale jakoś nie wzięli sobie tego do siebie bo nie usłyszałam nic na ten temat ;/

Ja to mam! Od kilku tygodni! Pod cyckami jest drętwa skóra.

• mania Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka już pewnie po wszystkim i pewnie już widziała swoje maleńkie szczęście. Mam nadzieję, że u nich wszystko dobrze i cieszą się sobą...

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówicie, że bierzecie dwie walizki a u mnie w szpitalu jest np napisane,ze można tylko jedna ze sobą wziąć. Ja jeszcze nie próbowałam się pakować, ale poprzednio miałam jedna torbę :)
    Nie mogę się doczekać wieści od 28latki :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja to mam! Od kilku tygodni! Pod cyckami jest drętwa skóra.
    Ja bardziej na brzuchu niż pod cyckami, pytałaś o to lekarza jakiegoś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu też tak napisali, ale na SR położna z tego szpitala mówiła, że proponuje zabrać dwie torby. I komu tu wierzyć?

• Sunday Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa gratulacje udanej wizyty! :-) wszystkie nasze dzieciaczki juz tak nisko...
    Twoja waga to pewnie woda!! Moja mama tez przytyla 20kg i po porodzie wszystko z Niej zeszlo bo to praktycznie wody byly. Widzisz opuchnietsla jestes, bedzie dobrze :-)

Ja sie pakuje w 2 torby, moj Maz chcial nas spakowac w 1, ale wybilam mu to z glowy. bez sensu pozniej przewracac wszystko do gory nogami i gniesc ubranka.

Ciekawe jak u 28 latki ii Zosi.

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalyscie o wiaderkach do kapieli?? Moja znajoma chciala mi takie dac ale za mna to jakos nie przemawia..

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ