X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę jedną niewielką torbę jako, że w szpitalu dają prawie wszystko - podkłady na łóżko i w majty, wszystko dla dziecka łącznie z ciuszkami, pampki, tetry... Także ja biorę dla siebie 3 koszule, cieniutki szlafrok, majty siatkowe, skarpetki, ręczniki i kosmetyki, a dla małego tylko smoczusia i butelkę tak na jakby co, może jeszcze jakieś pierdółki i później D. przywiezie ciuszki na wyjście. Tada :D
    28latka już pewnie mogła przytulić swoją dzidzię... Płakać mi się chce jak o tym pomyślę, też już bym chciała mojego pucusia mieć przy sobie. 'Jeszcze miesiąc' to moja nowa mantra :D

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się spakowałam w dwie śreniej wielkości torby,jedna dla mnie druga dla małego bo muszę mieć wszystko...też myślałam o walizce ale lepiej mieć oddzielnie niż pózniej szukać ,pampersów spakowałam pół paczki(44sztuki)...
    również jak na szpilkach czekam na wiadomości od 28latki...

ania0141
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    49e795a27a720dc4med.jpg

Jesteśmy po wizycie <3
    Leon waży 2500g, w ciągu miesiąca przybrał 1kg! Rany boskie jak ja go urodze jak dotrwam do terminu? :( na tą chwilę przytyłam 16kg.

Mówiłam lekarzowi że od niedzieli twardnieje mi brzuch, zdarzają się bóle miesiączkowe i że mnie to niepokoi bo tego typu dolegliwości w pierwszej ciąży pojawiły się dopiero tuż przed porodem. Porządnie mnie przebadał, szyjka ma ok. 3cm, zamknięta. Powiedział mi coś ciekawego, jak leżałam na koźle to sprawdzał czy dziecko jest tuż nad kością łonową. Leonka tam niema a dziecko pojawia się w tym miejscu na 2 tyg przed porodem. Wygląda na to że będę się borykać z tymibolami do porodu ale ważne że nie zagraża nam przedwczesnym poród :)

Gratuluję Dziewczyny udanych wizyt :*

28latka czekamy na wieści <3

ania0141, Straciatellaa, Anastazjaaa, Olina, Dobson, Aleksandrakili, Rotenkopf, agulas, Karatka81, paprotka30, _Saszka_, Endzis, Andrea20, Larisa, Funky09, jamniczakuchnia, jaskra, Niuninka, essentiel, malika89, Justyna Es, mania, panda80, czarna_owca, wiecznie, Szotka lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FABIOLA śliczności!gratuluję.

fabiola lubi tę wiadomość

ania0141
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przygotowaną walizkę dla siebie i dla małej torbe tą dużą Babyono, ostatnio dostałam książeczkę ze szpitala co wziąć ze sobą i musze dosłownie wszystko :P Dla dziecka np jest:
    tetry, pajace lub śpiochy, podkłady, pampersy, ręcznik, kosmetyki, chusteczki.
    a dla mnie dwa razy tyle, od dwóch bawełnianych koszul po podkłady, wkładki laktacyjne, majty itd, więc spakowałam się na styk, a i tak nie wiem czy torba się domknie :)

Sunday ja słyszałam i widziałam, zdecydowanie do mnie tez to nie przemawia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 21:08

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 3 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabiola śliczny pyzolek! :D

fabiola lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dla dziecka trzeba pieluchy tetrowe, flanelowe, jednorazowe, 2 jakies kompleciki spioszki, kaftaniki, body, chusteczki i to chyba wszystko ..oczywiscie liczac na 2 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 21:08

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALEKSANDRA,KARATKA ,IWONKA również gratuluję udanych wizyt!
    Iwonka nasi chłopcy idą praktycznie równo wagowo-super

Aleksandrakili, Karatka81, Iwonkaaa lubią tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday wrote:
    Slyszalyscie o wiaderkach do kapieli?? Moja znajoma chciala mi takie dac ale za mna to jakos nie przemawia..
    Widziałam i też do mnie to nie przemawia... Nie wiem jak bym miała tam dziecko umyć... ??
    W normalnej wanience przewrocisz dziecko na brzuch a w wiedrze zeby umyć drugą stronę trzebaby było złapać dziecko za nogi i zanurzyć mu głowę... haha bo jak inaczej?? :/ Napewno nie kupie :p aż tak nowoczesna nie jestem :D

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dolegliwości zmiennych mam ból piersi, bolały mnie mega mocnonw pierwszym trymestrze, później przeszło a teraz znów bolą ja cholerka.

Co do torby to ja dla siebie muszę mieć tylko podstawowe rzeczy, piżama, kosmetyki kapcie itp, rzeczy typu podkłady mają w szpitalu.

Dla dziecka, pampersy i kosmetyki też dają, ale muszę mieć własne ciuszki i tu mój dylemat jakie pakować, rozmiea 56 czy od razu 62.

Mam sporo ciuszków 56 bo dostałam od znajomej ale jak jeśli jakimś cudem dotrwam do terminu to nie wiem czy nie będą za małe.

Jaki rozmiar ciuszków pakujecie na wyjście?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png

Wysłany: 3 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ja z dolegliwości zmiennych mam ból piersi, bolały mnie mega mocnonw pierwszym trymestrze, później przeszło a teraz znów bolą ja cholerka.

Co do torby to ja dla siebie muszę mieć tylko podstawowe rzeczy, piżama, kosmetyki kapcie itp, rzeczy typu podkłady mają w szpitalu.

Dla dziecka, pampersy i kosmetyki też dają, ale muszę mieć własne ciuszki i tu mój dylemat jakie pakować, rozmiea 56 czy od razu 62.

Mam sporo ciuszków 56 bo dostałam od znajomej ale jak jeśli jakimś cudem dotrwam do terminu to nie wiem czy nie będą za małe.

Jaki rozmiar ciuszków pakujecie na wyjście?

ja mam dwa komplety i 56 i 62 :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 latka pewnie już po, mam nadzieję że z nimi wszystko ok.

Olina lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    ja mam dwa komplety i 56 i 62 :)
    I chyba zrobię tak samo

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie kupowalyscie te woreczki strunowe??

gratuluje udanych wizyt kochane..

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dwa komplety, na 56 i 62 ;)

W moim mieście te woreczki kupuje w takiej hurtowni biurowej albo w hurtowni z opakowaniami ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2016, 21:18

Olina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    a gdzie kupowalyscie te woreczki strunowe??

gratuluje udanych wizyt kochane..
    Zależy jaka wielkość :) Mi wystarczają te co mam a kupiłam w ikei :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ikea.com/pl/pl/search/?query=istad

• Larisa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday moja koleżanka mi takie kupiła i sama używała. Na szkole rodzenia bardzo położne chwalily. W każdym razie ja używałam w końcu normalnej wanienki. Widziałam filmiki i spoko,ale ja się jakoś bałam :(

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Funky09 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka pewnie dojdzie do siebie jutro to da nam znać :)

Zabrałam się za prasowanie i żałuję, że zrobiłam to tak późno. Jak stoję to po 10min mam wrażenie, że kręgosłup nie wytrzyma, a brzuch odpadnie. Jak siedzę to Młody się buntuje, brzuch twardnieje i po 10min trzeba robić przerwę. Wyprasowałam może 1/5 i to w dwóch podejściach.

Wysłany: 3 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi wanienkami u mnie to tak samo jak z chusta, źle dziecko wsadzisz, ułożysz i może być tragedia. O taka dziwna jestem :P wole wszystko po staremu, normalna wanienka, a zamiast chusty rożek (choć tu zastanawiam się nad nosidłem, ale to chyba ciut później :))

Niuninka lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ